Buzzador Kampanj!

Jag har kommit med i kampanjen för "Natusan baby first touch bath & oil"





Jag kommer att få hem 1 stor vanlig flaska av varje till mig själv + 7 st småa av vardera som jag ska dela ut & buzza.. Får väl se hur man ska göra detta.. Men på något vis kommer jag väl lösa de ;)

Är de någon som vet av sig som gärna skulle vilja ha en provprodukt att prova & sedan lämna åsikt vad ni tycker om produkten?

Produkterna ska komma först under v.15 enligt buzzador

Natusan Baby Oil - Den återfuktar huden & skall användas direkt efter badet, eller häll i några droppar i badet.
Oljan fungerar även bra vid massage.

natusan baby bath- är en mild badtvål, den rengör babyns hår & hud. Svider inte i ögonen.
Sätt några droppar i badet eller direkt på babyns kropp.
Vill man ha ett härligt skum så droppa i lite tvål innan du tappar upp badvattnet.


Jag har gått & blivit..

Jag har blivit en Buzzador! Var typ nån vecka sen jag blev buzzador..
vet inte hur detta kommer att gå för mig. Men vi får väl se i slutändan.. hihi.. 

Det har då kommit två kampanjer.. som jag anmält mig till.. kom inte med i den första som jag anmälde mig till. får väl se om man kommer med i den andra.. :) ska kolla min mejl strax och se om jag fått nått meddelande om jag  kommit med..


Som Buzzador får du erbjudanden om kampanjer. Om du vill delta och kommer med i kampanjen ska du:
 - Själv prova den vara eller tjänst som kampanjen gäller
- Sprida budskapet om produkten/tjänsten genom berätta för dina vänner och diskutera med dem dvs. Buzza.
- Återrapportera genom Blixtrapporter efter alla dina Buzzningar.
- Göra slutrapporten.



286 stycken till

286 stycken till.. De är siffran på hur många kort vi skickade efter för framkallning igår.. Och denna gång allt från då jag blev gravid & fram till julafton.. Är så himla glad att ha kort i album! För vem vet när en dator kraschar? Även om vi lagt över bilder på externhårddisk och så.. Den kan ju också krascha.
Sen är de faktiskt lite roligare ha i album och kunna ta fram och visa folk som vill kika =) lätt smidigt och enkelt :)

Nu när denna omgång med kort kommer, så blir de att sätta sig ner att skriva datum på alla bilder och när de var & hur många månader Elis var.. Nej datumen finns inte på baksidan av korten, vet inte varför de inte är så.. Om de kanske har något att göra med att man laddar upp bilderna och därav så syns inte datumen?

Hade sedan även tänkt göra ett eget album till lilleman.. bilder från han var liten o förlossning m.m och så.. får väl se vad som blir =)

Nej nu ska ja gå & busa med lilleman

Ha de bra allesammans!

Elis några timmar gammal


Blir inget..

Varför varför skulle de komma idag??
är ju babysim idag.. Och känns inte riktigt safe att fara o bada då det just kommit.. kunde de inte väntat en dag åtminstone??
jajja mig går de inget nöd på.. Är lilleman som älskar att bada =) Jag tycker de är super mysigt att bada tillsammans med honom! Men idag får vi skippa de hela.. Får inte tag på någon som kan bada med honom heller, hans farmor jobbar & hans morfar är förkyld.

Ikväll så blir de att åka till piteå. Skiktröntgen för min del imorgon.. sen blir de väl handla lite mat och så dära.. + att vi ska beställa min vigselring :)

hm.. vad mer då.. Jag packa ner de mesta igår kväll, så de är inte så mycket saker kvar att packa ner..
Undrar om jag skulle kört en tvättmaskin med lite kräkisar.. luktar ju så äckligt då dem får ligga för länge..
Sen tror jag fanken jag måste färga alla kräkisar svart nu :P För nu när han äter passerat & de är nå med tomat så de är orangerött typ, så blir ju kräkisarna förstörda.. dom bli ju alldeles fläckig, vilket är mindre trevligt, ser ju inte ut som om man ha tvättat dom alls..
Undra om de skulle bli bra att färga dom?


Var egentligen inte tänkt...

Igår gjorde jag något som inte alls var tänkt jag skulle göra... jag hade ju tänkt låta bli tills sommaren & den stora dagen... meen jag kunde inte..
Igår när jag tittade mig i spegeln & såg mig äckligt risiga "ovårdade" hår, så tänkte jag "Ne nu jäklar".. Så jag tog och färgade mitt hår igår.. Inte nu någon märkvärdig färg eller så.. Lite ljusare brun tror jag de blev ;P

Men jag är så sjukt mycket nöjdare nu med mitt hår.. Känns mycket bättre! behövde fräscha upp mitt ruttna hår som jag inte gjort något åt sedan lilleman kom till världen ;)

När jag satte i färgen i går, med hjälp av macke, så trodde jag verkligen att jag skulle tappa de hår jag har på skallen.. :P för så mycket hår som jag har lossat & som jag gör än - visserligen lite mindre nu.. så trodde jag att färgen skulle fräta upp de stackars stråna som är kvar ;P

Meen jag har då hår kvar på skallen.. kanske lite mindre strån efter färgningen.. Men vad gör väl de om 100 år ? ;)




Idag har jag hunnit med lite granna här hemma. Plockat ihop saker som lite utspridd över hela huset, samt dammsugit, kört en diskmaskin + en tvätt.. Efter det tog jag och elis en kort promenad till hans morfar. Så vi har kommit hem därifrån för en liten stund sedan.. Och nu sover lilleman ute i vagn..

han fick åka i sittdelen idag dit. Då de är så kort väg, för att se vad han tycker och så.. han tyckte de nog var ganska intressant. För man ser ju såååå mycket mer av världen =) men han är inte framåtvänd än!




