Ny vecka...

Imorgon är de ny vecka.. nya saker inplanerade..

Ikväll har vi suttit med matsedel & inhandlingslista... Men guuuuud vilken torka vi har på ideér.. känns som de är samma mat om och om igen nu.. Det är inte lätt att vara kräsen! Det är verkligen inte kul att vara så kräsen.. men jag försöker att smaka och lära mig, men de är j*vligt svårt !

På tal om kräsen.. för första gången har lilleman ratat en maträtt.. Vi åt köttsoppa på burk idag - som jag fullkomligen älskar & gjort sen jag var typ liten.
Men lilleman han spotta ut maten! Första gången de sker! han vägra fullkomligen att äta de. försökte på alla sätt, men icket han skulle äta de.. får väl se om de kommer gillas längre fram i tiden.

Jag är lite i valet och kvalet om morgondagen ifall man ska fara på kyrkis eller inte ? Vi har ju ingen barn-/mammaträff i veckan så de kanske vore kul för Elis fara & träffa lite barn imorgon.
Nåja vi får se vad dagen har att bjuda på, hur länge han sover & så. Orkar inte stressa iväg oss ifall läget blir så.

Inatt ställde vi om klockorna - skönt få sova en timme längre! ;) Men dock känner man ju av de nu då istället, Tröttheten slår till fortare! Klockan är ju nu egentligen 00.30.. Så jag tror jag avslutar här och kilar till sängen!

God natt på er kära vänner

Första besöket..

I fredags så var Elis på sitt första tandläkarbesök. Eller egentligen var de ingen undersökning så. Utan de var mest en massa prat. Tandsköterskan småborstade Elis tänder bara för att kolla lite hur de såg ut. Och han fick godkänt, allt såg fint ut :) Så de kändes skönt!
Så nästa gång han ska dit blir när han fyllt 3 år ungefär.


I torsdags så hände de vi bara väntat på... Diskmaskinen pajjade.. Hur kul är de ens?!
Vi har haft ändå gode tur med den, för sen vi flyttade in här -09 så har den diskmaskinen levt på en skörtråd.. Och nu gick de inte längre.. Så de blev att köpa en ny.. mindre kul!! Nog hade jag hellre lagt de pengarna på att få fixa till i tvättstugan som jag LÄNGTAR efter att få göra! Ajja lär väl bli då man börjar om att jobba efter jul & nyår.
Och på tal om jobb, dom ringde från jobbet i torsdags och frågade om jag ville jobba kväll.. Så efter lite fixande med barnvakt och så ( Tack farmor & "Farfar Larry" för de!) blev de att hoppa in att jobba 5 timmar. Var lite pirrigt komma tillbaka så där efter lite mer än 1 år.
Visst jag har jobbat extra på natten, men de är inte samma sak :P
Men de var himla kul att komma "tillbaka" och se lite och prova på, en liten mjukstart.. :) Men kan tala om att jag var helt öm & slut i kroppen efter jobbet.. haha! tror aldrig jag somnat så fort på kvällen som jag gjorde då ;)

Har väl inte så mycket mer att tala om för er just nu..

jag längtar mest att de ska bli onsdag nu, för då kommer Elis mormor, " morfar", lillmorbror & moster hit! De ska bli så kul =)

Dumma människor!

Fick höra av min älskade man idag de pratas en hel del i radio & i tidningar om att de är nå hackers som tagit sig in på en massa olika bloggsajter för att sen knäcka folks lösen till bloggar.. Så då tar man sig inte in själv..

Rekommenderar er att byta lösen ni som har bloggar ! Sprid gärna vidare till andra som har bloggar också

Jag blir så arg på folk som ska förstöra för andra.. Jag menar, vad har dom för nytta av att hacka sin in på andra människors bloggar ? Inget! Inte i mina ögon sett, så finns det ingen anledning till att göra sånt! Eller hur?!


Orättvist!

Livet är ibland bra nog jäkla orättvist!
Det hann inte mer än gå en vecka efter de Melker(vovven) fick somna in.. Innan nästa tråkiga sorgliga händer.. Prick en vecka efteråt...
Igår somnade en väldigt snäll,fin & rar människa in, Markus Farmor :´(

Jag är glad att vi var & hälsade på henne på måndagskvällen. Vi hann träffa henne en sista gång. Macke hann få prata lite med henne, även om inget svar ficks tillbaka, men ändå.

