Tjäna Pengar?

Har du en blogg? Tjäna pengar på den!

Detta är ett sätt att tjäna pengar på din blogg. Det enda du gör är att sätta ut en annons eller och en länk  (som jag nu gör i detta inlägg) och vips så tjänar du en slant för varje läsare som ser denna annons. Alltså är det, ju fler läsare du har desto mer pengar får du..!

Jag har inte riktigt blivit varm i kläderna på detta, så hur de fungerar i det stora hela vet jag inte riktigt ännu ! Men ha läst i andras bloggar om detta då dem använder sig av det hära (Adsettings). Och tjänar då på så sätt pengar.


Det finns även andra olika annonsörer, så som butiker som säljer alltifrån tapeter till slipsar som du också kan tjäna pengar på, genom att annonsera ut på din blogg.
Beställning..

Har gjort ett inlägg för länge sedan om att vi samlar poäng genom olika barn produkter.. Sist vi hade samlat ihop tillräckligt var genom Libero (liberoklubben) & kunde då beställa hem en morgonrock åt lilleman.

Nu har vi samlat ihop tillräckligt med etiketter/koder på barnmatsburkar från Nestlé & där har vi då registerat in varje burk som haft en speciell etikett/kod på locket..

Så efter typ 1 års samlade av dessa etiketter har vi fått ihop tillräckligt för att klicka hem en Fotobok + en almanacka. Så detta har jag suttit och knåpat med i typ 1 månadstid för att få ihop något som vi är nöjda med..

Så ikväll blev jag äntligen klar med hur vi ville de skulle vara i bok & almanacka.. Så nu är de hemklickat & dimper väl ner i postlådan om någon dag eller vecka! :)  Det ska verkligen bli spännande att se hur de blev.

Varifrån man fick göra beställning på dessa saker var på The Emotion Company´s hemsida. Detta är ingen hemsidan jag kände till innan vi började med insamligen av koder. 

Då jag var in där första gången så kände jag bara Bläh.. usch vad krångligt för att göra bok & almanacka.. mycket flikar och olika grejjs för att få ordning på nånting.. Men efter jag studerat sidan ett tag och "lärt" känna den så är den faktiskt helt okej :)
Men jag kan inte ge något slutgiltigt omdöme ännu, vill först få hem sakerna innan jag kan ge den en riktig OKEJ stämpel! :) Jag hoppas verkligen att slut resultatet av bok & almanacka blev riktigt bra! Jag längtar tills dom kommer hem till oss! :D


jag kan rekommendera att samla på olika etiketter och koder om man köper mycket av vissa produkter, så att man kan få ihop till en fin premie eller sådär :) Självklart gäller de ju att dessa olika produkter/märken har kampanjer som pågår & att man då kan spara koder och så , annars lönar de ju sig inte att spara på koder/etiketter/streckkoder ;)


Apotek

Som jag skrev igår så gick de ju inge vidare med att ge Kåvepenin.. Idag provade jag att blanda pencillinet och ge de.. Men inte ens de gick.. Inte ens i små små små mängder.. varvade med att efter han fått en mini dutt av blandningen fick han dricka välling för att inte känna av smaken.. Trodde verkligen de skulle gå bra..
När han fått nästan hela medicinsprutan.. då, då kom de i retur.. ATTANS!

Så de var bara ringa upp till VCT och säga som de var.. läkaren ringde och kollade lite med apoteket om vad som fanns hemma att kunna ge och så..

Så efter en stund ringde dom upp mig och sa att jag fick fara till apoteket och hämta ut en ny pecillinkur.. Amimox denna gång!

Dock ska han ha denna variant 3 ggr om dagen istället som för den andra som endast var 2 ggrom dagen..

Skulle påbörja kuren direkt jag hämtade ut den.. Så då jag kom tillbaka så var jag lite nervös över hur detta skulle gå.. Drog upp mängden han skulle ha i medicinsprutan.. Och hann väl inte mer än visa Elis så börja han grian. Han visste väl vad de var som väntade.
Men det gick över förväntan riktigt bra. Ingen retur gjordes! Skönt för han!.. och för oss.

Han har hunnit få en omgång till här på eftermiddagen & även den gick bra. Så sista dosen för idag blir ikväll innan han ska sova.. Sen är de bara 4 dagar kvar, alltså 12 doser kvar för honom.

Tycker så synd om våran lilleskutt som har de så här! Han vaknade imorse med en feber på 39,7.. Inte kul! hoppas febern vill ge med sig snart. Han blir ju så trött och gnällig - vilket jag förstår att han är! Att vara sjuk är inte någon höjdare :(Färg eller inte?