Dag nr 2 på nutrilett går fin fint! Nu har jag även en startvikt & måttat.. Så får se om de kommer hända nå! :P
Har just provat den med jordgubbssmak. Faktiskt rätt så god =)


vettskrämd!

Vet inte om jag skrivit de i bloggen  - men Elis har ju börjat att lägga sig på magen i sömnen.. Han somnar på rygg/sida och sedan vänder han på sig & ligger med rumpan i vädret - Sötis! :)
Funderar på om man ska ta och plocka bort kudden nu när han vänder på sig så där?

Nu till rubrikens mening.. Elis Han sov hos oss inatt & jag brukar som vakna under nätterna av automatik och tittar till honom och så.. Och ibland små gnäller han i sömnen så då får han nappen..
men kring 6-7 tiden imorse då jag vakna till och kika till honom så ligger pojken med ansiktet rätt ner i kudden! och vem vet hur länge han legat så?? Jag hann inte alls tänka så mycket mer än att han kan ju inte andas då han ligger så dära! Och min nästa tanke hann bli - han är död!!
Jag kolla inte ens om han andades, utan jag tog tag i pojken och lyfte upp honom och titta i han & tog ur nappen & han slog upp sina stora ögon och titta i mig som:  Hallå, vad gör du?
Puh, han lever, de var de jag hann tänka då han titta i mig så där.

Alltså jag vet inte vad som gjorde att jag reagera så där då han låg med ansiktet ner..? Men jag hann bli så himla himla rädd då jag såg han låg så. Jag vet ju inte om han har vettet än att vända på huvudet åt sidan om han inte kan andas i kudden.. ?
för man vet ju själv hur de blir om man ligger o andas i kudden, iaf jag får typ panik av att ligga så..

Usch att mammas lille pojk skrämmer vettet ur mamma sin!

Brukar man plocka bort kudden för småbarn då dom kan vända sig själv?


knasigt..

Ser att de förra inlägget blev lite tokigt... de som skulle stå i mitten hamnade helt plötsligt längst ner av någon konstig anledning :/
Har provat fixa till de, men de vill sig inte riktigt.. Nåja de går ju att läsa iaf ;)


Dagen D...

Jaa då hade man jobbat sista natten för denna omgång.. Sovit lite till & från har man gjort idag.. Men känner mig ändå pigg.. kanske för att jag fått sova ut de andra dagarna eftersom macke varit ledig i helgen och kunnat ha Elis medans jag sovit=)

Efter att jag sovit klart idag så gjorde jag & elis oss klara för en runda på samhället.. Först for vi till VC där jag tog blodprov..Sedan blev de en sväng till Järnaffärn för att kika på en Microvågsugn.. våran gick sönder igår kväll.. Macke tala om att då han gjort popcorn så tog de typ dubbelt så lång tid än vanligt + att då de var klart så var micron jätte jätte varm, överallt.. Känns ju inte direkt säkert..

var inne på järnaffärn, men tyvärr finns de ju inte så mkt utbud här, då efterfrågan kanske inte är såå stor.Dom hade en micro..Men den kändes inte direkt värd pengarna om man som så säger.. Att beställa hem en skulle väl ta upp mot en 4-5 arbetsdagar.. Och vi är väl i behov av en... idag(?).. Inte för våran del, mest för Elis del då man ska värma upp hans mat..

Jag gynnar gärna våran ort så gott det går, men vid detta tillfället måste jag tyvärr svika.. Då de bara finns en micro & till den summan.. Kändes inte värt.. Så macke fick inhandla en nu då han är i kusten..
What to do?


 Dagen D är ju även här.. Nu har jag påbörjat Nutrilett dieten.. Och jag måste faktiskt säga att jag tycker Nutrilett choklad är ganska så god =) Har även köpt med jordgubbssmak - aldrig provat.. Den ska jag prova någon dag framöver och se hur den smakar, om den får tummen upp eller tummer ner. 

Än så länge går de då bra ;) Och hoppas att de ska fortsätta.. Är ju inte direkt van vid att äta så "lite".. blir ju runt 2 dl varje mål.. magen kurrar ganska fint mellan målen.. hehe.. Nåja de är ju en omställning =) 

Jag ska även försöka att hålla lite "mattider". Så man får in en ltien rutin i de hela.. 

Får se om vi bär i orbitreeken ikväll eller om de får bli imorgon..

Då jag ha jobbat natt så glömde jag av att ställa mig på vågen imorse, men imorgon så ska jag göra de, så man har en startvikt att gå ifrån! Och måtta lite granna här & där.. 


Nu har jag en liten pojk som ropar här i sin gåstol.. Tror de är en liten klagosång över att få blöjan bytt.. Hörde han blev lite tyst och sedan hur han tog i .. ;) en mindre härlig doft sprider sig i rummet.. ;P

Ni får ha de så bra mina kära bloggläsare


 


Rensat

Nu har jag & macke rensat i våra garderober.. Och de blev en hel del kläder som har kastas.. Eller ska gå igenom dem en gång till och se om de kanske är något som kan få åka ner i loppis lådan & vad som är trasigt o ska kastas..
Men skönt att ha gjort bort de!! :) Och att även macke rensa ganska "hårt" i sin garderob för att vara han.. Han är en sån som säger " Men den kan ju vara bra att ha".. Fast de är ju så att har man inte haft en tröjja på 2 år eller ett halvår, när ska man då börja använda den? ;P

Nu har man gjort 2 av 3 nätter. Så ikväll går jag på den sista natten. Natten som gick, den gick ganska fort ioch med att man skulle vrida fram klockan 1 timme :P

Fick ett sött sms av macke igår då elis hade somnat. Elis har ju börjat att lägga sig på mage då han sover.. Och han kan sova hur som helst den grabben! :P Ska lägga in en bild senare på hur de kan se ut.. Snutteplutten våran!