Vila i Frid fina du!

Morgonpromenad

Då jag & Elis satt och åt frukost så såg jag vilket fint väder som var ute.. Att jag tänkte att efter vi är klar med frukosten så klär vi på oss & går ut på en härlig promenad!
Tempen visade på bara -5 grader & en härlig sol som lyste! Packade ner pojken i vagnen & tog kameran med ut.
Hade inga direkta planer om var vi skulle gå. Men de slutade med att vi gick in till samhället och vände hem sen igen.. Och under promenaden dit & hem så fotade jag lite grann.. Försökte att leka lite med kameran & dess funktioner/inställningar den har..
Tänkte att jag slänger upp lite bilder som togs under promenaden..

Det blev en promenad på ca 1 ½ timme - härligt! :)
Elis han njuter av att få vara ute i de härliga vädret. Han satt och kika på alla barn som var ute och lekt på skolgården vi passerad, Alla bilar som körde förbi.. Osså satt Elis och brum brumma typ hela tiden :P
Då vi vände för att gå hem så somnade lillgrabben. Tror de bästa han vet är att sova i vagnen... :)



Vi bor väldigt vackert måste jag säga!




Tycker de är lite läckert att de blivit som små istappar som typ blåst åt sidan















Tyvärr så förstör blogg.se kvalitén på bilderna!! Ogillar det!


Matsedel för veckan

Brukar ju lägga upp vecka för vecka hur våran matsedel.. Vet inte hur intressant de är egentligen? Men tänkte att det kanske kan ge någon av mina läsare tips på middag om man får lite torka ibland. Vilket jag ofta får! Så de är kul då Ni lämnar kommentarer med vad ni har för matsedel eller tips på något att göra :)

Här kommer iaf matsedel för denna vecka:

Måndag; fiskpinnar & mos
Tisdag; kycklingklubbor ,ris & currysås
Onsdag; pasta & kasslersås
Torsdag; köttsoppa
Fredag; köttgryta & ris/potatis


Hur ser eran matsedel ut?


Märkt för livet !

Nu så ska ni få höra vad det är jag gjort idag som jag längtat så sjukt mycket till!
Många av er vet redan , genom Facebook.

Men idag kl 12 påbörjades en märkning för livet på mig. Jag har tatuerat mig !

Jag är så sjukt nöjd över denna :D kan inte sluta titta på bilden jag har -då den blev färdig.

Tatueringen tog 2 timmar att göra & den sitter på skuldran.

Tatueringsstudion jag var till finns i Jutis strax utanför Arjeplog. Hon som tatuera är grymt duktig! Jag berättade, visAde hur jag tänkt mig och ville ha. Och sedan ritade hon upp en bild för att sedan visa mig & höra vad jag tyckte. Och hon träffa mitt i prick på en gång! Hon förstod exakt hur jag ville ha & allt :D

jag rekommenderar Denna tjej & hennes studio starkt!! Den heter "I.M Tattooing"

Jag är redan nu sugen att göra nå mer , eller åtminstone fixa till någon av dr andra jag har.
Nåja de blir ett senare projekt :)

Här kommer de en bild på hur tatuering ser ut. Bilden är tagen direkt vi var färdig.


Äntligen, äntligen!

Denna måndag är efterlängtad sen lääänge nu! Och nu är den äntligen här. Jag gör ett blogginlägg senare med vad som skett idag som är så efterlängtat :)

Ha en kanon bra dag allesammans <3


Sjukt nöjd!

Idag följde jag med Sandra ut en sväng på samhället. Gick på möbelaffärn.. hittade mig nå riktigt fina gardiner.
Har satt upp dem i sovrummet, öljettkappa. Sjukt nöjd! Var bättre än jag faktiskt trodde :)
Nu ska jag bara få till gardinerna i köket också. Får se om man hinner med de imorgon eller när de blir..

Som jag nu sitter här så slår tanken mig att jah skulle behövt storstäda huset!! Men hur ska jag orka de.. Eller orkar gör jag.. men grejjen är bara, VART f*n börjar man ? känns bara som ett enda kaos i huvudet att ens tänka på att börja med någon storstädning.. ajja.. De blir nog bra får jag hoppas.. haha..



