Alpackatröja

Idag då Elis skulle sova ute i vagnen, Så fick han ha på sig den fina alpackatröjan han fick av Farfar, "Farmor" & Faster. Eftersom de va lite så där småkallt ute tänkte jag att den skulle bli perfekt. Så där varm och gosig :)
Så plockade fram den ur garderoben & tog på lilleman den. Visserligen var den lite stor för honom. Men nog duger den utmärkt att ha som sovar jacka nu.
alpackatröjan värmer utmärkt! Blir varken för varmt eller för kallt.



Med ett sådant här charmtroll kan man inte annat än vara glad! :D



Du är så vacker pojken våran! Du är de finaste i världen!
ÄLSKAR DIG !!! ♥ ♥


I brist på annat..

Kommer inte på något särskilt att skriva just nu, så då får det bli ett inlägg med lite bilder på de bästa vi har! :)



Elis hjälpte pappa igår med högtryckstvätten :)



Lillvännen provade mammas diadem ;)




Fick smaka liite rabarber i Piteå.. Första tuggan va de lite grimaser för de va surt, men sen va de nästintill inga grimaser.. Själv satt man och hurvades :P




Nyinköpta nackkudden för lilleman. Helt perfekt att sätta dit då han somnat.




Så här fann vi lilleman igår.. Han tycker de är super kul att dra ut rullen med små soppåsarna..
dock tycker jag inte det är lika kul ;)




Charmpojken! ♥




sjukt nöjd!

Jag är så sjukt nöjd över hur min blogg ser ut nu! :) Tänk om man kunde detta själv med att kunna designa, men det kommer jag aldrig ens lära mig. Så därför är jag så grymt glad varje gång jag får någon som gör om min sida! Och denna gång ställde denna snälla tjej upp, Hanna Dahlberg, Hennes blogg finner ni HÄR! :) Tack tack tack ska du ha för att du gjort så fint!

Helgen har spenderats i Piteå. Jag och lilleman som åkte iväg, fick även sällskap att Elis morfar som också spenderade helgen där. pappan i huset stannade hemma för att fixa och dona lite i garaget och så.

Fredagen så tog vi oss iväg till piteå ovanligt tidigt för att vara oss ;P då vi kom fram så blev de shopping på stan tillsammans med min syster & maken min :) Så nu har vi gjort bort presenter åt lilleman.. :)
på kvällen så drog jag, syster och mamma iväg på Bio och såg på "jag saknar dig" Gud så bra film de var! rekommenderar den! Tårarna bara rann efter kinden.
Senare på kvällen så myste vi ner oss i soffa,fåtöljer i inglasningen och såg på "Hur många lingon finns det i världen"

Lördagen innehöll en hel del fotboll. Såg på lillebror som spelade, sen blev de åka iväg och kika på syrran som spela fotboll. Sen åkte jag och lillebror iväg och kikade på barnenshus där de var lite rea grejjs. 50 % lördag och söndag var de 75 %.. Så checka av läget och vänta en dag..
på kvällen hyrde vi nå filmer och såg, "den som dräper" & " i spit on your grave".. första filmen kan man jämföra med typ "beck" & "wallander". den andra filmen var en brutal film med grymt äckliga scener!

söndagen, åkte jag och syrran in till barnens hus typ en halvtimme innan dom öppna.. Stod och "hängde" på låset :P men nog finns de ändå fräcka människor som trängs ändå! Nåja inte för att de var någon panik för min del.. men ni skulle sett, när dörrarna öppnades så sprang folk in, roffa åt sig en kundvagn och bara öste ner grejjer i vagnarna - de rent vällde över vagnar så mycket saker dem tog!
Nåja, jag & syrran gick lugnt in och tog de jag tänkt. Blev ett nytt spjälsängsset åt honom + två nya bäddset. och en typ hög korg för att ha lillemans leksaker i.
hjälpte även till med att lasta av ved och forsla det till ladan & för att sedan trava veden..
på kvällen så for vi och hyrde nya filmer.. :P "den som dräper 1" - såg 2:an före 1:an.. hehe.. osså hyrde vi "life as we know it" & " Trust".. alla var riktigt bra filmer, dock hann jag bara se halva trust innan jag blev för trött och la mig..

idag blev det då hemgång.. Men snacka om träningsvärk i kroppen! öm typ överallt.. Inte skojj sitta i en bil då..kände mig stel som en pinne då vi kom hem.. :P haha..

sådära.. nu ha ni fått en liten update om vad som hänt i helgen. Har varit en riktigt mysig och trevlig helg hemma i piteå. Som alltid! :)




Ny design!

