Så äckligt!

Gått en promenad idag tillsammans med Bea & Sandra, lilla novalie :) Tog oss en lunch också.. Jag beställde en kycklingsallad.. Och när jag fick den så upptäcker jag 3 hårstrån!!! Såååå äckligt! När han som hade serverat den åt mig kom tillbaka så sa jag till honom om hårstråna & visade.. Jag hörde han mumla nånting & tog tallriken och gick.. De ord han mumlade var : Wow! Tyckte de var med en liten spydigton han mumlade..

Efter ett tag kom en annan ut med en ny sallad åt mig och återigen hörde jag inte riktigt vad han sa.. Men denna sa med lite spydighet också : får se vad du hittar denna gång..
Hittade ju ingenting denna gång. Men hur kan dom säga så med spydigton ? jag menar, inte fanken vill väl dom ha hårstrån i sin mat och dom skulle äta någonstans?!

Hade tänkt slänga in nå bilder från badet i helgen, men då vi hade glömt våran systemkamera så blev de att låna mammas digitalkamera. då jag inte hade med min datorn så kunde vi inte dra över korten. sen så tänkte jag inte ens tanken då att vi kunde skicka till hotmail.

Jag är så glad att jag kommit igång med att röra på mig varje dag! Oavsett om de blir långa eller korta promenader  :) sedan gör jag även situps & ryggups varje dag :) tar vila från de lö-sö och ibland blir de bara lördag eller söndag :) Glad att jag gått ner dessa 5 kg, men än är jag inte klar! ;P
Men nu är jag på G & det känns riktigt bra kan jag tala om!

ska snart göra nå mat och sedan försöka att vila en stund. Ska nämligen ut på nattarbete. Fick en förfrågan här på eftermiddagen.


Avklarat!

Blogguppdateringen har inte varit den bästa de senaste dagarna.
Men vet inte riktigt vad jag skulle skriva om och sen åkte vi till piteå över helgen & orkade inte ta med någon dator.. Ganska skönt vara utan också! :)

ska strax ut på en promenad så jag kan blogga lite mera senare.

har ju varit dålig att uppdatera hur det går med viktminskningen.. men jag har nu gått ner 5kg!! =)
så nu sätter jag upp ytterligare 5 kg!

nu ska vi göra oss klara för en promenad


Gå på tå..

Nu var sista natten gjord för denna månad... har gått hur bra som helst att jobba..
For hem o la mig, Elis han sov så snällt. Runt 10 så ville han ha mat. så upp och ge honom & sen la vi oss en stund till. vi låg o små prata med varann o busa lite. Och så somnade vi båda om :) Sen kring 13 vaknade av att Elis låg och prata i högaskyn.. Han hade nå samtal med sin snuttefilt! Sötis!
Sen slumrade jag till en stund till och vaknade med ett ryck 14. Shit!! Vi ska ju på babysim idag kl.15.. Blev lite stress.. Upp o klä på sig. packa alla badsaker, starta bilen så den var varm. Äta lite mat & ge elis mat. Klä honom & klä sig själv.. Packa in oss i bilen och iväg.. Puh! Tog oss iväg kring 14.45. Så vi var i tid och hann byta om i lugn och ro :) Är så mysigt med babysim.. Och Elis börjar som "förstå" att man kan faktiskt röra sig lika mycket i bassängen som han gör hemma i badbaljan ;)

Efter badet gjorde vi lite ärenden på samhället & drog en sväng förbi hemma i huset för att se hur läget var där.. Var samma sak idag då jag stod vid postlådan.. Ska jag eller ska jag inte gå in?
Såg att kökslampan lyste men ingenting annat.. Men tänkte ähh va sjutton jag chansar.. Så jag knackade på innan jag låste upp. Hur Dumt kändes det inte att knacka på sin egna dörr?! myket dumt.
Gick in, men smög mig fram och gjorde en snabb överblick om soporna behövdes tas ut. Vek ihop den sista tvätten jag hade på tork & så passade jag på att bädda sängarna.. Vet inte om dom vi ha de bäddat. Men nu gjorde jag de iaf.. trodde någon skulle vara hemma då dörrarna till sovrummen var stängda.. men icket de.. men snacka konstigt att man håller på att smyga sig fram i sett eget hus.. haha..
Personen som sover i vårat sovrum måste vara en rökare! Stinker ingrodd rök.. Förmodligen från väskan och alla hans kläder som låg runt i kring.. jag hoppas verkligen inte dom röker inne, för vi skrev att de får dom inte göra..
tyckte inte känna någon "färsk" röklukt.. Utan de var bara denna ingrodda lukten.. Ni vet hur det luktar? Inte gott iallafall!
så när dom flyttar ut på lördag blir de att vädra på En gång!

Ska slänga in lite bilder på hur fint städat huset är.. Dock är de inte någon bra kvalité på korten då jag tagit dem med min mobil.. Men de får duga.. Tyvärr har jag inga "före" bilder.. Men ni som varit till oss vet ju hur de brukar kunna se ut ;)

Vårat sovrum


Vardagsrum


Vardagsrum - sett från fåtöljen


Barnrummet - Med de otroligt snygga överkastet sam jag gjort på högstadiet ;P Och den "sköna" sängen..haha..


Barnrummet - sett från sängen.. Orkade inte ta bort alla leksaker, så dem tryckte jag ihop så fint i ett hörn ;)


Entrén/Hallen


Resten av hallen sett från entrén


En del av köket..


Fjäskar lite för våra testare med frukt & after eight ;)



Ska ta nå kort på resten av huset sen , är tvättstugan, andra delen/kontoret & gästrummet.. Är som kul ha kvar bilder på hur fint man faktiskt haft det.. en gång i tiden ;) 

Detta var allt för mig.. tjing 


Intrång..

Nu är ju vårat hus uthyrt & som det ser ut just nu kommer de vara de till i början på mars..

Efter jag gick av mitt arbetspass imorse så var jag tvungen köra förbi hemma för att se om testarna hade anlänt till huset. Vilket dom inte hade gjort på måndagkväll innan jag for till jobbet.. Men imorse så var dom då där. Stod en stor svart typ minibuss på uppfarten & bäcksvart i hela huset! Fanns inte en lampa som lyste, eller 1 ner mot garaget. Men inget annat. Snacka om att spara ström.. ;) Snällt av dem - men är så tråkigt då det är så svart i ett hus..  Efter att jag hade kört förbi hemma så for jag "hem" och åt lite frukost och kröp sedan ner för att sova en stund. Elis & jag låg o sov till 12 ungefär.. Han hade vaknat kring 6 då macke skulle iväg att jobba så farmor fick ta honom & ge mat o sen somnade han om igen..
Då vi vaknade 12 så har vi inte gjort så mkt. Busat  & lega o pratat :) sötungen!

Runt halv fyra bestämde jag mig för att ta en snabb promenad hem till huset för att hämta posten och även gå in i huset och se hur läget är.. Men när jag väl kom fram... SÅÅ ångra jag mig om att gå in, för då lyste det i hall och i vardagsrummet. Så förmodligen var ju någon hemma då.. Och jag tordes inte gå in då.. Vill inte prata engelska för jag är så urusel på det! ;P Tvekade länge innan jag bestämde mig för Nää jag går tillbaka istället.. hehe..
Jag är så fruktansvärt nyfiken på vad det är för folk som bor i vårat hus.. ;) Ni ska veta att det är rätt konstigt att veta att det är några andra som bor i vårat hus.. Använder våra saker m.m.. När jag stod ute och funderade på hur jag skulle göra så kändes det som att om jag går in, så är de typ som att göra intrång.. Intrång i vårat eget hus! Hur sjuk är inte det?! Men men.. Det är väl en normal känsla det hära.. Det är ju trots allt nå helt okänt folk som bor i vårat hus. Det blir nog bra detta :)

Ikväll är de dags för ytterligare ett nattpass.. Sen är de klart för denna månad.. Har fått en dag i februari.

