Tripp ?

Som jag skrivit tidigare var jag ju sugen på att åka på en liten tripp till grannkommunen imorgon, Arvidsjaur. Men lär nog inte alls bli av. Känns inte direkt kul åka iväg då lilleman ha dessa utslag och blåsor. Men skulle vart skönt för oss alla att komma ut ! Dock lär inte elis vara fri allt imorgon så.. Nåja det är bara att gilla läget. Kommer ju fler tillfällen för oss att åka iväg :)
Vi får helt enkelt göra det bästa av situationen imorgon - alltså - MYSA hemma tillsammans med hela underbara familjen <3

Slänger in en bild på hur Elis prickar/blåsor på kroppen ser ut.. Är de höstblåsor tro?



Stackarn

Testar att göra ett mobilinlägg.

Jag skulle aldrig tagit ut något i förskott igår. För nu är det mer utslag kring munnen. Samt att han fått små blåsor på händer & fötter. Kanske höstblåsor? Men även någon stackars blåsa/röda prickar på låren & benen. Vattkoppor eller? Jaa just nu vet jag varken ut eller om vad han har!! Och jag tycker så synd om han. Inget är nästan bra vad man gör. Han är öm i benen sen sprutorna så att bära honom är ingen hit, men ändå vill han va i famn. Han vet inte hur han vill ligga eller nånting. Febern är kvar. Dag som natt har han det jobbigt lilleman. Önskar jag kunde ta allt åt honom så han slapp!!

Men det jag inte blir klok på är vad dessa prickar/små blåsor är för något??


lille sjukling

Efter vaccinet idag så har Elis inte alls varit i topp.. Gnällig och trött och bara velat vara i famn. PÅ eftermiddagen så tyckte vi han började kännas varm så vi tog tempen och de visade sig han hade fått feber.. Dumma vaccin! Måste ju kommit från det eftersom han inte hade någon feber innan vi for på BVC?

Så ikväll har han fått vara en riktigt blöjpojke.. Inga kläder alls på sig.. Samt att han bara legat i sin saccosäck och myst.. helt uslagen grabb! Haft altandörren lite på glänt så att de skulle kyla lite grann.. Då mådde han riktigt gott.
För ett litet tag sen var han inte riktigt nöjd längre att ligga i saccosäcken eftersom de blir ju ganska varmt om ryggen.. Så då kom han till min famn & slocka på en gång. Så nu ligger han och sover så gott i sin säng! Är så otrevligt då dom är så små & får feber och snorig och allt vad som kan va..  då dem inte riktigt kan tala om vad som är på tok..
Men han har då fått i sig vätska och mat ändå under eftermiddagen & kvällen.
Utslagen kring munnen börjar torka ihop sakta men säkert nu - skönt!

pappan i huset är iväg på någon körning ikväll och borde väl inte vara så långt hemifrån nu.. Själv sitter jag och kikar på tv. just sett klart Idol & nu kikar jag på film-  P.S I love You! Ni som inte sett den, se den & ta fram näsdukarna.


Mys i saccon på födelsedagskvällen..




Lite dålig kvalité på bilden.. Men de få duga :)
Här provar vi den nya overallen som Elis fick i present. Han blev så fin! ♥



1-års kontroll

Då har man varit på 1-årskontroll med "lill"killen. 1 år.. helt sjukt! Dra i handbromsen nu!! Nu går tiden alldeles för fort.. Tyckte de var alldeles nyss han var så liten att man bara gick omkring och bar han i famnen. Så lite att han inget alls kunde göra. Men nu är han stora killen, går en hel del själv, river ut alla saker som finns, inte ska han bäras i onödan i famn eller mysa allt för mkt i onödan heller ;) Men jag försöker ta vara på alla mysstunder man får med honom, för en vacker dag kommer de då han aldrig vill mysa med mamma lr pappa längre ;P

BVC besöket gick bra. Lilleman har fått nå utslag kring munnen, jag trodde de va svinkoppor.. men de va de inte. Utan de va nå virus nu när han är snorig & hostig.. Men vi ska typ behandla dom på samma sätt.. Torka ut utslagen och försöka ha god hygien.. Utifall att man skulle sprida vidare de..
Så vi gör att vi kan för att torka ut dem nu.. Är ju så besvärligt ha utslagen kring munnen då han har tutte.. Gör ju inte att de blir mindre fuktigt. Så här försöks de vara nappfritt om dagarna, förutom då han är ledsen eller ska sova !
Sprutorna var INTE roliga att få! Först när dem stack kände han inget, men sen då jäklar.. Usch vad de skär i mammahjärtat! Men det gick ganska fort över efter dem satt plåster på låren.

Vikt: 10200 g
Längd : 76 cm
Huvudomfång : 48 cm

Så han har ju ändå vuxit en del sen sist :)



Sugen att..

Åt helgen är jag så sugen att åka iväg till Arvidsjaur och bara kika runt på affärer.. Kanske att vi åker och badar.. Så Elis får göra nå skoj.. :) Har aldrig varit på badet i arvidsjaur, vet inte om de är bra & om de finns nån pool eller nå som är lite varmare så man kan vara med småttingar?
Men vi får väl se vad som händer åt helgen. Det är vad jag är sugen på att göra med min lilla älskade familj ♥
Annars får vi bara ta en myshelg hemma!
Beror nog även på hur Elis är med snorigheten & hostan! Jag fattar inte hur en sån liten människa kan ha såå mycket snor i sin lilla näsa? Var ryms allt liksom? Jag tackar gudarna för NäsFrida gånger som denna!! Hur bra som helst. Det kan jag rekommendera varmt till dem som har småbarn som blir snorig.




By the way imorgon så ska vi till BVC. Då är det dags för 1-årskontrollen av lilleman.
Det ska bli så spännande att se hur mycket han vuxit sedan sist! :)

Så här såg det ut vid 9-månaderskontrollen:

Vikt: 8850g
Längd: 72,5 cm
Huvudomfång: 46,5 cm


Någon som vill slänga in en gissning på hur de kommer se ut imorgon? :)

Sedan är de väl även 1-års vaccin som gäller.. Om han kommer få dem då han är snorig och hostig?
Undra hur han kommer reagera på sprutan/sprutorna(?) denna gång, nu när han är lite äldre.. kanske blir mer ledsna miner nu än förr.. Nåja det återstår att se.


