Finns det något bättre?

Helgens arbete är avklarat.
Dag 1 av 2 ledigdagar gjord.. Tiden går så fort när man är ledig..
Har hunnit med en massa idag känns det som, varit på samhället och gjort en massa ärenden, lämnat lite papper o hämtat melker. Varit till återvinningen med en massa kartonger, papper och plast.
Sedan har jag städat klart i hela huset. Finns det någon bättre känsla än när huset är städat, rent och fräscht?
Renbäddat sängen har jag också gjort. Mycket skönt! Så ikväll får man lägga sig i en renbäddad säng, de är gudomligt härligt!
Så , jag känner mig nöjd över mig själv idag =) Dock hann jag aldrig med en riktigt promenad idag som jag hade tänkt mig :(

jo nu ska ni få höra vad jag ska börja med.. varje tisdagkväll fram till jul så kommer den tiden att ägnas åt att vara på Arjeplogs Ridskola. Trott eller ej, men jag ska börja rida.. Hujja, hur de nu ska gå.. Min fasa är ju, hur ska jag komma mig upp på hästen? Jag som är stel som en pinne!
Kommer jag överleva detta? jaa, det återstå att se :) Ne de kommer nog bli riktigt skojj iaf.

Imorgon så bär kosan iväg till arvidsjaur med sandra och felicia(?) Där ska vi träffa Malin, en mycket söt o trevlig tjej som jobbat hos oss som Ssk. Ska kika på deras hus o träffa lill pojken deras :) är ju hur länge som helst sen sist jag såg han. Hihi.. Han har nog vuxit en del. Så det ska bli roligt.

Ne nu blir det nog sängen och gosa ner sig i den renbäddade sängen :)

tjingeling

Älskar Min Markus!!


Tantvarning?

Det börjar nog bli lite tantvarning på mig.. Nu ska ni få höra varför.. Genom jobbet så har vi anställda fått oss ett par stödstrumpor. Jag tänkte för mig själv, behöver man de egentligen? Men jag måtta benen o allt de som skulle göras, inväntade med spänning på att dom skulle komma så man fick prova dessa. När dom väl kom så glömde jag bort dom. De blev liggandes hemma i socklådan och där har dom legat till igår då jag plockade fram dem. För jag tänkte använda dom på arbetet igår. Japp och så blev det. Först när jag drog på mig dessa så skrattade jag lite åt mig själv.. Dom är jätte fina.. Men dom slutar ju precis vid knävecket.. o hur snyggt är de på en skala 1-10? Ser precis som om att man dragit ett par vanliga sockar alldeles på tok för långt upp.. haha! inte sexigt! ;P
Men dock så skönt att ha dem på sig när man har jobbat. så tantvarning eller ej, så kommer jag använda dessa under fler arbetsdagar, för de var otroligt skönt för benen. Inte för att jag haft nå problem med benen eller svullnader m.m. Men de ha bara varit skönt att ha dem :)
Nu vet ni de, kanske onödig info :P

Igår så började jag så stort med att städa i köket och plocka undan en massa skålar, glas, tallrikar o en massa annat. Sånt som man inte använder egentligen, utan de bara står där och samlar en massa damm.. Så nu är de nerpackat o klart. Men sen tog de stopp i mitt städil.. Hamnade i att bli fyllechaffis.. Kanske inte världens smartaste drag när man skulle upp på morgonen och jobba 06.50. Tog mig i säng efter kl. 02.00 tror jag. Sen kunde jag inte sova riktigt ordentligt när älsklingen inte va hemma. Hade någon slags oro i kroppen att de skulle hända honom nånting medans han var ute på sina körningar. Så när jag hörde att taxin kom hem på uppfarten imorse kring 05.30 så somnade jag "ordentligt" och sov i 10 minuter innan jag klev upp.
tycker ändå ja inte varit så hemskt trött idag på jobbet, tog mig en tupplur på rasten.
Men fyllechaffis o börjar tidigt på morgonen är inte att rekommendera!

idag när jag kom hem från jobbet så blev de äta middag o sen var de fullfart i köket igen med att städa klart.. Och jag har inte klart ännu.. hittar ju mer och mer. och sen har jag gjort en hel omvändning i köket, bytt omkring i lådor och allt. Så nu lär vi ju inte hitta i lådorna för ett tag framöver.. :)
Men det känns skönt att få bort en massa som bara står där för att stå.. Mycket som man fått under livet o årens gång o sånt man köpt på sig. egentligen vill jag inte packa ner nånting.. men.. måste få ordning och plats i skåp och lådor.
Så imorgon återstår de väl att göra det sista, städa klart!
Har dammtorkat och så. men lite kvar att göra ändå. Sen blir de nästa rums tur :)

Ne nu blev det mycket svammel hära!

hade tänkt slänga in nån bild som jag tog från Umba:


Så här ser en del postlådor ut där, bara som nå fack..