Nej gott folk, undrar om jag ska passa på att vila nu medans den lille också sover en stund i vagnen..
hans mage tror jag -peppar peppar- har vi fått lite bättre ordning på. han får lite smakis av katrinplommon varje dag och de hjälper till för hans mage! Ingen duphalac här inte.
Ikväll ska han få smaka på lite gröt på hans 4-månadersdag ! ♥ Åt helgen då vi åker till mormor så ska han få smaka på potatis. Hoppas han gillar de :) Han gillar ju då morotspureé - som inte mamma hans gör ;)


Nej nu blir de vila.. tjing!


dåligt bloggande

är dålig med bloggande just nu och de lär säkert inte alls bli nå bättre. men jag ska då försöka slänga in nått inlägg då och då.

igår blev de helt klart med städningen i huset! helt sjukt så rent de blev.. känns lite väl "rent" ;) Ganska skönt ändå. för då har man gjort en stor ordentlig städning 1 gång iaf.. Och kanske, förhoppningsvis blir de enklare att hålla efter nu!
Känns konstigt att man inte kommer bo i sitt eget hem på ca 1 ½ månad.. Inte få sova i sin egna säng osv osv... Bort bra men hemma allra BÄST! nog kommer de gå bra bo borta, men hemma är ändå hemma.
man får ju iaf vara till huset varje dag & titta över och hämta posten & så.. Så man får ju iaf vara till huset och se varje dag ;)

Nu ska man jobba 2 nätter, ikväll & imorgon. KOmmer nog gå bra.. Men de är helt sjukt så svårt det är att vända tillbaka på dygnet sen! Men klirr i börsen tackar jag inte nej till.. Så då får min dygnsömn bli knasig.. Ibland kán man ju fundera om man är någon jäkla duracell kanin.. haha.. som i helgen då vi städat. höll på till halv fyra natten till lördag & söndag. Osså upp kring 10 på morgonen. Så inte har det varit nå myck sömn i helgen!  än vad man är van vid.

Imorgon blir vår lille bebis 4 månader!! ♥ tiden går så himla fort! TYckte de var nyss vi var på BB och de plockade ut honom från magen & man fick höra ett litet skrik.
Snart 4 månader och han rullar från mage till rygg, och rygg till mage nån enstaka gång. Knappt så de går klä på honom när han ligger på skötbordet för han lägger sig ofta på sidan eller så ålar han så mycket att de är helt omöjligt - Goungen! :)
Han "pratar" så kopiöst mycket - då han väl sätter igång. Han har upptäckt sina fötter som han mer eller mindre ska hålla i hela tiden + att han upptäckt han har en liten skruv där nere som man kan nypa tag i och slita i då man väl får tag i den ;P
Håller man fram leksaker som inte är såå tunga eller svår att hålla i . Så greppar han dem & ibland kan han till och med lyckas med att ta någon sak som ligger på sidan om han. Men de är bara ibland..
Han plockar ut tutten & studerar den & ibland om han har tur så lyckas han med att sätta tillbaka den i munnen också.
Han har börjat med smakisar - katrinplommonpureé & morotspureé - Tror han ska få smaka lite gröt imorgon kväll :)
Förstår ni så stor min lille bebis blivit! Och inte lär de ju sluta här.. Han kommer lära sig så mycket mycket mera! Han kommer utvecklas så mycket mera också. De ska komma tänder, de ska börja krypas eller kanske rulla sig fram först ;) sen ska de börjas gå o sen springer han. Oj vilken underbar & fantastisk tid som väntar oss! Jag njuter för fullt varje dag och väntar med spänning på allt vi ska få vara med om!
Mamma & Pappas älskade barn!♥ Kärleken till dig är oändlig!
Elis är den största lyckan i vårat liv!


Imorgon på Elis 4 månadersdag så kommer han äntligen i tidningen "Välkommen till världen"! ;) Vi har varit liiiiite sega av oss. men bättre sent än aldrig va? ;P
Så ni som väntat länge på att få se den annonsen i tidningen, så kommer den finnas i Piteå-Tidningen imorgon :)


Det tar sig..

Herregud vad vi springer runt hit och dit och städar överallt samtidigt ;) Men nu är de 4 av 10 rum är helt klart! De övrig 6 rummen kommer inte kunna bli klara förräns imorgn då vi flyttar ut på "riktigt" men då är de bara skurning och dammsugning som är kvar.. & renbäddning av våran säng.. så det är ju inte alls mycket kvar om man ser de som så!
Haft bea här som hjälpt med både städning och tagit hand om Elis - Tusen tusen tack vännen!

Men det känns i både hjärna & kropp att man stökat på!

Ikväll fick förresten Elis en ny smak på sin smakis - Morot- Det var något han verkligen gillade :) Han förde som huvudet framåt efter första tuggan.. och smaskade på en hel del :) blir att prova lite gröt åt veckan och se vad han tycker om det.

Nej göra det sista som vi kan göra nu! Tjingeling

Och godnatt på er !


Svettigt värre!

Nu städar man huset i paniken! Ska vara fin fint till på söndag em.. !
Husuthyrningen ringde ikväll och fråga om vi kunde ta emot 2 st redan på måndag.. Jaa vad gör man inte för lite extra klirr i kassan..
Och inte var jag direkt beredd på detta, hade ju tänkt göra denna storstädning nästa helg! Oj oj.. Men det tar sig iaf.. Sakta men säkert.. Gäller bara att veta vad och vart man ska börja städa.. Men just nu vet jag varken ut eller inte.. Städar och plockar lite här och lite där.. :P Nåja.. Det blir då skillnad det märker jag juh!

Nej nu kan jag inte sitta här längre.. Fortsätta med städningen..


God natt på er!



Hurtbulle

Efter att Elis ätit klart sin ersättning så klädde vi på oss ytterkläderna. Jag packade ner honom i barnvagnen, så gosigt & mysigt där! Och gick in till samhället med raska steg :)
I vanliga fall brukar jag inte gå så himla fort.. Tycker det är skönt gå i lugnt tempo & studera alltomkring mig.. Hehe.. Men idag blev de lite tempo i promenaden - ruskigt härligt! tog väl drygt 10 minuter att gå till samhället, som i vanliga fall brukar vara runt 20 minuter för min del ;P

Tummen upp till mig själv som fåttt tummen ur och gått en promenad! :)

När vi var och handlade så mötte vi även Elis morfar som var & skulle handla.

Kanske blir ett inlägg till ikväll.. får se om de finns nå att skriva om..



Denna bild är från tiden då vi låg i Sunderbyn på BB & BarnIva.. Och Elis allra första & våran också - Promenad ute i barnvagn! Aldrig har de varit så skönt att komma ut som just den gången!


Elis första pepparkakshus

I december gjorde jag & macke ett pepparkakshus - Till Elis :)






Visst är det ett vacker hus? ;)

Och i förrgår så bestämde vi att nu är det dags vi krossar huset.. Det kan ju inte stå kvar i all evighet heller.
Så istället för att vi själva skulle krossa det, så tog vi Lille Elis till hjälp.. :)


Första kvällen gick inte så bra, då ville han smaka på huset ;P 
 och sedan dog batteriet i kameran..