Imorgon då jag gått av nattpasset & sovit så ska ja till VC och lämna nå blodprov - eftersom jag ska på skiktröntgen i piteå på torsdag. sen kommer nog morgondagen vara goooode så lugn! =)

+ att jag ska ju börja med nutrilett imorgon.. Jag känner mig väldigt laddad inför de! Hoppas bara att jag kommer klara av detta, för jag vill verkligen de! :)
Tror även att vi ska ta och bära in orbitreeken så man kan träna på den om kvällarna då lilleman somnat och man ska se på tv progam. Då kan man ju lika gärna trampa på den under tiden :)



Jag & Laura


6 månader

Otroligt vad tiden går fort! Igår blev lilleman 6 månader! Förstår ni, det har gått ett halvår sedan han kom till världen. Shit vad tiden går fort!

6 månader sen våra liv började! den 25 september -10 kom han & förgyllde våra dagar, våran lilleman,våran Elis!
Kan inte tänka mig ett liv utan Elis. Han gör mig så lycklig. Det är han som gör att man orkar med dagar som känns tunga. Han är lyckan & glädjen i mitt liv!
Elis & Macke är pojkarna i mitt liv ♥

Här var han ca.10 dagar gammal :)








lill hjärtat 6 månader




Tack!

Tack mina vänner för att ni peppar! :)

Jag hoppas jag ska klara av detta, för jag måste & vill! Och som jag skrev tidigare, jag vet ju att jag kan gå ner, de är ju bevisat.. men grejjen är ju den att hålla kvar sig där sen då!
Jag peppar mig själv mentalt för att klara av detta..Bandet i huvudet går om och om igen : Du kan klara detta,jag vill tappa kg & jag kan , du kan osv..

Det är bara detta att motstå frestelsen av sötsaker när andra äter.. Ha den styrkan att säga Nej tack.. Att inte folk propsar på att joo men en liiiten bit gör inget.. joo de gör ju de just nu för mig, för att få bort suget återigen.. - har ju fått bort de förr, så de ska väl gå denna gång med! :)

Så tack mina vänner!



Morbror Sebbe byter blöja & klär Lilleman :)


Älskar min Syster!


Jag har fått mig ett gott skratt ikväll, av min älskade syster!
Ikväll bjöd hon verkligen på sig själv + att jag fick godkännade att lägga upp lite bilder på hennes spexande ;)
Var knappt så jag kunde ta kort såå mycket jag skratta.. Men fick hålla mig i schack mellan bilderna!

jaa jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag Älskar Min Syster ♥

Låter bilderna tala för sig själv - Fniss ! ;)














Love You!!!


Nu får de vara nog!

På måndag(!) då blir de banne mig att göra nånting åt detta med att gå ner!
Gick så bra där ett tag, men jag vet inte vad som hände.. De gick i stöpet..
Jag måste tappa kg.. För mig själv, inte för någon annans skull!

Vet inte vad som gjorde att allt bara sket sig förra gången.. men tror motivationen bara blåste bort.. Eller jaa..
Jag vet ju att jag kan klara av att gå ner .. För jag har ju gjort de. Men de är de där att hålla sig där också. hitta en nivå som  är bra för mig & funkar!

Så jag tror det får bli så att jag kör på Nutrilett åt måndag & kör på så ett tag & träning på sidan om, promenader/crosstrainern..
Börjar med nutrilett och sedan sakta men säkert lägger jag på vanlig mat igen & då gäller då att äta "lagomt" inte så där mycket att man knappt kan göra något efter man ätit, jaa ni förstår kanske?

Motivationen att gå ner i vikt finns ju, vill ju vara lite extra fin inför de stundande bröllopet i sommar.
Men HUR ska jag hålla lågan uppe att fixa detta?
Vet att macke han stöttar mig, även om han tycker jag är fin som jag är!

När jag ser mig i spegeln så känner jag mig inte fin.. Känner bara bläääää.. Inga kläder jag har ser fint ut på mig.. nee usch.. bara blää..

Så jag ska peppa mig till MAX att måndag är de andra bullar som gäller för mig..
hjälp mig hålla lågan uppe!

Jag hoppas & vill att detta ska gå

Ett mål jag har i livet med vikten är ju att jag skulle vilja försöka få bort minst 25 kg, då tror jag att jag skulle vara nöjd.



Bild lånad från : Google


asså shiiiit

Nepps inga kort idag.. Trodde faktiskt dom skulle komma idag eftersom dom blev skickade igår morse..Men tydligen inte.. men imorgon så hoppas jag att dom kommer! :)

Elis har fått äta ur en av barnmatsburkarna vi gjorde igår.. kyckling & ris, och det gillade han skarpt ! Satt bara och gapa som en liten fågel mellan tuggorna :) Så det var ju bra att han gillade det.

Vi har även hunnit vara förbi Bea en stund idag.. =) hjälpte henne att skura golv.