Finns ett X-antal sådana hära småmagasinaffärer.. (Utsidan lurar en, de ser kanske lite större ut än vad de egentligen är, men dom är verkligen inte stora på insidan) det här var bara 1 utav alla..



Detta är ett lägenhetshus.. Lite skillnad på deras lägenheter och våra lägenheter i sverige.. men det tar inte slut där, utsidan kan lura en, den ser ändå hyffsat fin ut(?) men kommer man då in och får se på insidan hos en av dem som bor där.. man kan inte fatta att folk bor så.. Och hur man i all denna "Fattighet" ändå kan vara så glad och så gästvänliga.
De som bor i sådan hära lägenheter måste hämta vatten själva från en vattenpump som finns utplacerad. Och så är de på många ställen där.




I detta sneda och vinda hus bor de folk..



Helt otroligt.. nu vet jag inte om de bor någon i detta, men de skulle inte förvåna mig..
Tror ni någon i sverige skulle klara att bo så hära?
husen är inte lika täta som våra hus här.. jaa de går nog inte ens att jämföra..
Och dom bor så hära även när vintern o kylan kommer!



Jag har varit till Umba 2 gånger och jag kan fortfarande i min värld inte förstå att trotts hur dåligt ställt dom har de. Så är dom glad, gästvänlig och kämpar sig genom.
Hur tror ni man skulle reagera hära hemma om 7 ryssar kommer och plingar på ytterdörren och vill komma in för att lämna lite mat? Inte alls på de sätt som de gjorde där.
Vi kom 7 svenskar o knacka på dörren. Blev mottagen med öppna armar och en del som vi var in till ville aldrig sluta prata med oss. De är så otroligt få höras alla dessa berättelser och historier.




Trotts att störren delen av husen är mer eller mindre fallfärdiga, så är de samtidigt mysiga hus. De ser så mysig o söta ut.
Men jag tror själv aldrig jag skulle klara av att bo som dom gör, helt ärligt.
på detta kort så står jag på en bro, och fotar på gamla umba - detta är då på vänster sida om bron..
Nästa bild visar vilken skillnad de är på dem som inga pengar har och dem som ha pengar..



Detta är då på höger sida om bron.. Skillnad eller? De syns vilka som har pengar..



Ne nu var detta allt för mig.. Har ni frågor om Umba så får ni gärna lämna en kommentar så ska ja försöka svara så gott jag bara kan :)

God natt på er!

tjingeling

Älskar Min Markus!!!


Wow!

Min blogg statistik ökar hära.. men inte är de sååå mycket.. men nån läsare mer :) Vilket är mycket roligt!
Vet egentligen inte vad jag ska skriva om hära som gör att jag intresserar mer till att läsa.. Kanske är de inte de vardagliga som man vill veta? Kanske är de sånt som är annorlunda eller avviker från ens normala vardag?
I don´t know, You tell me! =)

Imorrn så bär det av till Havsbadet, där man ska på kurs, utbildning... med facket.. Är inte sååå väldigt duktig, eller sååå insatt i allt.. Men det är väl de jag ska lära mig o få en uppfattning om, eftersom jag är styrelseelev.
Jag hoppas det är duktigt folk som ska prata, som kan det dära.. För jag har en förmåga att kunna bli lite trött i ögat om de är någon som sitter alldeles still, monotom(?) röst hela hela tiden.. Utan de ska vara någon med fart o nån som kan smälla till i bordet eller nå :P Ne men ni kanske fattar hur jag menar?
Hoppas de blir 3 bra dagar.

Tjingeling!

Älskar Min Markus!

Jag börjar på Måndag!

Haha den hära låten är så himla klockren i vissa delar av texten.

Lyssna och få ett gott skratt.. hur många gånger har man inte sagt? : Jag börjar på Måndag
Jag är nog inte ensam i världen om att ha sagt så ;)



Tjingeling

Älskar Min Markus!!

5 underbara år Tillsammans!