Lillprinsen våran!

Här hemma om dagarna är de fulltös hos den lille. Men när de blir tyst, alldeles för tyst så bådar de inte gott! ;) Jag och macke började fundera vad den lille pysslade med så vi gick och kikade varför han varit så tyst..

Och detta är resultatet av vad han pysslade med ;P

Han hade haft lite kul med toarullarna.. rivit upp de sista av rullen som satt i hållaren.. Samt rullat upp halva den nya rullen som satt på väggen.. plus att han stoppat ner en hel del i toastolen.. Suck! Mamma & pappa tyckte de var mindre kul..





Ikväll har jag suttit och kikat på lite bilder på då Elis var en liite liiten bebis! Åh vad tiden går fort! tyckte ju nyss det var han var såå liten..

Alldeles nykläckt!




en bild på Elis & hans faster Simone - Elis var drygt 1 månad gammal här.




Haha vilken grimas han gör!! Ca. 3 månader




Ca. 4 månader




en bild på myshunden Melker & Elis




6 månader




8 månader




10 månader




12 månader




Min lille bebis är ingen liten bebis längre.. Han är ju stora killen! ♥


fler...

Elis har fått några fler födelsedagspresenter i efterskott & här kommer bilder på vad de var

Från Bea & Mange




Present från Thea & Danne m.barn fick han två stycken småbilar & pengar





Elis & Vi tackar och bockar för presenterna! ! :)

Sov gott fina du

Dagen börja i glädjens tecken för att sen nångång efter lunchens sena timmar övegå till gråtens tecken..

En fin vit lurvig vän har fått somna in idag. Svärmors fina hund Melker har fått vandra vidare till hundhimlen..
Saknad... Saknad är vad du är Melker!
Jag finner inga fler ord.. Du har en stor plats i mitt hjärta..

Vila i frid du lille fyrbenta vän ♥


Föräldraträff

Blev att kliva upp "tidigt" imorse och göra sig själv & Elis klara för att sedan traska upp till villagatan, för att vara på föräldraträff. Riktigt trevligt är de =) Både trevligt för mammor/pappor & även för barnen.
Elis gillar då det iaf, även om han är lite försiktig av sig :P
Efter träffen så hann jag inte mer än packa ner honom i vagnen så somna han. Så de är jobbigt att vara & busa med andra barn ;)

Så just nu gör jag inte så mycket mer än hänger här vid datorn. Efter att lillen sovit klart och sen ätit ska vi promenera in till samhället där vi ska hämta hem våfflan våran som varit in på service..


Vi har ju börjat att Elis ska somna i sin egen säng nu om kvällarna. tidigare har han fått vara i famn & äta välling och sedan somna där. Men nu har vi tänkt han ska somna i sin säng istället. Så nu kör vi på förfullt här hemma med de. Han äter sin välling i sängen & sen sitter vi brevid honom tills han somnat.. Sen blir de att trappa av så han får somna själv utan oss vid sin sida av sängen..
Det är lite kämpigt för han är envis och ska ställa sig upp i sängen hela tiden, oavsett hur trött han är om kvällarna! Tror vi suttit som längst 1 timme tills han somna, men dock i sin egna säng! De gäller bara att vara envis själv och inte ge sig. Ställer han upp är de bara lägga ner honom igen lugnt och stilla. Små gnäller ibland gör han för han tycker inte de är kul måsta somna i sängen sin.. Men med tiden så lär de väl gå lättare och lättare för honom ? Det hoppas jag då..

Annars med Elis då?  Han går hur mycket som helst nu. Han är himla duktig :) Nog håller han sig i saker ännu, men inte alls som tidigare. Han går rätt "långa" sträckor här hemma i huset.
En till tand har förra veckan spruckit fram. Så nu är de 6 stycken tänder som kan skådas i hans mun.
Vi försöker lära honom säga fler ord än de han kan nu & kör på hela tiden :P (mamma,pappa,brum brum, titta,där,bää - dock säger han ju inte dessa helt rent) Men iförrgår fick vi honom att säga Naan = Banan. Osså var de ljud för klocka oxå, men minns inte hur de ordet var.
Det är så himla himla kul hur han utvecklas nu. Det är som en rolig ålder nu, då man kan leka med han på ett helt annat sätt & "prata" med honom på ett annat sätt också. =) Mammas stora lillkille!