Evelina bad om hjälp med bloggdesignen. Efter lite fix och trix är jag äntligen klar, vad tycks?! :)
Får väl hoppas att detta duger =) Hittar ni några fel, buggar eller liknande så får ni säga till!

/ Hanna

Mammas vän!

Mammas lillvän blir duktigare och duktigare på att ta steg!
Dagen började med att han tog 3 steg.. Sen på eftermiddagen så blev de 4 steg..

och nu ikväll då jag och macke var i hans rum och lekte, Så ställde jag upp honom och visade var leklådan var. Och då tog han 6 steg! :D Jag blir så varm i mammahjärtat ♥ Det är så kul att se hur fort han lär sig saker. Dröjjer nog inte länge så går han helt och hållet - kanske stappligt, men ändå :)

Han har ju även lärt sig att krypa upp på möbler, tv-bänken så tar han sig upp på. även fåtöljen som vi har. Fäller man ut fotstödet på den, så drar han sig upp efter den.

Imorse lärde han sig en ny sak. Han fick sova mellan oss inatt då han haft en liten orolig natt. Och imorse efter han ätit välling så låg vi kvar i sängen och bara myste & busade. Vi hann somna till en stund både jag & Elis. Efter en stund vaknar jag av att jag hör hur Elis skrattar och hur de skramlar i mackes sängbord.. Då har Elis tagit sig ur sängen och står på golvet och drar ut saker från nattduksbordet :P
Pojken har alltså lärt sig hur man tar sig ner från sängen utan att fara med huvudet först ;P Tog upp han i sängen igen och studerade hur han gjorde.. Duktig han är! =)

tycker de är så fantastiskt att han kan lära sig saker bara "sådär" utan att man visat honom eller nånting.. Men de är väl så de ska vara, utforska saker och ting själv för att lära sig också =)

Nä jag var bara tvungen göra ett inlägg om hur duktig han är vår grabb! 6 steg ♥



1 för mycket?


ibland vill man så mycket.. och ibland går det inte riktigt som man vill, meen ibland så lyckas man. Efter lite trixande så fick Elis till det.. =)


en Storlek större?

Undrar nu om det börjar vara dags för att gå upp en storlek på lillemans kläder? Kanske dags att plocka fram kläderna i stlk 80.
Elis bodysar börjar vara för kort i ärmarna nu, vissa av dem. Fast tror jag börjar med att packa undan sakta men säkert de kläder i stlk 74 som jag märker är för kort i ärmarna. Blir inte lika jobbigt att inse att mammas lilla bebis håller på att bli stora killen! ;)

Fick även ett samtal från dagiset vi ställde oss på kö för då Elis var knappt 2 månader. Vi kommer inte få någon plats där inom de närmsta åren. Eftersom på det dagiset har dom syskonförtur. de är att har man ett stora syskon som går där så har man typ förtur att få plats.
han berättade då att de är nu många som ska in och sedan kommer de bli fler som ska in under nästa år..

Detta var ett trist besked, eftersom jag hade hoppats på att få komma in på detta dagis, då jag gillar de! Vet inte varför men jag bara gör de.
Så idag blev det att gå in och fixa papper för att ansöka om plats till det kommunala dagiset. Var förbi där och pratade lite grann och fick lite information.
Imorgon blir de att lämna in papperet & då är kommun skyldig att fixa en dagisplats inom 3 månader.
Vi har sökt så han ska få komma in på dagis i Januari.
När jag var där och pratade med några fröknar, så kändes det bra. De här kommer nog bli bra :)

Men nog känns de i mammahjärtat att lillkillen blir stor och ska snart in på dagis! Jag som vill vara hemma med min lillskrutt i flera flera år! Jag njuter av att vara hemma med Elis, finns inget bättre att få vara hemma med mitt barn! Jag njuter till 100 % av att vara hemmafru/mamma just nu! :D
Men jag tror Elis kommer tycka det är super kul att få vara på dagis och leka med en massa andra barn och slippa se mamma & pappa hela dagarna ;)
nä usch nu skriver jag inte mer om detta!! Jag blir alldeles för....alldeles för jobbigt... ;P



Ikväll har Bea & Mange varit här, och vi har sett på filmen " Hur många lingon finns det i världen"
Grymt bra film! ni som inte sett den, SE DEN!! Helt otrolig film, handlingen och hela filmen igenom!

Handling:
Alex, 27 är en stor egoist och har misslyckats med det mesta i livet.
Han har en usel relation till sin flickvän och är dessutom arbetslös.
När han så äntligen får ett jobb på Hudiksvalls Kommun vet han inte riktigt vad han ger sig in i. Plötsligt befinner sig Alex som ledare för ett gäng utvecklingsstörda och dom får honom steg för steg att se livet med nya ögon




Håller tummarna nu!

