Hej & hå!

Shit vad mycket gissningar det har kommit in! Super kul! :D
Så nu är era gissningar inskriven + de som redan gissat & inte haft rätt, så har jag även lagt in eran gissning nr2.
De ska verkligen bli spännande och se vem som har rätt eller vem som är närmast.. hihi..

Marie, jag vet inte om man kan ändra namnet om man gjort en anonym kommentar. Men jag tror det är som du säger, att magen ska sjunka ner lite innan det är dags.
Men jag har faktiskt ingen aning.

Idag har vi bytt till vinterdäck på volvon. Vilket känns härligt att ha gjort bort ifall de nu bär iväg. Såg natten som var att det var frost på bilarna & rutorna + att de var minusgrader ute kring 04.00 på morgonen.
Eftersom vi har dubbfria vinterdäck så nöter det ju inte på väglaget - vilket jag tycker är bra! och därför vi kunnat sätta på dem nu redan!

var och lunchade med Anna. Mycket trevligt =) måste göras om fler ggr!
Sen drog vi raggen runt på samhället.. blev mycket surrande, de är så trevligt! :)

Ikväll har man varit på middag hos svärmor. trevligt!

Ne nu har jag inget mer att förtälja.

♥ LÄNGTAR! ♥


Mer försvinner..

Allt fler gissningar faller bort från listan.. Men än är de många kvar :P
Ska bli skoj se om de är någon alls som kommer att ha gissat rätt. men varken jag eller macke hade rätt på våra egna gissningar.. hehe..

Lånade hem melker igår till idag.. Så man fick fara ut och promenera lite mera.. Och KANSKE man får igång nå värkarbete.. Men icket det. Bebis är envis som rackarn och vill inte ut ännu. Gör inte mig något alls på det sättet. för jag anser mig själv inte vara så där "jobbigt" gravidtung. Nog är de saker som tar emot när man ska ta upp saker från golvet ibland.. men ändå inte allra värst :)
Nåja promenaderna med Melker framkallade nog bara mer foglossningar i bäckenet. blev "bättre" de dagar han inte var hära. Men efter gårdagens promenader med honom så kom de tillbaka.. Men What to do? ;) Är faktiskt riktigt skönt komma sig ut på promenader även om de tar ont & jag inte är allt för snabb att gå!

Måste bara få säga att vi gjorde Blodpuddning med bacon idag. Grymt så gott det var!! Något som man verkligen inte gör allt för ofta här hemma till middag. Men det ska de bli ändring på! :)

Är de någon som har gissning på när bebis kommer, kön,vikt, längd så är de bara skriva på! =) Se om de dyker upp nå fler som "törs" gissa.. hihi..Sådära ser min mage ut nu i V.40 (V.39)Ne bebis har nog inte alls tänkt att komma denna vecka börjar jag tro.. :P Den myser på så gott i magen.. hihi..
Men vi börjar tycka du ska komma ut till världen nu - FÖR VI LÄNGTAR EFTER DIG!! :D


En liten uppdatering från mig har ni nu fått.. Inte världens mest intressantaste.. Men.. De får duga ändå :)

Natti natti på er!

♥ Vi längtar Massor! ♥


V.40 (v.39)

Idag påbörjar vi V.40! :)
Den 9 månaders långa resan börjar komma till sitt slut.. Inte riktigt än.. Men inte är det så länge kvar..
Helt otroligt vad tiden har gått fort, men ändå så himla långsamt.

Det är dessa dagar/veckor som känns som en evighet. Då man inte vet när bebis har tänkt att komma ut till oss.
Tycker bebis kan komma redan idag ;) för jag längtar så oerhört mycket efter dig!
eller vi är nog många för den delen som längtar efter dig! :)

Ser att min statistik bland bloggläsare ökar! Super roligt att det är fler och fler som vill läsa min blogg.
Och även att det är nya personer som är in och kommenterar - Tummen upp! :)

ne nu har jag inget mera vettigt att skriva. Gör nog ett inlägg senare ikväll. Och slänger nog in en bild på hur magen ser ut nu. Folk tycker den har vuxit en del bara på denna vecka. Men vad vet jag? Jag går ju med magen varje dag, så jag märker ju inte skillnaden på samma sätt ;P men nog ser jag att den vuxit då jag kollar på korten från börjar av graviditeten och bilder från idag. det är skillnad.. :)

Skriver senare, tjingeling!

