Nervös...

Jag börjar helt ärligt bli nervös nu inför dagen D... Känns som allt kommer bli en enda pannkakssmet av allt.. Kaos, känns de som de kommer bli!
Vill bara slita och dra mig i håret över detta!! Jag är nollad, blank.. ingen aning om nånting längre.. Suck jag ger upp! Lägger mig i sängen & aldrig mer kliva upp.. Så känns de.. nästan..

Jag blir galen.. en del saker som inte gått som vi tänkt... nae jag vet varken ut eller in nu..
Kanske drar till Las vegas & gifter oss där, enklast ;P
Nää men...

Åhh jag vet inte.. Usch ne ger upp detta inlägg.. Blir bara frustrerad just nu i allt jag ens tänker....

har iaf fått mitt löshår som jag beställt efter.. Så 1 till sak avklarad av 10000 saker..






Bilder lånad från: Google


Roligt & tråkigt..

Alltid lika kul att få främmande.. Men alltid lika tråkigt då de ska till att fara ! Önskar de inte vore så långt mellan oss!

Elis sken verkligen upp då han fick se sin faster & farfar igår då de kom. Om elis kunde gå så skulle han vara simone hack i hälarna hela tiden. han verkligen älskar henne. Dom ha suttit på hans rum och lekt och elis bara tittar på henne och studerar. Och leker så gott han kan :)
Han log varje gång han såg henne och farfar

Åhh min lillekille! Är så glad att han blir så glad när han ser folk.. och inte är en sådan som gråter direkt de kommer in en ny okänd människa, eller ser någon han inte känner igen eller inte sett på ett tag.
men peppar peppar.... Det kan vända, fort.. Än så länge gör han inte folkskillnad.. men vem vet, imorgon kanske de inte är så längre?

Har varit riktigt trevligt att ha dem hära! Synd bara att bonusfarmor inte kunde följa. men vi ses ju snart igen allesammans,både i maj & i juni =)

Olof har varit så duktig och lagt det nya golvet vi köpt. Åh vad det blev snyggt! Nu är de bara nya lister som fattas, sen är de klart.. Den förvirrande hemska mattan är borta. visserligen var den ganska läcker på något sätt.. Så där ful läcker ;)

Ska slänga in en bild på hur de ser ut före & efter.

Före



Efter


Främmande..

Imorse gick jag av mitt sista arbetspass för denna gång.. Blev totalt 6 nätter på 1 vecka.
Sov väl till ca 11 idag... Sen stöka jag och lilleman på ett tag.. Sedan var det grötdags och vilarstund för honom.. Så jag passade på att vila en stund till jag med.. Vaknade till av att macke kommit hem och låg i sängen och prata med elis som just vaknat =)
Fick då veta att vårat främmande var på väg redan! Han som sa att de inte visste först ;P Så jag tänkte att de var lugnt med min städning.. Men ack så fel.. hehe.. Bara att sätta igång att städa, vilket jag gör nu.. För NU har vi verkligen ett bombnedslag då påsken varit och man jobbat och haft fullt upp.. Så huset har blivit lite lidande under denna vecka som gått..
Tvättmaskin & diskmaskinen går för fullt.. jag har plockat både här och där i hemmet.. Kan börja ana att de finns några rum här och där under allt bråte.. ;)

Har inte så mkt tid att sitta hära just nu.. Ska väl till att dammtorka,skura och dammsuga.. Sen även ut en sväng för att fylla upp kylskåpet som står och ekar!

Slänger in en bild på min lille hjälpreda ! :) ♥


Påsken i bilder

Istället för att göra ett inlägg om hur vi hade det under påsken så lägger jag in bilder på det =)
Skrev ju faktiskt igår vad vi gjorde under påsken & jag har väl egentligen inget mera att tillägga..


Elis sitter redo för sin allra första pulktur bakom skotern



Han hade det gode så härligt där han låg i pulkan och sov



Pimpling pågår, jag fick sammanlagt 4(?) aborrar på 5 dagar ;)


Jag försöker lära sig hur man tar & håller en abborre utan att "sticka" sig på ryggfenan


Nuså! Meen han fuskar genom att ha handskar på sig! Det är ju ingen svår sak då att hålla en aborre och inte sticka sig.. Fuskis! ;)


Bästa ställer någonsin att sitta ute och grilla vid på sjön! :)


Bild på västra mullejaur - sjön - Erkänn härlig! ;)



Grillade även våran fiskefångst - Gott!
Fiskarna som fick offra sig hette : Bertil, Svea & Ida


Emelie & Sebastian, i fullhuggning att äta fisken



Avslutar dagens påskbilder med en bild på min älskade Mamma! ♥


long long time....

Nu är det ett par dagar sedan jag bloggade.. måste faktiskt erkänna att det varit rätt så skönt att låta bloggandet vila nu under påsk ! :)
Sen har jag faktiskt inte haft tid att blogga... Har varit fullt upp.. Har jobbat 4 nätter nu.. gick av 4:e passet imorse och går på imorgon kväll igen..

Tisdag åkte jag och elis ut till Mullejaur & där sov jag till onsdag..På tisdag kvällen så tog jag och syrran en promenad i mörkret, 1 timme = 5km :) Haha syrran va gode söt, hon va så mörkrädd att hon va tvungen ha ficklampa med sig.. Och den gick hon och tände, släckte, tände & släckte.. Hela vägen ;P 
Innan vi vände tillbaka mot morfar, så höll vi på dö i hjärtinfarkt! Emelie hostade till och denna hostning resulterade i att hon skrämde en fågel som satt vid vägkanten ( den måste blivit minst lika rädd som oss!) Och både ja & emelie hoppa till så rädd vi blev då den flaxade iväg.. det går inte förklara hur de var i denna stund.. Men oj va rädda vi blev - jag var inte rädd från början!
 Onsdag for ut på sjön och pimpla och grilla och hade de bara skönt! Elis var så grymt söt i sina solbrillor och de nyköpta hörselkåporna moster Emelie köpt =)

Sötaste Killen i världen! ♥ 



Onsdag efter vi hade käkat middag så styrde jag kosan hem för att jobba natt..
Torsdag morgon då jag gick av, styrde jag kosan till Mullejaur för att vara där under dagen tillsammans med alla & sen klara jag inte av att vara utan våran lille skrutt 1 hel dag!!
Ut med skotern,pimpla, grilla & ha de skönt vid elden! hem igen.. sova.. Sen iväg att arbeta..
och så där har mina dagar sett ut ändå fram tills idag!

Visserligen så följde macke ut till mullejaur igår då jag jobbat klart och jag hade sovit 1½ timme..
Blev att pimpla,grilla & spela fotboll på isen. Grymt kul! Men grymt jobbigt i alla kläderna man hade på sig + att de var otroligt varmt ute igår då solen lyste på! Men oj vad kul!! :D haha!

Igår innan vi åkte hem igen, beslutade vi att lilleman fick stanna en natt till. så jag fick tillfälle att sova ut en stund idag.. Det var såå skönt att sova! Behövde verkligen de.. har sovit för lite dessa dagar, vilket jag fått sota för, men huvudvärk!
Nu har vi lilleman här hemma igen & det är skönt! huset har varit så tyst och tomt utan honom! Det är Elis som gör huset idag! Utan han vore detta hus ett trist grått hus. Åhh vad jag älskar Min lille pojk! Mammahjärtat har haft det jobbigt att vara utan honom så mycket! Detta är första gången jag är ifrån han så mycke.
Idag har jag verkligen myst med lilleman och krama & pussat upp honom ordentligt! Som jag saknar honom här hemma!

Tusen tack till Elis mormor, "morfar", moster, morbröder, gammelmorfar o de övriga för att ni ställt upp och hjälpt till med Elis dessa dagar! :D ni är guldvärda!

nu ska ja kila och mysa ner mig i soffan en stund till innan de är dags för att sova..
Imorgon kväll är det dags för ett nattpass.. 2 nätter till denna gång..

Tjing! Hoppas ni har/haft en riktigt härlig och bra påsk :)


Bye bye..

Bilen är packad.. Elis är snart påkläd för avfärd.. nu lämnar vi sjuklingen hemma.. Var en långdragen förkyling för honom, den vill inte ge med sig.. Men snart så!

Hmm.. varför känns det alltid som att det är nånting jag har glömt då jag ska iväg? Ni vet en sån där olustig känsla att det är nånting viktigt.. Nåja, he gäll it! :P
Ska ju ändå pendla mellan varje dag, så är de nå så kan jag ju hämta då jag är hem.. :)
På något konstigt vis känns det som om att jag ska vara borta flera dagar. Känns inte som om att jag kommr åka hem varje dag.. Haha..

Håller tummarna på att vi får bra väder imorgon & alla de andra dagarna med förstås!