Måste ju skriva och säga att nu är min hårddisk lämnad till han som ska kika på den.
Och jag hoppas av hela mitt hjärta att han kan rädda den! Om inte, så hoppas jag då att han kan rädda alla bilder på den så att jag kan köpa en ny hårddisk och föra över dem dit!

Jag hoppas.. Jag Hoppas!

Annars kommer jag gråta floder och kommer aldrig sluta heller :´(


Om jag ändå kunde...

Jag har en skiva där jag har photoshop.. Och har alltid tänkt jag ska fixa och trixa där för att lära mig hur programet fungerat. Men har det blivit av? Nej!

har haft PS (photoshop) installerat tidigare, men aldrig fattat mig på hur de funkar egentligen. Är säkert super lätt?
Sen så formatera vi om min dator, skivan lades bort nånstans då vi hyrde ut huset & nu finner jag inte åt den.
Så nu har jag inte PS längre på datorn..

så nu har jag gett upp hoppet om att ens kunna lära mig & förstår PS..

hade tänkt försöka mig på att göra någon slags bild med lite av de saker som Elis önskar då han fyller år. Men ska nog be min syrra om att knåpa ihop en sån bild ;) hihi..


jag vill.. jag vill...

Jag vill verkligen till utlandet nu!! Någon vänlig själ som vill betala en utlandsresa åt mig ? ;)

Vet inte varför, men de senaste veckorna har jag bara längtat efter en utlandsresa.. Skulle vilja åka iväg tillsammans med min älskade lilla familj! Eller bara jag & Macke.. Fast vet inte om jag skulle klara av att lämna lilleman hemma.. Mammahjärtat skulle sakna han för mycket!
Eller så skulle jag vilja åka till utlandet tillsammans med min lillasyster, skulle vart skojj! :)

Känns som att vart man än tittar så handlar allt om resor. På tv, på internet,tidningar m.m.. Det gör ju inte att man längtar mindre, eller?

Några ställen som jag skulle vilja åka till - fråga mig inte varför just vissa av dessa ställen, men de verkar så fint & härligt.
Men de är iaf till : Thailand, Mexico, Kroatien, Hawaii.. jaa där har ni några.. Men skulle även vilja till typ : Kanarieöarna, turkiet, grekland, jamen typ sådana "vanliga" ställen..

Meen..  jag kan ju fortsätta drömma på.. För jag lär inte ta mig iväg...suck


3:e är på gång..

Efter en låång väntan på detta.. så nu är de äntligen dags igen.. :)

Elis 3:e tand är på väg nu. Har väntat på detta ett tag nu.. För precis som vid förra gången en tänderna var på väg, så börjar han arbeta massa med tungan, precis som de är nå nytt i munnen.. går inte beskriva hur han gör med tunga, men rullar den typ dubbelt och har sig.. :P Samt att han dregglar massor, biter & gnager på ALLT han kommer åt!

Har som försökt kika och se hur de ser ut i munnen på honom, men inte sett så mycket.. Men idag då jag hade han på skötbordet så såg jag att de var som svullet upptill framtill på tandköttet.. Och att under så var det en vit liten strimma.. Så jag kände med fingret och japp, vasst var de.. Så de har spruckit fram lite lite.. Så får väl se om den behagar komma fram ordentligt snart! :) Men ser bara ut som att det är ena sidan som de kommer en tand på.. Hihi.. :P



Idag har jag och macke varit tillsammans i 7 år!
Fatta vad tiden går fort! Vi har hunnit en hel del tillsammans på dessa år. En hel del fantastiska saker :)
Och många fler underbara år kommer de bli!!
Du är mitt allt! Älskar dig så mycket!

Du är är mitt livs stora kärlek! ♥



Tillsammans har vi skapat något så underbart.. En helt otroligt gudomlig liten son! Som är vårat allt! ♥


Firande..

Idag har vi firat min älskade make som fyllt 28 år! :)
blev lite kalasande här på eftermiddagen.. Och han fick sig äntligen sin efterlängtade högtryckstvätt.. eller iaf sponsor till en, så nu håller han på att kika ut en han vill ha :)

Igår var jag i tvättbranschen.. Trodde att allt jag hängt upp igår skulle vara torrt tills idag då jag startade en ny maskin.. Men icket de.. Aldrig förr har de tagit så här länge att torka kläder!
Undra om de kan bero på rötmånaden?!
Usch, mina tvätteriplaner halkade efter... Gick bara hänga upp hälften av de jag tvättade idag.. Så resten ligger kvar och väntar på att få sig en ny omgång..