Kan bli lite kletigt då man äter glass ;)


Matsedel

I typ mitten av graviditeten med Elis så började jag och macke med veckoplanering av middagar. Just för att man visste från dag till dag vad man skulle äta & göra för mat. Sen för den delen att då kan man veckohandla och inte fara in och göra en massa små köp som kostar!
Vi var så duktiga där ett tag. Satt oss alltid ner på söndagarna och gjorde en matsedel för veckan som kom & veckohandlade då på måndagen. Det funkade hur bra som helst! inga små köp eller så.
Men efter Elis kom så har det som aldrig blivit att vi tagit upp det igen... varför vet jag inte..

Men så igår efter middagen sa jag till macke att vi skulle egentligen tagit upp det där igen! Och han höll med mig. Så efter helgen gått så blir det att börja med matsedel igen :)


Ni som läser min blogg, kom gärna med tips om nå lätta, enkla, goda middagar man kan göra :)



Mysar dag

Jaa det är vad det får bli idag.. Måndagkväll så börja lilleman vara snorig.. Och under natten hade han det jobbigt, vaknade flera gånger och var jätte snorig,så då var de bara ta nässugen och ta ur lite. Sen kunde han sova en stund.. Men vaknade kort därefter så var det dags igen..
Blev en tidig morgon då han inte tyckte de var så härligt ligga och sova o va täppt och snorig.
Under gårdagen var de lite bättre, men inte var han allt för pigg.. Så vi höll oss bara hemma och tog de lugnt. Och lilleman sov en hel del under dagen..
Inatt var det samma procedur.. Nässugen då och då.. Evigt vaknande och jobbigt med snoret.. Plus att han nu hostar lite också.. Men ingen feber. Så vi tar en mysardag idag!

Vi har suttit och lekt lite i hans rum idag. Han har blivit så duktig lillkillen! :) Han har en snigel som man kan trä cirklar på, ni vet, ett sånt där ringtorn typ ? Och han är så duktig att trä på ringarna.
Och så har han en liten låda där man ska stoppa små klossar i locket, 4 olika hål formade som en stjärna, cirkel,fyrkant och triangel. Även de klarar han av så duktigt att få rätt =) Går så fort de han lär sig nu. bara från förra veckan då han knappt kunde de tills nu då han fixar de galant :)

Sedan så har han ju börjat gå såå mycket! 30 steg har jag räknat till som mest. Men han har gått från köket till hallen. osså från typ badrumsdörren och in till hans rum.. och de är mycket mer än vad han brukar göra.. och han börjar gå mer och mer för sig själv. helt otroligt ! :)

Ne nu ska vi mysa vidare här hemma.. och hoppas på att han Elis snart blir fri snorigheten och den lilla hostan han har!





Lilla tungvrickarn :P





♥ Älskar dig Lillvännen! ♥

Länkbyte



Jag är med i Joannas länkbyte tävling!



Klicka på bilden för att komma till hennes blogg :)


Fingermålning

Elis fick ju fingerfärg av oss i present.. Var tänkt jag skulle måla med honom på 1-års dagen, men han var så knäckt efter en dags kalasande & det var även vi!

Så igår gjorde jag och elis lite tavlor =) Kul! Men dock kladdigt värre.. var glad elis var någorlunda still och höll sig inom pappret jag hade tejpat fast på golvet.

Det första lilleman gjorde då jag öppnade färgburkarna var att doppa ner fingrarna och smeta färgen på sig själv. Sötis!
Sen gjorde vi en hand- & fotavtrycktavla. Trodde de skulle bli jättesvårt. Men han var så snäll & höll både hand och fot still medans vi gjorde avtrycken.
Tavla nr.2 blev bara en klet och smet tavla. Men då denna tavla gjorde så var de inte lika kul längre. Så det blev lite ledsna miner.
Elis tycke väl att han målat färdigt - dock på pappret som låg på golvet.. ;) Men jag fick mig två tavlor som tänkt. och dom blev så fina!

Här kommer det lite bilder från de







Så här ser man ut då man är ledsen och less på att måla med fingerfärg



Men det gick över ganska fort att vara ledsen..



Så här fint blev det målat utöver de som skulle målas på tavlorna ;)



Tavla nr.1



Tavla nr.2




Jag är så nöjd över dessa tavlor ! :) mamma egna lille konstnär ♥

Presenterna i bilder

Presenterna från Mamma & Pappa:













Present från Marion & Stefan - "Bonus Gammelfarmor & Farfar"

 

Present från Gammelmormor & morfar ( Rolf & Ewa)



Presenterna från Mormor "morfar", moster & lillmorbror





Presentern från Morfar & Gammelfarmor & Farfar



Presenterna från Farmor, "Farfar" & Farbror








Elis & Vi tackar o bockar för alla de fina presenterna han fått! ♥

Bakningen i lite bilder..

Emelie fotade lite under tiden då vi bakade i fredags.. Så jag tänkte att jag lägger in lite läskande (?) bilder.. ;)


Sommarkakan färdig..


Hallongrottorna färdig... Första gången jag bakade dessa!




Provade även att baka Macarons... Blev inte så goda som jag trodde! Ska prova ett annat recept nästa gång!




Medans "ytterdelarna" var i ugnen så gjorde vi smeten som skulle vara i .. Någon chokladsörja med nötter i...



Rostade hasselnötterna så skalet skulle lossna lättare..





Färdiga!




Men som jag skrev, dom blev inte så goda som jag trodde. Så vi orkade inte ens göra alla klara! Bara dessa 5.. Och resten åkte i soptunnan! Urk så dåliga.. Ska prova en annan variant med smörkräm i istället...

Födelsedagsbilder

Vi tjuvstartade med en födelsedagspresent dagen före, Denna fina leksak fick han av Lillmorbror Sebbe.





Det var ju En Brum brum... & Så här ser man ut då man låter som en brum brum







25 September:


Elis lilla egna födelsedagstårta









Efter man ätit tårta blev det duschen som gällde & sedan på med finkläderna




Sedan var det dags för lite presentöppning















Ibland var papper eller kartong mycket roligare än själva presenten för stunden :P












Efter presentöppningen blev det att prova den fina 3-hjulingen han fick



DÅ var det dags för själva kalaset.. :)






Här är själva tårtan som det bjöds på











1 år!

