Bara inse..

Mina blogginlägg blir inte nå fler med tiden.. Snarare mindre.. Men jag finner ingen ork eller inspiration till att blogga helt enkelt..

jag går i väntans tider just nu, väntar på svar från skolan. Spännande med andra ord! I början på december får man veta läget.
För varje dag som går så känner jag så mycket jag vill plugga! Men på samma gång känner jag bara, Va f*n ger jag mig in på ? ( OM jag nu kommer in vill säga!! ) Visst absolut kul att plugga, göra något annat, att förhoppningsvis bli det jag längtar mest efter i nuläget - bli barnmorska - inom en framtid!
Men då kommer tankarna om nätterna, Hur ska jag göra med Elis då jag ska göra mina praktiker? Jag kan ju liksom inte ta med mig dagiset till luleå/piteå ? de flesta praktiker kan man ju göra här, men då de är dags för psykiatrin & kirurgin, hur gör jag då ? Och de perioderna är väl 5 & 8 veckor.. Hur gör jag då med Elis ? Mackes jobb är inte de lättaste i arbetstider - vilket inte gör de lätt inom dagisomsorgen.. Sen kan man inte lita helt blind på dem i sin närhet då dem också har jobb att gå till..
Detta gör att jag kommer i mina tvekar tankar.. Hmm.. !Julen börjar smyga sig på.. Min ångest inför jul kommer.. Helst hade jag väl skippat julfirandet ( eller inte ).. men då man har 4 st familjer att "dela" sig med gör de jobbigt, för mig! Jag vill inte göra någon ledsen.. tror även om de säger att gör " precis som ni vill & känner, vi blir inte ledsna. " , så tror jag faktiskt innerst inne dom bli lite ledsen om man väljer att inte komma dit.. Men hur ska man dela sig på 4 ?

MEST troligen blir vi väl hemma i år, hemma i vårat hus.. Så den som vill får komma till oss helt enkelt och fira.. Men samtidgt, då blir jag lite ledsen, då de våra väljer att inte komma, eller inte kan komma pga av olika orsaker, för jag vill ju fira med de våra! julen är ju till för att fira med dem man älskar. .

Usch, jag får ont i magen av julfirande tänkandet..
 


Jag har då påbörjat lite julpyntning här hemma. Vardagsrummet är klart.. Hallen är nästan klar.. Kanske nån stackars tomte som ska få komma upp och pryda hyllorna.. Vill inte ha alldeles för mycket ioch med att vi ska hyra ut i Januari & tycker de är nog mycket att städa som de är nu :PJag har ju varit inne i en träningsperiod i typ 5 veckor(kanske mer?) Där jag kört rätt hårt - för att vara jag, som aldrig tränat på detta vis nångång!

En träningsvecka kan se ut ungefär så här

Måndag : CykelPump 1 timme
Tisdag : Core 1 timme
Onsdag : ZumbaMix 1 Timme, direkt efter de blir de Kickbox 1 timme
Torsdag : CykelPump 1 timme ( Senaste 2-3 veckorna , har de även blivit ett pass av typ aerobic)

Sen förra fredagen körde jag ett pass med Puls/Intervall 1 timme. Som ja ska försöka fortsätta med !

Sen har jag även tagit mig små korta promenader under veckorna också..

Meen denna vecka har jag verkligen legat på latsidan!! INTE BRA EVVE!! Blev bara onsdagen jag körde träning. Men ja kände att kroppen behöve en ordenlig vila, vila mina muskler, kändes som de fanns risk för nå inflammationer.. :/

Men nu imorgon blir de nya friska tag! Jag mår så bra då jag får träna, använda musklerna, känns bra att få bygga lite muskler i denna kropp.. :P nu vill jag inte få muskler som en bodybuilder! Men sådär lagomt ni vet :)Åter till julen.. Vi har redan de flesta klapparna klara.. Är bara en sista grejj till dem som skall ordnas sen är de dags för att slå i dem  :)
Jag har bestämt att Elis ska få sig en julkalender i år i form av små paket dag för dag. Som jag fick då jag va liten :) Så lite nostalgi är de. Åhh.. Vill ha en riktig juldag snart, starta julmusik, sitta och slå i julklappar, baka & pyssla på !Nä nu har jag svamlat nog för ikväll!