Mitt onda i halsen har nu kommit tillbaka.. åh de är inte kul!
Haft så här nu i drygt 1 veckas tid.. Kan vara bra en dag.. sen kommer de onda tillbaka under natten.. Osså typ "byter" de sida.. Ibland är de så ont att de knappt går svälja.. Man vill inte svälja så ont de gör..
Så blir nog ringa farbror doktorn på måndag om de fortsätter så här.. Nånting tokigt måste de ju vara ?

Känner att jag skulle vilja dra iväg till kusten snart.. vill inhandla lite presenter åt lilleman! :) Finns inte så mkt utbud här!
Har redan 2 presenter klara åt honom.. :)


Åhh ni ska bara veta sååå sugen jag är på att åka till utlandet! Skulle lätt kunna åka imorgon...Typ!!
men gubben är inte lika sugen på de.. :P



tradera..

hittade ett så fint regnställ till lillman på tradera.. tradera måste jag säga är riktigt bra. finns mycket fint där :) men nog finns de mycket skräp också - i mina ögon..

nåja.. detta regnställ är fodrat så de är ju perfekt nu i höst. så nu längtar jag bara tills vi får hem de.. :) hoppas de är lika fint i verkligheten som på bilden


sovrummet..

Är ju ett tag sedan vi gjorde om i vårat sovrum. Men tänkte att jag slänge in en före och efter bild får ni se hur de ser ut.. nu.. :)



Före:




Efter:


undra om.. ?

Sitter och funderar på om jag ska lägga upp en liten önskelista här i bloggen om vad "Elis" Önskar sig då han fyller 1 år..
Bara lite så där inspiration & tips.. Vet själv hur svårt de är att hitta presenter åt folk!

Vad tror ni, vore en önskelista bra ?

guuuud vad tiden går fort! snart är våran lilleskrutt 1 år! Bromsa tiden NU tack!!!
Den här tiden förra året så gick jag hemma i väntan på att vårat beräknade förlossningsdatum skulle komma. Bara gick hemma & myste på, njöt av bebismagen. Ställde iordning allt inför den lille.. Jag bara njöt av sista tiden innan de var dags.

Och här sitter jag ca 11 månader senare, men en liten livlig charmig kille som förgyller våra dagar ♥ Snart 1 år! Vår lille kille. Tiden bara springer iväg.

Morbror Sebbe & Elis - i lycksele


2 steg..

imorse gick jag av sista nattpasset för denna gång.. 3 nätter gjorda... nu är man låång ledig innan man ska jobba två nätter till..

men herregud så trött jag har/är idag.. även om jag sovit, dock inte lika länge som de övriga dagarna, så är jag trött.. men förkylningen måste göra sitt ? helt trött i kroppen, öm.. usch!
jag hade i mina planer på att åka åt piteå idag.. men jag orka fanken inte sitta och köra nå bil idag. så jag & elis stanna hemma. hade vart skojj komma iväg.. men men.. nåja jag sparar ju en hel del pengar istället då ;)




Vi små tränar med elis att lära sig gå utan stöd. Han är jätte jätte duktig på att stå still utan stöd. kan stå hur länge som helst typ, känns de som ;P Är väl bara någon minut.. men ändå!
Nu har han börjat lära sig att kunna klappar händerna och så medans han står, utan att tappa balansen.

Igår då jag och macke "träna" honom, tog han 1 steg! :) åh man blir ju så varm i mammahjärtat då man ser hur duktig han är! Tiden går så fort, han håll ju på bli stora killen!
Och idag då jag träna honom så tog han 2 steg! :D ♥ Mamma & pappas lilltroll






Macke köpte en potta åt elis då han va åt kusten i fredags.. Och då han kom hem så fick elis prova sitta på den, men med kläderna på, bara för att han skulle få provsitta den..
Och då han satt där så fint och skratta.. så var ju pappan tvungen ge honom en serie tidning, för inte kan man ju sitta på toa utan de.. eller? ;P





slänger in en till bild på våran charmkille.. För några veckor sedan innan han skulle sova så busa vi lite.. han hitta ett öppnat kuvert som prassla så fint.. Och då han lekt färdigt med de så hade han "Prasslat" med de så att då han kröp därifrån så stod kuvertet rätt upp.. Och då fick jag tanken att de såg ut som en pappershatt..
resultatet blev då så här↓ 
tror han tyckte de var ganska kul, han skratta och kröp omkring på golvet med den dära =)






Ne nu tackar jag för mig idag.. Detta var allt jag hade att skriva om nu...

Vet inte vad jag ska skriva i bloggen.. Ibland har jag världens bloggtorka och då skriver jag inte på flera dagar.. och när jag väl skriver så blir de både en massa strunt & kanske några intressanta inlägg?