Andra kvällen gick mycket bättre. Då blev det pepparkakshuskross!


Trampa...


trampa...


& trampa lite mera :)


Ser så gott ut att han dreglar ;)
skulle nog gärna ta sig en smakbit om han fick


Ett försök till att krossa skorsten..


som inte alls lyckades...



Det var allt vi hade att visa idag.. :)

Men nu har elis varit med om sin allra första pepparkakshus krossning som 3 ½ månader gammal/liten ;)

Just nu ligger han och vilar i barnvagn, efter han vilat är det dags för mat & efter det klär vi på oss och går en promenad in till samhället för att handla lite grann.
Idag är det inte så hemskt kallt -5. Igår var det -21 och macke höll på frysa ihjäl på den korta biten som vi gick till Elis farmor.. vekling ;P


Katrinplommonpureé

Jo som jag skrev igår fick Elis smaka katrinplommonpureé & han smaska på ganska vilt ;)

Bilder säger mer än tusen ord, så slänger in lite bilder från igår.


Börjar bra - Ren & fin ;)











Haha.. Älskar bilden ! "Say Whaat?" ;)



Här börjas de bli lite kletigt..



hjälper till att kleta ner lite..



Smaskens... :)


Elis ser galen ut..


Och så här ser man ut efteråt.. Lite smått kladdig pojk :)
Älskar blicken på han! ♥


Dreggelpojken våran!

Babysimmet gick riktigt bra. Och i vanlig ordning så älskar lilleman att bada.. Han plaska på lite mera idag än de tidigare gångerna. Han börjar nog bli van att vara i större "badkar".. än den lilla badbaljan vi har hemma som man känner kanterna på direkt man vevar på armen..
Även mamman tyckte de var ganska skönt att bada.. Men kan bara tillägga att varmbassängen här i arjeplog är inte ens i närheten så varm & skön den i Piteå är!

Idag gjord vi en kycklingsallad till middag & bjöd över svärmor o larry som matgäster :) Riktigt trevligt!
Äta kycklingsallad hemma blir en lite påminnelse om Elis ankomst.. Kycklingsallad var nämligen den "sista" måltiden(torsdag 23/9-10) vi/jag åt ordentligt (förutom pizzabiten på fredagen- som kom upp en kort stund efter) dagen innan vattnet hade gått.. Svårt förklara, men de blir som en lite flashback ;)

Anna kom förbi en sväng på kvällen & lämna nå kläder, fina - tack ! :)

Elis blir 4 månader på tisdag - helt sjukt vad tiden går fort! ♥
vi tjuvstarta lite med smakis för grabben. Eftersom han har lite krångel med magen så sa BM att vi kan ge honom lite katrinplommonpureé. Så ikväll fick han smaka lite grann :) Inga grimaser eller så alls, lite fundersam eftersom de är en ny konsistens för honom. Men jag tror han tyckte det var ganska gott, för efter en liten stund börja hon som attackera skeden ;) Ska slänga in lite foton imorgon - kan ju säga att de blev ju inte lite kladdigt :P

Förresten, hur mycket kan man ge till smakis? Nån tesked, mer eller mindre?  Och hur ofta? 1 gång om dagen mer eller mindre, varje dag eller ? någon gång i veckan ?


Ikväll så bjuder jag på en bild på Herr Dreggel

Man kan inte annat än bli kär!


Babysim & minus :)

Just nu ligger lilleman & vilar. Det är bra de, så han orkar med att plaska i badet idag. Kul att babysimmet börjat om nu! =) Som jag skrivit förr, han älskar att bada! Fast lite skeptisk är han som just när man klivit ner i vattnet med honom, Men sen så.. :)

Önskar att de fanns ett varmbad så man kunde fara och vara med honom typ 1 gång i veckan, utöver babysimmet. Det är lite trist att det inte finns hära.
Då macke kör taxi så har han aldrig möjligheten att följa med då vi badar på onsdagar. Tråkigt men sant!
Någon ska han väl få se lillskrutten bada! :)



Lchf går super bra än! Jag syndade inte ens om helgen då vi "får".. tycker de är tokigt att äta nå gott då så man "kanske" får tillbaka sötsuget.. För mitt sötsug är borta nu. Så helt enkelt dumheter att köpa nå "bara för att" eller "det hör ju till" på helgen.. Dock synda ju macke med 1 cola ;P
Men han är duktig måste jag säga. Säger att han ska sluta varje dag, men han gör ju inte det.. Kanske för att jag peppar honom! ;) Sen visar ju faktiskt vågen minus både för honom & för mig. Jag tycker de syns redan på honom att han gått ner.. :)
Denna vecka har jag gått ner 1,5 kg :D Så jag är mycket nöjd, Det tar sig! Nu är de 2,5 kg kvar till första målet. 

Nej nu ska jag klä på den lille och så ska vi bege oss mot badet! :) Ska bli riktigt härligt!

Ha en bra dag allihopa! 



Nytt stjärntecken.. Snurrigt!?

NORRBOTTEN. 

Har du stenbocken eller fisken som stjärntecken? Kanske inte nu längre. Förändringar i jordens axel har resulterat i att vi har fått nya stjärntecken.

Det astrologiska fenomenet rapporterades förra veckan av astronomen Parke Kunkle, från Minneapolis i USA, som upptäckte felet. Den astronomiska observationen har orsakat stora diskussioner i astrologikretsar runt om i världen.

Innebörden av upptäckten är att människor, som dagligen läser horoskop, nu helt plötsligt fått nya stjärntecken.

Anledningen till felet är att jordklotet befinner sig på en annan position i dag än för 3000 år sedan när astrologins grunder lades. Jordens axel har helt enkelt ändrat sin position i relation stjärnornas position på himlen.

Enligt teorin som nu lanseras, kan man upptäcka att man är född i ett stjärntecken som man aldrig har hört talas om, nämligen ormbäraren. 
Solen befinner sig i stjärnbilden ormbäraren under första hälften av december, men trots detta återfinns inte ormbäraren bland djurkretsens stjärntecken.

Av Peter Olofsson [email protected] 0920-263000

Publicerad 17 januari 2011 21:26

Uppdaterad 18 januari 2011 12:33



Fakta: Ditt nya stjärntecken

Stenbocken: 20 jan - feb 15

Vattumannen: 16 feb - 10 mars

Fiskarna: 11 mars - 17 april

Väduren: 18 april - 12 maj

Oxen: 13 maj - 20 juni

Tvillingarna: 21 juni - 19 juli

Kräftan: 20 juli - 9 aug

Lejon: 10 aug - 15 sept

Jungfrun: 16 sept - 29 okt

Vågen: 30 okt - 22 nov

Skorpionen: 23 - 29 nov

Ormbäraren: 29 nov - 16 dec

Skytten: 17 dec - 19 jan


Älskar dig Så!





