Vet ni att jag längtar efter att åka iväg.. iväg till Gnarp! Känns som det är alldeles för länge sen vi var där nu! att vara nere i Gnarp är nog bland en av de bästa sakerna man göra & bästa stället. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att jag trivs så bra där. Är de stället, är de miljön, är de för att man bara är där nere ? Eller kan de bero på de underbara personerna vi åker ner till & bor hos?! Jaa det är alla dessa faktorer, men den största är det sist nämnda! Jag gillar dem & jag har gillat dem grymt grymt mycket sen allra första mötet med dem! (som var ett nervöst första möte ;) ) Dem är så otroligt härliga människor! ♥
Och just nu längtar jag/vi massor efter dem! Och jag tror eller vet att Elis längtar efter att få träffa sin fina goa faster! Och även sin Farfar & "Farmor"!
Jag hoppas macke får ledigt Jul så vi kan åka ner dit & spendera julaftonen där! Men jag hade lätt kunnat åka redan idag! :)


Nej nu ska jag kila. Hör i babymonitorn hur den lille protesterar där ute i vagnen, nu var de färdig sovit :P


Veckans matsedel

Dags för veckans matsedel då :)


Måndag : Stuvade makaroner, fläsk & korv
Tisdag : Lax & Potatis, med gräddfilssås
Onsdag : Köttbullar & Spagetti/Potatis m.sås
Torsdag : Fläskpannkaka
Fredag : Hamburgare m. pommes


Idag har vi inte gjort så mycket jag och lilleman. Tog oss en ordentlig sovmorgon då natten varit orolig för den lille. Hostat och snorat.. Så att få sova längre på morgonen är inget man tackar nej till då den lille också sover längre ibland.  Där mitt på dagen så kläddes vi på oss och gick ut en stund på gården och gjorde ett försök till att kratta gården.. De såg ni bilder på i förra inlägget på hur det gick.. :)
Sen fick vi besök av Bea, satt och surrade en tag ute och sen gick vi in. Elis fick sig en present. En jätte fin body & ett par strumpbyxor m.halkskydd under - helt perfkt! :) Slänger in en bild imorgon på hur de kläderna ser ut. Tack för den presenten !

Sen har vi inte gjort så mkt mera idag jag och elis. Bara busat på här hemma.. =)

slänger in nå bilder från gårdagens bus

Elis har kommit på att om man tömmer korgen längst ner i skötbordet så kan man använda den korgen till att bura in leksaker med..





Sedan lyckades han på något vänster med att bura in sig själv under korgen..



Meeen.. det var mindre roligt bura in sig själv ..



Vårat lilla busfrö



Elis charmiga lockar i håret.. :)




Pusselmattan som Elis fick i födelsedagspresent får inte vara ifred många sekunder under dagen.. Innan dagen är slut brukar de kunna se ut så här


utebilder

Slänger först in liter bilder från gårdagen då vi tog oss en härlig promenad till Elis farmor. Dessutom blev de en premiärtur för Elis med sin fina 3-hjuling han fick av mormor,"morfar" & morbor, moster.



Med cykelhjälmen på så är vi redo att åka iväg till Farmor


on the road..



De två jag älskar mest i hela världen! Jag är så lyckligt lottad! ♥




Vackra älskade lilla barn!! ♥ ♥








Här kommer de lite bilder från idag.. Jag var ute och försökte kratta lite.. Men med en liten medhjälpare så gick de sisådär.. ;)






Barnkläder

Orkade aldrig lägga upp något nytt inlägg igår kväll.. Men här så kommer bilder på det som inhandlades åt lilleman förra helgen.