Ha en riktigt underbar påsk allesammans! Får se hur bloggandet blir nu när man är borta.. Kanske nått stackars inlägg kommer..


Bild från igår då jag var och körde premiär körde skoter för i år! :)
Lovley!


Packning pågår

I eftermiddag så åker Elis & jag till morfar i Mullejaur. åh de ska bli så härligt komma dit! Imorgon hoppas vi på bra väder så vi kan sitta ute och njuta av de härliga vädret och av varann!

Skrev för någon dag sedan vad Elis skulle ha med sig. Så igår kväll började jag att packa ihop sådant som gick packa då.. Är kanske 1/3 kvar av listan nu & det är sånt som inte kan packas riktigt riktigt ännu.
Att en sån liten kan ha så mycket med sig ;) Är nog mycket - Kan vara bra att ha!

Jag behöver inte så mycket packning eftersom jag åker hem varje dag ioch med att jag ska jobba natt. Så har väl med mig ett ombyte, ytterkläder och sånt dära med mig.. i en liten ryggsäck ryms mitt ;)

Elis snälla moster har varit och köpt honom hörselkåpor idag som han ska få ha då de blir skoteråkning. Tycker att min morfars skoter låter en hel del.. Bättre skydda hörsel än att förstöra den, speciellt då han är så liten tycker jag..

Dette är packlistan åt Elis:

* Vouksipåse
*Åkpåse
*Matstol
*Gåstol
*2 Overaller, en tunnare & en tjockare
*Vantar,mössa,halskrage, tjocksockar
*Skor
*Burkmat,välling & gröt
* Nappflaska
*Nappar
* Blöjor & tvättlappar
* Några leksaker
*Kläder- Bodysar, byxor, sockar & pyjamas
* Snuttefilt & gosedjur, filtar
*Nässpray, snorsug & alvedon
*Majskrokar
*Pulka

Jag tror jag ska ha fått med mig allt nu..(?)
Kanske finns de något som är "onödigt" Men de må då så vara =)


Elis dag!

Förresten, kom på!

Detta är ju Elis dag, den 17 april ! ;) Det är nämligen hans allra första namnsdag i sitt liv! Våran lille Elis.

Har försökt hitta vad namnet Elis betyder, men finner inge..

Detta är vad man får upp då man söker på  Elis betyder -

"Mansnamnet Elis är en äldre, och numera ovanligare, variant av det bibliska namnet Elias"



Tycker denna bild är som fin på lilleman, bilden blev som så bra i ljuset/skärpan, eller vad det nu heter - I ansiktet på honom =)
Han är Inte ledsen, han sitter och tittar på min hand då jag försökte få honom att titta upp & på mig istället för på golvet ;)


Brölllop & dop

Försöker så gått det går att planera och ha mig med bröllop & dopet.. Sakta men säkert kommer vi oss framåt..
Ikväll har jag och macke suttit och skrivit i bröllop/dop boken vi har, vad vi har gjort, vad som är kvar..
Vad som är inhandlat och vad som är kvar att handlat.. Som vi ser just nu är det mycket små fix som skall göras.
Men i början av maj åker jag hem till piteå över en helg och ska inhandla saker som behövs, så man får bort en massa små tjafs..
Usch nu känns det att det närmar sig & de känns som jag ingen koll har på nånting, fast samtidigt är en del klart..

2 maj infinner sig snart & då ska alla anmälningar vara inne. Så då kan man planera mer "säkert" hur mycket mat man ska köpa. Hur bordsplaceringar kommer se ut osv.
Vet av en hel del anmälningar som kommit in, mer vet jag inte.. men känns inte som ens hälften har anmält sig! Nåja är ju 2 veckor kvar innan anmälningarna ska vara inne..

Ska in till blomster affärn imorgon och prata lite om hur jag vill ha min bukett.. har redan gjort det tidigare. Men nu vet jag inte om jag vill ha så.. Eller om jag ska ha på ett annat vis.. Sett en sån fin bukett på internet.. Och nå liknande skulle jag vilja ha.. Den kanske är väldigt vanlig.. men oj så fin.. :) Nåja får se vad som sägs imorgon. Ska även fråga lite om tärnans bukett.. Sen lite priset.. Vill se vad man får för den summan man tänkt sig ;)

Önskar jag kunde knäppa med fingarar och vips är allt klart!
bara för att det är jag så har jag säkert borta hälften av allt man ska ha "planerat" inför dagen D..
Åhh...
Kanske är det nerverna som spelar mig ett spratt nu, är så mycket just nu att jag blir mest förvirrad gällande planering...

Jag längtar! Förstår ni, jag ska bli Fru Kallin! Konstigt.. Men konstigt på ett väldigt BRA sätt :D
Jag ska gifta mig med den karl jag älskar så otroligt mycket! Vi ska bli man & hustru. Helt Sjukt!!!
23 år är jag, aldrig hade jag väl i mina planer att jag skulle ha hus, barn & bli gift redan, jag menar, 23 år är ju ändå ganska ungt - i mina ögon :D
Längtar, jag längtar! 
Sen ska ju Elis döpas samma dag, det blir våran dag tillsammans - Familjens Dag! Vi blir - Familjen Kallin


nej nu ska ja försöka planera lite till! Skriva upp vad som ska handlas då jag drar till Piteå. Ska handla sånt som går att handla, göra bort de mesta! Så det bara är kvar sånt som man bara kan köpa mer när de närmar sig.


Så bra, men såå sorglig

Barnfilmen UPP



Om Filmen :
I filmens inledning får man se hur Carl som ung pojke som blir kär i flickan Ellie. De gifter sig, men får inga barn, men lever ändå ett lyckligt liv och bevarar sina ungdomsdröm om att åka till en speciell plats med hög klippa och vattenfall i Sydamerika, Paradisfallen. När Ellie dör lever Carl vidare ensam och förgrämd. Deras idylliska hus blir allt mer kringskuret av stora byggnader och varuhus och en byggherre vill komma åt mannens tomt. I det läget dyker den lille scoutpojken upp. Just när den gamle mannen ska köras iväg till ett äldreboende flyger han iväg med huset med önskan om att finna sin barndoms dröm.


Handling : 

Filmen handlar om 78-åriga Carl Fredriksson och 8-åriga scouten Oskar. Carl vill förverkliga sin frus dröm, att bo vid Paradisfallen i Sydamerika. Han knyter fast ett stort antal ballonger på sitt hus och flyger iväg med det. Oskar fastnar på Carls veranda, eftersom Oskar vill hjälpa Carl för att få en medalj. Vid Paradisfallen träffar de på en talande hund och Carls barndomshjälte, utforskaren Charles Muntz.


Källa : Wikipedia


Jag tycker själv den är så otroligt bra! En hel del skratt bjuds man på :)  Samtidigt som den berör en.. Sorglig är den också. :´( Men jag kan inte låta bli att se den, då den väl visas på tv.
Så får ni tillfälle att se den på tv eller hyr den på dvd gör de! Ni kommer inte ångra er!


Om du tycker jag är söt...

Låter bilderna tala för sig själv :) Han är så jäkla söt lilleman!! :D
(fast på texten kanske de skulle stått mamma istället för pappa;) hehe )







Titta vad jag kan ! :)


Elis är lite fundersam hur man kan se någon genom spegeln & när man då tittar bort från spegeln och dit personen är så ser de precis ut som att han förstår inte hur man kunde förflytta sig så fort från ena platsen till den andre ;P Sötungen! :)


45 minuter

Blev en promenad på 45 minuter.. Rask takt..
Underligt att vissa dagar går de fortare och vissa dagar tar de lite längre tid att gå samma sträcka. Mycket konstigt! För jag tycker inte jag har saktat ner på farten nångång.. Fast jag har ju lilleman i vagn o han kan ju kanske vara boven nångång att de tar längre tid, då han tappat tutten, eller då han vill sitta lite mr upp eller ligga ner och sen ska jag själv av med vantar o.. jaa.. :P Nåja, jag tar mig runt och det är huvudsaken! :) Känner att jag är så mycket piggar då jag får komma ut och röra på mig. Är ju mycket roligare gå promenader än att stå och trampa på orbitreeken.. Med den kommer man sig ju liksom ingenstans.. det gör man ju då man går ;)  och sen är friskluft så härligt!

Vet inte vad denna kväll har att bjuda på.. Kanske de går någon bra film på tv ikväll som man kan sitta och glo på.. ?

Jo efter promenaden så tog jag tag i liter mer plock o sånt här hemma.. Plocka undan liten och starta en tvättmaskin.. Och rensade igen bland Elis kläder.. har ju upptäckt - på något konstigt vis - så fanns de fortfarande kvar kläder i stlk 50!! Undra var dem gömde sig förra gången jag rensa? För inte var dom då i tvätten då.. nåja.. :P NU är ALLA kläder från 50-56 bortplockat. Han har ju stlk 68 nu, men han är verkligen inte långt ifrån att ha kunna ha 74  nu. Dom är liite liite för stora än.. Men snart så :)
Han har fortfarande vissa kläder i 62, nämns inte riktigt plockabort dom ännu! Och han kan ju ha dem, fast vissa är lite väl tight ;) haha.. Nee men snart ska dom också ner i lådan.. men måste först smälta att min lille bebis håller på att bli stora killen..