Vi älskar dig Elis! ♥


Kolla in detta!

klickade hit och klickade dit.. Och vips var jag inne nånstans på någons blogg som hade denna video..
Så då gick jag in på sidan där klippet finns.. www.break.com & letade åt "Freestyle Baby Swing"

http://www.break.com/index/freestyle-baby-swinging-1980123

jag skulle aldrig våga göra nånting sådant! Ser så brutalt ut för bebisen.. nej usch.. !


blää!! Bara tanken av de.. blää

Blää är de ord just nu som kommer ur min mun! Måste börja städa ur huset nu, så de inte blir paniken sen när de väl är dags för uthyrning...
Tänkte att man kanske ska försöka att ta ett rum dag för dag. Och städa de noga! För om man tar ett rum om dagen, då borde det väl ändå kännas lättare? Än att man ska ta HELA huset på en dag ;P
Blää.. vet inte ens vart jag ska börja... Tror jag ska börja längst bort i huset och arbeta mig inåt i huset, där man håller till mest och skitar ner mest..
Nu gäller det bara att hitta motivationen till att sätta igång.. Tror de får bli imorgon, bara man vet hur macke jobbar, så han kan se till Lilleman, så får jag städa i lugn och ro. Inte för att Elis gör så mycket väsen av sig :) Han är säkert gärna med och tittar på då mammsingen städar.. Hehe..
Får se hur de blir imorgon.. Har en del annat som man ska göra..!
Önskar ibland att man kunde knäppa med fingarnar och vips så var saker & ting klara. Det hade väl varit nått? ;)


Flottigt värre..

Elis fick bada ikväll.. Med olja denna gång även för håret.. Har fått tillbaka nå småa skorv plättar..
Så nu är han inte allt för läcker i håret.. Hehe.. ;)


Svårt få det på bild hur flottigt de ser ut egentligen.
I vanliga fall brukar håret alltid ligga ner så fint.. Men nu står de rätt upp & åt alla håll!



Tur det inte är varje dag som badas i olja. Hehe.. Då skulle det se ut som om att han aldrig får bada :P



Gobokens välkomstpaket.


När man blivit gravid och anmält sig på olika sidor för att få gratis prov produkter. Så får man ju en massa andra erbjudande hem i postlådan. Och detta var en av dem, www.goboken.se
så jag gick med där och fick ett välkomstpaket - gratis. Som jag tycker är riktigt fint!
Fanns två olika paket man kunde välja mellan. Men detta tyckte jag mest om.
Sen får man varje månad ett nytt paket med olika grejer - nästa paket innehåller en cd skiva med nå gonattvisor & en bok med texter till alla visorna + en snuttfilt.. Men dessa paket som man får efter välkomspaketet är inte gratis. De kostar olika varje gång - och man behöver inte heller ta något paket varje månad. man kan då gå in och välja bort. Och vill man, som vi nu gjort, kan man skjuta fram utskicket tills då man vill ha de istället. Jag gillar goboken.. :)
Elis han älskar den dära bollen som kom i paket! :D


Sackomys

Måste bara slänga in denna bild för er som inte har facebook och kan se den.. :)



Vi var ju hos bea & mange igår kväll jag och elis.. Så bea la ner han i deras sacksäck & där hade han det ganska skönt :) Låg och kika lite grann på nyheter. Så.. Det blir nog att införskaffa sig en sådan hära... Kanske vänta tills Elis fyller 1 år så får han en i present ;)

Det är inte så tokigt att vara liten! =)


Svar på kommentar

kommentaren som jag fick av  Leia : Var det inte läskigt med kejsarsnitt?

Svar:
Faktiskt inte. Då värkarbetet tog så lång tid utan att de egentligen hände så mycket - öppnat mig 4 cm på 30 timmar. Så bönade jag & bad om ett Kejsarsnitt. För jag fattade inte hur jag skulle orkar mig igenom en vanlig förlossning med den smärtan. Om du läser min förlossningsberättelse så ser du varför jag bad om det. Hade inte ätit & behållt nå på nästan 2 dagar. Sen hade jag infektion i min livmoder som gjorde det hela värre ( Men detta visste vi inte om innan de blev KS) De tog infektionsprover som var höga. Men de visste inte var infektion satt. Men när snittet lades så såg dem att de var livmodern som var alldeles infekterad.

Så på något sätt kände jag att jag inte skulle orka med en vanlig förlossning & var därför aldrig rädd för ett KS, var egentligen mer rädd en vanlig förlossning just då vid det tillfället.. Fast i efterhand är jag ledsen att de inte blev en vanlig, Men väldigt glad ändå att KS finns! För utan de hade de nog kunnat sluta illa för mig och lilleman.

När jag låg på operationsbordet & hade fått spinalbedövningen, och dem hade lagt snittet. Så kände man ju hur de höll på att slita och dra för att få ut Elis. Alltså jag kände inte något smärtsamt eller så. Utan jag kände hur hela kroppen låg & typ gunga fram & tillbaka, upp och ner där på bordet som jag låg.

Det som var läskigt, var bedövningen, som jag trodde skulle göra så jag sluta andades.. För jag tappade totalt känsel från tårna och inte riktigt fullt upp till halsen.. Blev som något tryck över bröstet - så jag kunde inte sluta tittat på maskinen som visade hur mycket jag saturera mig & puls m.m.. Låg hela tiden och titta dit för att se att min saturation var bra & så låg jag och drog låånga fina andetag i syrgasmasken ;)
Så nej kejsarsnittet var inte läskigt  :)

Oj vilket låångt svar! Hoppas du fick veta de du ville ! ;)


Rakar av mig håret!

Usch nu är jag så less att lossa sååå mycket hår! Skulle lätt kunna raka av mig allt hår!
kudden är full av hårstrån, kläderna likaså.. När man har duschat... jaa de är sjukt.. När jag duschar och man har schampoonerat/balsamerat håret, så är händerna FULLA av hårstrån.. BLÄ! Drar jag borsten en gång genom håret så är borsten full av strån.... Åhh.. less allt hår som lossnar och far ÖVERALLT! Såå.. Då är de enklast raka av sig skiten ;)
Nej det ska jag inte göra! Men just nu känns det som att jag lätt skulle kunna göra de.. Men nej.. Förutom alla hårstrån överallt så gillar jag faktiskt mitt hår - om de var lika tjockt som de va förr.. ;)
Hormoner som ska spöka så här.. Kan då tillägga att allt som sker/skett med min kropp för att få det mest underbaraste här i livet - Lille Elis - Är värt allt! Det finns faktiskt värre saker här i livet än hårstrån överallt.
Min kropp & jag har gått igenom en av det mest fantastiska sakerna man kan få vara med om - Bära ett barn i 9 månader & sen föda fram de (visserligen Kejsarsnitt) - Det är en upplevelse, En resa som aldrig kommer ta slut! ♥
Så en slutsats av detta, Min kropp är inte perfekt, har aldrig varit det heller, inte heller nu efter en graviditet som satt sina spår på kroppen, som alltid kommer sitta & finnas kvar. Kanske inte det snyggaste märken/spår.. Men dessa märken är ett minne av det finaste & underbaraste & vackraste som kommit till världen från mig - Oss!

Jag har världens bästa sambo som älskar mig för den jag är! Han ser min insida, vem jag är! :)
Jag behöver inte ha en supermodels kropp för att han ska älska mig. Jag är jag!
Men visst, en del kilon ska bort - men bara för att jag ska trivas bättre med mig själv! =)

Klockan är mycket nu.. Och jag vet inte vad detta blev för ihopdraget inlägg.. Men jaa.. ni fattar nog kanske innerbörden med den.. :)








Rädd? ;)

Att jobba denna natt gick också bra. Där mot 2-3 tiden slog vi igång en låång film - Avatar - så ögonen inte skulle bli tunga & falla igen. Jag har aldrig sett Avatar. Efter att ha sett den så kan jag rekommendera den starkt åt er som inte sett den! Så sjukt bra film & så grymt bra gjord!
Min ögon kunde inte låtas bli att vattnas stundvis under filmens gång.. Jaa jag säger de bara : SE DEN!