Sen är de ganska dött på kommentar fronten nu ;P

Nämen har ni tips på något jag kan skriva om så lämna en kommentar, eller kanske de är bra de jag skriver ?
Har ni några frågor, så fråga på! Då ska ja försöka svara på dem så gott jag bara kan :)

Natti natt mina bloggläsare


tröttheten själv...

dra mig baklänges såå trött jag är! är nog förkylningen som gör sitt..
usch! när ja kom hem imorse efter jobbet så hann jag väl kanske sova 3-4 timmar innan jag vakna av världens nästappa! trodde typ inte jag skulle få luft.. nämen ni vet hur de känns då man är så där dunder täppt?
sen halsen var inte alls med mig, hes som en kråka.. nä blä usch!
sen fortsatte jag sova till 3 i eftermiddagen.. och så länge har jag väl aldrig kunnat sova då jag jobbat.
blir strax att lägga sig en stund till innan man ska iväg och jobba.

idag har jag börjat fundera ifall jag & elis ska åka bort till veckan några dagar.. men de återstår att se vad som händer. är sugen på de. meen, bensinen är ju så jäkla dyr idag! nåja ha ju någon dag till att fundera på.. :)

ne nu ska jag goa lite med min lilla prins innan jag ska vila ett tag


1:a gången

måste ju berätta att vi eller jag(!) smått börjat träna med lilleman på toa.. eftersom jag vet att nästan direkt på morgonen efter man bytt nattblöjan så ska han göra nr2.. 

Så idag då direkt jag såg han började göra sig redo o låta för att göra nr2. Då var jag snabb som katten och tog honom till toan, av med blöjan och så fick han sitta där en liten stund medans jag höll i honom.. och efter en stund så gjorde han vad han skulle.. när de var gjort så titta han på mig som vad hände där egentligen.. de där var något nytt.. :)
Men han var så duktig, så nu har han varit på toa för första gången.. =)
Bad pappan köpa en potta idag då han är åt kusten. lite lättare ha elis på potta och lära honom, än sittandes på stortoan.. hihi..



nu är det dags för mig att gå på 3 nattpass.. inte laddad till 100% eftersom jag tror de är på gång nån förkylning för min del.. trots att jag sovit så känns huvud o kropp trött & tungt, halsen är smått ond, ömmar lite i öronen.
osså nästäppa, men de är inget ovanligt..:P usch, inte vill jag bli sjuk nu!
nåja inte så mkt göra..


nu har jag bestämt mig.. igen!.. att nu är de färdigt med godis,dricka, jaa allt slisk! nu är de nya friska tag efter sommarens gottande.
på måndag då jag går av efter nattpassen, då är de slut på frosseriet.. :P

jag har vart extremt(!!) dålig på att motionera i sommar.. fattar inte vad som händer sommartid för mig.. tyker som vintern,våren och som hösten går bättre än sommaren.. underligt det dära.. :/

nä så ser ni mig ens närma mig nå kakor, godis, läsk m.m med handen så slå mig över handen då ;)


osså en helt onödigt vetande sak.. men nu har 5 förlängningsnaglar lossnat.. och gissa hur härligt de är?
Grymt! de har varit kul ha lång fina naglar.. men nu är dom ivägen, filar och filar ner dem hela tiden, men dom blir ju fula med tidne.. och jag betalar inte typ 400 spänn för att ta bort dem..
Utan direkt dom börjar små lossnar så försöker jag pilla bort dem. :P
Hur skönt som helst med korta naglar(just nu) & mina EGNA.. med lösnaglar blir man som begränsad på nå sätt..
Men snart är dem väck ;)


Efterlyses!

efterlyser bilder från vårat dop & bröllop.

Har fått lite bilder och så från folk. men vill gärna ha fler! :)
eftersom alla tar olika bilder och så, är de roligt ha lite alla möjliga bilder :)
Visserligern har vi flera hundra bilder, men ändå, alltid kul ha bilder.. hihi

säg till om du/ni har bilder så jag eventuellt dra över till ett usb, eller om ni kan skicka en skiva med alla bilderna.
Vore jätte jätte snällt om du/ni kan de! :)


Gudmor!

Har länge funderat på något att ge till Elis gudmor (Min älskade syster) men aldrig riktigt kommit på vad..
Tills en dag då jag kollade runt lite på internet.. Då hittade jag en tjej som gör riktigt fina smycken..
Och Då kom jag på tanken att ett gudmor halsband ska hon få!
pratade med denna tjej hur jag vill halsbandet skulle se ut. och hon skulle fixa detta.