Igår - för 5 år sedan, så blev jag och macke tillsammans. 5 underbar år har passerat. Shit vad tiden går fort!
Men mååånga mååånga fler år ska det bli!!! =D
Kärleken bara växer och växer för varje dag,vecka,månad och år som går. Jag är så glad att jag hittat Macke. Han är mitt liv, mitt hjärta och min stora kärlek.
Vi har samlat på oss en massa fina och roliga minnen. Och även där så kommer det bli måånga måånga fler med åren som går =)
♥Jag älskar dig nu och föralltid!♥


Gomorgon

Undrar om jag fått min klocka lite inställd att kliva upp tidigt... Har ju gjort det de senaste dagarna, inte har de blivit nå mycket sovmorgon.. Vaknade klockan 7.50 ganska så pigg o utvilad. Ändå la jag mig 00.40 inatt.. Får hoppas detta håller i sig, för då får man ju lite mera gjort på morgonen/Dagarna.
Jag startade en tvättmaskin direkt jag klev upp, plockade ut ur diskmaskinen och ställde in. Så det känns bra!

Idag ska man jobba, men jobbar kväll. Så de blir riktigt skönt faktiskt. o sen är jag ledig i 2 dagar =)
Älsklingen fyllde 26 år igår. Så de blev lite tårta o kaffe igår kväll när jag kom hem. Så vi hade lite främmande hära.
Sen kryp ja o macke ner i soffan, såg på den nya wallander. Oj så skönt vara hemma, få kramas o pussas med älsklingen! Saknat honom så mycket!

Kan sätta mig ner ikväll och skriva om resan till Ryssland och lägga in nå bilder. Tog inte så mycket bilder denna resa, men har foton från förra året då vi var dit. Och det är ingen förändring sen dess så.. Fick ju vara med om del som jag inte varit med om förr.. Se ett dop i ryssland, men där fick man inte ta kort.. Vi dela ut lite matpaket, men tog inget kort under tiden. Sen vart vi bjuda på tee av Promorkören(tror de stavas så) vilken fest de blev! Har själv inga bilder. men de andra i resegänget har foton från det.
Men skriver mer ikväll =)

Tjingeling

Älskar Min Markus!!

Inte långt kvar nu

Snart är vi hemma i älskade arjeplog! Oj vad jag längtar. Skriver mera imorgon då vi är hemma! Tjingeling. Älskar min markus, saknar honom massor!!!

hejdå

nu bär det av till ryssland!

kanske uppdaterar lite genom mobilen får se.

Ha de så bra allesammans!

Kommer sakna Macke

tjingeling

Älskar Min Markus!!

Att göra lista - Avklarad

  • Packa väskan till imorrn
  • Klippt gräsmattan
  • STÄLLT UT SOPTUNNAN - yes jag kom ihåg det! ;D
  • Inhandla nå frukt m.m till resan
  • Ladda ipod med musik & ström

Det är väl allt jag kommer ihåg som var de viktigaste att göra idag.

Sen har jag ju hunnit en del annat också. gått på en promenad med Sandra, felicia och miller. Lagat middag.. Städat liiiite grann hära hemma..
Sen inte att the money imorrn. viktigt viktigt! och mitt pass, ännu viktigare!
Nu är de viktigaste kvar för ikväll, att kramas o pussas med älsklingen.. Kommer sakna honom så himla mycket!! Kommer ligga vaken hela natten o bara kolla på honom när han sover ;)  Mitt hjärta♥

Ne snart kallar väl sängen.. blir en tidig dag imorgon.. hur ska ja orkar kliva upp den tiden? kanske inte ens är lönt att lägga sig för att sova? kommer ju ändå somna som en stock när jag sätter mig i bussen.. Hihi..

1 vecka kvar av semestern.. 1 vecka kvar till arbete.. Faktiskt skönt att komma tillbaka till jobbet nu, längtar o saknar.
Men samtidigt så extremt skönt att vara ledig.. ledig.. ledig - vet inte om man vart "ledig" så mycket under semestern, eller jo det har man ju, men dagarna har ändå varit fylld med en massa annat. Man har haft något att göra från morgon till kväll. Faktiskt skönt.
Men snart är man tillbaka i "verkligenheten". Back to work!

Tjingeling

älskar Min markus!!


Min tanke var att...

Tanken jag hade var väl att jag skulle uppdatera min blogg i måndags.. Men då blev de inte..
När vi kom hem från småland, vilket var typ 8.35.. men då resan med bil från jörn tar ju sin lilla tid.. Så vi var väl hemma I arjeplog igen kring kl. 11.30.. Snacka om att jag var dödstrött då!!
Det första jag typ gjorde var att lägga i mig i soffan raklång på en gosig kudde och sov!
tyvärr var inte älsklingen hemma så jag fick pussa på honom, han var i piteå en körning.. =/
Såå.. Jag sov till typ 17.50 då mobilen ringde.. just jaa - möte! Tur du ringde o väckte mig annars hade ja totalt glömt de!
Efter mötet så blev inte många knop gjorda.. Såg på beck o sen var de sängen som kallade..