Gick väl och la mig kring halv åtta.. Men jag trodde aldrig jag skulle somna, för mina ögon var stora som tefat. Kändes som jag skulle kunna städa hela huset! Men direkt ja la mig så somna jag ;) Så nog var jag (över)trött.
Sov väl till 12. Då vakna jag av att lilleman låg och jollra så glatt =D Så macke tog honom, så jag fick sova ett tag till. Kring halv tre kom han in igen med lilleman & då hade jag som precis börjat vakna till..

Var tänkt att när jag hade vaknat och klivit upp så skulle det tas en promenad med Sofia Bä.. Men tyckte de var alldeles för kallt för de, -25.. Och nu har de krypit ner till -29.. Brr!
Hoppas att kylan inte håller i sig i helgen..



Ikväll blir det att fara till Bea och kika på Let´s Dance.. Tror de kommer bli sängen efter man sett det, iaf som de känns nu.. För mina ögon är så trött.. Ska nog ta mig till soffan och vila nu en stund.. Medans macke är hemma och kan vara med Elis. Just nu så sover Elis.. Så jag ska passa på nu!



Hörreni.. Är ni rädd? ;)  Sen jag skrivit att antalet bloggläsare har ökat & att jag fått lite mer kommentarer.. Så "poff" vart de slut på det ;P Inte antalet läsare.. Men kommentarer.. Hehe.. ;)
Tycker verkligen det är kul att fler & fler läser min blogg! Hoppas ni finner den intressant.
Försöker att inte skriva så mycket "strunt".. Men antar det blir några såna inlägg också..
Jag har sagt det förr och jag säger det igen  : Säg till om de är något ni vill jag ska skriva om eller något ni funderar m.m. Så skriv skriv skriv! :)


Tack för att just du/ni är mina bloggläsare!



Bildbomb

Kan slänga in lite bilder som jag tagit idag på lilleman..


Så här höll han händerna större delen av tiden han låg & sov ute



Visst ser de varmt & mysigt ut? Man vill ju bara krypa ner!


Den fina fot- & handavtrycktavlan som vi fick av Anna J. Blev så himla fint! :)
Syns dåligt på bilden, men just under handavtrycker står de : Elis 25/12-10. Då han blev prick 3 månader! vilket minne att ha en sån tavla! :D





Nu kommer en massa bilder då han låg på golvet & lekte med sina leksaker från Goboken. Tycker de blev en del lite "läckra" kort då jag tog då han tittade in i spegeln i en bok..
Huvudet ser lite konstigt ut.. Men är ju för att spegeln är inte helt slät & sen ligger han ju ner så allt "dras" ju ner ;) haha...





Ser ut som han försöker nå sig själv ;)



Bollen är ganska god att äta på




Jag fullkomligen älskar denna bild!! Haha.. ;) Detta är vår lilla spexapa


Älskade Lille Pojk!


Denna speldosa/leksak från stora morbror är en av favvosakerna



Så där nu har ni fått lite bilder på lilleman.. ;) titta & njut! Jag kan inte sluta se på honom -Han är mitt allt ♥


Det är sjukt!!

Säg att de är kanske ca 3 veckor (?) som INGEN ringt på hemtelefonen på morgonen eller någon jäkla telefonförsäljare! Men tror ni inte att det gör det idag??? Imorse då man ligger och sover för att man har jobbat natt! Hur sjutton går det till?? Ingen annan dag, men just JUST idag! Tror ni denna försäljare ger upp att ringa  - NEJ utan han ringer i säkert över 5 minuter & jag orkade inte kliva upp för ögonen gick i kors! åhh... får väl se om de är någon(!) som ringer imorgon.. Då tror jag telefonen "råkar" gå sönder.. kanske enklast att dra ut kontakten ;P




Sov väl till 12 & sen låg jag och lilleman o drog oss till nästan kl.13.. Alltså, vi har så fruktansvärt snäll pojk!! När han vaknade så ligger han så snällt o jollrar för sig själv, studerar sin hand o tittar på mamma/pappa, Men han gnäller inte! Fast när han blir hungrig gnäller han ju så klart :) Men ibland är det som han "vet" att mamma/pappa behöver sova.. Som idag t.ex. han gjorde inte mycket väsen av sig.. Han är såå himla snäll! :)
Visserligen försökte macke hålla lilleman uppe lite längre igår och få nattmålet just innan han skulle till att sova. För då sover han själv längre =) Man han är ju en lite sömntuta i vanliga fall med ;)
Har faktiskt ingenting att klaga på! Han är helt perfekt vår lille pojk! :D ♥

Kring 13.20 tog jag barvagn och gick en promenad in till sjukan där vi skulle träffa läkaren.. HAHA - jag lurade kylan ;) Har inte ens nämnt en promenad eller skrivit att jag skulle ta en promenad idag.. Så jag finta kylan ;)
Nåja denna promenad var behövlig och väldigt härlig!
När jag kom fram till sjukan så insåg jag ju att jag glömt pumpa ett däck som är helt tomt på luft. (inte konstigt de gick lite trögt) ;)
Besöket gick väl helt okej.. Läkaren klämde lite på magen hans & fråga lite hur det stod till..
Så vi skulle få nytt medel för magen, tror de var dupalac... Men när jag kom hem så ser jag ju att det är precis det han får nu. Och som han bara skriker av när han får de!
Så måste ringa upp imorgon och prata med Barnmorskan om det. Sen fick vi även en remiss till barn i piteå, så dom ska kolla upp om han är lite trång baki lillstjärten hans..

När vi likaså var in så gjorde vi bort 4 månaderskontrollen typ.. Hon tyckte inte jag behövde komma igen den 21 januari. Så nu väger Elis 6200 g, är 64 cm lång och huvudomfång på 42,5 cm. Han följer sin kurva helt perfekt! :)



Elis ligger nu och sover ute i vagnen. tänk om man fick ha de så! bara krypa ner i vagn, in i den lurviga åkpåsen och bara må gott! Det är livet de.. ;)
Nu när han ligger och sover ute så skulle man själv egentligen passa på att vila upp sig lite så man orkar med att jobba inatt också. Inte för att jag är trött :P Nåja detta löser sig! Macke får sköta när han kommer hem så jag får vila en stund sen ikväll :)


Elis är så underbar! ♥


Godmorgon & Godnatt

Godmorgon är det nog för det flesta nu. Men för min del så är det godnatt som gäller ;)
Slutade 06.30 så att Elis farmor - som ställt upp & sovit här inatt då macke fick ut på körning - så hon fick komma sig iväg till arbetet! Tur man har snälla kollegor  som ställer upp och kommer lite tidigare på morgonen! :)

Har gått hur bra som helst att jobba! inte varit det minsta trött. Är inte det nu heller faktiskt.. Skulle lätt kunna fortsätta vara vaken! Men ska jag orka med Elis - även om han är hur snäll som helst! :) - så behöver man sova ett tag iaf. Och sen för att jag ska orka jobba en natt till. Så nu har jag precis slängt i mig lite frukost & ska göra mig klar för att lägga mig i sängen & sova till 12 kanske.. Eller 11.. beror på när Elis vaknar.. Sedan ska vi till läkaren & förhoppningsvis efter det, kanske vi båda kan vila en stund till. Får se vad Elis har för vilja ;)

Kul att det är allt fler som följer min blogg! =D

Kan skriva lite mera sen idag efter vi varit hos läkaren.

Godnatt ... Eller godmorgon ;)



det är så typiskt!