Ikväll blir de se på Desperate Housewife & efter det ska jag packa klart för avresa till piteå imorgon. Så slipper man stressa imorgon, för vi har nog mycket då, föräldraträff & sedan babysim. Så då känns det skönare att göra bort de mesta ikväll! :)



Slänger in en bild från då Elis åt gröt själv.. har en massa bilder, men tror jag lägger upp dem imorgon =)

Lite grötskägg ;)


26 burkar

Får allt fler läsare på min blogg - Super kul!! :D Men lämna gärna en kommentar då & då! Vissa är duktiga på de :) och de är så himla kul, för de gör att man blir lite mer "taggad" att blogga!
Skulle gärna vilja veta vem du/ni är som läser min blogg - Lämna en kommentar och skriv vem du är :)



Och Jajjamen de blev att göra barnmat igår.. Då man heter Evelina, så får man all energi på kvälls/nattetid.. Så där kring halv tio så påbörjades matlagningen.. blev väl klar efter 00.30 nångång ;P

Hur i hela fridensnamn kan man använda sååå mycket grejer,kastruller, bestick, mått m.m för att göra något så "simpelt" som barnmat?? Såg grisigare och stökigare ut i köket efter barnmatslagningen än då man gör mat till oss vuxna.. Underligt!

Otroligt nog så fick jag med min älskade sambo på att hjälpa mig göra maten.. :D
Han fick stå för att ordna kyckling m.ris & han fick även göra köttfärssås.. Kanske han hade ett finger med i att koka potatisen också.. ;P
Själv så stod jag för att koka morötter,palsternacka, potatis.. Och sedan att köra allt i matberedaren gjorde jag också.. =) Eller nja kanske inte riktigt.. Men jag delade iaf upp allt i burkarna och skrev etiketterna :)

Nu ska det bli spännande att se vad lilleman tycker om detta.. om han gillar våran barnmat eller om han helt och hållet ratar de.. Hoppas han gillar de!

på spisen : kyckling, potatis & ris


Palsternacka & morötter


Kocken Markus :)


På spisen: Kyckling, morötter, köttfärssås & potatis



Så summan av kardemumman blev:
 
9 burkar Kyckling m.ris
5 burkar köttfärssås & potatis
6 burkar palsternacka - pureé
6 burkar morotspureé





Ska man eller ska man inte ?

Som jag skrev tidigare så blev det inget av att göra nå barnmat idag..
MEEEN jag har varit och inhandlat sådant som behövs till att göra maten... ;P så ett steg i rätt riktning iaf.. haha..
Får väl se om man kanske ställer sig och gör nå mat nu när lilleman har somnat för kvällen..

Men innan så blir de att se "En unge i minuten" -sen kanske man kan försöka ge sig på att göra någon mat.. men de är osett ännu ;P


Som bortblåst

Finns ingen ork!! Den är totalt bortblåst... Undrar vart den försvann, kanske den kröp under någon matta eller gömt sig i någon vrå..
Jag som hade så mycket planer på vad jag tänkt göra.. Men icket.. Packa upp lite saker igår, men mer vart inte gjort.. står fortfarande väskor o påsar med kläder m.m lite här & var i huset..
Lusten att göra nå egen mat till lilleman försvann !! vet inte varför, men de måste vara för att jag känner mig totalt fantasilös & hopplös i köket ;P
Får väl se vad morgondagen har att bjuda på. Elis ligger och tar sig en liten lur nu. så när han vaknat så ska jag klä på honom och så åker till till affären för att handla lite till middagen. Ska göra lasagne idag - Smarrigt!

Igår kväll då elis skulle till att äta kvällsgröt så var han så himla intresserad av gröten som låg i tallriken + att han gärna ville hålla skeden själv.. Sa till macke att ikväll får han sitta o "leka" med maten, känna o prova på själv.. Sagt & gjort. var en ganska rolig stund, för han hade gröt överallt i ansiktet, händerna, på golvet & till o med fötterna var kladdiga i gröt.. :) Men han tyckte de var intressant att prova på.

Ska ladda upp bilderna från kameran senare idag, så ska jag slänga in lite bilder på hur de såg ut =)
Men kan ju tala om att efter han kladdat & ätit klart så fick grabben ta sig ett bad ;)

Såg även att våra kort blivit skickade så har vi tur så kommer dom imorgon :D ska bli så spännande att se dom! även om man sett dom på datorn ;)


Kock?

funderar om man skulle prova sig på att laga nå mat åt lilleman. Har ju sparat ihop en del brukar nu.. & fått några recept då vi varit på föräldraträff..
Så då tänkte jag försöka mig på att laga nå mat imorgon.. Skulle vara kul & spännande om man lyckas få ihop nå goda burkar med mat..

Jag är inte alls speciellt duktig i köket! Har inte jag ett recept framför mig som jag kan följa till punkt och pricka så kan jag inte nånting! har inte ens fantasin att "slänga" ihop nå vanlig mat..

Får väl se vad som händer imorgon.. Helst hade jag ju velat ha min älskade mamma här som kunde hjälpa mig att slänga ihop lite barnmat ;) kanske ska vänta tills på onsdag då man ska dit .. hihi..

Har ni några bra recept som ni gjort till era små?



Detta är en av Elis favoriter.. Han satt bara och gapa som en liten fågelunge.. Knappt så man han fylla på skeden så "gnällde" han om mer.. ;P


rensning av smått

Japp igår så gjorde jag en rensning bland lillemans kläder.. Han använder ju bara 68:or och medans vi bodde hos svärmor så såg jag att de fanns kvar en del 62:or.. men orkade inte ta tag i att rensa bland hans kläder då vi bodde där. Enklare då man är hemma och så..
Så igår gjorde jag ju de.. En hel del 62:or är nu bortplockade & mitt i denna rensning så dyker de upp 56:or! Och inte för att nämna 50!! De var ju evigheter sen han hade de.. Men oj så pluttigt o litet! Kan inte tänka mig att han haft så smått. 50 hann han ju bara använda typ 1 gång :P

Usch de blir bara jobbigare att plocka undan kläder allt eftersom Elis växer. Han ska ju vara min lilla bebis i all evighet ;)
Kan inte förstå att nu på fredag så blir han 6 månader, ett halvår. De är ju sjukt hur fort tiden går!