Gå gärna in på hennes sida och se de fina smyckena som hon gör! :)


Så i måndags kom det efterlängtade brevet. Och jag var så nöjd! precis som jag hade föreställt mig de.
Jag tror gudmor blev lika nöjd & glad? ;)

Slänger in en bild på hur halsbandet ser ut

Bilden tagen från Emelies blogg



Bea & Manges bröllop

I lördags var de som sagt en fullspäckad dag, med både dop & bröllop. en helt kanon bra dag!
Blödig som jag är, så blev de några tårar både på dop och bröllop.
Jaa! jag vet.. dop.. Kanske inte vanligt man fäller en tår på dop..
Men jag tycker dop är så fint! Och sen prästen som hade dopet, han har ju så gudomligt fina och bra tal.

när dopet var klart, var de bara bege sig hem för att byta om till bröllopet och tllbaka till kyrkan och sätta sig igen.. =)

Våra vänner bea & manges bröllop var så fint, dom var så fina! hela tillställningen var fin! även här kom en och annan liten tår. Sedan berättade ju prästen som efter vigseln och de var klart. att dom vänta tillökning. =) Så kul, jag är så glad för deras skull! :D Stort grattis mina vänner!
åhh hela vigseln o allt var så fint!!

Bröllopsmiddagen var riktigt god, kvällen var trevlig & bra. allt var kanon :) Rolig kväll.

var var även barnfria efter middagen, då elis mormor kom från piteå för att hjälpa med skötning av lilleman både lördag kväll och de 3 nätterna jag jobbat nu. Tusen tusen tack för hjälpen! guldvärt har det varit! :)


Tänkte att jag lägger upp lite bilder från deras bröllop
(Är de någon bild som skall tas bort, säg till så tar jag bort den!!)



I väntan på sin vackra brud..



bruden som leds in av sin far..



Tärnorna..




Dags för en sång.. Otroligt fin låt..



Själva vigselakten...





Nu är ni Man & Hustru - du få nu kyssa bruden :)




Lite gruppfoto innan utgångs..







Vackra brudparet!



lite riskastning ;)














Snacks på medan i väntan på brudparet..




lite dekoration...




Brudparets ankomst till medan..







Lite bilder från middagen..











Presentpåsen man fick innehöll : 1 huvudvärkstablett, 1 kondom och små godis ;)



Elis presentpåse, som bestod av en liten leksaksbil & majskrokar =)



tavlorna som de fick måla under möhippa & svensexa



Lek - typ "absolut överens" ;P



En bild på min älskade Man.. ♥





den fina bröllopstårtan..







bruden..




dags för bröllopsdansen..






senare under kvällen blev de att skaka rumpa på dansgolvet ;)






& där tog mina bilder slut för kvällen..



tack för att vi fick vara med på ERAN stora dag! Ni var så fina & allt var så himla bra.
Grattis igen till er mina vänner ♥


artiklar - maxflåset

lägger in artiklar från maxflåset.. Jag som typ ALDRIG är med i tidningen, har helt plötsligt hamnat i två(tre) stycken.. Piteå tidningen & i Arjeplogarn & i norran. Fast i norran är de samma bilder som i piteå-tidningen.

http://www.arjeplogarn.se/reportage/rekordmanga-lopare-i-arets-maxflas/

bild nr.9 har ni "barnvagnsmaffian" jag och mina kusiner & våra barn =)

http://www.pitea-tidningen.se/arjeplog/artikel.aspx?ArticleId=6310610

bild nr.8 kommer barnvagnsmaffian och promenerar :)
bild nr.1 ser man en skymt av mig och barnvagnen, som har nummer 7 fram på vagnen.. hihi :)

http://norran.se/nyheter/akommuner/article1187868.ece

Ändå skojj =) ska se om jag hittar åt resultat listan också.. inte bästa tiden. men var ju inte med för att tävla tävla.. utan mer för en rolig & trevlig sak :) iaf för min del

lägger bara upp resultatet från den sträckan vi gick, de andrs stäckorna orkar jag inte lägga upp :P

Barn 0-8 år 1,2 km:

1) Ludwig Wiklund APL 05.27
2) Jesper Viklund 06.10
3) Sara Öhlund 06.34
4) Elias Alnqvist 06.37
5) Felicia Häggqvist 06.58
6) Emilia Häggqvist 07.02
7) Elliot Nordín 07.18
8) Ottilia Viklund 07.55
9) William Thörnberg 09.02
10) Isak Alnqvist 09.28
11) Tella Engström 10.32
12) Amanda Wiklund 11.20
13) Meja Hoffman 11.24
14) Lukas Nordín 12.09
15) Lova Abrahamsson 12.30
16) Hugo Svensson 12.31
17) Elis Kallín 12.53
18) Mira Nordín 12.55
19) Viggo Westerlund 17.05
20) Alvina Westerlund 17.08



dop & bröllop

som jag skrev igår så blir de dop och bröllop imorgon. en fullspäckad dag med andra ord. men de kommer bli så trevligt! :)