Sov till typ 10.30 idag då mamma ringde o väckte mig. sikken tur! för då klev ja upp och startade första tvättmaskinen. sen när den va klar så hängde ja upp de o startade en ny.
For ut med bea o mange.
hem, hänga upp tvätten. slöa lite framför datorn. sen åkte ja, macke o pappa till ånge o käka blodpalt.. mmm!! de va länge sen man åt =)
fick med oss hem så vi ska steka upp imorrn(idag) till middag.
Slöat lite till framför datorn o sen sett en film ikväll " Benjamin Buttons Otroliga Liv" Grymt bra film, rekommenderar er verkligen att se den! oj oj oj så bra!!!

Nu så kallar sängen!

Imorrn så bli de kanske en promenad om vädret tillåter de.
efter promenaden så blir det att packa väskan så den är redo o klar. sen blir de väl bara att dola på hära hemma. o bara umgås med macke så mycket ja kan nu innan vi åker iväg!! ja kommer sakna ihjäl mig!!

tjingeling o go natt!

Älskar Min Markus!!

På väg hem..

 Nu sitter man i tåget mot stockholm.. Åkte från Jönköping kring 16.07.. Och vi är framme imorgon kl. 8.23.. så de är ju ett ganska bra tag kvar innan man är hemma.. Plus att man ska köra bil hem då från Jörn.. Nåja.. Home Sweet Home! Längtar efter Markus så det är galet!

Men veckan nere i Småland/Forsheda/Lindås har varit helt underbar! Vill inte åka hem, men ändå vill jag hem.. Men så är de ju.
Hade lätt kunnat stanna kvar en vecka där. För de är så himla fint dära nere. Och finns ganska mycket att göra också.
Jag har inte tagit några kort under denna resa. vet egentligen inte varför de inte blivit. Men känns inte som om att tiden funnits, och inte heller har jag haft med mig mobilen överallt.. Men vi har hunnit med en hel del kan jag då säga :)

Kan berätta mera senare när jag kommit mig hem.

Tjingeling

Älskar Min Markus!! Saknar honom så mycket!!

hmm..

Imorrn så bär det av hem till arjeplog.. trist men sant.. =(
MEN då får jag ju träffa min älskling som jag längtar så mycket efter!!!

Nu ska vi nog snart ut med motorcyklarna.. 

tjingeling

Älskar Min Markus!! Saknar honom!!!

Mycket...

Det är väldigt mycket som händer hära nere i Småland just nu.. Och jag har inte tiden att sitta ner vid datorn på dagarna..
Utan de blir om nätterna..

vi var till Liseberg igår och hade trevligt allesammans.
och idag har vi åkt motorcykel och varit o tränat bodypump.. så ja lär ha gode träningsvärk imorgon..

Får skriva mer när ja kommer hem.. för just nu har ja inte ork eller så..

imorrn ska vi iväg o paddla kanot om de är fint väder! hoppas, de vore skit skojj!! ;D

Tjingeling

ÄLskar min Markus!! Saknar han så otroligt mycket!!!!!!!!!!!!!!!


Underligt..

jaaa.. ibland så är de så.. Underligt... Det kan man fundera..
??

nu blev de ett sådant sent inlägg igen.. men nu så orkar ja då verkligen inte uppdatera typ nånting.. för nu måste ja sova.. För imorrn så ska vi iväg till Göteborg, till Liseberg!! oj så kul.. hihi!!

tjingeling

Älskar min Markus!!
Saknar Dig massor älskling!! Längtar efter att få kramas med dig o pussa på dig!! Mitt hjärta - Saknar dig!!!

Go kväll eller kanske godnatt?

Ja då var man framme efter en låång tågresa... Att sitta i tåg såå länge är inte en höjdare och speciellt inte när de är trångt och de är varmt eller alldeles för kallt...
Nog för att de är ändå skönt att åka tåg, men de finns både för och nackdelar..
Men resan gick iaf bra, den enda förseningen som blev var under natten, ca 25 minuter. Men det störde inte det tåg som jag och pappa skulle åka med från sthlm. utan vi fick vänta ca 40 minuter innan det kom. sedan så har allt bara gått bra.
Var inte så många som visste om att pappa skulle komma, utan dom visste bara om att jag skulle komma. så de va lite roligt =)

Sedan har vi varit runt lite här och dära. Så det känns som om att man har varit hära i flera dagar redan.. :P

Så nu gör jag ett litet blogginlägg innan jag ska sova. För jag är verkligen trött!! man sover ju INTE direkt skönt eller bra på ett tåg, sittandes..