Lilleman han växer då så de knakar.. Synd att man inte ska på 6 månaderskontroll, för jag är så nyfiken på hur mycket han växt på en månad =)

Elis springer för fullt i gåstolen & han har även börjat vända sig till mage x-antal gånger om dagen.. Han har ju vänt sig på mage tidigare, men typ inte "Orkat" ;P
Men nu inser han ju att man ser så mycket mer och kan röra på sig så mycket mer om man vänder sig på mage.. Osså drar han sig runt på golvet i cirkel - han vet inte riktigt hur man kryper än :P Han försöker men ger upp lika fort.. Ibland så lyckas han med att trycka sig själv bakåt.. ;)


Igår var det även premiärgrillning ute på gasolgrillen.. Mums säger jag bara!! Och grillade majskolvar åhhh såå gott!
Majskolvar var min craving då jag väntade Elis, kunde äta hur många som helst och när som helst! Kunde typ skippa själva  middagen för att enbart få äta majskolvar! Och jag som aldrig gillat det innan jag väntade Elis :P
SÅ det kan vara.. haha..

Jag kan äta gröt själv



Även om de kan bli lite kladdigt.. ;)


Sagt & gjort!

Nu var det gjort. Nu har vi klickat iväg en beställning med kort.. Men dock har vi många många kort kvar att beställa.. Beställde bara kort som fanns på min dator just nu.. Men vi har hur mkt som helst på den externa hårddisken.. Och de är allt från 24 sept- 10 och fram till julafton -10..

Så med andra ord, de bilder som blev iväg skickade är allt från julafton & fram till denna dag! :P
Skrapade ihop hela 288 kort .. En hel del med andra ord ;)
Vill nästan inte ens tänka på hur många kort som kommer bli nästa omgång.. haha..
Men måste säga att de är faktiskt inte så hemskt dyrt att beställa kort! Trodde ändå att de skulle gå på mer än vad det gjorde. Så bilderna komma väl här i veckan nångång, spännande! :)

nee nu så ska jag nog gå & göra en dejt med john blund så man orkar med morgondagen & de fortsatta planerna för att packa upp allt..

Blivit en hel del idag, men än är de mycket kvar.. Pust!



Din Hand I Min - Mamma Älskar Dig! ♥


Jag funderar..

Det jag funderar på är om jag & macke ska sätta oss ner någon kväll & gå igenom kort vi har på datorerna.. Och de är ju inte bara 1 bild.. utan närmare flera 1000! ;P
Tänkte om man går igenom alla kort & gör en mapp med bilder som man ska framkalla. För även om man har dem på datorn så är de ju faktiskt kul att ha fotoalbum :)

Först och främst har jag tänkt att vi ska framkalla nå kort från graviditeten, när vi var på BB och sen bilder som man nu tagit på Elis och så under dessa 6 månaderna som hunnit springa iväg =)

Sen får man väl göra en omgång då man skickar & framkallar övriga kort som man har.

Och nu när man är mammaledig så kan man ju sitta och pyssla med det, att sätta in i fotoalbum & skriva datum och sånt till! =)

Skulle helst vilja skicka iväg bilder för framkallning redan NU ;)


Händig mamma elleR?

Gissa hur härligt det var att få sova i våran stora säng inatt? GRYMT SKÖNT! Från att ha delat en 120 säng i x-antal veckor till att nu sova i 180 säng igen, var ju som ett hav ;)

Gårkvällen spenderades i att plocka & plocka & packa upp ur väskor & påsar. Inte (!) ett litet jobb vill jag tala om. Försöker att vi ska packa upp och ställa in allt med ordning & reda så de inte bara blir insnört nånstans i en garderob eller skåp.. Detta resulterar då i att vi är ännu inte klara med våran uppackning.. Ligger väskor & påsar lite här och där i huset.. Men vad gör de? ;P

Hade även tänkt att vi skulle ge oss på att RENSA i våra garderober på kläder vi aldrig använder längre eller sånt som är söndernött m.m .. Kan behövas! Speciellt min karl kan behöva de ;)

Just nu önskar jag att vintern vore över så jag/vi kunde rensa lite ur våra förråd också! För även där kan de behövas gå igenom och kasta bort lite saker..

Efter att vi packat upp klart och så har jag tänkt ta tag i planeringen för bröllop-dopet. Känns som de har legat allt för länge på is nu. Nu måste de planeras! Är ju faktiskt inte så länge kvar nu.. ca.3 månader..
Och de finns en del saker som jag fortfarande inte vet riktigt hur jag vill ha de.. Men de dära löser väl sig ;)

Blir väl att beställa min bröllopsring nästa vecka då vi är till piteå.. & till 99% har jag bestämt vilken det ska bli!