Jag åkte in till affärn idag och inhandlade mig klänningen jag skrev om.. Fick låna nå sjalar av bea idag, så blir att ha en sådan för att bryta av allt svarta.
hittade en sådan fin kortärmadkofta där på affären.. Dock kosta den 600 :- ! egentligen förstår jag inte hur priset kunde vara så dyrt för den... Den var inte såå speciell.. nåja.. Blev då inte att köpa den.. bara klänningen, och jag känner mig riktigt fin i den.
köpte även strumpbyxor med "slimfit" Så de ska dra ihop allt som väller hit o dit ;P
trodde ärligt inte sådant funka, men då jag prova dem så fick jag allt se att det gjorde de minsann!

nu ikväll har jag provat klänningen tillsammans med smycken och det jag ska ha.. bara frisyren kvar att fundera ut hur man ska ha.. lutar åt att ha de uppsatt. men jag vet inte..




flygfän!

äckliga ryssflugor som tagit sig hit.. dom gör ingenting, dom bara är.. Men dom är så äckliga! och dessutom ska dom vara uppi en.. blä!
är inte bara 1 utav dom utan de är typ 30 st, kanske tilloch med fler, bara på våran gård, just precis där man själv befinner sig ska dom va. Dom är typ i samma storlek som en flygmyra.. Urk!

denna dag har inte alls bestått av så mycket. Jag och elis har bara varit inne och lekt i hans rum. Med "brum brum" - med hans bilar :)



lite uppdatering om vad Elis börjat att göra, lärt sig:

*under helgen i lycksele så började han göra lätet för hur man kör bil. och nu är de nästan det enda han gör då han leker med något. brum brum. Sötungen!
Frågar man han vad pappa jobbar med så sgäer han "brum brum" och tittar ut. Ibland.

*han klappar händerna - då man säger han är duktig så skrattar han och klappar. ibland då vi gör nånting så klappar han händerna. och om leksakerna rör sig eller så, då klappar han också händerna. då han sitter och ska äta så kan han klappar händerna mellan varje tugga - precis som " ojj vad duktig jag är!" :)

*vinkar åt allt och alla typ :)

*han kan även knäppa ihop händerna (som när man ber), de var hans mormor som lärde honom de.

*ber man honom ta ut nappen så gör han de

*Ikväll då jag sjöng blinka lilla stjärna & "blinka" med händerna, så började han också göra de. provade sjunga den senare under kvällen och då "blinka" han med händerna :)

*Elis har även börjat med att nu när han ska dricka ska han ju helst inte dricka ur mugg.. eller joo, men då ska man ha ett sugrör åt han.. vanliga pipen vill han helst inte ha.. :P fast roligast är ju att dricka direkt ur ett glas.. han är ju en stor kille nu.. hihi..

*Ord som börjat komma, "nam-nam", "mäh", "brum-brum"

* han har förstått leken titt-ut själv, så han tar ibland klädern eller blöja(en ny torr) då han ligger på skötbordet. Och lägger för ansiktet osså ska man fråga han vart elis tagit vägen. charmtroll! :)

* Då man klär på honom så "förstår" han vart armarna ska. Han trär själv igenom dem där dom ska. Och lika fascinerad är han varje gång händerna kommer fram ur ärmarna.


Nu har ni fått lite uppdatering igen om vad den lille börjat lära sig.. Det går såå fort då han lär sig nånting!
Nu är detta kanske "små"saker.. Men för oss är de inte så smått. allt han lär sig är stort. =) Allt i hans utveckling är fantastiskt!



egentligen hade jag ju tänkt ägna detta inlägg åt att lägga in bilder från då vi var i lycksele. Men de får bli imorgon..

joo idag var jag även in på vår klädes affär för att hitta nå till helgen.. Då man ska på dop och bröllop.. =)
Först ska man på dop för Lille Lukas.
Sen efter de så är de bröllop. Då är de dags för min bästa vän att gifta sig, Bea & Mange :) Dom kommer vara såå fina & de kommer bli så fint!