Satt och gick igenom kläderna med stlk 50-56 - HERREGUD vad små kläder! Har Lilleman verkligen varit så liten? Min lille kille! Tiden den bara springer iväg! Nyss var han så liten o bara låg i famnen o inget kunde göra typ, bara mysa i mamma & pappas trygga famn.
 Och nu springer han för fullt i gåstolen, masar sig fram på golvet & sitter nästan helt själv. Och har en vilja så nånting, han vet vad han vill denna grabb! Hela tiden är de fart och fläkt på honom! :D
Det är en underbar tid detta nu när han börjar lära sig så mycket & utvecklas. Eller från första stund då han kom till världen ELLER innan han ens var född, då han låg i min mage, så har de varit en underbar tid!
Livet är bara för underbart! Elis gör Livet underbart för oss! ♥
Usch nästan så man blir lite fuktig i ögonen.. ;)



Vinst från bröllopsmässan!

Har ju glömt kanske att berätta att jag har ju vunnit en sak??
Som jag skrivit tidigare så har jag ju varit på en bröllopsmässa i piteå.
olika företag var ju där och visade upp sina produkter m.m. och visa hade tävlingar.. Gick förbi ett ställe där dom hade massa underkläder & en tävling man fick vara med i. Tog en lapp och fyllde i frågorna som fanns där.. stoppade i lådan.. Och tänkte "Jajja, bland alla dessa som är här så kommer jag aldrig vinna nå, jag som ALDRIG vinner på såna här grejjer man stoppar i en låda, och dom drar vinnaren senare"
För någon vecka sen fick jag ett samtal av kvinnan som satt på mässan & berättade att jag vunnit dragningen..
Det innebar alltså att jag vunnit en underklädesvisning hemma hos mig. Men jag blev så paff i telefon så jag minns inte om hon sa att jag vann nå underkläder eller pengar att köpa underkläder eller om de bara var en visning.. Och sen minns jag inte heller vad som stod på lappen då jag tävlade om detta..
Men rimligtvis borde de väl vara något mer än bara en visning? Nåja, återstår att se.

Kvinnan berättade att hon kommer hit från piteå och visar lite olika underkläder.. Så jag ska bjuda in minst 4, max 6 tjejer jag vill ska få vara med.. :)
Så i början av juni ska detta ske, ska bli spännande se vad detta är.. haha..

som sagt jag blev ganska så paff då hon ringde.. Förstå, jag har vunnit! Hur stor var den chansen ens.. ? :P haha.. jag är lite paff ännu..


Mysmorgon

Imorse hade vi verkligen en mysar dag i sängen hela familjen.. Elis vakna först där kring halv sju, han fick välling och ja bytte blöja på honom. Sen somna han om och sov till halv tio.. Och då vakna vi allihopa och bara myste i sängen. elis var så himla go :)
Sen blev det en massa bus.. Han är så underbar Elis! Och med sitt tandlösa leendet kan man inte annat än bli glad då man ser honom :) vilket man blir i vilket fall som helst, man blir varm i hjärtat av att bara se honom!
Sen hade Elis världens fight med Barbaflink ballongen som han fick på marknan.. Haha, han var ganska rolig och se på där han låg och sparka och försökte bita i ballongen & ibland skratta han så himla högt åt ballongen.. Sötis!

Kring 12 tiden så började vi väl röra på oss och klev upp och gjorde oss klara..

Och nu håller macke på att klä på Elis ytterkläder, för jag har tänkt mig ut på en promenad med vagn i detta härliga- blåsiga vädret.. vet inte hur  mycket de blåser ute, om de är blåsigt - oskönt, eller blåsigt - helt okej..

Verkar som grabbarna är klara nu. Så nu ska jag klä på mig också!

Tjingeling, ha en bra dag på er!


Natt & sömn

Då hade man jobbat klart natt för denna omgång.. Nästa gång jag går på är nästa onsdag.. Och då blir de lite fler dagar 4 dagar i sträck, sen ledig 1 och sen jobba 2 till..
Och då kommer min älskade lille grabb att vara ute i Mullejaur tillsammans med sin mormor & "Morfar", Morbröder, moster & gammelmorfar =) känner redan nu hur tungt det kommer att vara! Men jag kommer åka dit varje morgon då jag gått av natten (om jag inte är allt för trött) och vara tillsammans med dom, jag kan inte vara en dag utan honom! Mammas lillhjärta ♥ 
Elis ska kanske få uppleva de härliga skoter- & utelivet då :) Om nu skoterföret tillåter vill säga.
Oj vad han kommer att ha det mysigt och härligt där!

Idag har jag sovit riktigt läänge! Skönt de :) Vaknade först där kring 12 och gick på toa.. Men gick jag och la mig igen - trots att jag var hur pigg som helst efteråt. Men somna då om och sov till kanske halv 3?
Grymt härligt - känner mig riktigt utvilad!

Har just kommit hem efter att ha varit och handlat lite till middagen idag. Blir kycklingsallad! GOTT säger jag bara :)

igår skrev jag även en packlista för lilleman vad han ska ha med sig under påskveckan.. Förstår inte hur en liten kan behöva så myckeT? Eller egentligen är de väl kanske mycket " kan vara bra att ha".. Bättre det än iaf =)
Inte ens min packlista är sådär lång.. ;) haha..

Nu ska jag till att laga nå middag för jag håller på att hungra ihjäl!

Ställde mig på vågen idag förresten.. -1,5 kg på 5 dagar! :)  


1 timme!

Har varit och gått en promenad på ca. 1 timme. Grymt härligt! Och det är ju så himla härligt ute nu! Gäller att passa på då vädret är så hära :)

Elis fick också följa med på promenaden, fast såklart i vagnen då ;) Han var så himla trött innan vi gick ut & det var därför jag tog en prommis, så han skulle få sova. Men det tog himla lång tid innan han somna.. Först så titta han på allt som passerade.. Sen såg han att vantarna han hade på sig idag hade nå figurer på sig, så dem låg han och studerade länge. sen då vi gått mer än halvvägs och var på väg hemåt, då somnade han :P Lillskorven våran!
Trodde han skulle sova ett bra tag ute i vagnen då vi kom hem.. men nepp inte de.. kanske sov 10 minuter max efter jag gått in.. Nåja, han är då så pigg och glad nu.. Leker för fullt här och charmar en med sitt underbara tandlösa leende! :D hur underbart är inte de?

Denna lilleman har upptäckt att på köksstolarna har vi sittdynor, som jag knytit fast.. Och dessa snören är väldigt intressanta.. vad tror ni han gör? Joo han är dit med gåstolen osså drar han upp mina knutar.. tidigare var jag och knöt om.. Men har insett att det är inte lönt, utan dom får hänga så där.. Så länge dynan sitter kvar är de lugnt :)

Nej nu ska ja ta och mysa med Elis innan jag ska vila och sen bege mig på nattarbete!


6 månaderskontroll

Japp då har vi varit på kontroll.. 6 månaderskontroll - vid 6 ½ månad ;)

lilleman har vuxit på sig ordentligt kan man ju säga! Han har klättrat ordentligt på sin kurva, vilken är bra, då han legat lite på snudden under sin egna tidigare.. men nu jäsikens!



Elis vid 5 månaderskontroll

Vikt : 6930 g
Längd : 66 cm
huvudomfång: 43,5 


Elis vid 6 Månaderskontroll(6½ månad)

Vikt : 8400 g
Längd: 70 cm
huvudomfång: 45,5 cm

Ni kan ju se här vem som är närmast i gissningarna, dock hade jag ju faktiskt "fuskat" hemma.
Sedan tror jag faktiskt i själva verket att han är 71 & inte 70 cm.. :P  för BM pressa ju ihop han då det skulle mätas.. För jag sa att jag gissade på 71 cm, så sa hon jaa, kan inte riktigt säga fullt 71 osså tryckte hon ihop han.. :P nåja.. Han är då lång iaf & växer som han ska =)

Jag:

Vikt: 8050 g
Längd: 71 cm
Huvudomfång: 45,5 cm


Sandra:

Vikt: 7515g 
Längd: 69cm 
huvudomfång: 45cm

Ojj nu blev det en masa siffror.. :P hoppas det inte är ett allt för krångligt inlägg


 

 


spännande

Snart åker vi iväg för ett BVC besök. Ska bli spännande se hur mycket lilleman har vuxit på 1 ½ månad :)

Sen blir det en mycket lugn dag som står på schemat... Kanske man går ut på en promenad en sväng.. Hade tänkt gå till bvc, men tänkte " Nee får bli senare under dagen, bättre sova ut på morgonen".. sagt och gjort..