Jag funderar pch funderar och funderar... Om jag ska ha någon färg i blomman??
jag gillar ju att de är svart och grått. Väldigt enkelt och "stilrent".
Men samtidigt skulle de vara kul ha lite färg i blomman.. eller kanske inte färg färg.. Men kanske fylla i den med lite vitt?

Vad tycker ni? Jag vet att de är jag själv som bestämmer ;)
 Men de vore bara kul att få höra vad ni andra tycker :)

Gör den sig bäst att vara som den är? Eller ska man ha "piffat" upp den med lite färg?

image description


Öroninflammation

Natten som var har inte varit särskilt roligt.. Varken för mig eller lilleman.. Men allra minst rolig för honom !

*Snorig & täppt i näsan.. Hosta... Högfeber..38,2 trots att han fått panodil.. samt Ont i öra..

de har varvats mellan hosta, gråt, sugit ut snor ur nästan - som INTE gillas av Elis! Han fullkomligen hatar de..
Gnuggandes i örat för att de gjort ont...

under hela nattens gång har jag varit som en zoombie..!  Usch vad jag tyckte & tycker synd om lilleman. Inte kul vara liten och ha alla dessa bekymmer..

Jag ringde iaf upp till VCT där vi fick komma in ganska så direkt efter samtalet.. Så där togs de lite prover, Crp visade ett värde på 14 (snabb sänka), febern på 38,2

Fick komma in till läkaren som kikade snabbt i öronen och lyssnade på lungorna.. efter kontrollen sa han inte så mycket mer, utan han skrev ut penicillin åt honom.

Så ikväll när han skulle få första dosen med kåvepenin gick inte så bra... de kom upp igen :( värdens jäkla kräk gjorde pojkstackarn.. usch vad jag tyckte synd om honom!
Jag hoppas verkligen de går bättre imorgon för honom att ta de.. Annars måste jag ju ringa upp och få något annat åt honom ?


Nu håller jag tummarna på att natten blir bättre för Elis än den förra! Önskar jag kunde ta hans dumma öroninflammation, hosta och snorighet + febern, de önskar jag, så att han slapp de..


Hade tänkt..

Om orken fanns skulle jag gjort ett längre inlägg om hur julen varit & vad julklappar vi & lilleman har fått..
Samt slänga in lite bilder från julhelgen nere i Gnarp..

Men orkar inte med de just nu..

Gick på nattpass igår & gick av imorse kl.7.. Sen har ja sovit hela förmiddagen... Osså ha min mamma, lillebror sebbe kommit hit för att vara till imorgon.. Osså kom såklart mitt lilla hjärta hem! Som jag längtat efter honom!! Han ha sovit ute i Rebakk sen i måndagskväll då vi lämnade honom.. 2 nätter utan han känns som en evighet!
huset blir så OTROLIGT tomt utan han. de blir såå tyst... så stilla... så... så.. så TRÅKIGT!

Men vår lille gosse har fått feber och är snorig, hostig... Så de är inte samma fart på honom som de brukar.

Blir att ringa upp till VCT för att få komma till en doktor.. Nånting måste Elis få mot sin hosta & de onda i örat.. Tycker de är så konstigt att han inte fick något då vi var dit för ögoninflammationen han fick.. För redan då såg läkaren att han va röd i hals & öra.. Men gjorde inget och ville inget göra... Men nu tycker jag att de räcker! Nu tycker jag han ska få något mot detta..


Bild från julhelgen :

Faster & ElisStormen Dagmar & Cato

Igår kom vi hem från Gnarp.. inte i den tid vi hade tänkt oss.. Utan sent.. P.g.a stormen Dagmar & Cato..

Jag vaknade tidigt måndagsmorgon kl. 03.00 för jag trodde vi skulle blåsa bort.. Där jag låg i sängen så kände man rent hur hela huset skakade då de blåste som värst.. Strömmen hade gått. så de var kolsvart i hela huset..
Kan tala om att de var riktigt obehagligt! Aldrig varit med om något liknande.
Tog tid innan jag somnade om igen kan jag säga & vi som skulle bege oss hem kring 8 på morgonen för jag skulle hem och jobba natt.

vaknade 8 igår men de blåste gode mycket fortfarande.. Jag läste i tidningen där dom skrev att man skulle hålla sig inomhus helst och inte he sig ut på vägarna.
Efter jag pratat med maken så bestämde vi att inte sätta oss och köra då vädret var så där. Så jag ringde jobbet och berättade hur läget låg till, så dem skulle fixa in någon annan som jobbade natt för mig.

Tacka gudarna att vi stanna kvar någon timma längre. Hade vi åkte på morgonen hade vi fått stå still inför varje träd som fallit över vägarna & då vänta på att någon skulle komma och kapa av dem så man tog sig fram..