Lite varmare höstjacka - Från H&M



Jeans & Body från Lindex




Mysig tröja från Kappahl



Halskrage & tjocksockar från H&M




Vinterskor från Din Sko



Strumpbyxor från Cubus & Sockar från Lindex och från H&M




Byxor & Body från Kappahl





Halskrage från Hanséns




Sen en bild på den fina tröjan & de fina strumpbyxor Elis fick i födelsedagspresent av Sandra & flickorna :)


torktumlare

Förra helgen då ja va hem till piteå så fick vi oss en torktumlare! :D Men dock är de inte en kondenstumlare.. Så innan vi kan installera den så måste vi fixa en ventilation i tvättstugan..
Var in på järnaffärn idag men tror ni dem hade allt hemma? nepp inte de.. slangen som man skulle ha från tumlaren och till ventilation hade dom iaf. Så den köpte vi. Men då väntar vi bara på resterande grejjer.

Jag kunde inte riktigt hålla mig i styr idag.. Så tumlaren är provkörd! Vi la slangen ut genom fönstret - provisoriskt. Funka bra, men håller ju inte i längden eftersom de börjar bli kallt ute och sen är går de ju inte ha så heller för varje gång man ska köra den. Men de blev så idag iaf just för att se hur den funka. Den funka riktigt bra! :) Kläderna blev torra och så där gosigt mjuka! :) Den Enda nackdelen är att den lever om som attans! :/

Igår hade vi middagsgäster här, marianne,larry o micke. Vi bjöd på Plankstek. Grymt gott var de! :)
Idag bjöds det på Tacos, bjöd min pappa idag på middag =)

Idag så har jag & macke passat på att städa inför vintern, ställde in alla utemöbler och så.. Dock ha jag/vi kvar att kratta gården.. Men det är ju sååååå tråkigt att göra de... Nåja.. de blir nog bra i slutändan.. Hehe..

Nu ska jag kila och kika på film med min älskade man ♥


Sämst!

Jag är verkligen sämst på att uppdatera i bloggen just nu. men jag har ingen blogglust alls.. eller så kanske de är så att jag orkar helt enkelt inte starta upp datorn för att blogga.. ;P
Har ju faktiskt blogg.se i min iphone, men trots det har jag ingen inspirationa att skriva något.
Lite trist med tanke på att jag har typ 40-50 läsare om dagen! Men jag vet bara inte hur jag ska få tillbaka lusten..

Jag har iaf fotat de saker som jag handlade åt Elis då jag var i piteå förra helgen. Så ska väl lägga upp ett inlägg sen med de.. Kommer även en bild på de fina kläderna som Elis fick i födelsedagspresent av Sandra m.barn :) Vi tackar och bockar för dem ! :)

Finns det ingen vänlig själ där ute som kan ge mig lite pengar? Typ ett par hundra tusen, eller miljon eller nå sånt ;) Hehe.. Jag har sådant fruktansvärt sug att vilja göra om här hemma! Vill fixa till i våran tvättstuga, vill göra om i Elis rum, vill göra nå åt vårat kök! Men att allt ska kosta så jävla mycket pengar! fan! Man blir ju deprimerad då man har sådant här sug men inte kan göra nå åt de!! bara spara spara pengar så att man nångång i framtiden kan fixa till..

Ska ev. åka till IKEA i november.. Kanske´.. Har inte bestämt mig ännu hur jag ska göra. . Kanske de blir så att man kan fixa till lite i Elis rum iaf..



Nu till något helt annat.. I Onsdags så var min vän Bea här och såg på Greys anatomy med oss. Och då fick jag känna något så helt underbart - deras bebis små mysiga sparkar! ♥ åh det var så himla mysigt. Kan ju tala om att mina ögon blev alldeles fuktig. Det är så fruktansvärt mysigt och underbart då en bebis sparkar! :)
Sen har jag o elis varit och hälsat på en liten bebis idag. Himmelens söt liten bebis!
Man får ju värsta bebissuget nu juh.. haha! Jag saknar verkligen gravidmagen & att va gravid överlag.. Så mysigt!


Kommer nog ett inlägg senare idag med bilder på det jag inhandlade förra helgen.. Men nu ska jag kila en stund och göra nå annat medans lillen ligger ute och sover i vagnen.

Ha de gott allesammans! 

Veckans Matsedel

Så här ser veckans matsedel ut för oss

Måndag; Lasagne
Tisdag; Korvstroganoff & Ris
Onsdag; Rester
Torsdag; Kycklingsallad
Fredag; Plankstek!