Hade tänkt slänga in kanske en film på lilleman på hur duktig han är att springa i sin gåstol här hemma, men vet inte hur man gör de.. För de går verkligen undan då han kommer i den där.. Han har dock inte fått in riktigt hur man svänger ännu. Men framåt då går de fort ;)
Men eftersom jag inte kan med hur man gör, så får de nog vara.. Slänger in lite bilder på honom istället =)

På dessa bilder som jag nu lägger in så har han på sig en body som jag, i egen hög person, gjort själv när jag gick på högstadiet, kanske i 8:an? När vi gick igenom lite klädlådor efter lillemans ankomst så var denna body sparad, vilket jag inte trodde ;)
Minns att jag var så himla stolt över bodyn som jag gjorde - till min lillebror sebastian- ! Men när jag tittar på den idag, så vet jag egentligen inte varför? För den är inte vackert sydd på något ställe.. Haha!
Knapparna i grenen är fastsatt åt fel håll - den fina sidan av knapparna är inåt, så man knäpper den typ "bakofram"
Sedan så är knapparna vid halsen lite tokiga.. Och själva sömkanten(?) är inte ens färdiggjord.. Haha.. Den ser gode rolig ut.. Men de är/var väl tanken som räknades ;P







Lite busig blick


På dessa två härliga bilder som jag lägger in nu, så lyckades jag fånga just då han skulle till & hosta





Sweet Home Alabama

Osndag var sista dagen som som vi hade huset uthyrt.. Vi har då inte fått nå fler bokningar & nu börjar säsongen lida mot sitt slut. Så igår for vi hem till huset och började städa lite grann & tvätta upp sängkläder m.m.
Packa även ihop en hel del saker från de nuvarande boendet, så just nu har vi volvon full i packning.. Så ikväll då macke slutar jobbar så blir de att köra alla sakerna, spjälsäng, skötbord m.m till huset.. ! =)
Bort bra men hemma är bäst!

Jag har även jobbat två nätter.

Hmm.. Vad mer kan jag tala om..

Joo skrev väl tidigare om att vi varit till piteå för läkarbesök för lillemans mage/skiteri.. Och då kom läkaren fram till att vi skulle prova med mjölkproteinfri mat & välling.
Vi beställde hem vällingen till apoteket här i arjeplog, för de fanns inte hemma i piteå.. Och vi skulle då prova detta i 10 dagar för att se hur allt funka.. Men efter ca 1 vecka hade vi precis fått hem den vällingen som han skulle ha & inte hunnit börja använda den då läkaren ringde för återkoll..
Men då till hela saken, att dagen efter vi var på läkarebesöket, så började lilleman sköta magen 1-2 ggr om dagen. Skönt för honom!
Läkaren konstaterade då att vi inte behöver köra på med mjölkproteinfri mat, för han trodde att de vuxit till sig för Elis & därav varför han nu sköter magen som han ska.

Så vi hann inte ändra nånting i Elis kost, utan magen ordna till sig alldeles själv =)
Känns ju lite onödigt att man hann ta ut den "speciella" välling, på recept, så man kan ju inte lämna tillbaka.. tur att de inte var nå dyrt, men ändå.. Vad ska man göra med denna välling?

Om 2 veckor var de tänkt att Elis skulle få komma på sin 6 månaderskontroll & läkarbesök. Men just den dagen så har jag fått en remiss för att göra skiktröntgen i Piteå.. Så Elis kontoll blir framskjutet ca 2 veckor, då läkaren har tid igen.. I arjeplog har vi nämligen läkaren 2 ggr i månaden då han/hon kommer över till Bvc..
Var ju lite "otur" att jag fått just den dagen i Piteå då lilleman skulle på kontoll. För jag är ju som smått nyfiken på hur mkt han väger & hur lång han är =) Är som alltid lite spännande att se hur mycket han har vuxit mellan gångerna =)

Jaa, nu vet jag inte om detta inlägg blev nå intressant eller sammanhängde överhuvudtaget.. ;P



Tänder på G?

Den lille har varit feberfri i 2 dagar nu, men lite snorg - segt snor..
Men nu ikväll så har han återigen varit så där himla gnällig & inget varit bra.. Tog då tempen & visade sig att febern kommit tillbaka.. Grabben har dessutom gnagat frenetiskt på sin bitring & dregglat utav bara tusan idag! Kände då i munnen & det känns som det är några tänder på G, är som två "kullar" nere i munnen & var riktigt skarpt.. Dessa "kullar" har inte infunnit sig så tydligt som de gjorde idag.. Så undra om detta kan vara orsaken till att febern kommit tillbaka?

Ni som läser min blogg & har barn, hur var de för era barn när de första tänderna var på G?

Även ni utan barn får ju såklart också svara ;)



Mor & Barn

Mor och barn

En längtan, en lycka, ett barn, ett hopp

en gåva från himmelen jag just har fått.

Två händer, två fötter, ett ansikte så sött

ett efterlängtat litet barn jag just har fött.

 

Ett skrik, ett skratt, en kropp så varm

ett vackert litet barn jag håller i min arm.

Ett hjärta, en själ, ett helt nytt liv

ett barn som ska ta världen med flera små kliv.

 

Ensam, vilsen och lite rädd ibland

i mörkret du famlar efter en hand.

Sorgen och glädjen följer dina spår

livserfarenheten är följden du får.

 

Mamma, barn, två hjärtan, två själar

ett starkare band har ingen sett.

Något så stort, en känsla så stark

en kärlek som står på stadig mark.

Av: Okänd författare






Shopping - del 3 - efterfrågad ;)

Den tredje delen av shoppingen är efterfrågad. så kastar in ett inlägg med bilder på de sista som blev inhandlat ;)
tror inte de är så himla "intressanta" saker denna gång.. ;P Men ni får nöja er med det iaf.. Hihi..