När vi åkte och kom nånstans, minns inte vilket ställe, så hade dom precis kapat av ett träd.. Så jag menar, hade vi åkte tidigare, hade vi ju ändå blivit stående till samma tid..
Och att sitta still så mycket är ingen höjdare då man har en liten gosse på drygt 1 år!
Sitta still i en bil i 60 mil är nästan på gnällen för mycket för honom, han blir less att sitta still så länge och inte kunna röra på sig. Så jag är glad jag kunde få bort natten och slippa en orolig resa, en resa med gnällig liten kille!

Tack tack till er på jobbet som fixade in någon som jobbade för mig, så vi slapp stressa hem i stormen! Tackt till dig som ställde upp att jobba!


Så här såg de ut hemma hos dem efter stormen, ett äppelträd som dom kapat av som låg typ bakom deras hus (?), de hade förflyttat sig mot staketet inne hos hingstarna..På deras veranda hade en av plåtarna på taket blåst av..


God jul

Bloggen är lite trist just nu. Dåligt med uppdatering kommer de vara någon mer dag framöver. Har liksom inte tid att sitta och blogga..

Vi önskar er alla en riktigt bra julafton!

God jul & gott nytt år!


4 dagar..

Fler dagar än så är de inte innan de är julafton.. helt galet! Och jag känner ingen julkänsla alls.. Whaat?!?
Undra var den känslan är.. Vet inte om den försvunnit då man inte har "samma" jultraditioner nu som då man var liten... Inget är typ likt nu när man är äldre..

Är väl dags att skapa egna traditioner då man har fått barn själv.. Men känns på något sätt svårt.. Då vi har 4:a familjer som vi rå om oss på julen.. Naturligtvis skapar man ju & har traditioner med alla.. :) Men ändå.. Vet inte hur jag ska förklara..

När jag var "yngre" hade jag ju "bara" 2 familjer att fira med.. Antingen med min pappa eller hos min mamma..
Men nu.. Nu är de ju 4 st.. Visserligen har de varit 4 sen några år tillbaka.. Men nu har vi barn & känns mer som alla vill vi ska vara där.. Om ni förstår hur jag menar ;P

I år blev de bestämt långt i förväg att de skulle bli nere i Gnarp, då Elis faster hade de som önskemål! :) Och nu hade macke den turen att han fått ledigt så vi kan åka dit ner.

Men inför varje jul får jag ont i magen, just för att man ska måsta välja någon annan... Jag vet att vi inte kan
dela oss och vara hos alla 4:a.. Men jag önskar de gick..

Men nästa år tror jag fanken vi är hemma och firar jul.. Och då den som vill fira med oss får komma hit istället.. Så slipper jag få sådan magont... För jag önskar, jag önskar de gick vara hos ALLA!

men men snart åker vi ner till Gnarp för att vara där & fira jul tillsammans med Elis faster,farfar & "farmor"


Faster Simone & Elis


Elis beundrar sin Faster :) kortet är från nyår förra året
Min kära syster hon är just nu i denna skrivande stund på väg hit! Som jag längtar efter henne :)
Mys! Kanske de blir att vi bakar nånting.. ? hehe.. Vi är ju som nå bakar människor.. ibland då vi får våra bakaril ;)

Tvättmaskinen går förfullt här hemma... Puh! Snart är allt tvättat & ska väl försöka att börja med lite packning ikväll..
Renbäddning av sängen skall också göras.. Både våran & Elis säng, kanske sängen emelie sover i också... Får se hur mycket man hinner idag.. :)
19/12

Ingen resa till Arvidsjaur idag.. Verkstaden hade inte fått in sakerna idag.. Så på onsdag blir de att åka dit.. Vad vi då vet..

Skrivit på pappren idag om Dagis, så imorgon skall de lämnas in..

Imorgon så kommer min syrra hit.. & på onsdag så börjar hennes intensivkurs på 2 veckor med körkortet :)

Här på eftermiddagen så har jag suttit och skrivit ner en packlista.. Så man inte glömmer de viktigaste... Men känner jag mig själv rätt så har jag ändå glömt något :P

Gjorde ett försök att städa iordning i tvättstugan - som ser ut ett bombnedslag..- men jag gav upp.. hade en liten grabb som hjälpte till.. Jag ordnar & lilleman river ut de man ordnat.. Så de känns som meningslöst. Nu när han strax somnat så kan jag göra ett nytt försök ;)


Elis Är Stark

Här kommer ett litet filmklipp på lilleman då han visar så stark han är.. :) Hehe.. Han är så himla söt då han gör de ! :)
Dagis..

