V.25 (26+2)

Tyvärr verkar jag inte bli bättre på att uppdatera mig.. Men jag har helt enkelt inte orken att blogga.. Mitt bloggaril som jag hade tidigare har helt försvunnit.. Undra vart det försvann?
Men det kommer något inlägg lite då och då. Jag hoppas jag nöjer er tillräckligt med det, än iaf?
Sedan har jag svårt för hur jag ska skriva saker och vad för saker.. Nu handlar min blogg till större delen om graviditeten! :)

Bebis sparkar och har sig varenda dag, mer eller mindre. Är mest på kvällen & natten som den börjar att härja i magen. Är såååå mysigt ligga och känna när det sparkar och stökar :)

Förra veckan var jag sjukskriven då jag fick så ont i vänstra sidan magen, precis nedanför revbenen. Var lite orolig att de kunde vara något med bebis. Så jag for till BM för att fråga henne vad de eventuellt kunde vara.
Jag sa att jag läst på internet att man kan få ont på sidan eftersom allt i magen ska flyttas efter m.m för att göra plats till den lill*, Men hon trodde bara det var en sträckning & eftersom jag känt bebis sparka så var de inget med den. Hon rådde mig att sjukskriva mig och se om det blir bättre på 1 vecka. så sagt och gjort. Sjukskriven mån-fre.

1 veckas ledighet då man gjort absolut ingenting, tungt eller så alls.. bara slappat. Åkte till Piteå på onsdag kväll. Eftersom alla syskon hade examen + studenten på fredag..
Torsdagen for jag  & syster till stan och shoppa liiite, väldigt liiite.. ja köpte mig en ny tunika/klänning som jag skulle ha på skolavslutningen. Sedan tog jag och syrran en lunch på stan. riktigt smarrigt! :)
Kvällen bjöd inte på så mycket.
Fredag var det fullrulle. Upp kl.7. göra sig iordning. Första examen var 8.30 -Sebastian. Nästa var 9.30 - Emelie och 12.00 var det dags för studenten - Markus.
Så riktigt full rulle hela dagen. För sen var de fika som gällde.
Sen blev jag fyllechaffis... Inte något man gärna gör varje helg eller dag ;P

Lördag blev det fara på loppis.. Snacka om  fynd man gjorde! riktigt nöjd. Hitta mig en voxi påse till dunder bra pris! Tack Mamma & Mange för den!
På sidan om loppisen så stod cirkus maximum och en de stora djuren stod därutanför i inhägnad så man kunde gå dit och klappa dem. Det gjorde vi. Men vi gick bara till elefanterna och mata & klappa dem. För dom var mest sociala :P Och söta.. hihi!

Söndag så bar de av hemåt. tråkigt då man haft de så skönt hemma i piteå. Och solen & sommaren finns där och inte hemma i arjeplog ;P
Blev ett stopp i arvidsjaur för att se vart moster och dom flyttat. Men även för att få lite saker. Fick 2 fina barnstolar, så nu har vi det avklarat! Super duper mycket tack till er!
där tjänade man några slantar!!Mitt illamående har gett med sig nu - Skönt!  Men det kommer dagar då ja måste göra besök på klo.... Men inte för att jag mått illa.. Utan det kan bara komma tvärt då jag precis ätit eller druckit något.. =/
Illamående borta.... men då tror jag foglossningar är igång... usch!
Söndag kväll då vi precis hade lagts oss kom jag på att jag måste kvälls/nattpinka. Då var det bara kliva upp, men oh du milde vad det gjorde ont i höfterna.. Kunde ju knappt gå normalt. Fick ta minimala steg för att typ "värma" upp höfterna. Tog även ont när jag vände mig i sängen, så jag fick vända mig sakta och försiktigt.
Och nu känner jag av de när man jobbar och efter jobbet. Men jag har som mål att klara av dessa 7 veckor innan jag ska gå på havandeskaps! Har så bra jobb då jag kunnat korta ner dagar & fått en extra kort dag istället. Och att jag har arbetskamrater som ställer upp! det är guld, ni är guld värda!

Har tänkt ta och prata med sjukgymnastiken(?) om att kanske få foglossningsbälte man kan använda då man arbetar för att underlätta.
annars mår jag som en prinsessa :)

Idag var vi till BM på kontroll..
Kollade hb....samma procedur igen.. torka först bort 20 droppar blod.. Och sen PRESSA ut blod.. Vilket gör att jag får längre blodvärde.. trots hjärntabletterna.. kollade för 1 ½ vecka sen på jobbet och då hade jag 116..
Men idag hade jag HB på 106.
SF- mått - 26
Blodtryck - 120/80
Vikt : +-0 (
eftersom jag gick ner 5 kg i början,så är jag tillbaka på invägningsvikten nu)
Bebishjärta - 150 slag/min

Att få höra bebis hjärta är hur underbart som helst! Skulle kunna ligga och lyssna på det en hel dag!
Sa till macke att nästa gång vi ska dit på kontroll ska vi komma ihåg att spela in hjärtaslagen så man har de :) snacka mysigt! ♥

När BM skulle mäta SF måttet så fick hon sig en liten spark av den lill*.. Hihi..
Den gillade väl inte då hon var och klämde & kände på magen :P

Nej nu har jag inget mer att förtälja.