Vändbar mössa från KAPPAHL (ena sidan)


Andra sidan på den vändabara mössan ( älskar mössor! skulle kunna köpa hur många som helst till Elis)


Badleksaker som lilleman kan ha när han badar hemma i baljan :)

1 set med 2st Labanfigurer från BARNENSHUS
1 set med 6st djur från BARNENSHUS



Detta var allt som blev inhandlat till den lille grabben ;)
Sen hittade jag faktiskt en tröja/kofta till mig själv.

Kofta inköpt på HANSÉNS Barn/Mamma ( vet inte om den bara heter Hanséns -mittemot KICKS i Piteå? )


Detta är egentligen en "Mamma Kofta" men eftersom den inte är ett "typiskt" mammaplagg, utan man kan ha denna när som helst. Och den var dessutom på 70% Rea! Så de blev 120 spänn för denna! ett riktigt klipp ;)

Sådär mina kära bloggläsare de var alla bilder från shoppingen i Piteå..
Vad tycker ni ? Visst var de ändå ganska bra köp ? Tänk om man vore miljonär & kunde köpa hur mycket fina barnkläder & saker som helst, de vore nånting ;)


Arjeplogsmarknad

Igår så började marknan här i arjeplog. Så jag & Elis drog en sväng igen den för att se vad som fanns i år.. Och de var egentligen inget nytt som tillkommit. Samma som alltid..

Blev att vi shoppa en sak igår iaf - en heliumballong åt Elis.. Eller var den kanske mer åt mig ;)
Var nämligen Barbaflink! jag kunde inte motstå den då jag såg den. Och när vi kom hem och elis hade vaknat ur sin lur medans vi gick på marknan, så fick han se den. Snacka om att han fick ögon stora som pingisbollar! Och jisses vad han låg och skratta åt den :D









Väldigt fascinerad av barbaflink :)


Han låg och drog i snöret upp & ner för att försöka få tag på ballongen







Idag börjad jag/vi dagen med att jag klev upp kring 9, gjorde iordning frukost & de övriga klev upp. Vi åt tillsammans & lyssnade på melodikrysset. sedan gjorde jag,macke & elis oss klara för att gå en sväng på marknan.
Blev lite mer shopping idag, köpte lite filmer, både jag & macke köpte oss nya vantar. Mina vantar älskar jag verkligen! Är vantar som har fingervantar innuti.. Så perfekt!

nu får man se vad dagen har att bjuda på i övrigt. Ikväll blir det då att se på Melodifestivalen! =)


Shopping - del 2

här kommer den andra delen från vad jag shoppade då vi var i piteå :)

Ljusblå mössa från LINDEX
Dregglis från LINDEX även mössan är de ( men den är inköpt vid ett tidigare tillfälle)
Haklapp från ILIKE (tror butiken heter så?)


Haklapp i silikon från BARNENSHUS
Pingu speldosa även den från BARNENSHUS


Finväst med tillhörande byxor från H&M


Avslutar detta inlägg & shopping del 2 av 3 med denna bild.
Elis fick en super fin haklapp av sin morbor sebastian, som han hade köpt då dom var i utlandet.
Super fin! :)




Kommer ett inlägg till med bilder av det som köptes i piteå.. Vill inte slänga in för många bilder på en gång.. Roligare göra fler inlägg istället då =)

 Igårkväll så var elis en feberfri kille & det har han även varit idag. Nu är de bara en snorig grabb vi har här hemma.. Dock inte så snorig att de rinner ur näsan.. utan de sitter i näsan..
Och när han är så liten & inte förstår detta med att snyta sig & "fräsa" i papper. Så fick vi en "näsfrida" av Elis mormor då han var några veckor gammal..
Den används förfullt nu - återigen tack för den! =)
Super enkel att använda & effektiv


Shopping - Del 1

Lovade ju att slänga in bilder på vad som inhandlats åt den lille. Blev en hel del ;)
Tänkte att jag delar upp bilderna i två delar så de inte blir allt för mycket på en gång.. ;P

Bodyn är från LINDEX
Dregglisarna från CUBUS
Sockarna från KAPPAHL (dock är ett par i tvätten)


Dessa bodysar är från H&M , rea dessutom ;)



Pikétröjan är från H&M ( pappan själv har valt den )    ;)
Bodyn är från LINDEX


Dessa 3 pyjamaserna är från LINDEX


Pyjamas från H&M


Böcker från COOP FORUM Piteå



Behöver jag tala om att jag älskar barbafamiljen? ;)

Funderar på att när man ska göra om - kanske - i Elis rum. Så skulle jag vilja ha nå barbafigurer klisterfigurer eller om man kan måla nå fint på en vägg.. Men det återstår att se =)


Febrig liten gosse

Igår tog vi oss en härlig promenad in till föräldraträffen & babysimmet. När de va klart så tog vi oss en sväng förbi huset där hemma för att hämta posten.
Riktigt härligt väder var de ute, nu är det vår!

igår kväll så börja lilleman att bli så gnällig & så kändes han varm, så jag tog tempen då ja misstänkte att han hade feber. Mycke riktigt hade han ju de. 37,4 - Elis är en lågtempare runt 36,6 brukar han ha.
Så han fick en alvedonsupp & slockna på en gång. Sen sova han större delen av kvällen, han var helt utslagen. Men fick i mat & välling så de är ju bra. Men sen har han sovit.

Imorse vakna han glad som en solstråle. Lega och surra på i sängen & busat med sina gosedjur. :) Men idag va han snorig. Tog tempen imorse och då hade han 37,7.. Så en ny supp & han sover nu som en stock.
Hoppas detta går över fort för honom. Trots att han är febrig så är han så glad :) men inte lika pigg & alert som annars.