Helt otroligt vad tiden springer iväg! Vad hände där egentligen? Var nyss vi var på BB & fick se & hålla det vackraste vi sett på denna jord! Ett helt år har gått. Ett år fyllt av lycka & glädje. Ett litet barn som ändrat våra liv helt - till något så sjukt bra & fantastiskt!

Vi trodde vi hade allt man kunde önska sig,

Men så , Den 25 september 2010 kl: 16.50 kom du till världen &
då fick vi allt man kunnat önska sig - DIG Elis ♥ 

Vi Älskar Dig Så Otroligt Mycket! Lille vän, du är det bästa som hänt Mamma & Pappa ♥



 11 dagar - Detta är bilden vi tog dagen vi fick åka hem från BB (
webbisbilden)




Elis ca 3 veckor


Lilleman 1 år senare! Kalasfin och allt :)





Artiklar

Man blir ganska mörkrädd om hur läget ligger till i arjeplog just nu... Blir vi utan läkarjourer, akutplatser m.m så
blir man inte direkt sugen på att vara kvar här.. eller? kan ju inte gynna kommunen på något vis att få folk att flytta hit heller.. eller ? Hela denna situation får mig att fundera på OM man har någon FRAMTID här? Vad händer, vad kommer att ske, kan de bli något "bra" ur detta eller är de "kört" ?
Jag vet inte hur jag ska formulera mig riktigt.. Egentligen har jag en del att skriva.. men jag blir så paff av hela situationen.. hur kunde de bli så här?!
Hoppas på en bra lösning, om de finns någon sådan...?




Lägger upp några artiklar som publicerats i Arjeplogsnytt

Ur artikeln:

Christer Andersson, tidigare distriktsläkare i Arjeplog, riktar skarp kritik mot landstingets besparingskrav som innebär en nedläggning av den så kallade glesbygdsmodellen och påverkar kärnverksamheter som exempelvis läkarjour, röntgen och akutplatser.
Han påpekar bland annat att landstinget går emot sin egen grundsyn, och att projektet "Närsjukvård" i Arjeplog nu kommer att ersättas av "fjärrsjukvård".
Han uppmanar Arjeplogs befolkning och de politiska partierna att enat kämpa emot besparingskraven.

Christer andersson om besparingskraven ↓

http://www.arjeplognytt.se/modules.php?name=Content&op=showcontent&id=882


Läkarjouren på väg att försvinna ↓

http://www.arjeplognytt.se/modules.php?name=Content&op=showcontent&id=875


Höstrensning!

Igår eftermiddag kom jag på den smarta idéen att vi skulle rensa i våra förråd! Har ju två stycken, mindre här i huset.. Och ett större som står på gården - typ stort som ett garage.
Är både för- och nackdelar med att ha så mycket förrådsutrymmen!

Men igår kväll fick vi lånad mackes morfars släp. Tack för de! Sedan så rev vi typ ut allt från de lilla förrådet. Kastade alla gamla kartonger som man sparat genom tiderna, men som är lika bra kasta då garantin på saker gått ut.
Gamla skor, kläder, tidningar, papper & en massa annat bråte som man bara tryckt in! Tyvärr tog jag ingen före bild.. men de var så mycket grejjer att man knappt tog sig in, men nu kan man typ dansa tango där ;P

Macke var väl mindre impad på mitt rensaril.. Han gillar nämligen inte detta med att de ska städas o rensas o kastas o ha sig.. Saker kan ju vara bra att ha! Medans jag anser att har man inte använt sakerna på flera flera år är de väl ändå ingen mening att de ligger där och tar en massa onödig plats, eller har jag fel ?!
Sedan tror jag min kära make lider av separationsångest till saker! :P
MEn man kan inte spara på en massa skräp.. typ gamla gamla skolböcker från då man gick på lågstadiet och sånt.. Kanske nån, men inte flera flera kartonger.. Jaa de finns hur mycket som helst i det gröna förrådet som bara tar plats..

Nåja jag är glad jag fick med macke på att rensa och ha sig, så vi får någon ordning.


igår kväll försökte jag även att plocka ihop lite här hemma. Men de skulle behövas dammsugas, skuras kanske o dammtorka.. Får se om jag hinner med det i eftermiddag :)

idag bestämde jag mig för att ta tag i att fixa till i gröna förrådet.. Meeen det är ju som ett enda kaos där inne! Så man vet inte riktigt vart man ska börja.. Men jag har fått ut några kartonger, en gammal trasig cykel och massa annat skit.
Men mer kan jag inte rensa, då 3/4 är mackes ! Läs ovan - gamla skolböcker m.m..

Inväntar att elis morfar ska komma hit och hjälpa oss med att köra iväg till återvinningen med alla grejjerna.

Sen så längtar vi så himla mycket efter mormor, "morfar",moster & lillmorbror som kommer ikväll! :) Elis skiner upp som en sol då han får träffa dem. Det syns verkligen att han älskar dem! -Det gör de även då han få träffa övriga släkten också :) Det är så kul, för han verkligen visar att han blir glad och vill till famn ! ♥


Tänkte börja med att slänga in en bild på onsdagsmyset som blev, hade kvar lite morötter sen måndagen då jag var och handlade, så då sleva jag ihop en vitlöksdipp till morötterna - hur gott som helst! Och ett stort glas vatten




Så här såg de ut imorse.. Vi klev upp och gjorde oss klara för dagen, lilleman fick äta sin morgonsvälling i våran säng. Och efter de så kröp han över på pappas sida och la sig på hans kudde.. :)


fuktig i ögat

Imorgon så kommer Elis mormor, "morfar, lillmorbror & moster. Dom ska vara här över helgen.Ska bli trevligt :)

De känns som denna helg så kan mammamu bli blödig- ögonen lär bli fuktiga!! Det är så mycket känslor som kommer tillbaka från sista väntan, bb-tiden. längtan, spänningen,oron,nervositeten,lyckan,glädjen!
Får återkomma senare med ett inlägg om detta efter helgen! Men på söndag är de prick ett 1 år sen den efterlängtade dagen kom! Då Han - Våran Prins kom till världen! Det vackraste och mest fantastiska vi någonsin sett kom till oss. ♥

usch, jag blir bara blödig vid tanken på detta! Tänk att våran lilleman blir 1 år! Tiden har gått så fort.
Våran kärlek till Dig Elis är Oändlig!