Ska lägga ifrån mig datorn en stund och kanske ta mig en Powernap, är lite trött idag!

Vårt lilla hjärta - vad mamma & pappa längtar efter dig! ♥Bild med lillkusinen Jockes hand & min tumme i hans :)


V.24

Gick in i v.24 i söndags. Nu rullar veckorna på fort!

Helgen som var åkte jag ner till Piteå för att hälsa på. Sen hade även jag och mamma planerat in en Ikea resa lördagen.

Fredagen hände väl inte så mycket. var först på föräldrautbilding, sen bar det av hem och packa det sista. Hämta upp Sandra & Bea som skulle lifta till Piteå.
Kvällen bjöd inte på så mycket, var & hälsade på Grönlunds.
Sen hämtade jag syrran som var i Sikfors.

Lördagen åkte vi iväg till Ikea. Mamma, jag, Syrran & Anna W.
En riktigt trevligt dag. Synd bara vädret inte var med oss i Haparande. Meen vi var ju inomhus mesta tiden, så de gjorde väl inte så mycket ;)
Blev lite shopping.. Mest till barnrummet, spjälsäng m. tillbehör till den. =)
Är faktiskt lite "stolt" över mig själv, att jag inte handlade mer än vad vi behöver just nu. Höll mig till vår shoppinglista. :) en sak är då säker, man får ändå gode mycket för pengara på Ikea!

När vi kom hem till Piteå så var det att starta med förberedelserna för grillkvällen. wallons m.familj & boman.
Trevligt & go mat! =)
Åt ute i inglasningen.. Snacka om sommar!
Blev så att jag stannade till runt 22 innan jag åkte hem mot Arjeplog. Bilen var helt fullpackade i saker.. hihi..

Strax efter tolv tiden var jag hemma. direkt vi hade packat ur bilen så började vi montera sakerna. macke var så ivrig på det.. Hehe :)
så den natten blev spjälsäng & skötbordet monterat.

Söndag var det arbete som gällde. började 12 så lite sovmorgon fick man, behövligt!
Efter jobbet så började vi möblera om här hemma. För att göra klart för barnrummet. Kontoret blev ner flyttat till "andra delen" utanför pannrummet och gästrummet. Jag blev riktigt nöjd!

Har även fått sålt den stora bokyllan. Så vi får lite mer yta i vardagsrummet. Har fått en riktigt fin fåtölj av svärmor. min blivande "ammnings" fåtölj ;P
jag har så mycket planer på vad & hur jag vill ha det i rummen. Och macke är faktiskt med på det mesta. Men just nu står det mesta still för oss.. Men ska nog ta oss i kragen och göra iordning mer ikväll. Lär nog inte bli klart i första taget. tar en dag i taget.
vi har ju till september på oss att få ordning på allt :)

Sen har vi även fått låna ett släp så vi ska kasta masta skrot på det och dra iväg till återvinningen! Kanske får bli imorgon, då macke haft långkörningar varje dag i veckan. Så då är han inte hemma förräns efter sju på kvällen. Känns lite sent börja kasta upp skräp på släpet då.

1 Juni är en dag att minnas nu :)
Det datumet som bebis sparka så hårt att Macke äntligen fått känna! Hur fantastiskt som helst ♥
Så nu känner man mer eller mindre varje dag då bebis sparka, om man lägger sig ner & ger bebis lite tid.. :)
ojj vad jag längtar efter dig nu lilla hjärtat!
Vill hålla dig, krama dig & pussa dig!
Vill se vem du är som bor där inne i min mage. Vi gör inte annat än att längta efter dig! ♥

Har även fått godkänt från försäkringskassan om havandeskapspenning. Gick så otroligt fort så jag tappa nästan hakan. Nee men.. :P tog 1 ½ vecka, det tycker jag var snabbt för att vara F-kassan!
Så 29 juli är min sista arbetsdag. Är inte så länge kvar tills dess.. Men ändå känns det som en evighet!

Nu har ni fått en liten uppdatering om vad som hänt & händer.. Får väl se hur länge det dröjer innan nästa uppdatering igen ;) 
V.24

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.


Mamman

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen.
Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu.

En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor.

Pappa/partner

Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen.

Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna fram den bilden om man inte är proffs. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskor kan sin sak och kan visa hur barnet ligger om ni är nyfikna.


RSS 2.0