Här i veckan så fick vi papper från dagis.. Att han kommit in på dagis visste vi.. men inte på vilken avdelning.. Men de fick vi nu veta i detta papper.. Så nu skall de bara skrivas under och skickas in..

min lillekille... Inte ska du väl börja på dagis redan?!

Usch jag får sådan typ panik!! 10 januari är ju snart & då börjar vi med inskolningen.. HERREGUD!!! bromsa tiden.. Panik panik är vad jag får.. 
Det var ju nyss vi kom hem med våran lille gosse tycker jag! men icket.. Nu är han 14 månader , snart 15 månader! ;)

Jag har sagt de förr och säger de igen : Jag vet Att Lilleman kommer få de så bra på dagis, och allt kommer förhoppningsvis gå bra. Men det är tungt för mammahjärtat! Jag kommer grina.. Inte bara en tår.. utan många många!
Sen att börja jobba känns ännu mer "tungt" - Jag gillar mitt jobb, så inte för de! Ska bli kul att komma tillbaka till jobbet igen :)
Men just denna grejj att inte vara med Elis dag ut och dag in, de är det som kommer känns mest jobbigt! Han är på dagis & jag på jobbet. Hur konstigt kommer inte de kännas? Konstigt minst sagt!

Jag vet de kommer bli bra & de kanske är början som är jobbigast..
Men jag fattar inte att de är december redan.. är typ 1 månad lite drygt innan jag börjar om.. gaah!


Min Bebis, de kommer du alltid vara för mig, hur stor du är blir ;)
Pyjamas

Slänger in lite mer önskningar åt Elis så här lagomt innan jul :P

Men har insett att pojken har inga pyjamaser som han kan ha.. Dem han har nu i 74/80 är alldeles för småa.. Så han skulle behövt pyjamas i storlek 86 nu..

Har köpt en åt honom, men går ju liksom inte nöta på en enda pyjamas heller :P den måste ju tvättas nångång också.


Pyjamas från Lindex , 2-pack 179 :-
Pyjamaser från Kappahl


149 :-


149:-

Lite tips så dära.. :) Allt med bilar och flygplan gillas hos den lille! ;D

Gråhårig!

Idag blev det en tripp till Arvidsjaur med Sandra & Novalie..

Våran bil skulle in på verkstaden idag.
så då passa vi på att hälsa på en gemsam vän vi har i Arvidsjaur :) Lika trevligt varje gång vi ses!
Vi fick ju se på de senaste tillskottet i familjen, åh herregud vilken sötnos! Blir man nå mindre bebissugen?  - eh nej! ;)

När jag lämnade in våran bil så frågade jag hur länge de skulle ta:

Den första sa , 30 minuter.
Den andre sa , 45 - 1 ½ timme..

Sluttiden blev, 3 timmar! Så ingen av dem hade rätt..

Sen när macke ringde och sa att jag kunde hämta bilen, så fick jag då veta att vi måste tillbaka till arvidsjaur... hmm.. För grejjen dom bytte idag var tydligen inte rätt.. för felkoden kom ändå upp igen.. Så dom skulle beställa en  annan grejj till bilen för att se om de var den.. (mest troligen) Men maniken dom bytte idag sitter då kvar i bilen..

så nu ha dom beställt ett "Paket" av de som behövs till bilen.. så den delen som blev bytt idag, blir även bytt nästa vecka igen, för att se då det inte var något fel på denna..

usch, tjorvigt? jaa jag håller med.. Detta med bilar, delar och tjafs är inte riktigt min grejj!

Nåja, på måndag får vi veta om jag ska dit igen, då antingen måndag eller onsdag. Beror på när detta paket kommer..

Gråhårig är vad jag blivit idag - känns det som!Syrran super fina tatuering hon gjort denna helg som hon var här :)


På Begäran..

Nu har min kära syster begärt att jag ska lägga upp fler bilder :P Så på hennes begäran så kommer här fler bilder..


Slänger först in lite bilder från då Elis fick sitta och äta från visparna då jag hade vispat grädde för någon dag sedan.. Snacka om en som tyckte de var gott ;)Nöjd Kille :) ♥
Här kommer lite bilder från helgen då moster var här..

Lördagnatt så hade vi en liten nattuggla.. Han vaknade och somnade inte om, så då fick han komma och mysa med oss i soffan & Se på "Pearl Harbor" - Snacka om en nöjd kille då han fick se såååå många flygplan! ;D
Osså såklart lite soffmys hos sin älskade Moster! ♥
Lägg märke på den rena "vita" sockan ;)   ↑
Fy skrutt!