Ska försöka att spåna lite ikväll redan inför nästa veckas matsedel.. Tyvärr kan jag/vi bli så enformiga.. Eftersom jag är så himla kräsen så blir de oftast samma rätter vecka efter vecka.. Och sedan då jag inte är någon höjdare i köket så törs jag inte heller göra en massa "nya" rätter..
Ajja de ska nog bli bra ändå.. Hehe =)
Men om ni har tips på nå goda maträtter så lämna gärna en kommentar med tips :)

Idag har jag & Elis tagit en riktigt mysar dag på morgonen.. Vi låg länge i sängen imorse och bara busade, "pratade" och så startade jag musik i mobilen så Elis började dansa och showa - sötfisen! :)

När vi väl klev upp så var de mindre kul för den lille.. Han hann nämligen inte mer än utanför sovrumsdörren så krascha han i sitt krypande.. Så han gjorde en 3 i 1.. Tänderna han har nere i mun gjorde att han bet av strängen under överläppen - igen, den som läkt ihop så fint! - samt att han bet upp en liten liten flärp just där tand nr 6 är på väg ut, samt att han slog sig i läppen så han fick världens fläskläpp. Inte kul!
Ibland är tänder inte alltid kul.. Då dem gör kan göra så här :/

Tog inte lång stund efter de slutat blöda från munnen så ramla han då han gick och lyckades då med att bita sig i den redan svullna läppen igen.. Så denna gång blev de blod igen, och en liten flärp som lossna en bit..
Så idag är inte någon rolig dag för lilleman =( Nu får vi hoppas att han inte gör illa sig nå mera!

Då pappan i huset kommer hem så tror jag vi ska försöka ta oss ut på samhället för att handla de som behövs till middagen/middagarna.

Nu ska jag kila & busa med den lille som just nu står framför tv:n och dansar till musiken som spelas i "Händige Manny" :)

Snö

Har inte blivit att skriva något på ett tag då jag inte riktigt haft tiden.. Torsdagkväll kring 19.00 så kom jag på att vi åker iväg till Piteå redan NU! Så jag packade snabbt ihop mina & Elis saker. Och drog iväg dit för att spendera 2 dagar.
MEN jag insåg ganska snabbt att jag aldrig skulle åkt då.... För regnet som kom efter vägen var INTE att leka med.. vindrutertorkaren gick på MAX och hann ändå knappt få bort allt regn från rutan.. Sen gjorde de ju inte saken bättre att de blev tjock tjock dimma efter vägen, så man kunde inte köra fort.. Så det var ingen höjadare att köra. Men vi tog oss då fram välbehållna!

Fredagen så gjorde Elis, jag & syster Stan. Blev en hel del shopping! ;D Jag kan liksom inte låta bli att shoppa kläder åt Elis. För det finns ju så mkt fint ;) Sen hittade jag liiiite till mig själv. Ett par jeansleggings och en ny bh.
Innan vi åkte hem från stan gjorde vi ett stopp på Willys för att snabb handla till middagen.. 
kan ju tala om att vi hade en trött grabb då..
Låter bilden tala för sig själv ;) 



 
På kvällen så for vi iväg till Hemmakväll och hyrde film. Syrran fick övningsköra dit. Hon är riktigt duktig att köra måste jag säga :)
Sen myste vi ner oss i soffan och såg på Idol. Och efter de blev de film.

Lördag åkte vi in till Stan...igen.. där jag hade min mamma som experthjälp på skor åt lilleman. Hon kan liksom detta med vad som är bra och vad man ska tänka på m.m. och hur de ska vara efter 4 egna ungar ;)
Det gick fort, smidigt och enkelt! Men inte är de billigt med vinterskor till barn.. Kostar ju lika mycket som ett par skor till en vuxen. Det finns säkert billigare skor med samma kvalité och så som dessa. men nu fick de bli så hära & dessa kommer han även kunna ha till våren, om hans fötter inte växer nå så otroligt under vintern vill säga ;)

Efter stan åkte jag & syrran iväg till Willys och storhandlade det jag skulle ha med hem.. Sen blev de hem till öjebyn och packa in Elis och våra väskor i bilen och styra våfflan hem till Arjeplog igen..Fick med mig Syrran hem till oss =)  

Väl hemma i arjeplog var de bara att packa Elis skötsväska, sen fara och lämna honom hos farmor sin. Där han skulle spendera sin natt.
Tillbaka hem till huset och börja göra sig klar för kvällens roligheter. Fest med tjejorna =)
När vi var klara så kom Anna & Bea hit. Vi satt och spela spel. "Med Andra Ord" Så de bjöds på en hel del skratt :)
Drog iväg på en annan fest innan de var dags för utgång..

