Julmys

En vecka full med aktiviteter av alla de olika slag. Förutom jobb så har de varit lite flängandes till vct. 

I tisdags var jag dit med Elis för att han skulle lämna blodprov för att se om han har några allergier mot nötter. Superduktig kille var han! Dem va tvungen att sticka 2 gånger då dem inte fick nå blod den första gången. 
Själva sticket gick jättebra, men då nålen väl var inne då kom gråten :( 
Men han höll armen blixtstilla och låg alldeles still i famnen - mammas lillakille! 
Tur som de va gick de över fort ändå för honom och han "förlät" dem som stack han ;) 

Igår var jag upp till BM för kontroll, lämnade blodprov denna gången utöver de andra man gör.

Blodsocker : 4,1
Hb : 106
Blodtryck: 115/75
SF-mått : 29cm
Hjärtljud: 148-150 slag/min

Har tyvärr slarvat med järntabletterna sista veckan så är nog därför jag ha så lågt järnvärde nu. Så blev tillsagd att äta 2 om dagen nu. 

Mitt sf-mått ligger lite högre än den vecka jag är i. Men bara 2 dagar i "förväg" typ. 
Jag är ganska säker att vi är 1 vecka längre än vad som sägs egentligen, iom att vi blev flyttade 8 dagar på UL. 
Men men :) 

Efter att vi varit hos BM så var de bara traska över till tandläkaren där Elis hade en tid. Satt och väntade i 20 min över den tid vi fått. Men ingen som ropade oss. 
Till sist så kom de en tandsköterska och pratade med oss (hon va den som gett oss tiden då vi bokade) men dem hade nå strul med systemet, så våran tid hade försvunnit helt och hållet från schemat deras.
Men hon fixade så vi fick komma in till en tandsköterska som kollade Elis tänder snabbt, bara för att han inte skulle ha vart där i "onödan".
Egentligen hade han en tid för att laga ett litet litet hål i en tand han har. 
Fast vi fick en ny tid för det, så på tisdag ska han dit och få göra bort de. 

Utöver detta så har eftermiddagarna och kvällarna gått ut på att städa här hemma, och ställa fram lite julsaker så man få julmys i huset :) 
Snart är vi helt färdig med utstädningen av huset, jag är glad man börjat i tid! För min ork är inte densamma som förr och fogarna är inte min vän just nu!! Så idag har macke fått klättra upp och ner på stolar för att sätta upp gardiner och dammtorka på diverse höga hyllor och ställen. 

Nu har vi myst ner oss i tv-rummet framför en film och bara pustar ut! Imorgon görs ett till ryck & på lördag görs det allra sista! Ångest

Den ångestladdade tiden är snart här... Julafton.. Varje år ska jag känna ångest inför en dag som ska man egentligen ska längta efter. 
En dag som ska vara extra fylld med glädje och härlig stämning... Men jag har svårt för de, varje år.. 
Är möjligen dagen innan julafton jag kan känna att ångesten är borta..  

Men just detta med att man ska måsta "tvingas" välja bland vilka nära och kära man ska fira med.. Vi har ett par stycken som vill att man firar med dem.. 
Vi bor där vi bor och några av de våra bor där dem bor, avstånden mellan oss gör inte saken lättare ! 

En känsla jag får (det är ingen som sagt nå!) är att en del inte riktigt förstår vårat val av att fira hemma, men jag får så ont i magen av att tvingas välja vem man ska fira hos, så då tycker jag de bästa är att vi numera firar julen hemma! Och den som vill får komma till oss istället. Vilket innebär att de kan bli så de bara är våran egen lilla familj som firar om en del väljer att inte komma hit till oss & de förstår jag, pga av avstånd och att de finns andra familjer dem vill fira med. 

Med detta inlägg är de inte menat med att "hoppa" på någon på något vis! 
Utan detta är bara min egna ångest som kryper fram för en dag som man ska längta efter. 
Som inte är någon dag nästan som jag längtar efter.. 

Önskar bara att valet jag gjort vore enkelt och inte ångestfyllt. Jag önskar man kunde vara hos alla samtidigt! Men våran förmåga att kunna dela upp oss och bli flera finns tyvärr inte. 

Det var så mysigt och härligt fira julen hemma förra året, skapa våra egna traditioner och minnen av julen i vårt hus. Vi hade en del av släkten som var här och firade med oss ( och de va så mysigt! ) , men en stor del som saknades ändå. 

Min högsta önskan är att kunna vara alla samlade till denna mysiga högtid!

Veckorna går

Ja dem rullar verkligen fram nu veckorna.. Men ändå går dem för sakta!
 
På fredag går vi in i v.29! Helt otroligt, ungefär 3 månader kvar tills vi får träffa den lill* skatt som bosatt sig i magen♥
 
 
Var på kontroll i v.26 (?) om jag inte minns fel.
Bltr : 110/70
Hb : 124
SF-mått : 26 cm
 
2 december så ska vi få fara på ett till UL, inte för att det är något knasigt eller så alls! Utan de är bara mer för att jag tyckte att då vi var på första UL så var inte hon som gjorde kontrollen så engagerad så, hon var som så nonchalant och nä hon gav inge bra intryck. Även om hon fick se de hon ville och allt såg jätte bra ut med bebis!
Men sen just för att de var så svårt se genom all ärrvävnad som jag har, så tänkte både jag och BM att de kanske är lättare se nu då bebis vuxit till sig några veckor och sådär. Men hon var inte sen på att ordna ett extra UL åt oss och dem i piteå var inte omöjlig att ge oss en tid.
Så vi får oss en extra titt på krabaten i magen :) Som jag längtar!
 
Fogarna har börjat spöka rätt bra nu, något jag aldrig upplevde då jag väntade Elis. Vissa dagar är värre än ändra.. Det känns verkligen i fogarna de dagar jag gått mycket eller stökat/bökat på ! Har 3 veckor kvar på jobbet innan jag går på grav.peng. så jag hoppas jag håller ihop de sista veckorna!
Illamåendet har väl som mer eller mindre försvunnit, nog finns de där smått smått varje dag, men så länge jag äter huvudmål och mellanmål x-flera så håller jag de hela i schack!

bebisen stökar och bökar förfullt i magen, vissa dagar tror jag nästan att den bygger ut till en 2-rummare ;) men det är sååå mysigt känna hur de sparkar och sen att ligga o kika på magen hur den rörs fram o tillbaka.

Elis är så himla söt, han strycker en del på magen och så pratar han med bebis eller så sjunger han en bit för den. på morgonen då man vaknar så brukar han lägga munnen mot min mage och säga "go morron bebis" ♥
 
Har letat fram bilder som vi tog då vi väntade Elis, det är som kul att jämföra hur magen ser ut då jag vänta han och hur den ser ut denna graviditet :)
 
Hela denna graviditeten och även hur magen ser ut (tycker jag) skiljer sig verkligen från då jag väntade Elis. Så de ska bli så spännande se om de är en gosse till som anländer till världen, eller om de är en liten tösabit - spännande spännande! :)
 
 
De här är då jag väntade Elis (v.28)
 
 
Och denna bild är från denna graviditet (v.28)
 
 
 
Är det någon skillnad på magarna tycker ni ?
 

RSS 2.0