En sak som jag inte förstår mig riktigt på egentligen är  :

Varför i Hela fridens namn kan man inte skrapa rutorna på bilen så man ser nånting??
Folk som skrapar ett mini litet titt-hål just framför sig, men inget på sidorna.. ? Varför gör man så?
De är ju inte direkt så att man bara måste se rakt fram! Man måste ju liksom se sig åt sidorna också.. Eller hur?

Såg en idag som hade HELA bilen täckt i snö och ett liiitet hål fram borstat och framskrapat, just precis så denne person såg...

Jag menar, hur säker är man i trafiken då?? Kan ju ske en hemsk olycka!

Undrar vad de är som gör att man inte skrapar och borstar av bilen så man ser ut, så man ser vägen? 5-10 minuter har väl de flesta tid med att kunna undvara för att fixa så man ser ut ordentligt?
En sådan simpel sak, sådan ändå rätt snabb sak att göra..

5-10 minuter undvara att skrapa/borsta av rutorna & kanske undvika en olycka.. Kanske de går bra 1:a, 2:a & 5:e gången... Men sen kanske olyckan är framme ..

Detta var bara en sån där sak jag kom att tänka på och irritera mig på idag..

Vad tycker ni, har jag fel i vad jag skriver?Typ så här såg bilen ut som jag såg idag.. Men om ens de va bort borstat så här mycket snö + att de var framskrapat ett litet titthål ( inte så här "stort")

Detta om nånting är väl en trafikfara?

Bild lånad från: GoogleHos Mormor...

Nu då jag fått tillbaka min dator så är de betydligt roligare att blogga (just nu) & dessutom får ni lite mer bilder att se på.. :)

tänkte att jag slänger upp lite bilder från ett av våra nyliga besök i Piteå, bilder från då vi var ute tillsammans med Mormor.. :)Lycklig..

Min datorn har funnit hem igen.. Och nu är den i mycket bättre skick än den var då den for iväg..
Kan inte annat än tacka så hemskt mycket för att du fixade den! :)

Idag har vi haft lite saker för oss. Först kom Elis morfar hit, sen så gick vi ner till min farmor & farfar och hälsade på en sväng.
Sen skjutsade vi Bea på lite ärenden på samhället.. Lunchade med henne :) Lämnade av hene hemma och sen åkte vi hem och myste ner oss i soffan framför nå barnprogram som gick på tv.

kvällen har inte bjudit på så hemskt mycket..

har inga planer för morgondagen, så vi får se vad som händer då.. :)


Bilder från en November promenad tillsammans med Elis morfar..

Så här såg man ut innan det var dags att gå ut.. I väntan på att jag skulle ta på mig ytterkläderna så la han sig här & låg där tills vi skulle ut..

Ser inte ut som att han är så värst sugen på att gå ut ? ;P


Mammas Lillhjärta! Finns inte ord för huuuur mycket jag ÄLSKAR DIG!! ♥

No more...

2 dagar har nu gått och de har inte blivit någon mer fångst i fällorna! Känns riktigt bra. Vill inte de ska finnas fler små odjur ! Så nu är de bara hoppas de inte dyker upp nå fler framöver, för vi kommer låta fällorna vara kvar, ifall att!

I fredags var jag, Elis & svärmor till Arvidsjaur. Gick runt lite och kollade i affärer. Jag gjorde en synundersökning. Inväntade Elis moster som kom med bussen från Piteå. Åkte till dollar & sen hem igen! :)
Glasögonen är beställd. Så får hoppas dom passar mig.. Lite svårt beställa över internet tycker jag. Man får ju inte prova glasögonen & se hur man se ut. Nåja :)

Igår åkte vi ut till jutis där syrran tatuerade sig :) gryymt snyggt blev de! Jag är ju inte nå mindre sugen att göra nå fler nu!! Hehe...
Jag har då bestämt att jag ska fixa till min tatuering jag ha på handleden, de är "prio" ett..

Annars gjorde vi inte så mycket mer igår. Emelie var ute & övningskörde med macke en sväng.
Sen myste vi ner oss i soffan & såg på "så mycket bättre".


Idag har vi hunnit med att baka anisbröd.. Ha lite främmande :) pyntat julgranen.. Sätta Emelie på bussen hem - de var dagens tråkigaste grej. Tycker de är kul då hon är här !! :)

Nä nu ska jag sova ! Detta blev nog bara ett svammel inlägg. God natt mina vänner !

Undra vad morgondagen har att bjuda på ?


Fångst i råttfälla...

innan jag börjar mitt inlägg, som min rubrik lyder " Fångst i råttfälla" så är de så vi hittat två st möss i fällorna..
Så ni som är känslig och tycker de är brutalt med fällor.. läs inte vidare! för de kommer bilder på våran fångst!