Men känner mig mer död än levande just nu.. ;P

Igår trodde jag ju att jag var på bättringsvägen.. Men tji fick jag.. under natten så tappa jag nästan rösten så hes jag blev.. och lite lite ont i halsen.. Hoppas de inte blir något mer & försvinner fort..
När jag var upp toa lite tidigare idag så hade jag knappt någon röst, tysta tysta viskningar typ fick jag fram då jag pratade med macke.. Knappt så han hörde vad jag sa.. Men nu så är de bättre, men inte är jag fullt bra!
Nåja.. så kan de vara.. Inte jag som är sjuklingen här hemma(?) är ju karln min eller? ;P

Nu ska jag klä lilleman och packa in han i bilen och åka iväg.. Får se vem av sandras & min gissning som stämmer :) Fick ju bara in en gissning, förutom min egen också ;)


Härligt!

Tog en promenad ca.45 minuter. ganska raskt ändå.. Lilleman han njöt för fullamuggar.. Han fick åka i sittdelen idag.. Tror han gillar det, för då får han ju se så mycket mer än då han ligger ner. Även om han sitter framåtvänd så ser han ju en hel del, träd, bilar, personer och annat som passerar då man går =) Tog inte så himla lång tid så somna han och sov kanske halva vägen... Blev stannades efter vägen och stod och prata med en - riktigt trevligt! :)  Är så sällan man ses nu mera och pratas vid.

Efter promenaden så for jag hem och tog bilen ut på samhället en sväng. Skulle handla nå snus åt macke o någon tidning åt mig.. Köpte en liten chokladask åt min sjuka karl, ni vet, då en karl är förkyld - då är man nästintill döende.. macke tror hela världen ska rasa samman typ då han är förkyld.. ;) Stackarn! hihi..
Bara det inte blir långdraget för honom!

Tror jag ska lägga mig och vila en stund nu innan det bär av mot nattarbetet..

Hoppas ni haft en trevligt och bra dag.. Och kväll ;)


En liten tänkare som åkte vagn ikväll ;)


Ändring i planer..

fick förfrågan om att jobba inatt och imorgon natt.. Så tackade ja till det.. Blir fina pengar som kommer i maj , speciellt då man ska jobba hela påskhelgen ;) och dom är sååå välkomna! varje krona vi/jag kan få in är behövligt!

Elis låg och sov till ca 11.30. Sen har vi busat på & jag har samtidigt väntat att försäkringskassan skulle ringa upp så jag kunde anmäla om jobb & plocka bort lite mammadagar! När detta var gjort så såg jag att klockan var 12.30 och Elis var så himla skitig, lukta smått kräk(som vanligt) & hade gröt o majskrokar överallt = ÖVERALLT! ;P
i håret, hela ansiktet, händerna, kring öronen och fötterna.. Jaa man kan inte annat än dra på smilebanden åt denna gounge! :) Så eftersom det inget babysim blir av idag så beslutade jag att han fick bada i baljan här hemma. Det gör då att vi inte hann in till personalmötet idag.. Vi är just nu klara & orkar inte stressa iväg . Kommer ju fler möten som jag får försöka pricka in istället!
Och sen då jag ska jobba natt känner jag att då är jag hemma och bara tar de lugnt och myser med Elis. Och ska väl försöka sova lite då han tar & sover/vilar.

Jag har då lyckats plocka ihop lite grann här hemma.. men måste försöka städa ihop mer imorgon.. OM vi får besök åt helgen så vill jag inte det ska se ut som ett bombnedslag..
Jag fattar inte hur man kan dra fram så mycket saker på så kort tid? Man städar fint och så och nästa dag så är de lika stökigt igen.. Hur går de till? ibland tror jag vi har något spöke här hemma som stökar ner så fruktansvärt mycket om nätterna ;)

Nee nu ska ja plocka fram ingredienserna för matlagningen så de får stå framme och tina upp lite innan det är dags att tillagas..

Pappan i huset har förresten gått och blivit förkyld, nu när jag & Elis är på bättringsvägar.. Men detta är väl familjelivet, rundgång ;) När han nu blir frisk så blir jag och elis sjuk igen.. hehe.. nee men jag hoppas han slipper vara sjuk så länge!


Lurade?

Blev ni lurade av min rubrik på inlägget igår kväll? ;)
Fick helt plötsligt en massa nya läsare och sidan visade fler gånger än den någonsin gjort..så lite lurade tror jag..:P
Fast det var kanske någon som tänkte "Yes, äntligen" & gick in för att se om de verkligen var sista inlägget?Hehe..

Denna natt har varit lugnare för lilleman, mindre snorande och hostande. Skönt för honom! idag är han också mindre snorig och hostig.. Även jag känner mig helt plötsligt mycket bättre, men fortfarande täppt i näsan.. Men de är inget ovanligt för mig ;)

Funderar på om man ska gå på personalmötet som är på jobbet idag? Packa lilleman i vagn och ta sig en promenad dit.. skulle vara härligt komma sig ut & gå på möte är ju inte så tokigt, bra att hålla sig lite uppdaterad, är faktiskt ett gode tag sedan jag var på ett personalmöte..

Nåja än är det ett tag kvar, så får väl se hur vi gör =)

Undrar om jag ska göra en LCHF tacopaj idag, den är så himla god! Ska höra vad min karl säger.. Han är åt kusten idag så han kommer hem sent ikväll.. Så vet inte om han kanske äter nå efter vägen eller om han äter något annat då han kommer hem.. ;P


sista inlägget

detta får bli det sista inlägget för dagen...

Vi har suttit & sett på desperate housewife samtidigt som vi zappat till hockey..
Ibland skulle man haft två tv:apparater.. Nåja, än så länge klarar vi oss fint på 1 =)

Imorgon måste jag ta tag i att plocka undan här hemma.. Ser verkligen ut som ett bombnedslag..

Grabben har legat och sovit här på em. ganska så länge, vi blev tvungen väcka honom så att han kan somna inatt också ;) Men det är bra han sover också, för då kanske han frisknar till fortare i sitt snorande o hostande.
Men just nu busas det förfullt så han gör av med lite energi och blir trött inför natten.. Men han har sååå mycket energi denna pojk! =D

Nej nu så ska ja gå och hämta lillemans pyjamas och sen ska vi göra oss klara o bara mysa innan det är dags för john blund.

Natti natt på er allesammans!


2 av 40 stycken

Bättre kan ni väl? ;)  2 stycken av 40 stycken läsare som har kommenterat.
Eller 4 stycken blir de , är ju faktiskt 2 som lämnat kommentar på facebook..

Är det något ni vill jag ska skriva om mer som intresserar er? Kom gärna med tips.
Har ni frågor om mig, Elis eller jaa vad som helst, skriv och fråga. Är de inte allt för konstiga frågor svara jag ;)

Jag och Elis har väl inte pysslat med så mycket här hemma idag.. Elis tog sig världens längsta sovstund.. Tror han behövde de, nätterna har inte varit som dom brukat för honom.. Nu då det varit mycket snorande och hostande.. Sen är de väl lite knepigt med sömnen då det sker så mycket i utveckling för honom nu..

Har varit i hans rum och busat på.. Tränar på att masa fram och att sitta.. :) Går allt bättre och bättre för varje dag. Sedan tränar vi även att trä ringar på en snigel, med en pinne på ryggen.. Han har faktiskt lyckats 4 gånger att sätta ringarna rätt.. Man ser att han vill så gärna, men armarna gör inte riktigt som han vill. Och jag tror mer att då han träffar rätt så är de bara lyckoträffar.. :P Men men.. vi tränar & han gillar denna snigel. För den spelar musik också om man trycker på den. Och morbror sebbe lärde ju honom vart man trycker, så nu trycker elis om och om och om igen.. Knappt så en låt hinner spela färdigt så byter han igen..;P sötis!

Hade ju tänkt att jag skulle städa lite idag.. Men orkade tamesjutton inte! var tvungen ta panodil mitt på dagen för jag trodde hjärnan skulle explodera.. Inte av huvudvärk.. utan jaa, täppt i näsan och typ "ont" i näsan.. Samt bara tung i huvudet.. Så panodil gjorde susen..
Var nog inte så smart att köra 30 minuter på orbitreeken igårkväll..
Ikväll blir de lugnt.. har varken varit på promenad och de blir inge annan träning heller. Utan ikväll få kroppen vila.. Så kanske man är någorlunda okej till imorgon så kan man köra ett pass då istället..