Jag hittade en klänning som jag gillade.. Provade den, men kände då jag stod där i provhytten med klänningen på mig.. att jag måste ju ha någon som kan säga om de ser bra ut eller om jag ser ut som värsta ballongen eller nå, om jag ens var fin i den!
Jag gillade som sagt den... då är nackdelen den att den är svart! Hur trist är inte de? Ha en svart klänning på sån där dag känns ju lite dyster?
ska dit en sväng imorgon med, får se om den är kvar. fanns bara 1 av den. Är den borta var de inte meningen!
Macke skulle kanske följa och se vad han tycker.. men.. vad kan karlar om de? ;)
Dom har väl som "regel" att säga man alltid är fin oavsett vad man har för kläder eller? ;P Hihi.. Nåja, detta ska nog lösa sig :)

Nej nu har jag svamlat nog för ikväll! hoppas jag inte tråkat ut er allt för mycket?

Nu ska jag dejta kudden! :)


De två som betyder mest! ♥ ♥


maxflåset...

Vi började dagen med att spendera den ute - Hela dagen!
Lilleman sov i vagnen & jag passade på att sola mig. tycker jag fått bra med färg ändå. för att vara jag.

mamma gillar att pussas.. vilket elis inte verkar att göra ;) goplutt!






heeej pappa!!


eftersom gräs kan vara lite "obehagligt" så är de denna krypstil som gäller på gräset..






nu ikväll så åkte vi ut till Ånge, där det var de årliga maxflåset. varje gång jag tänkt vara med så har vi alltid varit borta. Men inte i år. Så då min kusin mariana var och hälsade på i måndags så bestämde vi att vi skulle ta barnvagnarna och gå. Skoj!
Så vi anmälde oss - eller rättare sagt , vi anmälde  våra barn!
jag & elis fick nr.7.. kl 19 gick startskottet.. jag & elis, mariana & hugo, adam & jenni m. lukas gick tillsammans. de var riktigt trevligt.
1 km var de som gällde för barn.. så längre fick inte vi gå med barnen ;P
när vi närmade oss mål så tog jag upp Elis ur vagnen och han fick gå den sista metern in i mål.. Han undra nog vad som pågick egentligen..




en trött grabb efter promenadrundan..



Tog foto på våra barnvagnar med nr. och vi kusiner o barnen.. ska fråga dem om jag kan lägga upp bilden.. Tycker de va ganska läckert :) Osså kul att ha bild på oss m.våra barn :)



tyvärr kunde vi inte vara kvar framtills prisutdelningen eftersom Elis var så trött. och jag hade inga saker med mig för att kunna göra kväll för honom.. Så blev att packa in sig i bilen och bege sig hem.. Gammelfarmor fick ta ett pris åt honom - som blev en "transformers" tror jag..

Lillgrabben var helt utslagen, han hann somna på vägen hem.. Så macke fick komma och hämta ut han från bilen och göra han nattklar på en gång medans jag ordna vällingen.. och nu sover han som en stock..

tror jag också ska ta och krypa till kojjs.. känner mig smått sliten


Nu är de slut.....

På Mackes semester.. i måndags började allvaret för honom igen.. Jag & elis tycker ju såklart att detta är tråkigt att pappan börjat om.. har ju varit så mysigt att få rå om varann ordentligt i 4 veckor.. och ha han hemma hela dagarna.. Men men nångång börjar ju allvaret igen..

under mackes semester så har jag jobbat en del nattpass.. så man spara lite dagar och få ihop lite bättre pengar av jobb än mammapengen ;P

Vi har även hunnit med lite små resor.. dvs bott i husvagn tillsammans med elis mormor,"morfar" & morbror.. moster va med nåndag på första svängen :)

först bar de av till borgarudden. Det är en camping som jag kan rekommendera! i mina ögon helt perfekt.
Jag och elis åkte dit fredag 22 juli. Macke kom till oss söndag. Eftersom han var på svensexa lördagen.
Hela husvagnsvistelsen var hur mysig som helst! dock var vädret inte riktigt med oss de sista dagarna.. hade en swimmingpool i förtältet kan man säga. nåja bara på med foppa dojjerna så fixar sig resten ! :)

Bilder från borgaruddentiden:


frukost i husvagn, hur mysigt är inte det?!



sedan ett dopp i vattnet..



där sandätning är mumsigt.. ;)





älskar den här bilden på charmtrollet! :)




tog oss en promenad, allesammans


äckligt stora spindelnätet vi hittade!



moster åker rutschkana m.elis




sedan var de daga för pappa att åka





Motorcykelgungan va skojj..






vilket också moster gjorde... ;)



elis provade även gunghästen tillsammans med moster





sedan provades den vanliga gungan.. och den va en riktig höjdare :)
Den kunde han till och med "gunga" sig själv, ibland..






gillar uttrycket i bilden




dags för att gunga i den stora gungan tillsammans med pappa :)





de gillades massor!



Innan vi gick från lekparken fick elis åka en sväng till i rutschkanan, men denna gång tillsammans med "lill"morbrorn.




det var allt från borgarudden...


RSS 2.0