Jag ogillar själv att man behöva ha ihjäl djur.. tycker de är hemskt! Men jag vill inte ha möss i vårat hus! Så då får de bli så att fällorna sätts ut. För även om man fångar in dem på snällare sätt och släpper ut dem sen, så är de ju en risk att dom kommer tillbaka. då får man ju inte göra annat än fånga dessa möss varje dag.

Vi agna två fällor igår, men vi trodde verkligen inte att vi skulle få någon! anticimex hade ju rekommenderat att man skulle agna med Nougat, men vi hade inget hemma, så vi tog de vi hade i choklad väg.. Dumle med pepparkaks smak ;P så nu får vi väl tipsa anticimex att dumle med pepparkaks smak funkar lika bra ;)
Men vi hade inga förhoppningar på att dumlen skulle funka som bete.. Men vi gick och la oss och tänkte som inte mer på de.
Så imorse då vi klev upp gick jag och kika, fast jag tänkte vad löns de ens då de inte finns någon där..
Men se på f*n!!! Båda fällorna hade smällt och hade 1 mus vardera.. YES tänkte jag.. Samtidigt som jag kände inombords så himla hemskt att de 2 små dött.. Dom är ju som söt på något vis..
Men om dom kunde ju sjutton i att bajsa,pissa och gnaga & förstöra så hade de väl inte varit nå bekymmer.. men nu är dom ju inte renliga alls & inte så värst mysiga då dom förmodligen bär på en massa bakterier och sån skit. Blä!

Tur som rackarn att macke var hemma så han fick ta bort de 2 små och sen göra fällorna redo på nytt. Och denna gång hoppas jag då verkligen att de inte smäller nå fler gånger!

Vi kunde inte låta bli att fota våran fångst.. och här kommer de 3 st bilder på de..

Och förresten, dessa små rackare har RUNDADE öron, vad är de då? macke tror de är sorkar? Kan de vara de?

Stackarn som ligger upp och ner, han var en riktig tjockis om man jämförde med den andra.. Undra hur länge han varit här och frodats?Fullrulle

Denna vecka som gått har jag och Elis haft en hel del mer saker inplanerat än vad vi har andra veckor.. Tror vi haft minst 1 sak att göra varje dag.. :P och imorgon blir de sista dagen vi har något inplanerat, förutom helgen då :P

Jag vann en utlottning på lensway,- som delade ut 2000 st glasögon.
Riktigt kul må jag säga :) så detta resulterade i att jag måste till optikern för att göra en synundersökning. Så jag och elis drar iväg till grannkommunen imorgon. Och medans vi liks är där så inväntar vi moster Emelie som kommer med bussen. Så får hon åka med oss sista biten ;)

Måste ju berätta, igår fick jag & Elis följa med bea till sitt Bm-besök. Och där fick vi lyssna på deras bebis hjärtljud! <3
Man blir alldeles varm inombords så otroligt fantastiskt en sån sak är! :)
Jag tackar än en gång att jag fick följa och lyssna på bebis :)
Kan då säga som så att Elis han var verkligen fundersam över vad som egentligen pågick. Jag undra vad som snurra runt i hans lilla huvud just då.
Han var helt fascinerad över då Bm mätte hennes magmått, och då vi lyssna på bebis.. Samtidigt som han var väldigt fascinerad och bara stod blixtstilla och titta, så skulle han även checka av med Bea så att hon var okej och mådde bra. Går inte förklara hur han höll på och så. :P han va iaf gode söt :)


Nej nu ska jag kila och busa med den lille. Även idag ha vi grejjer att göra på schemat.

Ha en bra dag allihopa!

Pepparkakshuset som jag, syrran och minsta lillebror gjorde i Piteå


Tävling goodiebagJag tävlar om En goodiebag hos Joanna

Tävla du med! :)


Tävling

"Jag tävlar om Ugglans Familjekalender från Barntavlor.se hos Njut en smula"

Tävlingen avslutas 16 december kl.21.00

En till tävling


Jag vill vinna en Personlig almenacka från www.personligalmenacka.se
- och jag är med och tävlar om en sådan hos www.ninninusens.blogg.se


Tävling

"Vinst: I dagens jultävling kan du vinna ett presentkort värde 1000:- hos  Mysilver.se  

Jag tävlar hos  http://millahoman.blogg.se/2011/december/jultavling-14.html

Svar:

Kommentar från:

 Marie: Förmodligen en söt liten husmus bara! Hade den runda eller spetsiga öron?


Svar:

Jag vet faktiskt inte om den hade runda eller spetsiga öron... tittade på bild hur möss ser ut, men så rundade och utåtstående öron hade inte denna.. Men inte hade den spetsiga heller.