Nej nu har jag svamlat nog för denna gång.. FÅr se om de blir något mer inlägg senare ikväll.. Kanske någon mer kommentar ;)
ha en bra kväll allesammans



Min gissning

Jag har ju faktiskt fuskat hemma och kollat vikt,läng & huvudomfång.. Men som om nånting av det stämmer är ju inte sett ännu.. Jag brukar aldrig ha haft rätt på de gånger jag kollat upp innan.. :P Tror ju inte våran våg visar rätt och sen att mäta med måttband är ju inte så lätt. Så vi får väl se.. :P Men detta är iaf det jag kommit fram till..;P

Men min gissning är:

Vikt: 8050 g
Längd: 71 cm
Huvudomfång: 45,5 cm




Har redan fått in en gissning på,

Sandra gissar på:
7515g 
69cm lång
huvudomfång på 45cm :)


Vad ska man säga?

Varken jag eller Elis är riktigt fräscha idag heller.. Men jag hoppas vi blir okej fort! För de är verkligen inte roligt.. Och tycker så synd om Elis då man måste suga ur näsan på honom då han är så snorig, hade varit enklare om han kunde fräsa/snyta sig själv.. För han blir verkligen arg då man använder Näsfridan.. Och han är ju rosslig i halsen. så man vill ju så gärna hosta åt honom då man hör hur de verkligen rosslar.. Usch inte roligt! Men vi får vara glad vi har klarat oss så här långt i förkylningsväg! detta är första gången sen Elis föddes han är snorig o hostig. Så jag måste säga vi har klarat oss länge! :)




Måste säga att ni är smått dålig på att kommentera nu.. Ni är ju ändå 40-50 st... ;P Kom igen! Har ju några som lämnar då och då - Tack för de, tycker det är jätte roligt komma in och se att någon kommenterat :)




Elis har gjort en ny upptäckt här hemma.. När han sitter i gåstolen så springer han fram till en gardin.. Och med gardinen har han ju då kommit på att man kan dra i den, så "fladrar" den + att pinnen som är längst ner i gardinen för att hålla längden rak typ, den åker ju ut ju mer man drar o sliter i gardinen.. Hmm.. Vad ska man göra åt de? :P finns nog inte så mkt att göra mer än att gilla läget.. Försöker säga "Nej, Elis inte göra så" Men tror inte riktigt de går in.. :P Nåja.. Kanske blir ett gardinlöst hem senare? Haha.. nee inte det heller.. Han måste ju lära sig att man kan inte slita och dra sådära..
jag är mest rädd han ska dra så hårt tillsist att nånting lossnar & faller ner på honom..




På torsdag ska vi på BVc för att göra 6 månaderskontrollen.. Liiite försenad bara.. han är ju ca 6 ½ månad då.. ;)
Ska bli så kul se hur mycket han vuxit sedan 5 månaderskontrollen..
Jag har ju måttat och vägt lite själv här hemma. SÅ får väl se om de stämmer eller om jag är helt ute och cyklar :P




Någon som vill gissa vad han väger , längd & huvudomfång? :)

Vid 5 månaderskontrollen såg de ut så här:

Vikt: 6930 g
Längd: 66 cm
huvudomfång: 43,5 cm






Vad tycker ni?

Ibland funderar jag på om jag ska ha kvar min blogg eller inte...
Egentligen känns det ganska meningslös på något vis.. Men jag vet inte..

Är den värt att blogga eller ska jag lägga ner allt? Det är vad jag funderar mest på nu..
Har ju fått en hel del läsare.. Och det tycker jag är SUPER ROLIGT!! Att så många vill läsa & följa min blogg.

Men ibland känner jag mig totalt oinspirerad att skriva.. Har säkert en del saker jag skulle kunna skriva mer om.. Om vad Elis pysslar med, vad vi gör om dagarna.. Men.. jaa.. Jag vet som sagt var inte...

Ni är ju ändå över 40-50 st Unika läsare som är in mer eller mindre varje dag.. Min blogg har allt mellan 40-100 sidvisning om dagen..

Vad tycker NI? Är min blogg så intressant att det är någon idé för mig att blogga vidare? Eller är de lika bra stänga ner den & sluta blogga..?


Maten står på spisen..

Jag & Elis har legat & sovit i säkert 2 timmar - grymt härligt var det kan jag tala om! Kände att jag också behövde sova en stund.. Är inte riktigt pigg heller.. Men man ska inte klaga för mycket ;)

Innan tuppluren så hann jag plocka in i diskmaskin o köra igång den, samt en vittvätt.. Som tog en tid att starta först.. för jag var tvungen förtvätta allt förhand först.. Gnugga bort alla gula fläckar från den lilles alla kläder.. Varför varför ska de vara tomat eller rött tjafs i varenda matburk som finns? Till och med köped matburk med kyckling och ris är Orange?? Förstör ju kläderna då man har en kräkis hemma ;/ till och med färgade kläder så kan de skina igenom lite orangefläckar.. nåja.. Inte så mycket att göra åt.. :)
Starta iaf en tvättmaskin också.. Sen så la vi oss..

Och nu har jag påbörjat matlagningen.. Blir att göra min mammas goda köttgryta.. Smarrigt värre!
För ovanlighetens skull så är min kära karl hemma också denna tid... det gillar vi! :D

Ikväll så blir de att kika på "En unge i minuten" samt att köra ett pass på träningsmaskinen


Host,harkel & snörvel

Hade tänkt man skulle traskat iväg till Kyrkis idag.. men så blev de inte.. elis har varit lite snorig och hostig(rosslig) sen lördag kväll.. och har väl varken blivit sämre eller bättre idag.. Så då bestämde jag mig för att vi är hemma. vill ju inte smitta ner andra barn.

Tempade honom igår kväll och då hade han lite feber 37,8.. men idag har han ingenting.. men man märker då inte av att han är sjuk , mer än att snorar o hostar.. Han är lika glad o pigg som vanligt - då han är vaken :)
visserligen så sover han mer om dagarna nu och längre.. Och de måste  han ju få göra, de gör man ju själv då man är förkyld.

Igår åkte besöket hem från piteå. Trist! Har haft en riktigt bra helg & fint väder har vi fått ha. fast igår snöa de ju lite grann. Var som sagt upp På galtis i lördags.





Ringde även på upp VCT för att få veta nå svar från då jag var på magnetröntgen.. Dom sa att de bara skulle ta 5 arbetsdagar. Och nu har de gått nästan två veckor sen..
Nåja jag ringde upp & frågade " Det är ingen elakartad förändring"..
Jahapp
det var ju bra! Men så kom jag på då jag la på.. Men vad var det då?! Sköterskan jag pratade med sa att "min" läkare hade skrivit ett brev åt mig, som skulle ha varit skickat typ dagen efter jag var på magnetröntgen.. Men än har jag inte sett röken av det brevet? Så jag hoppas det kommer idag & att jag får veta mer om vad det då är.. Eller jag vet ju att de är ett kärlnystan.. men mer då?

Åhh jag har så mkt jag skulle ha gjort här hemma.. Städat, tvätta lite.. planerat mer för bröllop/dopet.. Skulle vilja rensa i förrådet vi har här inne.. MEEEEN var är energin?? Vill bara lägga mig i soffan o slöa bort heeela dagen.. menmen får väl se vad det blir av de hela..



En ny plan...

Nutrilett var inget alls för mig denna gång.. Stod bara still i vikt.. Även första veckan då jag BARA drack nutrillet o vatten.. 2 veckan blev de nutrilett + 1 vanligt mål om dagen.. Och i fredags avslutade jag det hela för då bestämde jag mig.. För att nu blir de LCHF.. Det är den kuren som verkligen har fungerat riktigt bra för mig!
Förra gången vi körde de så gick ja ner 5 kg ändå ganska fort.. Och då var jag inte speciellt duktig på att röra mig.. Nu kanske de går lite fortare då jag ändå rör mig, promenader + orbitreek..

Har ju kört lchf tidigare och då gick de riktigt bra att gå ner.. vet inte om de blev kanske 10 kg? Men det är ju typ
3-4 år sen de?

Så ett nytt försök.. Ny startvikt imorgon.. Nya tag, nya krafter!


♥Min Ögonsten♥


3,5 timme!