Det går inte ens att man tänker på att man ska ut på en promenad så blir de kallt ute! Varenda gång jag bara tänkt eller sagt att jag ska ut och gå en promenad. så kryper de ner till -20 eller mer..
Ska tametusan aldrig ens tänkt tanken på promenad utan bara fara ut! ;P Kanske lura kylan lite..
nej tror vi tar in orbi-treken så jag kan köra inne då de blir så kallt ute.. Blir uthyrning av huset senare än tänkt, ringde idag och ändrade.. Så då kan ja hinna januari ut och köra på den :)

Imorgon ska jag & lilleman till BVC, eller rättare sagt till läkaren. Så då ska ja försöka ta mig ut med barnvagnen och ** dit! :P
Men eftersom jag ska jobba inatt så får vi väl se hur trött jag är. Men ska verkligen försöka! Jag Ska, Jag Ska!!




Nu ska ja jobba 2 nätter irad.. Tror de ska gå bra detta :) Sen har jag 2 kvar denna månad- Pengar pengar! Hade kunnat jobba 2 till om jag inte vart i piteå under helgen. Men men.. Kommer fler tillfällen!


Nu sitter jag och väntar på att sambon min ska komma hem så vi kan börja med maten & sen kanske jag hinner vila ögonen 5 minuter eller mer..
Idag bjuds det på "mamma´s fläskfilégryta" - den är ruskigt god!


Ne nu så ska jag gå och hämta min lillepojk som har sovit. Hör att han börjar vakna!

Han & macke är det två bästa sakerna som hänt i mitt liv! ♥


Svårt, svårt!

Det är inte lätt när det är svårt... Vad att göra.. ?
Tids nog kommer det bli bra detta.. Om man ändå var lite kreativ av sig & full av fantasi.. Men nu är man inte de..
Egentligen, varför ska man göra de så svårt när man kan göra de lätt?



Jaa.. i söndags var det tänkt jag skulle åka hem från piteå. Men de blidde icket så. Min kära mor satte stopp för det då det var ett sådant busväder. Var värre än då jag körde till piteå på torsdagen.
Så jag & lilleman blev kvar i piteå en natt till.
Måndagen så packade vi ihop oss och skulle bege oss hem.. Men då trodde jag det skulle bli stopp igen, då busväder återigen satt till. Konstigt nog så höll det bara på max 2 minuter att dum snöa. Sen sluta de. Mysko!
Kring 12 tiden tog vi oss iväg. När vi kom till arvidsjaur gjorde vi ett stopp hos anna för att hämta en påse med lite kläder - tack! :) Blev väl ca 1 timme där innan jag fortsatte min resa hemåt. Men nu hade busvädret återigen slagit till, men denna gång inte gett med sig. Kan tala om att har nog ALDRIG tagit så lång tid att köra från arvidsjaur & hem till arjeplog - ca. 1 timme & 40 minuter.. hamnade bakom 2 långtrader som absolut vägrade släppa förbi mig. sen var det sådan hemsk snörök att jag tordes inte + att det var knappt så man såg långtradarna i all snörök. Det var bara ligga glatt(!) i ca 70 km/t. Nåja huvudsaken var att vi kom oss hem helskinnade! =)
Jag var gode slut i kroppen efter den körningen & i mina ögon..



Igår började jag smått plocka ihop saker hemma och städa undan.. Men likt förbannat är de lika mycker saker framme igen dagen efter.. Hur går det till ??
Jag hoppas på att min syster kan komma till helgen & hjälpa med lite barnvakt så jag kan städa och stöka undan här hemma tills då man ska hyra ut huset.. Kommer kännas konstigt att nå helt främmande folk ska bo i vårat hus! jaa detta kommer bli svårt.. Vad ska man ta bort för saker? HUR grundligt städat ska det vara?



förresten.. - 1 kg nu ;) 4 kg kvar av första "målet".. Men nu SKA det röras på sig för mig! Är alldeles för långt startsnöre att ta mig ut på promenad & dylikt. Visserligen gör jag lite situps och armhävningar hemma. men det är inte tillräckligt.. Skulle gärna vilja ta in min orbi-trek igen.. men känns jobbigt så här innan man ska hyra ut huset..! Nej promenader ska det börjas med igen nu! Alldeles för slö... Skämmas borde man göra!

lchf går riktigt bra för mig. jag har inte sug efter socker faktiskt! Lördag så blev de en syndardag. Åt lite strips till maten vi åt. och sedan på kvällen blev de lite chips o dipp. Något mer har jag inte syndat faktiskt!
Fast egentligen ganska dumt, för jag har som sagt inget sug på nå socker eller "onyttigt" så. Varför ska man då trycka i sig ? Nej denna lördag lär jag inte synda med nå sådana dumheter som chips o dipp! Då ska de bli gurka o morötter med dipp istället! :)
Har ju fått med mig Macke på detta.. Och än så länge härdar han ut.. Fast han tycker de är jobbigt.. han håller på att "krevera" som han så fint säger.. Han "behöver" socker säger han ;P Haha! Han är duktig! Måste få bort han colaberoende, det är prio 1 ;)


Elis upptäckte sin hand här & då ser man ut så här ;)



MUMS! Äta på morbror Sebbes hår...



...Var nog inte så gott ändå ! ;)


Gonatt mina vänner!


Stan & bad

Igår kväll drog jag & Elis iväg till Piteå för att spendera helgen hära.
Snacka om ruskigt dålig väder. Snön bara vällde ner, det blåste massor & snörök i mängder! Men mötte typ 5 bilar på hela vägen & 2 långtradera. Ville inte åka idag på dagen, då jag tycker det är skönare att köra när de är mörkt ute och tycker de är mycket lättare att se vägen/plogkanterna när de blir snörök när de är mörkt ute.  Är de ljust tycker jag de är jobbigare för ögonen.. Men vi kom då fram oskadda! Och det gick ju inte speciellt fort. Mellan 70-90 låg jag..

IDag var vi in till stan och gjorde lite ärenden.. :) Var jag, mamma, emelie & Elis som var iväg. Macke kom även en sväng o va med oss. Han hade en körning till piteå.. Så då passa han på att träffa oss ;) hehe.. pussa lite på lilleman.
Efter stan så for vi hem och packade ihop våra badsaker & drog iväg till badhuset :)

kan slänga in lite bilder från varmbadet

Elis & Sebbe








Kort direkt efter han kom upp efter dykning - Ser inte riktigt glad ut. Men var något alldeles nytt för honom.. :) men ledsen var han då inte :)


Lilleman älskar att tugga på sin hand ;)






Kan tala om att det var en nervös mamma innan jag dök med Elis.. Min mamma instruera mig hur jag skulle göra.. Men typ 1000ggr så tvekade jag.. Hon sa hela tiden "Blås ordentligt på honom innan & sen dyker du med han" - Är alltså han som dyker och inte jag!
Efter många om och men så blev de. Första dykningen så blev Elis ganska förvånad.. Såg ut som han tänkte "Vad hände där?" Men jag tror han tyckte de var ganska spännande & kul. För han var då inte ledsen. Men andra gången så var de inte lika glada miner. Nu har vi iaf provat på det dära :)
Sa till mamma att hon skulle vara beredd att ta Elis om han gjorde någon kallsup eller nå skulle gå galet.. Så lite nojjig var man..

Nu ha ni fått en liten update.

tack & hej för mig!