Det enda jag vet själv är att de var då inte en råtta eller en näbbmus... :P

Men förmodligen som du säger var de säkert bara en söt liten husmus

uppåt...

Tänk att ett inlägg om en liten gnagare kan locka så många läsare på min blogg! ;) Statistiken skena gooode uppåt idag..

Men ingen som vet vad de är för sorts gnagare?


vi har då rensat och kastat en massa grejjs som vi hade under diskbänken nu ikväll. då vi gjorde en inspektion av allt där så såg vi att de var gnagarbajs lite överallt.. Så en hel del grejjer åkte i soporna!
men vi har då inte sett till någon fler.. så förhoppningsvis var de bara en liten rackare som tagit sig in.. men imorgon åker de iaf upp några fällor utifall att.

Elis har nu 8 tänder.. Den 8:e behagade att dyka upp under våran vistelse i Piteå:)

lilleman är ju i en riktigt rolig ålder just nu.. hehe.. han snappar upp allt man gör och så. Försöker som härmas ibland till visa grejjer man gör. Sen att han börjar som "förstå" mer nu vad man säger. det tycker jag är som kul! :) Och han är så himla klok, klokare än vad man tror!

han försöker även att äta själv med sked, ibland går de rätt bra & ibland går de mindre bra ;) men de är ju som de ska vara.. hehe..

Och under våran vistelse i Piteå så lärde han sig att snurra runt. Så ber man honom att snurra runt nu, så snurrar han för fullamuggar - Sötungen! :)

för kanske en vecka sedan så gjorde Lilleman en upptäckt om vad han som kille har... Snoppen! haha, så varje gång man ska byta blöja så är han dit med handen och känner efter vad som befinner sig där egentligen.. :P

jaa detta är verkligen en riktigt rolig ålder då han är 1 år! :)  men vissa stunder nog saknar man att han va en liiiten liiiten bebis som bara va i famn och inte gjorde nå hyss ;)
upptäckten....

Inatt så tömde jag sophinken i köket.. och satte i en ny påse..

Sen mitt på dagen idag så skulle jag kasta ett kaffefilter, så tar filtret i handen och ska slänga.. men upptäcker då att påsen har fullt av hål i sig! vilken den inte hade inatt då jag satte dit den. men tänkte inte så mycket på det just nu. utan tog bort den trasiga och skulle sätta dit en ny.. då jag ser något mörkt lurvigt springa omkring i botten på hinken!! Blääää.... då jag upptäckte denna lille krabat så blev han nog minst lika rädd som jag blev då jag såg den!
i paniken så tog jag fram ett kastrullock och la över sophinken.. trodde den där lurviga skulle ta sig ut annars.. fast i efterhand förstår jag inte hur han skulle kunnat de, då sophinken är gode hög!

då jag lagt på locket så ringde jag macke och berättade om min upptäckt.. Jag frågade vad jag skulle göra av denne sak.. Men macke han sa bara "he ut den".. jajja sa jag bara och gjorde som han sa..
Åhh så äckligt!

han fick ringa till anticimex och frågade lite om detta.. Och där sa dom är det tydligen är ett riktigt rått år i år.. Så han var inte förvånad då vi ringde.. men dom skulle då skicka upp ett "Muskit", nå fällor & gift..
men jag hoppas ju att vi inte har nå fler gnagare!

Slänger in en bild på den äckliga gnagaren.. fast på något vis var den rätt så söt.. men inte då man har den inne i huset är de inte så gulligt längre!

Ni får ursäkta röran i hinken ;) Den lille gnagaren har gjort både de ena och de andra där...
Men jag vet inte vad de är för sorts gnagare? mus, sork eller vad? Någon som kan säga vad det är för något?
Äcklad!

Usch...bläää.. huvva!! De är de enda jag kan säga om denna upptäckt jag gjorde idag... fy..!!


Jag och elis har hunnit vara ut på samhälle en sväng nu tidigt på morgonen :P
så...


Just nu gör vi inte så mycket. han tittar lite på djungelhjul och jag sitter här och fördriver lite tid.. Ska väl snart gå och busa lite med honom i sitt rum innan de är dags för lunch och sen sovar stund för honom..


Sedan har jag gjort en liten update i Inlägget om : Lite Elis Önskningar..
Så ni kan ju kika in där. är lite saker som försvunnit därifrån..


Ha en bra dag allihopa! :)

Vem?

Vem är du som kommenterade mitt förra inlägg, en tom kommentar? Vore intressant veta vem du är och vad du hade tänkt skriva där =)


Idag har vi haft besök av Sandra & Novalie :) riktigt trevligt!

sen har vi inte haft så mycket mer för oss under dagen än lite sysslor här hemma, dammsugit hela huset & tvättat undan lite smutstvätt.. & vika kläder!