 

Rör - avklarat!

Kom fram till sunderbyn sent onsdagskväll.. Gjorde oss iordning osså la vi oss, somnade ändå rätt fort då vi visste vad som väntade.Klockan ringde strax före 06. Klev upp & duschade av Elis, på med de stora Embla-plåstrena som täckte heeela handryggen. Förstår inte att dom är så stora och ska passa så små barn ?
Nåja för att de skulle sitta kvar blev de att dra på honom vantar..

Sen runt 7 begav vi oss mot dagkirurgin. Där fick han byta om till sjukhuskläder och sen leka lite i barnväntrummet.

Även macke fick byta kläder. Eftersom han skulle följa med in med Elis då han skulle sövas.

Strax efter 9 var det dags för Elis tur. Fick gå vidare till ett annat väntrum, samma rum han skulle hamna på för uppvak sen.

En sköterska gav Elis lite Alvedon och "lull-lull" medicin. Sedan fick jag gå tillbaka till första rummet och vänta på macke.
Macke kom efter kanske 10 min. Sövningen hade gått bra, lite gnäll var de inför masken som skulle på honom. Men fort var de gjort sa macke så sov han.

Macke bytte om till sina kläder och sen kom en sköterska och hämtade oss. 10 min tog operationen och allt hade gått bra. Så vi gick till uppvaket.

Satt väl där kanske 1 timme drygt, sen vakna lillhjärtat! Han var väldigt snabb att dra bort syrgasmasken & saturationsmätaren han hade på fingret.

Eftersom han somnade gnälligt och ledsamt så vakna han på samma sätt. Han varva att sitta i famn mellan mig & macke.
Medans vi väntade att narkosen skulle släppa lite mer fick han äta glass & dricka festisar.

Sen åter i första väntrummet fick han äta lite smörgås och leka i väntan på att doktorn skulle komma och prata med oss och sen skriva ut honom.

Runt 12 tiden blev vi utskrivna och fick fara hem. Drog en sväng på storheden innan vi styrde kosan hemåt.

Att sätta in rör i öronen är smärtfritt, så Elis hade inte ont efter han vaknat upp & inget under dagen.

Så nu väntar vi på att talet sakta men säkert ska börja bli lite klarare för varje dag/vecka som går :)

Tack för mig denna gång !

Nu har jag ingen aning om hur detta inlägg blir med bilder. Om dom hamnar huller om buller eller hur texten blir då jag skriver genom mobilen !


Imorgon gäller det..!

Installerat oss på patienthotellet i sunderbyn.. Kom hit strax efter kl.22..
Imorgon gäller det för lilleman.. Han vet han ska göra något med öronen, men tror inte riktigt han förstår vad detta med operation är för något som han ska göra.

Usch jag gruvar mig för att han ska sövas. Det är väl det värsta i detta.. Han är i goda händer! Men ändå.. Mitt lilltroll!

Ska bli spännande att se sen hur han kommer uppleva världen. Hur han hör allt. Höra saker & ting bra. Just nu lever han väl i någon slags bubbla där allt ljud låter dämpat, precis som om ni tänker er att man dyker under vatten & sen ska någon försöka prata med er, ni kanske vet hur de låter ? Rätt grumligt, luddigt och "instängt"? Så upplever Elis alla ljud.
Han kommer säkert tycka allt låter högt i början efter op.
Som sagt, ska bli spännande se hur de blir för han. Hur lång tid de tar för honom att börja prata renare och sådär.

Nä nu är de bäst slå igen ögonen, blir en tidig morgon!!


En kille som vet vad som komma skall?!RSS 2.0