Tisdagsmys

lite så här i efterhand lägger jag upp en bild på tisdagsmyset jag hade igår.. ett stort glas med kallt vatten, några tuc kex & vinddruvor - smarrigt värre! :)
Myste ner mig i soffan & kikade på "House".



4 dagar..

Eftersom lillskrutten somnade så tidigt igår, blev då så att han vakna tidigare än vanligt imorse, kl 7! Men men bara gilla läget :) Han fick sin välling och vi busade på en stund i sängen & goade. elis har ju börjat goa med en så himla mycket. Han kommer och lägger huvudet i ens ansikte, eller på kudden och så kan han ligga ett tag.. Och ibland blir de lite våldsamt goande, då han ska "skalla" en.. ;P
Efter allt bus så somna vi om en stund. Sen gjorde vi morgon.

Chefen ringde runt lunchtid och sa att de skulle vara ett lite möte på jobbet.. Så där har jag & Elis varit en sväng.

Vi har även skickat in en födelsedagsannons till tidningen idag. Så förhoppningsvis kommer det med i Tidningen på lördag . Lite knas då man fyller år en söndag eftersom man inte får tidningen på söndag. Så de man måste som välja antingen att de kommer in lördag eller måndag. Nåja :) Han kommer då med i den iaf  ♥


Problem eller?!

Är det bara jag som har problem med Bloglovin/Bloggkoll?? På hela denna dag så har INGEN uppdaterat sin blogg, enligt bloglovin!!!! Men då jag går in på vissa bloggar så har dom uppdaterat idag... Åhhh sjukt störande att det inte kan visas att dom uppdaterat i sin blogg!!

Är det någon annan som har/haft detta problem med den sidan??

Trötter

En trist kväll är detta.... Macke fick en långresa där på eftermiddagen, kanske runt 5 tiden? Vi som hade tänkt göra palt till middag idag. men det blev uteslutet. Jag orkar inte ställa mig och göra palt för att äta själv. Och sedan är de macke som är den kunnige då det gäller att göra palt.. ;)

Fråga mina vänner om vi inte skulle dra ut och äta nånstans, jag blev så sugen på en sallad. Men dom hade redan hunnit äta ;P
Så jag grävde fram nå fiskpinnar ur frysen och vispa ihop nå mos. Det blev min & Elis middag idag =) Lika gott som palt.. Eller?

Ikväll blev det en riktigt tidig kväll för den lille, han somnade redan kl.20. Och det är sällan det inträffar, brukar vara mest mot 21 tiden han gör kväll. Nåja är han trött måste han ju få sova :)

Har smått börjar plocka ihop skräp & tjafs som ligger på golvet och överallt. Så det går sakta men säkert framåt ;) Tänkte se House nu & sen sätta mig med elis presenter och slå in dem.

Macke fick i uppdrag nu när han är i kusten att inhandla saker som behövs för bakeriet som skall ske imorgon, förhoppningsvis. Har tänkt göra bullar, men de tror jag får vänta till åt helgen, då jag har min syster som kan hjälpa & kanske mammsingen med ;) Är mycket roligare baka tillsammans med någon än själv!

Nej nu ska jag fortsätta kika på House, och sedan göra nå småryck under pauserna.

Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans! Kram på er ♥

Bakverk..

nu har jag då kommit så långt att jag vet vad vi ska baka för något.

Tror de kommer få bli 5 olika sorter. Sen om de blir över en massa fika göra inget, då är de bara fylla upp i frysen :)
Sen så har vi beställt lite grejjs till tåran vi ska göra åt lilleman.. :) Ska bli spännande att se om grejjerna hinner komma innan helgen.
Nu ska vi till att ha kul med sockerpasta igen!! Haha.. Får se om de går bättre denna gång. Det är ju lite trix att hålla med de. Men då man hanterat de tidigare, kanske de går lättare och lättare för varje gång ? ;)

Blev inte att slå in nå paket medans Elis låg och sov ute i vagn, utan satt o kikade vad man skulle baka..

Men kvällen är ung, få se vad som bjuds på ikväll.. :)

dumma apparat...

blev inte att slå in nå paket eller baka igår kväll.. Vars tror ni jag fastnade ?
Joo vid den dumma tv apparaten.. dumburken!

Va ju tvungen sen Idol & kolla hur de gick för Älvsbybon Andreas.. Sen efter det så var de ju Hollywoodfruarna. Gick ju inte missa heller.. Sen så vet jag inte vad, vi bara fastnade vid att se på tv - NVCIS.. Sen var det dags att sova.. suck!

men ikväll då jäklar ska jag ta mig i kragen och göra nå! Eller kanske börja redan då elis sover sin lilla lur här efter 12 ..

Återkommer senare idag.. Ha en riktigt trevlig dag idag trots de trista vädret som bjuds på idag! :)

Liberoklubb

Vi är ju med på en del olika "barn"sidor där man samlar ihop poäng och sedan får välja en premie/paket, vad man nu vill kalla det. Några sidor vi är med på är Liberoklubben - Där lägger man in koder från de libero produkter man köper och får då på de sättet poäng ,varje produkt ger olika poäng.
Sen är vi även med på Qnippos - där får man poäng genom att köpa nestlé barnmatsburkar. Sen man man samlat ihop ett visst antal poäng får man välja sig en sak.
Vet inte om de är någon mer sida vi är med på där man kan samla ihop poäng ;P Men dessa två iaf.

Jag tycker de är riktigt bra. Vi har lyckats skrapa ihop tillräckligt med poäng på båda sidorna för att kunna välja oss de vi vill ha.

På libero har vi nu beställt hem en badrock




på Qnippos har vi skrapat ihop tillräckligt för att få beställa oss en fotobok. Så när elis fyllt 1 år ska vi beställa den, och ha en bild ifrån varje månad typ.. :)
Sen har vi snart lyckats samla ihop till en fotoalmanacka.. Så den blir att beställa senare..