Imorgon har vi lite ärenden ute på samhället att göra jag & lilleman.. Så nu ska jag ta och lägga mig så man inte är så hemskt trött i ögonen åt morgon.

Sov så gott på er! :)Tvåbarnsmamma...

Börjar dagens inlägg med att berätta en helt sjuk dröm jag hade för någon dag sedan..
Några nätter i rad har jag drömt jag varit gravid - Vilket jag inte är!

Men iaf, sen efter dessa nätters drömmande  att jag var gravid.. så var de ju då dags för förlossning..
Och denna dröm kändes så otroligt verklig.. Trots att det var en väldans lätt förlossning i min dröm , så var jag helt jävla slut i kroppen då jag vaknade upp! tog väl sisådär 30 minuter hela alltet.. 10 minuter totalt fick jag hålla på att krysta innan den lille kom till världen.. en välskapt liten gosse på ca 3.645 g & 52 cm lång.. !
Så den natten/morgon så blev jag helt plötsligt en tvåbarnsmamma ;P Hehe..

Haha alltså de är ju helt sjukt hur man kan drömma ibland!

kanske är denna dröm ett tecken på att nästa barn som kommer nångång i framtiden kommer bli en pojke? Haha jaa de återstår att se :)


i onsdags så blåste jag & elis iväg till Piteå för att spendera några dagar där. Först och främst så vi fick umgås lite med mormor som hade ledigt två dagar..
Men sen även för att göra bort sista julklappshandlingen! Så nu kan jag säga att vi inhandlat ALLA julklappar klart! Fatta så himla skönt de är att ha de bortgjort! :D

Torsdagen så blev de att gå lite på stan och kika, handla något klädesplagg åt lilleman i julklapp i lite större storlekar.

på fredagen så blev det att åka iväg till Luleå, tillsammans med mormor, moster, morbror för att handla de sista julklapparna & sedan för att åka till Leos lekland o leka lite ! ;)
det är omtyckt av både stora och små ;) hehe.. kan då säga så mycket som så att lilleman tyckte de va lika roligt denna gång som förra gången  + att man själv får ju lite träning att klättra upp och ner där i banorna & att lyfta lilleman och ha sig ;)
Sedan på kvällen myste vi ner oss i soffan allihopa och såg på idol...

Lördag så packade vi ihop och begav oss hemåt igen.. Med oss tillbaka fick vi med oss våran älskade Syster/Moster! :) så kul hon ville följa! vi njuter verkligen då hon är här. I Lööv You, hoppas du fattar hur mycket jag älskar dig lillsyrran!!!! ♥
Snart får vi ha henne en hel del här i vinter :D Det ska bli så kul, vi längtar massor!
på kvällen så for vi & hyrde nå filmer som vi kikade på..

Just ja, på väg hem mot arjeplog så stannade vi till hos Anna O freddan. deras lilltös har ju fyllt 1 år! :) så stannade där och grattade henne och så fick barnen leka lite innan vi begav oss hemåt igen =)

Brides maides- riktigt bra :)
Julias ögon - Inte bra.. vissa stunder var den bra.. men de är ingen jag rekommenderar iaf.
Something borrowed - också riktigt bra film! :)


Imorse så klev jag & elis upp kring tio. Då började vi att fixa iordning inför en liten adventslunch, bestående av : tomtegröt, nygriljerad skinka, limpa och tända ljus :) hur mysigt som helst!! :)
Efter lunchen klädde vi på oss (emelie,jag & elis) osså gick vi ut och lekte lite. Elis fick åka pulka runt huset, gunga lite.. :) osså busade vi i snön också.. hehe..

Sen på eftermiddagen så åtke jag och lämnade elis hon farmor, sen lämnade jag emelie på bussen & själv åkte jag  iväg till kyrkan tillsammans med Bea för att lyssna på en konstert som var där. någon julkonsert....
Dom var riktigt riktigt duktiga dom som sjöng! men dock var de inte vanliga "hederliga" julsånger som jag trott..
Kände inte igen någon alls, förräns i slutet då dom sjöng 3(?) låtar man kände igen.
nåja, de var riktigt trevligt och mysigt ändå!! :)

tack till farmor som ställde upp och tog hand om den lille medans jag åkte iväg till kyrkan, guldvärt! :)

den lille somnade för en halvtimme sedan och själv sitter jag framför datorn och slöar & funderar på vad vi ska hitta på imorgon jag & Elis..

ha en trevlig kväll kära läsare!
RSS 2.0