Idag var vi upp till Galtis i det fina, men lite blåsiga vädret.. Riktigt härligt ute.. :)
Elis låg och sov i barnvagn läänge, sen när han vakna åkte han lite pulka. Gick och käka lunch i restaurangen.. Tillbaka upp i backen där vi satt o hade de bra.. Drog Elis uppför backen.. Och sen vart de åka en sväng stjärtlapp med morbror Sebbe för elis del.. Han var väl inte så där jätte brydd i vad som egentligen hände ;)

Totalt var vi väl 3,5 timme uppe på galtis. Grymt skönt! Så nu känner man sig lite trött & sliten, fast man inte gjort nånting speciellt egentligen :P

Nu är det strax dags för käk. Blir att grilla idag.. smarrigt värre :)

Vet inte vad mer jag ska uppdatera er med.. Men vi myser och har de bra i helgen helt enkelt! Umgås med vårat besök vi har från Piteå :)

Så min uppdatering kommer att vara urusel idag & imorgon.. Ni får ha överseende med det ;)



En liten bebis

Idag har jag och Elis varit (eller jag - elis han sov ute i vagn hela tiden) och hälsat på Adam & Jenni & deras lille Lucas! Men herregkors ändå så gudomligt söt han är! Tänk att Elis har varit så där liten som han. Oj oj!
Han är så himla Mysig Lucas, låg och tittat mest hela tiden då jag höll i honom. Osså passa han på då han kom till mig att göra ifrån sig gode rejält ;) Hihi..
En liten söt bebis  är han Lucas:) Tänk att min lille bebis ha blivit stor & börjat masa sig fram efter golvet.. :D

Just nu gör vi inte så mkt.. har varit på återvinningen med en massa papper o kartong m.m.. samt handlat inför helgen då man får besök :)

Lite suddig bild.. Men Nu är han så duktig han kan sitta & åka i vagn :)
(med liiite stöd)


i wanna be a billionare


nattsuddare

Inatt så vaknade elis där kring 23.30 och ville verkligen inte somna om..försökte med alla medel, gav han nappen, sina snuttefiltar.. Bytte blöja.. starta sovmusiken.. fick välling.. Men nepps inte de.. Han skulle verkligen inte sova.. ;P
Nåja inte så mycket mer att göra än att plocka upp honom från sängen00.00, så busa ja o macke med honom för att trötta ut honom..

Passade på att visa pappa hur duktig Elis var som masa sig fram på golvet nu =)
Macke filmade med mobilen så han fick med lite grann av då han tog sig fram.. Han är sååå duktig! Är så kul att se vilka framsteg han gör, för nu går de undan!
Vi tränar ju även på att han ska sitta själv, men större delen så lutar sig fram som en fällkniv typ.. Men nu börjar han sitta mer ordentligt.. Han rätar på ryggen , samtidigt som han balanserar med armarna rätt ut åt sidorna =) han är så söt då han gör så - men såå duktig ! =)

så kring 00.30 gjorde vi ett nytt försöka att sova, men denna gång fick han faktiskt komma över till oss och sova inatt =) och han slockna på en gång..

Och nu gör vi väl inte allt för mycket. Har dammsugat här hemma, är väl 2:a gången denna vecka jag dammsugar.. Blir ju så hemskt grusigt hemma nu.. Barnvagnen är ju en stor bov i detta.. Usch vad den drar in grus! Nåja =)
Sen har ja väl dammtorkat lite varstans här hemma också nu på morgonen & plockat ihop lite grann..

Sitter även och planerar lite för bröllop/dopet.. Men det går verkligen segt just nu!


Han är på G!

Nu är han på G att masa på golvet ! Som jag berättat tidigare så har han ju bara masat/dragit sig fram i sängen. Men nu här i eftermiddag då vi var i hans rum och lekte på golvet, så la jag fram en leksak åt honom(en bit bort) för att han ska försöka ta sig fram till den.. Och det han gjorde idag! =) Tar ju sin lilla stund för honom, först när han ska dra sig fram så kan han istället trycka ifrån så han skjuter sig själv bakåt.. Men till sist så kommer han fram, sakta men säkert =) Han är så duktig vår lille kille!

Får väl se om detta var en engångsföreteelse eller om han gör försök att ta sig framåt nästa gång ;)

Skrev ju tidigare att jag skulle ut på en promenad.. Det var minsann riktigt härligt att gå ut och gå! Få rensa skallen liten & bara njuta i de fina vädret :)
Blev en promenad på 50 minuter rask takt.. Kändes i både ben o rumpa(då jag ha träningsvärk) efter promenaden.. Nice ! :)

Om en stund så kommer min kusin Thea och vi ska prata lite om bröllop/dopet , som inte blev av igår kväll..

79 Dagar kvar tills den stora dagen! :D

Detta är inte ringarna som vi ska ha..



Bilden är lånad från : Google


Perkulatorn

Just nu har jag en liten sovandes perkulator i hallen,.. Slocknade direkt jag satt honom i bilen efter babysimmet..
Men han har också gett järnet idag i badet.. mer än vad han brukar faktiskt.. Han börjar nog "förstå" att man kan plaska runt lika mycket i bassängen som hemma i baljan.. ;) Han är ju så himla försiktig lilleman, tittar mest runt på vad de andra bebisarna pysslar på med. Sötisen!

Jag funderar nu på om jag ska förflytta honom från babyskyddet och över till barnvagn & bege mig ut på en promenad i detta härliga väder..

Var ute och gick med stavar igår tillsammans med Sandra m. novalie & Bea.. Tror faktiskt det tog lite grann att gå med stavar.. Har lite träningsvärk i armar och som rumpan.. Eller så kanske de är orbitreeken som gjort sitt och tagit ut träningsvärken 2 dagar efter? ;P
Nåja, de är rätt så skönt ha träningsvärk, då vet man att de finns nå muskler nånstans där under allt.. :P

Nej jag har bestämt mig nu! packar ner Elis i vagn och går en sväng !


Keep on moving...

Tack för din peppande kommentar! Känns verkligen som att de behövs!
Nu är de verkligen en seg period.. Känns som jag bara vill sluta och ge upp med nutrilett..
Och köra på med Lchf.. För de finns ju så mycket gott man får äta med den dieten.. och man tappar ändå kg..
Men lär nog fortsätta med nutrilett veckan ut iaf så får vi se till på måndag vad jag bestämt mig för att göra..

Idag ska vi på babysim, blev ju inget förra veckan. så de ska bli härligt fara dit idag =)
Få se om man kanske tar sig en promenad efter badet.. annars blir de ett pass på orbitreeken ikväll till grey´s anatomy ! :)



vad att göra?

Alltså ibland är jag lite i valet och kvalet hur jag ska göra...
Nutrilett eller inte.. Fördelen med nutrilett är ju att man äter "mindre" det är
sina 2,5 dl 3-4 ggr per dag(för min del)
Meen då känner jag ibland ett sådan sug efter att få tugga något... Ät nå vanligt.. Om ni förstår hur jag menar..
Nutrilett är egentligen inga problem alls på det sättet.. Men saknar "tuggandet"

har ju hållt på med nutrilett i 1 vecka nu - jag vet - inte länge! Och helgen blev lite som den blev.. Inte nästan nå Nutrilett... Men åt istället mindre när jag åt vanligt..

Så min tankar har gått till om jag kanske skulle gått över till att köra på LCHF igen? Det funkar ju faktiskt bra för mig att gå på Lchf, då får man ju dessutom äta som vanligt nästan..
För nu har jag, förhoppningsvis kommit igång med att röra på mig ordentligt!
tänkte köra orbitreek mån, ons, fre och promenader tisdag och torsdag..
gör ju inget om man promenerar de dagar man kör på maskinen också =)

Nee så jag vet faktiskt inte hur jag ska göra.. Men nånting måste jag iaf göra för att hålla kg nere..
Just nu känns de bara blääää

What to do?


Härliga dag

Klev väl upp där kring 9 imorse.. Eller klev upp och klev upp.. Vi låg och busa i sängen till kanske halv 10 -10 tiden nångång.. Sen klev vi upp och gjorde oss klara för dagen.. Elis åt och sedan busa vi på lite granna & han sprang omkring i sin gåstol och inspektera vardagsrummet och dessa alla saker man kan vara o pilla på kring tv-bänken :P
Sedan klädde vi på oss och gick upp till Sandra & flickorna. Elis han somnade under tiden vi gick dit upp =)
Var ute ett tag och busa o bara hade de bra.. Är ju så härlig väder idag! Känns som man skulle kunna vara ute hur länge som helst.
Sen gick vi in dit och var ett tag tills de var dags för Elis att äta och för mig med.. så då promenerade vi hemåt.. Men de blev ett stopp vid dagiset(blåklockan) Elis morfar jobba idag så vi var förbi och sa hej en snabbis..

Nu har Elis precis ätit och jollrar på här för fullt & leker med sina leksaker =)

Ikväll blir det en promenad med Bea.. Härligt! =) Hoppas att vädret håller i sig tills dess !


9,5 km!

det blev ingen promenad som jag hade tänkt nu ikväll innan " en unge i minuten"
men jag bad så snällt min karl om att ta in orbitreeken & det han gjorde..
så nu har jag trampat på den i 35 minuter & det resulterade i att jag hann 9,5 km :)
Det tycker jag ändå var ganska bra för att inte tränat nått alls.. Utan bara små korta simpla promenader under vintern.. :)


Segpropp

Det är vad jag har varit idag.. en riktig segpropp.. Inte gjort mycket.. Har städat ihop lite grann i Elis rum.. Och plockat lite här & där.. var väl tänkt jag skulle städa, dammsuga o skura lite.. men då elis har sovit nu på em. så blev det inte av.. Och sen var jag så trött att jag la mig o vila med Elis... Och de var skönt kan jag tala om, behövde sova lite extra.. Mitt huvud känns tungt & jävligt idag..
Promenaden sket sig då det helt oväntat började att regna ute & då känns de mindre kul att gå ut och gå.