Då vi drog iväg upp på Hatten for Emelie och spendera kvällen med nå kompisar här på samhället..


Kan ju tala om att de var riktigt riktigt längesen jag var ute på Hatten! Eller ut så här alls.. Minns faktiskt inte sist jag var ut ?
Men jag hade en mycket trevlig kväll, med många goda drinkar, träffade många bekanta, blev en hel del dans & sång!

Nattens äventyr resulterar idag i en öm kropp! Jag är inte alls van att springa runt så där på krogen, heller inte att dansa så där mkt som jag gjorde.. Och dansa är något jag INTE kan ;P Haha!
Men jag mår oförskämt bra idag! Somnade kring 4 imorse och klev upp 10 & var pigg som en lärka! Hur det då kan komma sig ?

Klev upp 10 och gjorde oss klara idag för att hämta lilleman hos sin farmor, för att sedan bege oss ut på marknan. Blev lite handling av nå grymt gott kött! osså inhandlade jag mig nå härliga vind/täck/överdragsbyxor för 150 spänn! 
Innan vi åkte hem från marknan drog vi en lunch tillsammans med Bea, Anna,freddan & Elvira =) trevligt var de!

Sen har vi bara slöat här hemma. Jag har passat på att rensa bland elis kläder medans vi hade moster här som busade med honom... Packade undan sockar som var för små & Så är alla kläder som var för kort i ärmarna nerpackade. Samt att jag hittade en massa andra stlk än 74:or som han haft & har nu.
Hittade kläder var i stlk 62!! :P
Sen passade jag även på att vika till allt i lådorna, så nu är de snyggt och prydligt... ett tag..

ikväll så började det att SNÖA! Det är så mysigt då det blir så vitt och härligt på marken!
Snön resulterade i att jag & min goa vän Bea drog iväg på en ca 45 min lång promenad i snö"ovädret" :) Det var grymt härligt komma ut och promenera. Att höra hur snön knastra under fötterna, känna snöflingorna som kom i ansiktet, andas den härligt friska luften som blir då de snöa! :) & Sen sällskapet kan man inte klaga på! :) Detta har vi inte gjort för sista gången :D

Ne nu har jag verkligen svamlat nog för ikväll

Nu blir det sängen för min del! trött som nånting...

Ändring..

Lite ändring i matsedeln.. Istället för fiskpinnar idag gör vi palt. Eftersom jag mest troligt åker till Piteå på fredag.
Och så vill vi inte stå och göra plankstek då.. Så då flytta vi nästa fredags middag till idag och dagens till nu på fredag :P

Har fortfarande inte bestämt mig till 100% om jag åker "hem" till Piteå. Men jag är som sugen. Längtar som hem till Piteå. Osså är lilleman i behov av vinterskor så de känns som skönt om man skulle kunna göra bort de så fort som möjligt. Även om inte vintern kommit än så. Men vill inte vara ute i sista minuten - som jag brukar kunna ha en tendens till att vara!

Åhh... Vad svårt ! Nåja.. På torsdag lär jag väl ha bestämt mig helt och hållet klart vad jag tänkt.


Idag tog jag & lilleman en kort promenad ner till gammelfarmor & farfar & morfar var också där. Elis gick hela vägen ner, med att hålla mig i en hand ;) och han var så duktig. Men hans gympaskor är för små så nå nya såna skulle han också behövt!

På vägen ner till GF & F så passade Elis på att plocka lite fina löv :) samma procedur på vägen hem. Plocka löv.. Dessa löv la han sedan så fint i sin hink som står på våran bro.

Var riktigt skönt komma sig ut och få lite frisk luft! Både jag och lilleman Behövde det.
Igår var jag ut och krattade lite medans Elis sov i vagn.

Nä nu har jag svammlat nog.

Idag efter middagen så ska de bakas bullar.. Min make vill så gärna ha bullar på kanelbullensdag!