Tycker de är bra då dom har såna här grejjs så man får lite "valuta" för de produkter man köpt från dem. Man får ju som igen lite för dem, man kan typ säga att de blir som ett "Tack" för att man valt att köpa deras produkter och inte någon annans.. Det är iaf som jag ser det som! :)


beroende..

Från ingenstans nu så har jag fått ett sådant sug efter morötter. Morötter morötter i mängder! Ett beroende!
Det är såå himla gott. Osså finns de såna hära små morötter som är förpackade i små plastpåsar, klar att äta på en gång typ. man behöver inte skala eller nånting, skölja av dom typ. Huuuur goda som helst! :)

Idag har jag & elis varit ute på "schtaan" en sväng med Sandra & Novalie. Riktigt trevligt :) Dessutom skönt komma ut & röra på sig lite, få lite friskluft.

Får väl se vad resten av dagen har att bjuda på.. Ikväll tror jag nog att jag ska ta & slå in paketen som Elis ska få, kanske att man bakar nånting också. Men frågan är VAD man ska baka?

Några förslag?


Gäddviken

Hämtade hem våran lille skatt strax efter 14. Åh som jag längtat efter honom! huset blir väldans tomt utan honom & väldigt trist! Elis förgyller allt i vår tillvaro! Inte ens huset är desamma utan honom, även om han bara vart borta 1 dag.
Det är så härligt höra hur de skrattas, kryps, rivs ner saker, "pratas" & har sig :) På en dag hinner man sakna detta massor!

Efter vi kommit hem från farmor så lekte vi en stund i hans rum, men sen bestämde jag mig för att vi skulle gå ner till gäddviken så Elis fick komma ut en stund. Så vi klädde oss & packade med lite i vagnen - hink o spade & lite mellanmål till den lille. Gick ner dit och vi plockade löv & sten som vi stoppade ner i hinken, men de åkte ut lika fort igen.. Osså samma visa, in i hinken ut ur hinken..
Sen skulle jag ta lite bilder på honom, men hann inte med så värst många innan han upptäckte friheten att krypa ner till vattnet. ;P men jag hann ta honom just innan han skulle till att doppa händerna.. Inte så skönt att få blöta vantar! Händerna bli ju så kalla.

idag blev de premiär att prova de nya fodrade galonbyxorna som jag traderat hem. Hur bra som helst! Samtidigt som de stöter ifrån vatten så hålls lilleman varm då de är fodrade.. kan inte bli så mycket bättre :)

Just nu håller macke på med middag: Lasagne blir de! Smarrigt värre.

Sen ska vi åka iväg och se på Idol hos Bea & mange..

Slänger in nå foton från dagens äventyr








♥ Du är det finaste som finns! ♥



sten är gott...



löv är gott..






Eller är de verkligen så gott som de ser ut ? ;P





Detta var alla bilder jag hade att bjuda från dagens äventyr ute..

18 september

undrar vad denna dag ska bjuda på? Just nu är elis hos sin farmor, där han har sovit inatt. Så macke och jag har fått en riktig sovmorgon idag.. Macke längst, för han sover än! Men jag har inte sån ro i kroppen..
Just nu så längtar jag massor efter min lille guldklimp! Men han sover just nu så de är ingen idée att stressa iväg dit. bara vänta tills han behagar att vakna.. :)

Jag har sådan lust att göra nånting idag.. Men vad ?! Jag har sämst fantasi då det gäller att komma på saker och ting.. nåja de lär nog bli bra till slut.

Idag är de prick 1 vecka kvar tills våran grabb fyller 1 år! förstår ni hur fort tiden gått? helt tokigt fort! nu vill jag verkligen dra i handbromsen! 1 år, ett helt fantastiskt år har de varit. jag är så otroligt glad jag fått vara hemma med elis & sett all hans utveckligen dag från dag, vecka till vecka. Finns nog inte mer fantastiskt som att få vara hemma med sitt barn! de är de bästa som finns.
men liten blir stor, snart ska han in på dagis & jag börja om att jobba. det känns lite vemodigt måste jag säga.
Men men, de kommer bli bra..

Denna vecka lär nog bestå av att försöka städa här hemma & kanske att man bakar också. Lite svårt veta hur mycket man ska baka då jag inte riktigt vet hur många som tänkt komma på lillemans 1 års-kalas på söndag. äh men får baka så de finns, bättre för mkt än för lite & sen går de ju alltid att frysa ner och plocka fram till andra tillfällen :)


Igår..

Gårkvällen spenderades hemma hos Sandra.. En vinkväll.
det var en mycket rolig,trevlig och jaa helt enkelt en toppen kväll! det bjöds på mycket skratt,fnitter och surrande :)

De är en kväll som kommer att göras om . men nog märktes det att de var länge sen man drack så här.. tidigare har man typ bara druckit en cider eller ett vinglas.. men kan tala om att de blev mer än ett bara ett vinglas eller en cider ;)

När jag sen skulle ta mig hem på natten så kan jag säga som så -
Att cykla hem var ett projekt i sig.. Och eftersom jag hade mackes cykel med nå jäkla fot"selar gjorde inte saken bättre.. men jag tog mig hem helskinnad.. men att cykla o vara onykter kommer jag inte göra om! Även om att gick bra så är de inte värt risken.


Tack Sandra för en oförglömlig kväll! :) ♥



i Förrgår

lite seg av mig.. men här kommer bilderna jag lovade från då jag & lilleman var ute o premiär använde de nya galonbyxorna.







spännande med löv



Bobbycar´n är en stor favorit.. Brum brummen






Mor & Son - Kärlek ♥ Mamma älskar dig ♥






Tungrullning.. :P



Våran lille Solstråle :D



Kör brum brum tillsammans med pappa






Dessa små härligheter växer på baksidan av gården..



Elis provsitter åkgräsklipparen



Avslutar dagens inlägg med bild på de finaste jag har, mina två hjärtan ♥




Bildbomb


22 Augusti




5 september





majskrokar är gott







7 sep.. ett bad blev de för denna grabb då han lyckats få potatismos i håret ;)



& en hel del kring munnen.. hihi



♥ ♥



8 sep..