Får se vad morgondagen har att bjuda på. Vet iaf att jag ska träffa Thea en stund och prata lite om bröllop/dopet..
Hoppas på bättre väder imorgon så att man kan ta en promenad där mitt på dagen.

Ikväll blir de mysa ner sig i soffan och kika på "En unge i Minuten"



Ba-ba

Elis har nu börjat säga ba-ba.. Det ger han som svar när man säger "Pappa".. Så de kanske är de han försöker att säga =) Han är så söt!
Så pappa lär nog bli de ord han säger först av mamma o pappa =) Måste ju säga att jag pratar ju en del om pappa när han är borta och kör & försöker få han att säga pappa. Jag har ju lyckan att få vara hemma varenda dag med Elis, så att säger elis pappa före mamma, så ger jag Pappa den glädjen att Elis säger det ordet först! =)

Elis har ju börja "krypa" - masa eller vad man ska säga, fram.. i sängen :P Är bara i sängen han kan de där med att ta sig fram. Men lägger man han då på golvet - icket.. Men men de kommer väl det med nångång.

Idag känner jag mig inte riktigt kry.. Ont i huvudet o täpp i näsan o typ ont i näsan, eller kanske är de bihålorna ? :P
Elis är inte riktigt i form heller.. Natten har bestått av en massa snor i näsan för hans del.. Så den stackarn har jag använt näsfridan på under natten.. den är ju ingen höjdare! Och speciellt inte när man är lite så där halvvaken..
Jag suger o suger ur näsan på honom, men lika fort så är de nytt snor som kommit.. Och de jobbiga för honom tycker jag är ju att de är ju snor som är så där tjockt o riktigt bläigt ni vet?

Vet inte vad vi tänkt göra idag.. hade kanske tänkt vi skulle på Kyrkis.. Men då jag inte riktigt känner mig okej idag, så vill jag inte dit och kanske risken att jag smittar någon liten..
Kanske att vi tar oss en promenad ute i de fina vädret idag..


Se en sådan duktig kille han är :)


Dagen...

Igår bestämde vi att om de skulle vara dåligt väder så skulle vi fara och bada.. Och skulle de blir fint väder skulle vi vara ute och grilla..

IDag har det varit strålande sol! Packa ihop lite saker för att gå till gäddviken för att grilla och ha de bra. Klädde på oss. Stoppade lilleman i pulkan och drog honom dit ner.. Jag o sebbe gick, macke tog bilen den korta biten :P typ 100 meter.. haha..
Men de var väl inget bra väder för att åka pulka då all snö på vägarna töat bort.. Nåja de är tur Elis inte är så tung att dra så då asfalten var framme på en del ställen så högg de inte fast så där som de kan göra ;)

Väl nere vid gäddviken så bestämde vi oss för att gå hem igen, för där var det en massa massa folk.. Och vi kände väl inte för att sitta och trängas vid grillen.

Så jag packade ner lilleman i barnvagn som macke hade med i volvon & promenerade hem.. Där skottade vi upp lite fin sittplatser i den stora snöhögen som traktorn gjort.. Tände en liten brasa och bara myste på =)
Elis han sov så gott hela tiden vi var ute & sebbe han lekte och stojjade på i snöhögen.. Nu är våren här! Så härligt!

vi var nog ute 3 timmar.. Efter vi varit ute så gick vi in för att duscha innan vi skulle bege oss mot arvidsjaur där vi skulle lämna sebbe.

Så kring 10 i tre begav vi oss till a-jaur, jag skulle hinna in på dollarstore innan dom stängde kl.16.. Hann just så pass.. 5 minuter innan dom stängde ;)

Efter jag handlat så åkte vi till morfar där vi inväntade att mamma o emelie skulle komma från piteå för att hämta sebastian.. Moster med fam. var där också. Trevligt att träffa dom, var grymt länge sedan!

Så nu sitter jag här vid datorn o är hur trött som helst! Känns som att sängen inte är långt bort för min del!

Det vackraste i världen ♥


Grillning

Bara macke & Elis vaknar så ska vi nog försöka bege oss ut och grilla nånstans. Är ju riktigt fint väder ute idag :)

Senare i eftermiddag så ska jag & elis skjutsa sebbe till arvidsjaur där mamma ska hämta honom..Vi ska även hälsa på morfar :) Min morfar alltså - inte elis.

Har väl just inget mer intressant att skriva i min blogg idag.. Så ni får nöja er med detta..

Var förresten ut en sväng igår em. på gården & Elis fick åka i sin pulka för första gången. Han såg väldigt fundersam ut då han åkte i den, visste nog inte om man skulle skratta eller vad.. Ska slänga in någon bild ska ni få se.. Han hade ett väldigt skeptiskt ansiktsuttryck.. Fast han var ganska trött också, slocka direkt vi hade kommit in och la honom i sängen. Så de kan ju ha spelat roll i hans funderation i pulkåkningen..












2/7 stycken

Har 2 stycken som vill prova  natusan baby...
Nu Behöver jag 5 stycken till som skulle vilja prova Natusan Baby first touch bath & oil.

Lämna en kommentar om du skulle vilja vara en att prova detta till ditt barn.. ni får en liten flaska av vardera att prova & sedan lämna en rapport till mig om vad ni tycker om produkten.

Sugen?


Färgning

Funderade ju tidigare om jag skulle ta och färga kräkisarna..
Rådfrågade min karl vad han trodde om de, om de skulle bli bra.. Jaa han tyckte väl att de går ju prova iaf.. han va väl mer rädd om de skulle färga tvättmaskinen så den skulle bli förstörd.

For in på järnaffär´n och fråga lite om detta med färgningen.. Och de skulle väl inte vara nå problem alls.. bara man körde ur den sen man färgat..
Så jag köpte detta medel i onsdags och har väntat till idag med att färga.. har fundera lite mer innan jag slutligen bestämde mig..

I eftermiddag så bad jag macke ta och blanda ihop de allt man skulle ha, så de blev rätt.. För skulle de bli fel, kan han ju inte komma och säga att jag gjort nå fel ;) smart va?

Så nu är detta färdigt. Och jag är nöjd med resultatet.. :)


Samtal med prästen

Idag har vi varit till kyrkan och pratat med prästen om vårat kommande bröllop och dop..
Nu börjar man få lite mer klarhet i hur det ska se ut och hur vi ska ha de.. Hela Gudstjänsten kommer gå på
ca.40 minuter kom vi fram till..
Sedan sa vi även att vi inte vill ha så mycket "utöver" de som ska vara.. Då vi inte är så religösa av oss..
Men han lyssnade på vad vi ville och sa vad han tyckte och så.. vi har kommit fram till något tillsammans som passa båda parterna. Vilken känns bra! :)

Gick även igenom hur det ska till när vi går in-ut i kyrkan och hur vi ska stå osv.. Åh nu känns de verkligen som det är nära! :)

Ska på ytterligare 1-2 träffar med honom.. En omgång så ska vi försöka ha med de folk som ska vara med i in-uttågande och så dära.. Så gått de går att få med de folk man har =)

Han godkände även låtarna vi valt att ha i kyrkan.. (än så länge) Han ville gärna ha texterna på låtarna så han får se hur dem är.. För texterna får inte ha nå innehåll av att vara mot kyrkan m.m.. Men det tror jag ändå inte dom har.. :)

detta möte kändes riktigt riktigt bra! Nu är de bara 2 ½ månad kvar :D

När vi var i piteå så beställde vi ju även min ring. Åhhhh vad jag är nöjd med den!! Vill bara ha den NU NU NU :D


Bilder?

Sist jag var i piteå så var vi förbi bea syster i böle. hon skulle sälja en massa pojkkläder.. Så skulle dit och se om de va nå jag ville köpa.. Och oooojaaa de var de. Gud vad fina kläder hon hade!
gick igenom 2 eller var de kanske 3 lådor med barnkläder..
resultatet blev 56 plagg, allt från byxor, tröjor, pyjamas m.m..

Så nu funderar jag om man kanske ska fota och lägga upp lite i omgångar vad man handlat av henne :)
vad tror ni, skulle ni vilja att jag la bilder med de kläder jag köpte?


Varför?

Varför har jag gjort en magnetröntgen?