Kul att ni kommenterar lite mera nu.. Men vill gärna ha fler ;)
Sen har ju min statistik ökad med bloggläsare - Roligt! :D


Framsteg

Elis utvecklas & gör såna framsteg. Är så kul att se hur fort de går. Nu kan man knappt lägga honom på magen utan att han rullar över till rygg. Han lär sig fort ;)
Han börjar även fatta det hära med att man kan faktiskt rulla från rygg också.. men än kommer han sig bara på sidan och inte längre :P
Sedan är han så himla med nu! Han har ju varit det ett tag. Men Det är så himla kul. Han studerar verkligen folk omkring sig och följer dem vart dem än går. Vad som än rör sig eller låter ska han kolla in. Han är så duktig! :)

IDag studerade jah honom när han låg och spanade in sin hand. Snacka om att han blev lika förvånad varje gång han såg sin hand & ögonen blev stora som pingisbollar. typ "WOW vad är det hära?" Sötunge! :D

Han har även börjar "småprata -jollra" mera. Han kan ha riktigt långa samtal med en =) Precis som att han tror man förstår vad han surrar om :)

Sedan börjar han greppa mer & mer efter saker nu. Tugghanden han fick brukar han få tag i hålla i en stund o få den till munnen. Ibland går det inte alltid, men ibland lyckas han :)
Lättast är ju att hålla fast i snuttfiltarna - gärna båda samtidigt - eller så håller han gärna fast i kräkhanddukarna.

Han gör såna framsteg - Det är så kul!


Super Nova 900

Har ju glömt skriva in nå fler julklappar som vi fått.. Macke fick ju ett presentkort från mamma & mange på byggmax! super bra!
Sedan fick ju även julklappar av svärfar m.familj - presentkort på byggmax :)  Och babyvakter som vi behövde! Super nova -10 fick vi. Super tack för dessa julklappar! :D
Vi önskade oss nya babyvakter då de förra inte funkade riktigt ordentligt. Känns ju inte riktigt tryggt då.

Så här ser de nya babyvakterna ut. Funkar grymt bra och gillar att man ser hur tempen är där barnet är. Så man ser att de inte är för vamt eller för kallt.  




Nu har jag ju börjat mitt nya liv.. inga godisar, onyttigheter, fika eller nå sånt på veckorna. Ska de till att mysas till så är de lördag, alt.fredag.. men bara 1 dag under helgen som de får syndas..
Har fått med mig macke på detta tåg att bli nyttigare o kanske få bort nå kilo.. får väl se hur länge han håller ut.. Han går redan och trampar här hemma och är sugen på något gott... ;P = han vill ge upp! Haha.. Men jag ska försöka få honom att stå ut någon mer dag.. Är ju de första dagarna som är jobbigast, att få bort sötsuget. Sen kommer de väl en svacka igen efter nån vecka då allt är jobbigt. 
Jag tycker detta är lättare att göra om vi båda försöker äta lika.. Så vi har börjat med LCHF.. 
Idag gjorde vi nån egengjord pannbiff.. Blev inte riktigt som receptet ;) Men blev pannbiff men en annan variant.

 

Pannbiff bestående av:
750 g blandfärs
3 äggulor
salt
grovmalen svartpeppar
nersmulad fetaost


sedan man stekt pannbiffarna så häller man i ½ dl grädde, 1 pressad vitlöksklyfta & strö över riven gratäng ost i stekpannan så de får koka ihop med biffarna.

Och så en sallad till. Riktigt mumsigt! :)

sen för att inte ha det såå himla torrt, åt vi Aioli till. Himla gott!


Hårtussar..

Sen jag fick barn så har jag börjar att lossa så mycket hår. Helt sjuk vad mycket hår!
Innan jag fick Elis & innan jag var gravid så tappade jag ju också hår. Men inte SÅ här mycket som nu!
Är det en vanligt fenomen efter man fött?
Nej usch för detta. Jag vill ju inte tappa så mycket hår.. ;/ Kanske slutar med att man inget hår har kvar tillsist? ;P
Att duscha/duscha bara håret, är ju rena rama sorgen nu, då man ser så mycket hår som lossnar!
Men men de växer väl ut igen, sakta men säkert..


Igår tror jag att Lilleman åkte på en liten släng av magsjuka.. Först så sket han en del under söndagen då vi skulle åka hem.. Vilket inte hör till vanligheten hos den grabben.. Sent på söndagkväll så var de som över..
Men igår då var han väldigt grinig och han ville bara man skulle bära honom.. Och sen kräktes han mängder - aldrig sett så mycket som igår typ.. Men idag är han glad som en solstråle och kräks mindre.. Så han måste haft en lättare släng av magsjuka. För någon feber hade han aldrig.. Men nu är allt bra igen för lilleman, hoppas jag!

Idag fick jag förfrågan om jag ville jobba 4 nätter denna månad.. Så det har jag tackat jag till.. Är ju fina pengar. Och sen att jobba natt enligt mig gör inte så mycket, för man missar ju inget i utveckligen så.. Eftersom han sover ju ändå natten =) Men dag skulle jag inte alls vilja hoppa in och jobba på. Då skulle jag missa allt för mycket!
Allt som sker just nu i lillemans utveckling går gode fort!
Så någon natt här och där gör ingenting, och dessutom sparar jag lite mammadagar.
Macke är hemma under nätterna med honom så då känns allt mycket bättre i mammahjärtat.. =)
4 nätter för mig är lika mycket i inkomst som jag får av försäkringkassan på en helmånad!

Strax är julen utstädad. alla pynt är borta. Endast julgardinerna som är kvar nu att ta ner. skönt att ha det avklarat!


Jag & elis när vi låg i sunberbyn - På Barn Iva


Blandad kompott

Nyåret var vi nere och firade i Gnarp hos min svärfar och bonussvärmor & min lilla svägerska Simone :) Åkte ner onsdagen och kom hem igår.
Vi hade det hur härligt som helst där. Finns ingenting att klaga på. God mat, trevligt sällskap och helt enkelt underbart! :)
Fredagen så var de fullt hus, 12 personer tror jag det var. Tror detta är första gången som vi firar nyår där nere (?) & kan då säga att de är inte heller den sista gången :)

Elis fina klädes inför nyår :)



Nyårsmaten - Ruksigt god!


Elis får smaka liite glass


Ser lite skeptisk ut - men han tyckte de va ganska gott :)


Elis & jag vid 12 slaget



Kan ju tillägga att jag mådde riktigt bra dagen efter nyår ;) Då jag höll mig till pommac och julmust! =)
Nu är de 1 år sen jag drack nå mycket alkohol.. Drack typ 1 glas med nån typ av grogg förra året & kanske 1 (?) litet vinglas. Men groggen var typ knappt märkbart i spritväg, mest dricka ;) Och då visste jag inte heller att jag var gravid..
Och nu till nyår drack jag kanske 1 liten klunk bubbel av nå slag.. Och måste ju säga att jag saknar inte att dricka faktiskt.. Nu menar jag inte att dricka så man blir askalas eller så. Utan dricka i måttlig mängd!
Just nu finner jag ingen som helst anledning till att dricka. Ganska skönt ändå.. =)



ibland när jag sitter och ger Elis mat.. Så kan mina tankar inte sluta komma om detta med amningen.. Jag saknar det så mycket! För jag ville verkligen amma honom "tiden ut".. Men det blev ju inte alls som jag hade tänkt mig.
För mig var det verkligen en mysfaktor att amma! Att se andra amma kan ibland kännas tungt i mig.. Just för den saken att - åh tänk att så hade de kunnat vara för mig än, att amma... Men inte.. Kan ju glädja mig åt den saken att jag har fått prova på att amma i nästan 2 fulla månader.. Jag hoppas det kommer funka bättre nästa gång man får barn.
Sorgen i mitt hjärta är inte lika stor idag som den var när mjölken började sina.. Men jag kan inte neka att mitt hjärta de gråter ibland.
Men jag är glad att min grabb får i sig det han behöver & är nöjd! Det är de absolut viktigaste!
Fördelarna med ammningen är ju att man alltid har maten med sig & i rätt temperatur!
Så är de ju inte nu när man ger flaska. Då ska man ha med sig ersättning, flaska, termos - alt.koka vatten där man är. när då barnet är hungrig ska man till att känna att vattnet är rätt temperatur & så ska man måtta upp ersättningen..
Vid ammning är de ju bara slänga fram bröstet & vips så är klart! ;D
Fördelen då med flaska är ju att pappan blir mer delaktig på ett annat sätt. Han kan ta över en måltid och ge och få den hära "extra" kontakten. Vilket är riktigt mysigt! :)

enkelt sagt: vill man & kan man & funkar de, så amma. Absolut det bästa tycker jag! :)

Sådära.. Fått lufta mig lite till om detta.. Mina känslor bara måste ut ibland.. Och då kan de vara ganska skönt skriva av sig hära.