Matsedel & ...Piteå?

Igår satte vi oss ner jag och min älskade man och gjorde en matsedel för två veckor fram! Känns jävligt skönt veta vad man ska göra för middag varje dag samt att man gör bort att handla måndagar allt man behöver för veckan.

Veckans matsedel :

Måndag; köttfärssås & spagetti
Tisdag ; fiskpinnar & potatismos
Onsdag ; rester från måndagen
Torsdag ; ugnsstekt falukorv & potatismos
Fredag ; plankstek! :)

Så ser veckan ut. Lördagar och söndagar låter vi vara öppet och ser vad som faller oss in och om man ha rester kvar från typ torsdagen.

Sen har jag börjat fundera ifall man kanske ska skippa marknaden i helgen och dra hem till Piteå? Är ju ändå samma sak varje år på marknan.. Osså blir den ju typ bara mindre och mindre. Visst det är mysigt gå där och kika, träffa lite folk och så :) men jaa.. Jag vet inte. För blir de Piteå så hinner jag ju ändå gå på marknan under dagen på fredagen. Nåja är ju någon dag kvar. Så jag har tid att fundera lite :)


Tavegyl

Igår kväll innan vällingsdags så fick han sig en liten tavegyltablett..
Hann inte mer än äta upp vällingen så somna han i saccon. Sov kanske en timme & sedan var de fullös från kl.21 till mot halv tolv.. Han vägra totalt att sova! Så då fick han vara uppe & trötta ut sig själv. Vi busade och lekte och hade oss.
Men sen slockna han som ett litet ljus i min famn & sen sov han till halv tio imorse! Tabletten verka ju funkat eftersom han inte vaknat en endaste gång under natten :) Skönt för honom och slippa kliande!

Klev upp och gjorde välling åt honom och sen somna han helt oväntat om igen & sov till halv tolv. Knäckt grabb eller vad?
Då klev vi upp och Elis fick ta sig ett bad.. Vet inte hur många gånger han badat de senaste dagarna? Han borde ju vara ren för flera veckor fram nu ;)

Medans jag badade lilleman så gjorde pappan i huset lunch - våfflor! Gott gott.

Nu har pappan åkt iväg för att byta till vinterdäck på bilen & städa ur den lite grann. Jag & Elis vi myser framför tv:n. Ser på nå barnprogram på Disney Channel.. Han älskar de programen som visas där; Mussesklubbhus, Händige Manny, Djungelhjul m.m.  Är mycker sång i dans i dessa program och elis älskar ju musik & att dansa ;)

Ne nu ska jag kila & fortsätta mysa med lillprinsen! ♥



Elis delar med sig av sin glass åt mormor


Vattkoppor

Natten var inte alls rolig för lilleman. Allt fler blåsor och prickar dök upp. Så han hade jätte problem att sova. Vred och vände sig. Grät & grät. Nöp sig i låren och höll upp benen..
Säkert i frustration av att det klia och han fattar som inte att man kan klia tillbaka. Visserligen är de bra han inte kliar tillbaka, för då spricker inte blåsorna.

Efter ett tags kämpande att få honom att somna om så gav vi upp.. Klockan var då 02.00. Gick och spolade upp ett svalare bad åt honom och satte ner honom.
Och som han njöt av de! Han satt väldigt länge och bara var.. Sen lekte han lite grann innan han blev less & ville upp.
Efter det detta somnade han om och sov till 8 tiden.

Dagarna går lättare för lilleman för då är det som att han har så mkt annat att tänka på..

Nu idag ringde upp på sjukan & sa hur natten varit för honom och att han haft besvärligt med kli & sömn. Och förklarade blåsorna och prickarna. Och de tyckte det lät som vattkoppor & dessutom går de tydligen vattkoppor på samhället nu ?
Samtalet resulterade i att han har fått tavegyl nu som vi provar om det hjälper något.

Längtar till på måndag då man kan köpa någon salva som ska hjälpa och lindra & samtidigt torka ut blåsorna.. Om jag läst rätt på internet finns det någon salva som heter så klurigt som : Vattkoppssalva!! Hoppas den finns & att den funkar!

Någon som provat den? Funkar den ?


RSS 2.0