Jo så här är det att.. Efter jag fick Elis & medans jag ammade. Så fick jag (mest troligen) ett par stycken gallanfall. De två sista anfallen var så kraftiga att jag visste inte var jag skulle ta vägen, kunde varken stå, sitta ligga eller nånting.. Knappt andas så fruktansvärt ont det gjorde! Det sista kraftiga anfallet resulterade i att vi åkte in på sjukstugan - tror macke tyckte de var jobbigt se mig ha så fruktansvärt ont (förlossningssmärtor = ingenting i jämförelse med dessa) hade så ont att jag rent hyperventilera.. Fick nå avslappnande och de blev lite bättre , men fick sova över på sjukan ifall de skulle komma tillbaka under natten..
Detta resulterade då i att de påbörjades en utredning på mig om de verkligen var gallanfall..
Läkaren trodde mest troligen de eftersom jag berättat att nästan alla kvinnor på mammas(?) sida fått gallanfall efter barnafödande..

Fick fara på läkarbesök här i arjeplog o det klämdes o kändes osv.. O läkaren trodde att de var gallanfall men att gallstenarna (?) då var borta.. vid detta läkarbesök så hade jag slutat amma och inga fler anfall hade jag fått.. Sedan förklarade hon att då man är gravid & när man ammar, så blir gallan trögare - tror de var så jag fick de förklarat.. Och då kan de ofta uppstå att man får sådana hära anfall..
Men hon skickade en remiss till piteå för att göra ett ultraljud & se om de är nå i gallan..

var till piteå för ett tag sedan och gjorde ett ultraljud där hon såg nå vita "stenar" i gallan.. Så hon skulle samtala vidare med nå överläkare och sedan skulle jag få veta..

För kanske två(?) veckor sedan fick jag ett brev om att "min" läkare i arjeplog tittat på resultatet och att de är ett kärlnystan - hemangiom..Detta kan tydligen vara vanligt hos kvinnor och barn..

Summan av kardemumman, så fick jag remiss att göra magnetröntgen för att verkligen kolla upp om det är de eller om de är stenar eller vad som är..

Långt inlägg för att veta varför jag gjorde magnetröntgen.. Så nu ska jag vänta 5 arbetsdagar innan jag får veta något resultat av detta..

Hoppas detta blev ett bra svar på varför en magnetröntgen gjordes? =)


Magnetröntgen

Var ju förresten på magnetröntgen igår i Piteå.. Gick väl bra, nå annat kan jag väl inte påstå..
Fick ligga på en sån där "mjuk" brits och åka in i en liten liten tunnel... Kan väl ha typ varit 5 cm från näsan och till "taket" i tunneln.. Inte stort kan jag säga! Fick även på mig ett par snygga hörselkåpor m.radio i, eftersom maskinen där lever om gode mycket.. 
Blev väl nästan 2 timmar dom höll på undersöka mig i maskinen.. Ibland sa en dam i båset"nu andas vi tillsammans, Andas in,andas uut & håll andan" Och så börja maskinen smattra en massa..
Medans jag höll andan o apparaten höll på tänkte jag " jo jo, som om att du håller andan nu bara för att du sa vi skulle andas tillsammans" :P

Ibland gick de långa stunder utan att hon sa nånting till mig.. Och jag låg där och filosofera - vad annat kan man göra när man inte ens får röra på sig en millimeter typ..
vissa gånger när damen i båset prata sa hon till mig, "andas som vanligt"  - Men som om att jag inte gör de då?
Direkt hon sa de, så börja apparaten låta igen, och sen gjorde den en massa ljud för varja utandning jag gjorde.. (tog ett tag innan jag fatta de)
Nästa omgång efter hon sa "andas som vanligt" då smattra apparaten för varja inandning..
Tror ni inte man bli påverkad av hur man andas då man förstår hur maskinen "tänker" haha..

Tycker det är svårt förklara hur det var att vara på magnetröntgen.. Men ni som gjort de, vet kanske hur jag menar med detta..

Dom satte ju även nål/kanyl på mig innan jag fick kliva upp på den sköna britsen.. Så i en omgång fick jag ett medel för att tarmarna skulle slappna av & inte vara så "bubblig".. Mot slutet fick jag någon kontrast..

När kontrastet skulle ges till mig, så drog dom inte ut mig hela vägen, typ knappt till midjan, Och jag hade ju mina armar liggades efter sidan - som dom ville.
Och sköterskan som skulle ge mig trodde sig kunna koppla dit slangen med kontrast i nålen jag hade.. Man ack så fel hon hade.. Kände hur de blev alldeles varmt på armen.. Så först trodde jag hon gav mig kontrastet tills hon sa hoppsan.. vi måste ta ut dig helt..
Det visade sig att korken som man tar av för att koppla in slangar hade lossnat.. så de sippra lite blod.. Jag som är så givmild med blod.. Hon fick ju börja torka britsen..men inte mig ;P
Nåja hon fick till de dära tillsist..

Sen då hela undersökning var färdig. och dom skulle plocka bort grejer dom lagt på mig o slangar m.m.. Och nålen.. Nålen drog dom dom hann inte sätt dit en papperstuss innan jag blodat ner hela britsen en gång till + rocken jag hade på mig... men dom satte en tuss och plåster efter dom torkar upp lite och trodde de var klart där...
Jag tittade ner på armen och såg att plåstret var vinrött och hade läckt en droppe på sidan om.. Så jag sa till sköterskan att nu måste du byta.. För de har redan blodad igenom.. Är fullt i blod där under, så var försiktig.. 
-Jasså?,  säger hon och tittar på plåster och TRYCKER!!!
Jaa men vad tror ni händer?! Var ju världens blodsamling under plåstret, så när hon trycker sprutar de blod överallt!!

var väl inte mig dom tänkte på i första taget att torka.. utan de var britsen.. ;) nåja, jag förstår dom.
När allt var frid & fröjd med mitt blodgivande så var de bara gå ut och byta och om fara..
Stackarn som satt ute och väntade på sin tur efter mig, måste blivit alldeles förskräckd då han såg hur jag såg ut då jag kom ut ur rummet.. Haha.. Hade då jag blivit om jag sett någon så ner blodad.. :P

Ojj vilkket inlägg.. Hoppas ni får en liten bild av hur de var och så.. :P

För er som inte vet hur en magnetröntgenapparat ser ut, så här är den..
ser ni så litet hålet är som man ska åka in i ?


Bild lånad från : Google


Ganska tokigt..

Kan det har vart någon vecka sedan jag kom på mig själv... Sen Elis kom har jag som inte haft samma tid att fixa till mig.. aldrig för att jag har varit så uppsnufsad innan heller... Men då kunde jag pyssla om mig själv lite mer, fixa lite mer med håret, sminket osv.osv..

Men nu finner jag inte riktigt den tiden att fixa till mig.. Nu går jag ofta (i mina ögon) osminkad, håret ser väl ut som ett kråkbo ;) Hur mycket jag än duschar så luktar jag ändå kräk.. Ibland känns de meningslöst att ens duscha.. haha.. för lika fort som jag kommit ut och tagit på mig rena kläder så kräks lilleman ner dem.. ;)
mig gör de ingenting att tiden för mig själv inte finns som den gjorde förr. För Elis han är värd allt! Det är till honom all min tid går till ♥

Meen.. nu de lite mer roliga i detta.. Då min egen tid inte infinner sig som förr, så blir de vissa saker bortglömd.. Som t.ex att raka benen.. 
Hade väl varit på babysim några gånger.. tills jag insåg en dag innan vi skulle på babysim igen, att SHIIIIT vilka håriga ben!! Ser ju ut som värsta lurvenpajsaren... Jag som hatar att visa upp mina ben då dem är såååå orakade.. för det ser verkligen hemskt ut! Jag har alltså varit på babysim med dessa håriga ben! hoppas för gudarna att ingen människa sett dem ;P Blev att panik raka dem innan den gången vi skulle på babysim.. hihi..
Då jag duschar nu så tänker jag inte ens på att raka benen. Tiden finns helt enkelt inte!
Och nu till de roliga - tycker jag..

Att när vattnet gick, då satt jag ju på toaletten medans macke hämtade nå större bindor/blöjor som jag kunde ha medans vi åkte till piteå..
Jag slängde ett öga på mina ben där jag satt & insåg, SHIIIIT vilka håriga ben!! Snabbt som attan raka jag dom där jag satt, för jag tänkte att ska jag nu föda barn, så kan jag ju inte slänga upp ett par sådana där håriga ben i förlossningsstolen..
Fort var de gjort så var dem rakade o fina! ;P

Då hann jag minnsan raka dom, men nu "hinner" jag inte.. Haha... Jaa ibland är man allt ganska tokig..

Men som sagt, Elis får ta hur mycket tid från mig som han vill! Och det gör ingenting, för han är mitt allt!
Då får jag se ut hur jag vill ;) Men Elis ger jag all min tid åt! ♥




Bild lånad från : Google


RSS 2.0