När vi kom hem från gnarp igår så startade jag en maskin med lite nerkräkta kräkhanddukar..
Och imorse då jag skulle starta en ny maskin med lite kräkkläder.. Vad tror ni då händer?? jo den förbaskade tvättmaskinen la av.. Var ju bara att fara på järnaffärn och inhandla en ny..
Vi visste ju att den gamla sjöng på sista versen.. Men inte att de skulle bli såååå snart.
Nåja nu går då den nya för fullt - och den är riktigt fin måste jag säga :)


Jag bara MÅSTE få skryta över Elis helt fantastiskt underbara faster,moster och morbröder!
De är så sjukt duktiga och mysiga med Elis!
Att se när de pysslar om och leker o har sig med honom - Jag blir så varm i mammahjärtat!
Moster Emelie var ju på besök innan vi åkte ner till Gnarp - Och elis han kunde verkligen inte slita ögonen från henne- totalt förälskad i sin moster! Och Emelie är sååå duktig med honom på alla sätt. Ge mat och klä, ta honom då han är ledsen, leka m.m! Bästa mostern EVER!! ♥




Sen till Elis Minsta Morbror Sebbe- Oj oj.. Där vet jag att det kommer bli två grabbar som har mycket bus för sig!
Sebbe är också himla duktig med Elis på alla de sätt! tror ju han är lite "liten" än för att ta för sig på samma sätt som Emelie gör. Men han är duktig också med allt han gör. Ge honom mat, sjunger för honom & busar o har sig. Sebbe är världens bästa "lill morbrorn" ♥



Simone som är Elis faster. Där har vi en till som Elis är såå förälskad i. Han kan inte slita sina ögon från henne heller! När vi var nere i Gnarp så följde han henne med blicker överallt och var hon än satt så stirra han i henne. Simone är världens bästa faster! Bättre faster finns inte!
En faster som gjorde de mesta tillsammans med Elis. De satt o såg på tv tillsammans, hon spela lite ds för henne, hon matade honom, lyfte upp honom om han var ledsen, gav honom nappen då hon hörde han va ledsen, dag som kväll/natt! Kort och gott, en faster som är världens bästa. Och Elis har fått den lyckan att ha henne som faster! ♥





Stor morbrorn Markus & Farbror Micke - De är också världen bästa! Men än så har dom inte "umgåtts" lika mycket tillsammans med lille Elis på samma sätt som de övrig tre - ovan - Men jag vet att spenderar dom lika mycket tid att vara med Elis så är/skulle de vara lika duktig! Och jag vet att Elis älskar dem också :)
Tyvärr har jag inga bilder på Varken Morbror Markus Eller Farbror Micke tillsammans med elis.

Jag är stolt att Elis har dessa till sin/sina moster,faster,morbröder & farbror! Bättre hade han inte kunnat få!
Vi Älskar Er! ♥


Oj vilket långt inlägg detta blev.
Måste nog kanske börja uppdatera mera.. Så de inte blir korta snabba rader om saker som hänt m.m.. Då man inte minns lika bra dagarna efter som samma dag då de sker :P

Nu har jag iaf börjar mitt "nya" liv.. Iallafall så ger jag det ett försök.. Har startat om med LCHF.. och ska även börja röra på mig mycket mera! Det är mitt nyårslöfte- om de kommer hålla, det vet jag inte. Men jag ska ge det ett försök och inte ge upp på tok för snabbt! För nu ska här tappas nått kilo!
Börjar smått med att jag vill gå ner 5 kg. Vill inte sätta nån större kg nedgång så. För då ger jag upp för lätt.. lätta mål som inte är såå svårt att nå! Då går det bättre.
5 kg!! Får se hur länge de tar att få bort.. Inte allt för länge hoppas jag ;)

tänker att om jag skriver hära hur nedgången går.. Så kan jag ju som inte "ljuga".. Är ju dumt. för de drabbar ju då bara mig själv.. Så ska väga 1 gång i veckan - måndagar och se hur de går vecka för vecka..


tack och hej för mig!


Året som gått

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Fött en helt underbar son!

Har du några nyårslöften?
Japp det har jag.. Oftast brukar löften inte hållas.. Men jag ska verkligen försöka iaf!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jodå det var några stycken som blev de :)

Vilka länder besökte du?
Inga alls 

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
18 Januari - då vi fick positivt på graviditetstest
12 April - Ultraljudet, då vi fick se vår lille krabat! Helt magiskt ♥
25 September - Då Elis kom till världen!

Vad var din största framgång 2010?
Har nog bara en framgång för år 2010 & det var att bli mamma! En helt fantasiskt upplevelse

Största misstaget? 
 Vet inte om jag gjort något stort misstag? Skulle jag komma på något, så är jag nog tyst om de..

Bästa köpet?
Finns många. Men måste nog säga att det är alla sakerna till elis!

Vad spenderade du mest pengar på?
Alla saker som vi köpte inför Elis ankomst

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Familjen, vännerna & den dagen elis föddes. Elis förgyller mina dagar!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Sonja Alden - Välkommen hem - Mamma tipsade om den låten då vi låg i sunderbyn och skulle få komma hem.
Sjukt fin & riktigt bra text! Direkt jag lyssnade på den så bestämde vi att den kommer spelas på dopet


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har nog varit mycket gladare detta år! Nog för att jag varit glad de övriga åren också.
Men 2010 innehöll så mycket mer lyckliga saker som hänt i mitt liv! Visst har de funnits ledsna stunder också. Men de glad väger upp de ledsna

Vad önskar du att du gjort mer?
Vet faktiskt inte.. Kanske visa/säga till de människor omkring mig hur mycket jag uppskattar, värdesätter och älskar dem

Favoritprogram på TV
Grey´s Anatomy, Desperate Housewife.. unga mödrar

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Jag var bara hemma & firade. Nära och kära kom för att fira mig. Hade en trevlig dag iaf :)

Hur skulle du beskriva din stil år 2010? 
Oj... ingen speciell stil faktiskt.. min egna ;) Sköna och bekväma kläder mot slutet av graviditeten, då inte jeans satt så skönt under magen..

Den bästa nya personen du träffade?
Kan nog alla räkna ut vem det är.. ;) Elis såklart! ♥

Elis & sin nyfådda mjukisråtta



Gott nytt år önskar Elis & Jag - God fortsättning! :)

Bild: strax efter 12 slaget. Elis bara älskade raketerna, blev ju så fina färger på himlen :)


RSS 2.0