Då pappa plockade ur diskmaskinen så fick han lite hjälp







11 sep..

Jag ville va lite "romantisk" och köpte hem blommor till macke, plus att jag & emelie bakade lite pepparkakssockerkaka & brylépudding till macke..





Självklart så ville Elis också smaka grädde & sockerkaka.. :)



12 sep - For vi till Kyrkis & moster följde  med  & hon fotade lite grann ..










Lägger in bilder imorgon från det jag tagit då vi var ute idag..

Senare...

Idag har varit en rätt lugn dag, precis som alla andra typ.. ;P

Här på sen eftermiddagen så klädde vi på oss ytterkläderna och gick ut en stund jag & Elis. Provade hans ny nya regnbyxor. När vi var i piteå så kikade vi efter ett par överdragsbyxor, men fanns inga i hans storlek, så då bestämde vi att ofodrade regnbyxor är ju perfekt att ha. och speciellt då de är hängseln på dem!
Så Elis har utan bekymmer kunnat krypa omkring på gräset utan att bli blöt - helt underbart!  Nu skulle han bara haft sig ett par riktiga uteskor. Dem vi fått ärva från min lillebror är alldeles för stora ännu :/

Tänkte att senare ikväll då lilleman lagt sig att sova för kvällen så ska jag bombardera er med en massa bilder.. Dessa har legat på kameran ett tag, då jag inte haft orken att lägga in på datorn. Sen för den delen då vi inte haft skivor att kunna bränna ut bilderna så har jag inte tordas, för är så rädd att datorn ska paja! - och med min tur så lär de hända... Men nu har jag brännt ut alla bilder jag har på datorn!!!! så nu har vi några bilder räddade! :)

Nåja, nu ska Elis få sig kvällsvälling och sova..




Piggare

Idag är de en mycket bättre dag för lilleman helt klart. Han är mycket piggare. man kan säga att han nu är sitt vanliga jag.. :) har varit fullrulle på honom sen han vaknade imorse, sötungen! ♥

Han har nu ätit lunch för ett tag sedan och macke har lagt ut honom i vagnen, så nu sover han.

Denna dag består nog inte av så mycket intressanta saker för våran del.. Skulle egentligen vart ut på samhället sen en sväng då Elis vaknar..


tänder i mängder!

Elis har ju nu i några dagar arbetat extremt mycket med tungan, ni vet så där rullande fram och tillbaka, vikandes dubbelt.. Och även otroligt dregglig har han också varit..
Så igår upptäckte vi att två små risgryn spräckt fram, en på vardera sida om de två tänder som redan vuxit fram - nertill.
Sedan är de en tand som vi väntar på som ska spricka fram upptill, bredvid den ensamme stackaren som kommit :P men den verkar ta riktigt god tid på sig att komma.. Man känner att den är på G, han är svullen och så där. nåja bara vänta och se när den behagar att komma :)
Så lilleman har fullkomligen en explosion av tänder i munnen just nu. Detta har då resulterat i att han haft hög feber i två dygn. Helt utslagen pojk alltså! Från ingenstans så kom febern igår eftermiddag.. Kände hur han var alldeles varm så kikade tempen 39,3.. Så då fick han alvedon.. o lite bättre vart de.. Sen gjorde vi oss klara för att åka till piteå på kvällen.. Med en gnällig o inte så nöjd pojke så bar de iväg piteå - eftersom elis skulle till ögonläkaren idag.
När vi kom fram så kikade vi tempen igen & då hade han 39,5.. Fick alvedon igen.. efter ett tag var han som "vanligt" piggare och nästan fullrulle på.. Sen slockna han fort då vi la oss.. Fick sovas i blöja o kort tröja..
Imorse hade han forfarande feber.. 39,6.. mer alvedon..

Åkte iväg på besök hos ögonläkaren, där gick de bra. Elis är inte skelögd, utan de är en synvilla typ.. Svårt att förklara här.. Men skönt de är inte nå skelögdhet iaf! :) Och denna synvilla kommer att växa bort med tiden.

Sedan blev de lite handling på stan innan vi for tillbaka till Öjebyn... Mormor kollade tempen på lilleman och då hade den gått ner till 37 nånting.. Och jag har kollat tidigare ikväll och nu är febern borta.. 37,3 .. Så febern måste berott på tänderna?
men lilleman har varit gode knäckt igår kväll och som hela denna dag.. Somnade otroligt fort ikväll! Så hoppas han är mindre knäckt imorgon. Men de återstår att se..

hm.. jaa vet inte om ni fått något sammanhang i det jag skrivit nu :P

Helt utslagen liten kille hemma hos mormor..



Så här somnade sötplutten ikväll i pappas trygga famn ♥


14 steg..

Först så måste jag ju säga : SÅÅÅ kul att så många kommenterat min blogg! Härligt att få lite feedback om vad ni tycker om lösen och inte lösen.
Skulle de bli lösen i framtiden, så får ni ju naturligtvis min mailadress så ni kan skicka och få användarnamn och lösenord om ni då fortfarande är intresserade.
Men fortsätter ett tag till utan lösen & så ska jag fundera vidare på hur jag tänker göra. Fortsätt gärna lämna kommentarer om vem Du/Ni är som läser :)
Lämna gärna en kommentar om de är något ni tycker jag ska blogga mer/mindre om eller tips och så..


Sen till Rubriken.. Idag har våran lillekille tagit 14 steg!! Jag blir så varm i hjärtat då jag ser från dag till dag hur duktig han blir på att gå.. När han står vid möbler så släpper han taget och går till en annan möbel. Men nu har han även börjat släppa möblerna för att bara gå "rätt ut" i rummet.. Om ni förstår hur jag menar ? ;)
Jag tror inte han är långt ifrån att börja gå helt och hållet nu. Kanske går helt & hållet före sin 1-årsdag? Men det återstår att se..
För varje gång jag ser lilleman klara nya "mål" så blir jag alldeles tårögd typ.. Bara som idag då han tog 14 steg själv så ville jag bara fälla en tår, just för att han är så duktig, han håller på bli så stor våran grabb! Sen fastän vi lär han och övar saker med honom, så lär han sig så mkt själv samtidigt. Helt otroligt vad barn kan lära sig mycket själv ändå :) Mammahjärtat smälter ♥



Uppföljare..

