Molly Polly

Lilla Mollan hon blir 7 månader om 4 dagar! Förstår ni vad tiden går undan!!
 
Dagarna innan hon blev ½ år så började hon masa sig fram här på golvet, med en himla fart!
2 september så sprack den första tanden igenom.
Kanske två veckor sedan så drog hon sig upp efter saker. Och nu här i dagarna så har hon börjat att ställa sig upp efter allt!
Börjat även smått att gå runt sakerna då hon ställt sig upp. Inte alltid som hon lyckas så bra, det blir en hel del krascher om dagen ;) Om hon då ändå kunde fatta att hon är liten än och inte riktigt "redo" än.. haha!
Idag har hon börjat säga ba-ba pa-ba! Skitungen, jag försöker ju få henne säga mamma.. men icket.. Elis han sa ju också pappa före han sa mamma.. Tror pappan i huset har någon deal med barnen!
 
Molly hon blir så överlycklig då hon ser Elis, hon skiner upp som en sol! Tror dessa kommer bli bästa vänner & ovänner ;)
 
Jaa herregud ändå vad tiden går. De händer saker hela tiden hos Molly! Och snart så fyller Elis 4 år!! kan någon bromsa denna tid??
 
 
 

6 veckor in i tävlingen

Sådär jag nu är man inne i lite sköna rutiner i denna tävling..  Man har kommit igång med kostschemat & träningsschemat!
 
5 veckor har passerat, vi är inne på 6:e veckan i tävlingen! Shit vad tiden går! Men det är otroligt skoj, lärorikt & på samma gång "jobbigt" om man kan uttrycka sig så?
Det "jobbiga" är då man är så ny inom detta med att äta rätt är att man ska hålla koll på Kcal/dag som man äter. att man får i sig tillräckligt med protein/kolhydrater/fett under en dag. Att de inte blir för mycket eller alldeles för lite.
Jag ligger på ett kcal på drygt 1800/dag, och det är för att gå ner i vikt, jag ligger då på ett underskott på 500kcal/dag..
För att stå still i vikt ska jag då i "normala" fall ligga på ett kcal-intag på 2300/dag.
 
Jag är glad för detta kostschema, för utan det hade jag stått som nollad i köket alltså! Nu har man en mall man kan följa och laga mat efter.. Visserligen lite enformigt med samma mat varje vecka, men den smällen får jag ta såhär i början tills jag vågar prova mig på annat i köket och stå och räkna ut hur mycket kcal osv det blir i en portion.
 
Övrigt kost mässigt så går det väl bra tycker jag! Förr förra veckan hade jag en svacka & jag syndade med choklad någon liten chokladbit några dagar.. Men nu är det förbi och jag har tagit nya tag och tack vare den härliga peppning/stöttning man får genom våran fb-grupp så gör det att man orkar resa sig igen och borsta av sig det dåliga!
 
Lördagar har jag en så kallad ätardag. Inte tänka så mycket på kcal-intaget eller vad man typ äter. (nu äter man ju inte det mest onyttiga man hittar, eller köper största jäkla godispåsen!) Jag har varit lite till och från hur man ska göra med denna ätardag, men kom fram till att jag behöver den för att inte ge upp, att man kan få äta gott om man så vill, om man är sugen.. Sen känner jag att min kropp behöver få fylla upp lite extra energi genom denna ätardag, får så mycket mer ork i kroppen så jag orkar ge mer på gymmet!
 
Träningen går riktigt bra måste jag säga! Första gången på gymmet så kände man sig som en vilsen själ som gått fruktansvärt fel! Och naturligtvis var det hur många som helst där den dagen, så det kändes som att alla tittade på en och tänkte "vad tusan har du här att göra". Men det var bara in och köra sitt race och försöka slå bort de tankarna. För inte tänker jag så om någon eller någon ny på gymmet när dem kommer. Att ta sig till gymmet tycker jag bara är bra! Hejja dig, Hejja er!
 
Att såhär 6 veckor in i tävlingen skulle orka så mycket i vikter osv trodde jag väl aldrig! Och sakta men säkert öka varje vecka känns ju så jävla underbart! Och nu går man in på gymmet med lite mer självförtroende :)
 
 
Varje vecka i denna tävling så får man en utmaning som man ska testa/göra. Och de tre bästa resultaten från 3 tjejer/ 3 killar kammar hem 3-2-1 poäng var.
 
för 2 veckor sedan var utmaningen att göra så många armhävningar som möjligt på 1 min, med en 33cl burk ståendes under sig. Jag lyckades skrapa ihop 20 st på 1 min - och innan hela denna tävlingen startade 1 Augusti så orkade knappt 1! Förstår ni hur mycket man utvecklas och tränar fram muskler?!
Veckan före det så skulle man stå plankan så länge man bara orkade. samma där, innan det hela drog igång orkade jag typ 20 sek... Men som slutresultat på den utmaningen så orkade jag stå 2 min!!
Jag lär aldrig kamma hem några poäng genom att hamna på 1,2,3 placering. Men jag vinner mot mig själv, jag testar saker jag aldrig annars skulle gjort, fixar utmaningarna längre eller med fler antal ggr än jag gjort tidigare! Och det är det jag tävlar mot - Mig själv!
 
Veckan som gått har varit en lagtävling där man tillsammans skulle samla ihop så många KM som möjligt under veckan. Men även en tävling mot sig själv, att ta sig ut mer eller oftare än man kanske brukar. Jag lyckades skrapa ihop 5,5 mil - känner mig nöjd! Dock vann de andra laget ;( Bra kämpat alla! Och grattis Sankär till vinsten :)
 
I eftermiddag/kväll så kommer vi få denna veckas utmaning, väntar med spänning för att se vad det kan vara :)
 
Som många redan vet, dem som följer mig på instagram, så kommer det handla väldigt mycket om min träning, framgångar, motgångar, mat osv.. Och ni som blir less eller tycker de är tjatigt, ni har en knapp där ni kan sluta följa! eller så klickar ni i där för att följa mig och min resa mot ett fastare slimmare jag ;) @evvepevve87 heter jag där.
 
även bloggen kommer att handla mycket om min träning. Men tänkte ändå försöka att få in lite "vanlig" vardag i den också, i den mån jag hinner skriva vill säga.
 
inne på 6:e veckan och jag ångrar inte en enda sekund att jag anmälde mig till denna tävling!
Det kräver lite planering i vardagen då man har familj med 2 barn att tajma in saker & ting med. Men än så länge funkar det smidigt med att hinna med gymmet 6 ggr/vecka! 
Har antingen blivit att man far på gymmet direkt efter man lämnat elis på dagis 7.45 eller så har jag klivit upp före f*n för att gymma, kl.6.
De dagar de inte har passat eller gått, så blir det en sväng på kvällen istället !
 
Nä nu är det nog svamlat här. Lägger in en bild från vilken förändring som skett på 2 månader
 
 
 

Lite muskler håller även på att formas på armarna ;)
 
 
 

RSS 2.0