Tjingeling

Älskar Min Markus!! Saknar honom redan massor!! MISS YOU!!!!!!!!
Jag älskar att du finns där för mig, jag älskar den du är, jag älskar att du älskar mig för den jag är. Att jag funnit och fått dig är det bästa som hänt i mitt liv! Du är min ögonsten, mitt hjärta och mitt ALLT! Utan dig vet jag inte vad jag skulle gjort! Jag älskar dig Nu Och FörAlltid!

Resfeber..

Hoppas att alla blev nöjda igår över bilderna som äntligen kom.. ?
Men de kommer mera sen, från då vi var i Kolmården..

Idag har min dag mest bestått av att packa inför resan ikväll. Sen har jag även donat på lite hemma också.
Men nu hoppas jag verkligen att allt är nedpackat så jag inte har glömt något. men det återstår att se när man väl är framme..
Om ca 1 ½ timme så bär det av mot Jörn.. Oj oj.. Kan man ha så mkt resfeber? Ja vet de kommer gå bra. Jag har ju åkt förr.. Men de är ändå så pirrigt. Just detta med att man ska hålla på att byta tåg och så, det är de som gör mig mest nervös..
Sen så är jag så orolig att de ska bli samma som förra året, en låååång försening.. usch!

ne nu så ska ja vila en liten stund innan de bär iväg

Tjingeling

älskar Min markus!!!


Bilder och film - som lovat!


Vet egentligen inte vad jag ska ta och lägga upp för några bilder.. Blev en ganska så sent inlägg dessutom.. men några bilder jag kan ju hinna med att lägga upp ändå.. sen får allt komma när jag hinner.. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge?

Fannie och emelie på den gigantiska hoppbubblan - skit kul att hoppa på den! :D


Jag och syrran  - Åkte Crazy Canon, 300 m lång forsränning, superkul!!


Jag på klättervägg - jag tog mig hela vägen upp ;D


Sebbe och Emelie åker linbanan


Här hade vi stannat för att äta i Sandviken - Emelie, fannie, Sebbe och Jesper


Syrran hittade en rolig bil på lekparken.. haha! ;)


Sebbe, Fannie, emelie Och jag åker Typ Larven "Draken"


Jag var bara tvungen lägga in denna snygga bild ;) Emelie och sebbe på Bmx


Emelie Och Fannie - en stor gunga, som typ vikingaskeppet, fast man gav denna fart själv



Ekorrhjulet ;)


Så hära STORT vart leksand sommarland!!!


Syskonkärlek♥


Detta är typ 1/5 av leksand sommarland


Sådära nu så har jag lagt upp några bilder och detta är bara från när vi var i Leksand.
Sen så finns videoklippen från kolmården ute på Youtube.. på min.. Ewwepewwe.. Om de går att söka den vägen?
annars kommer dom in imorgon!

Tjingeling

Älskar Min Markus!!


I´m in love with a fairytail..

Usch jag är verkligen dålig på att uppdatera.. men jag känner att tiden inte riktigt funnits..
har haft en del annat att pyssla på med hära hemma, städa lite, tvätta, klippt gräset och en massa annat..
Jag vet att jag har lovat er bilder från semestern! Men jag hoppas ni kan håller er en liten stund till? Ska se om orken kommer ikväll och jag finner tid till att sitta ner och lägga in bilder..

Igår så hade jag verkligen ett fullspäckat schema.. vet inte hur det gick till, men det blev så.
klev upp kring 10,iväg och handla, städa lite hemma, klippte gräsmattan, hjälpte pappa med biljett, hälsa på faster, ut och jogga, hänga tvätta, städa lite till, börja göra iordning för middag. Och sen så kom middagsgästerna Sandra, tobbe Och felicia :)
så min dag var fullproppad.. hihi..
kvällen bestod av att käka grilla och vi drack lite vin till maten.. Hade en trevlig kväll!
Bea kom även förbi senare på kvällen, hon hade med sig jordgubbar o grädde.. Hehe, så de blev våran efterrätt.. mycke gott, Tack!

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!

RSS 2.0