Ni vet ju då jag skrev om Herr popcornskal som hade fastnat innanför tandköttet längst bak i munnen ?
Nu är det så att IGÅR typ 2 dagar efter, så kröp lilla skalbiten fram! Snacka om skön känsla de var! Var som en lättnad i hela tandköttet då den for ut.

Igår var vi och hämtade syster/moster som kom med bussen från Piteå och ska vara här över helgen. Riktigt mysigt ha hon här. Vi for och hyrde 2 filmer igår som vi såg, Den nya Irene Huss & så såg vi på Water For Elephants.  Båda filmerna var riktigt riktigt bra!
Den sistnämnde filmen rekommenderar jag Starkt!! Den var riktigt riktigt bra. Man blir såå arg i filmen, samtidigt som man blir så ledsen & så glad. Den är en film som framkallar många olika känslor.

Idag packa vi ner Elis i vagnen osså tog vi oss en promenad till samhället där vi lämnade igen filmerna. Och hyrde oss nya ;) Gäller att passa på med skräckisar då macke är borta, har en långkörning ikväll. Fast vi hyrde oss även en barn/familjefilm - Rio. Hehe den var riktigt skojjig :)

Efter vi varit på Shell och lämnat & hyrt filmer så gick vi till Caféet. Men kakan jag & syrran tog var inte god! Den såg så himla god och smarrig ut. Men då vi tog några tuggor så krossades våran bild om en utsökt smarrig kaka. Vi kunde inte ens äta upp ½ kakan.. Usch!

Snart ska vi till att kika på Fångarna på Fortet. Sedan natta lilleman och sen blir de skräckistime här :)


Ha det så gott alla mina bloggläsare ! ♥

Wiie!

I eftermiddagen så kommer denna söting till oss! :)





Ny frilla

inatt var en av de sämre nätterna som lilleman haft.. jag var inte mycket nöjd.. eller pigg för den delen! Han somnade kring 8 igår kväll.. men bestämde sig då för att vakna kl.23. sen vägrade han somna om. Han fick vara uppe med oss ett tag & bara myste i soffan.
Sen gick macke och la sig. Och elis fick följa med för att somna i sängen hos pappsingen. Men icket!
Så jag fick lägga mig också.. Men inte ens de hjälpte. han bökade och stökade. Han fick välling.. och somna som en stund.. Men sen vakna han och var klarvaken..Men jag såg hur Elis var trött.. han var så trött. man såg rent i ögonen på honom att han var så himla trött. Men icket att han skulle sova. Han gjorde allt annat, låg och peka på lampan och sa "mpa pa" sen va de klockan i taket som lyset som han låg och titta på..  Den där jävla klockan var inte värd mycket inatt! Tog elis barbapapa snutte och la för den så de inte skulle lysa i taket mer! 
Kring 01.30 så somnade han! Jag var gode trött..
Men vad kan man begära av lillplutten? Han har ju faktiskt varit snäll med oss sen han föddes. Sovit hela nätterna, gett oss långa sovmornar ;) Någon vänder de juh ?  och de är just det som är nu.. Vet inte om de kan vara växtvärk ? för när han ligger i sängen så rörs benen hela hela tiden.. precis som om att han inte riktigt vet hur han vill ha dem eller vad han ska göra av dem :/

Men men han måste ju också få ha stökiga och bökiga nätter!

På tal om något helt annat.. Fick veta i eftermiddag att macke skulle klippa sig.. Och bad då honom fråga om hon hade tid att klippa mig också. och de hade hon!
Så nu har jag klippt av mig en del av håret, ändå inte värst kort kort.. men till axlarna! ohhh så härligt ljuvligt! klippte även luggen.. jag både gillar och ogillar att ha lugg.. men jävlas luggen, så går de alltid att sätta upp den med nå klämmor, eller så drar man på sig diadem ;)


Rekord!

Igår hade jag rekord av bloggläsare! Vad kul att de är så många som vill läsa min blogg :)

Meen, då börjar tanken slå mig.. Kanske man ska ta och sätta lösenord på bloggen? eftersom jag lägger ut bilder på Elis.. Och samtidigt får man ju då lite koll på vilka som läser min blogg.

är detta en dum idée tycker ni? Är Ni några läsare kvar ifall jag sätter lösenord? Eller slutar ni läsa bara för att jag sätter lösenord?

*Lämna gärna en kommentar om ni slutar läsa eller om ni fortsätter läsa trots lösen

Säkrad..?

Idag så säkrade jag de kort som jag har på datorn. Ifall min dator skulle krascha.. Då har vi jäkla inget kvar!
Så nu har jag nästan fått sparat alla kort.. är 3 mappar kvar att bränna ut.. Men typiskt att skivorna tog slut just då man tagit sig i kragen och fixa detta!
men men macke får inhandla fler då han är till kusten framöver.

Nästan steg är att införskaffa en mycket mycket större minne än den vi hade.. Tydligen så är det så att ju större minne desto bättre livslängd? Var så jag fick det förklarat varför min inte klarat sig "längre". eftersom den hade ganska litet minne.. Fast mycket - i mina ögon sett ;)

Update kl.01:32 : Fick förklarat av min Make nu här ikväll.. att det är inte storleken på minnet som har betydelse.. Utan det är storleken på själv disken.. Alltså Hur stor Den är! Ju större "låda" desto bättre..
Undra om jag fick till det dära rätt nu?!


Hur går det då för min kära hårddisk? Det kan jag inte själv riktigt svara på. De ser mörkt ut för den. men kan finnas ett "sista" hopp.. Ska bara hitta en exakt likadan hårddisk som min först.. Så kanske de gick föra över nå grejjs till den "nya" och då kanske bilderna gick rädd.. Men de va svårt säga.. nu är de bara vänta & se.
Jag lever på Hoppet! 

I eftermiddag så tog jag & Elis oss en promenad till svärmor/farmor-trots regn och rusk, där vi blev en liten stund.Som vanligt var de fullrulle på pojken. inte en lugn stund.. :)


Lillvännen ca.7½ månad


Deprimerande..