Vet inte om man skulle begett sig ut på en kort kort promenad, till huset för att hämta posten. Hade gärna gått en längre promenad.. men känns inte riktigt så lockande då lilleman är febrig o snorig.. Så de får bli en sväng till huset, inte längre!


Tillbaka på plass´n

Då var denna piteå vistelsen över för denna gång.. Har varit otrooligt skönt få komma hem till mamma & bara va.
Och lilleman han fullkomligen älskar morbror sebbe & moster emelie - som varit hemma under tiden vi var på besök. (vet han älskar sina övriga morbror,faster o farbror oxå) =)
Nu när vi var i piteå så kunde elis inte sluta att titta på Sebastian, vart han än gick så kolla han på Sebbe, vad han än sa och gjorde. hihi.. Sötis.

Blev lite shopping på stan igår också. Ska väl ta några foton imorgon så ni får se.

Idag var de då hemfärd till "Plass´n" - Bea åkte med oss hem - trevligt att ha sällskap i bilen! Färden går så mycket fortare då :)
Vi gjorde ett stopp i arvidsjaur för att träffa Anna & söta lilla Elvira, var så himla länge sen sist! Tog oss en liten matbit tillsammans allihop & satt o surrade, snacka om att tiden bara sprang iväg!
Trevligt att träffas- som alltid! :D

väl hemma i arjeplog så var de bara att packa ur bilen & lämna Elis med farmor. Och sedan for jag & macke till huset för att städa klart det sista inför de nya folket som ska bo i huset vårat.

Usch vad jag längtar hem nu! Känns så jobbigt när man är hem för att bara städa till de lite & sen ska man fara igen.. Se sängen, duschen, köket, soffan, tvättmaskinen... jaaa allt!! Hur mycket gör inte detta att man längtar hem! Hem till våra saker & allt!
Säger inte att vi har de dåligt här där vi bor, för de har vi inte! Men Hemma är Hemma!!

Tror jag slänger in nå bilder från då vi satt ute och grillade



Elis verkligen njöt av att sitta ute & grilla :)
Visst ser han "äldre" ut på denna bild än vad han egentligen är?



Elis verkar se nå spännande (?) ;P



Härligt kort på Mormor & Elis ♥


Inte som planerat..

Det blev inte som man hade planerat.. var ju tänkt vi skulle flytta hem i söndags.. Men så blev det inte. vi har fått längre uthyrning av huset. Så som det nu ser ut blir de 20 mars som vi kommer att flytta hem!
Hade ju som ställt in mig på att flytta hem.. meeen blir ju mer klirr i kassan & det kan behövas! ;)
nåja De vore ju konstigt om man inte längtade hem!

Torsdagkväll så åkte hela familjen iväg till piteå för att jag skulle på läkarbesök fredag & sen så för att hälsa på i piteå =)

Ultraljudsundersökningen visade att jag hade en sten i gallblåsan.. Men läkaren som undersökte trodde den var så pass "liten" att man gör ingenting om jag inte har några besvär nu. Vilket jag inte haft på typ 4 månader.. hon tyckte de var onödigt vara och karva i en om man inte måste.. Men de är ju "min" läkare i arjeplog som tar de slutliga beslutet..

Efter undersökningen så for & käka lunch tillsammans med bea, sandra & felicia =)
Sedan blev de lite shopping på stan - bara kläder & saker åt lilleman ;) Har märkt att nu när man går på stan så tittar man inte alls på saker/kläder åt en själv. Det är ingen prio längre & känns inte lika roligt.. hihi.. Lägger hellre pengarna på lilleman än mig själv! Mycket roligare ;D
Kan slänga in nå bilder på det jag inhandlat sen när jag kommit hem till arjeplog..

Macke åkte hem till arjeplog på lördagen för att ordna lite hemma innan de nya gänget som ska bo i huset kommer. Skotta av tak & renbäddat, så jag bara behöver städa huset en snabbis på tisdag.

Gårdagen var helt underbar. Började med att kliva upp kring 9. Sen klädde vi på oss & tog en promenad, jag & elis, mamma & emelie, så härligt! :)
Sen satt vi ute och grillade souvas - hur gott som helst! Och lilleman han verkligen älskar att sova ute, tror han sov i vagn 4 timmar!
Även här kommer de lite bilder från grillningen sen.

Igår kväll började jag och syster att se på "red rose" bara sisådär 5 timmar lång, vi har avverkat 2 ;)
När mamma kom hem från kvällsarbetet så såg vi på "Black Swan" - faktiskt riktigt bra film. Kan rekommenderas!


Lyckliga lyckliga jag/vi!

Kan inte mer än säga att vi är så lyckligt lottade som har en sådan fantastiskt underbar son! Jag vet att jag skriver samma typ av inlägg eller samma sak om och om igen.. Men det är bara så! Jag älskar min son. han är de bästa som hänt mig & macke! Elis gör mig sååå lycklig! Macke också för den delen :D
Utan dessa två pojkar i mitt liv vet jag inte vad. Dom är de bästa!

Slänger in fler bilder idag på det vackraste vi har! ♥

Han gillar att ha handen/händerna i ansiktet då han ligger & sover i barnvagn.
Han va så söt då han vakna & låg så här att jag va tvungen fota ;)










Glada unge!! :)


Dreggel grabben






Är så lycklig som har Elis. Lycklig över att ha fått en sådant vackert barn! Älskar honom så oerhört mycket! Finns inte ord som räcker för att förklara hur myckt jag älskar honom, SÅ mycket älskar jag han!
Elis är mitt liv! ♥


RSS 2.0