J*vla skit väder alltså! regn regn & åter regn! När ska de någonsin ta slut?
Grått, mulet, kallt & blött ute... Det gör en deprimerad! Går ju typ inte göra nånting.. bara sitta inne & uggla..
Hade tänkt klippa gräset så de är gjort, skulle verkligen behövas! Meeen detta regn gör ju att det inte går.

Jag är så sugen på att åka till Leo´s lekland någon dag framöver. fast jag vet inte om Lilleman har ut så mycket av det ? Vet inte riktigt från vilken ålder som är "lämplig" ?

ne usch kan inte detta väder sluta nångång & att man får lite sol eller åtminstone uppehåll på regnet.. deppigt juh!

Nu är de typ 2 ½ vecka kvar tills Elis fyller 1 år! Helt helt otroligt vad tiden springer iväg!
Vi har hunnit köpa en hel del presenter åt honom :) Ska bli så kul att se hur han kommer reagera på att få paket & öppna dem. Sen tårta.. Tänkte han skulle få sig en alldeles egen liten tårta som han kan få kladda och äta ur.. :) Sen tänkte vi så klart även ha en tårta som vi kommer bjuda på ;)
Förmodligen lär nog inte Elis fatta att allt ståhej är för han. Det kommer bli spännande & roligt! Vår lillekille ♥



Herr popcornskal..

Åt lite popcorn ikväll.. Och de ångrar jag bitter nu att jag gjorde!
Ni vet hur ibland hur ett popcorn "skal" kan fastna mellan tänderna eller innanför tandköttet?
Just den saken har jag råkat ut för nu, en skal har fastnat innanför tandköttet.. Längst bak i käften dessutom! Så mellan tandköttet och visdomstanden sitter detta fördömda skal och bara gnager! Det är INTE skönt på något sätt!

Och hur i hela fridens namn ska jag få bort detta? Suttit och försökt på alla möjliga sätt jag bara kommer på.. Fingarna,naglara, tandpetare, plackers tandtråd/tandpetare.. men icket att jag får bort biten!
Risken är väl om jag inte får bort denna bit är väl inflammation i tandköttet ett faktum? eller?!
Eller kan man ha sådan tur att dom kryper fram av sig själv, skal biten alltså?

Jävla roligt detta alltså!

Blir de åt fanders så lär man väl måsta ringa tandläkaren.. Men det känns ju också lite fånigt ringa dit för ett litet popcornskal som fastnat..jaa ni hör ju själv hur komiskt de låter? Fast detta fenomen kanske är mer vanligt än vad jag föreställa mig?

Nåja jag lär väl kanske återkomma med en update hur det går/gick för mig och Herr popcornskal! ;P


ElectroPop!

Denna kille var och sjöng igår på Idol. Och han var så grymt härlig! Låten först och främst. Sen så var ju killen där störthärlig  :)
Så nu kan jag inte låta bli att lägga upp hans låt på min blogg. Fast detta är en mixad version, med riktig musik och allt.. :) Såå lyssna och njut av låten!
Både jag & Elis diggar förfullt just nu. Elis står och dansar här vid datorn & skrattar :)


Det är Okej att Känna


Rubrik?

Då var det detta med vad man ska ha för rubrik? Är väldigt dålig på att komma på vad man ska ha som rubrik..

Helgen som var har varit rätt så bra :)

Fredagen så for macke & en vän till honom till garaget på OK där dem bytte lite bromsskivor och belägg på bilen.. Välbehövligt kan jag säga! Var pinsamt att köra då det lät så hemskt och bilen. och sen mår bilen mycket bättre nu när de är bytt!
Medans dem höll på i garaget så spenderade jag & Elis kvällen hemma hos Bea & Mange. mycket trevligt :)

Lördagen på em. forsatte grabbarna med att byta på bilen.. Så nu är de bara 1 däck kvar att byta dessa grejjer på..
När dom höll på med bilen, så gick jag till Svärmor där jag lämnade Elis. Där han skulle spenderas sin natt..
Gick hem igen & inväntade att vi skulle fara på bio, jag & grabbarna.

Jägarna2 var faktiskt riktigt bra film! jag kan då rekommendera den :) Efter bion så blev de grabbkväll hemma hos oss, lite öl & surrande. Så jag drog iväg till bea där jag blev hela kvällen & in på sentimmarna. :)

Söndag bestod av slöande.. Kände mig mer död än levande.. Som om jag var bakis, fast jag inte druckit en droppe! :P Konstigt..

Imorse då jag vaknade så fundera jag länge på om jag och elis skulle dra iväg till kyrkis.. jag fundera o fundera... o till sist var de bara 1 timme kvar av tiden.. Så jag kasta in oss i bilen och körde till kyrkis.. riktigt trevligt :) Elis tyckte de var roligt. han hade fullt upp med att studera vad alla andra barn gjorde.. haha.. Men han hann inspektera en hel del där inne.. Så tar vi oss upp i tid nästa måndag, så drar vi iväg dit - i tid, förhoppningsvis!

min kära syster funderar på att komma och hälsa på oss på fredag om de inte blir så hon ska spela fotboll.. Så jag håller mina tummar ;) att hon kan komma. Skulle vara riktigt roligt!

ne jag tror jag avslutar mitt inlägg här.. Har inte så mycket annat vettigt att skriva faktiskt! om ens detta är vettigt..


 Elis ville gärna vara med och byta grejjerna på bilen & då ser man ut så här om små händerna..










































Elis fick tag på en chokladboll som låg på bordet.. Mammas lille sockerpojke.. :)



Bio..

ja på order av min lillasyster så måste(!) jag uppdatera min blogg.. Men jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva just nu.. Bloggtorka delux..

Ikväll så blir det iaf att gå och se på bio : jägarna2

Elis ska få sova hos sin farmor inatt, 2:a gången denna vecka... 

Lilleman gillar ju blinka lilla stjärna, och då har han ju lärt sig hur man blinkar med handen.. Och vi satt en dag och lyssnade på låtar & fann då denna version av blinka lilla stjärna. Han fullkomligen älskar den!
Varje gång vi startar den så börjar han tok digga & dansa åt den & blinka med handen! Sötungen!! :D
Han tycker väl denna låt är mycket bättre att lyssna åt än då mamma sjunger den ;) hihi..

Varsågoda att lyssna & njuta



RSS 2.0