♥Längtar & Längtar♥


Blir så glad

Det är så himla kul att komma in på bloggen & se att man får en massa kommentarer :) Fler sådana vill jag ha :D

har uppdaterar gissnings inlägget.. Min & svärmors gissning var ju igår, men ingen bebis här inte. Den mår så gott i magen & vill inte komma ut än ;)

Jag har ju äntligen blivit mer eller mindre fri min förkylning nu. Är täppheten i näsan kvar & pytte pytte lite torrhosta.
Men vad tror ni inte Macke går & gör på sin första semester dag? jo han drar på sig förkylningen, Så nu är det hans tur att ligga o va krasslig - TYPISKT!
Och sen är de ju så synd om karlar.. Eller hur? För när dom är förkylda är dom döende. Underligt det dära. När en kvinna är förkyld så är de ingenting, man ska fortsätta som tidigare typ.. Inte är de synd om oss. Men oj oj oj, när då en karl är sjuk, då kan dom verkligen ingenting göra.. Stackars er... ;P

Idag är de 1 vecka kvar tills bebis är beräknad.. Får väl se om den tänker komma före eller om den stannar ett tag till.. ;P
Men jag längtar & hoppas den kommer i veckan!! Jag längtar ihjäl mig efter lillskrutten! ♥


Provtagning igen..

Eftersom Lab i Piteå har slarvat( eller vad dom nu gjort) bort mitt blodprov som jag var och tog förra fredagen. Så var jag så snällt tvungen fara upp till VCT och ta ett nytt idag.
Barnmorskan ringde imorse och förklara hur det låg till & hon var inte så nöjd över detta. Hon skulle ringa och fråga hur det kunde bli så hära. för så får de inte gå till - har jag dragit ut på tiden ca.1 vecka. Tänk OM det är nånting på Gallsyraprovet.
Men hon hade konsulterat med en massa personer i Sunderbyn & eftersom den nya tabletten hjälper bättre så sa dom att då lär inte provet visa något. Men om jag skulle börja må illa i helgen skulle jag ringa förlossningen och prata med dom om vad vi ska göra (?)
Nåja. Jag kan inte gå och fundera över något jag inget kan göra åt.

Bebis stökar på i magen ♥

Inget mera att förtälja för denna stund.. Får väl se om man återkommer med någon uppdatering senare idag.

jag & svärmor har gissat på att bebis ska komma idag, så vi får väl se vad som händer.. Hehe.. :P

Vårat älskade Hjärta! ♥
Vi är många som längtar efter dig nu :)


Foglossningar..?

Igår skulle VCT höra av sig om mina prover för gallsyran om dom var avvikande. Men jag fick aldrig något samtal, så då antar jag att värdena var bra & det bara är vanlig Graviditetsklåda jag har. Skönt att man inte behöver oroa sig för att det skulle vara något annat!

Jag tycker själv jag ändå har haft en ganska så enkel graviditet så här långt - även om jag mått illa större delen av tiden. Men har ätit postafen vid vissa tillfällen för att hålla vid schack. Men jag har sluppit ryggont, foglossningar, svullnader m.m..
Men nu är det så att jag tror jag har fått foglossningar i bäckenet.. Gör så fruktansvärt ont att ta några steg ibland & att vända sig i sängen.. oj oj det är en plåga. nästan så man skulle ha haft en sjukhussäng med grindar för att kunna hålla i dem när man ska vända sig :P
var ute och gick med melker en sväng runt 2 kvarter... men gud vilken tid det tog för mig att gå.. haha.. jag måste ha sett rolig ut när jag gick.

Men som sagt, jag har haft tur som sluppit mycket annat man kunnat "drabbas" av under graviditeten. och foglossningen kom ju nu så sent in på graviditeten. Ca. 1 vecka kvar innan bebis är beräknad.. Om den nu inte tänkt stanna kvar lite längre i magen ;)
så jag ska inte alls klaga!

klådan har jag fått mer eller mindre under kontroll nu tack vare de nya tabletterna. Nog kliar det. Men det är inte alls lika mycket som det var tidigare!

Igår var jag på middag med mitt arbetsgäng - Åt på mathörnan - Grymt gott!
Så himla roligt att träffas & umgås sådära. Nog saknar man att arbeta, det kan jag inte neka. Just gemenskapen & sen är det bara så att jag gillar mina arbetskamrater & mitt arbete! ;D

Om det är någon annan som har gissning på när bebis kommer, vikt, kön, längd så skriv! :)
Första gissningen har blivit struken.. Den 14/9...
Om ni går in på inlägget som heter " Gissningar" så kan ni följa vilka som blir strukna & om de tillkommer någon gissning.

♥ 9 Dagar kvar nu - längtar! ♥


Eviga klåda..

Denna klåda vill inte riktigt ge med sig. Ringde barnmorskan idag som vi kom överens om. Jag sa att Tavegyl inte hjälpt sådär jätte mkt. Den hjälper en stund men sen börjar kliandet om.
Värst är de innan man ska sova & sen på morgonen när man vaknar.

Hon ville jag skulle prata med en läkare om detta & se om de fanns någon annan medicin eller något jag kunde få. Eftersom vi väntar på svar på Gallsyra provet. Som görs på onsdag. Hon bokade in mig på en telefontid med en läkare på eftermiddagen.

Enda gångerna som klådan "försvinner" är när man duschar eller spolar händer/fötterna i vatten. Men det kan jag ju inte hålla på att göra hela dagarna heller.

Förmiddagen har inte bestått av så mycket mer än att vila.. Vet inte om denna trötthet beror på förkylningen som suttit i kroppen eller graviditeten? Eller kanske en kombination ;P
Nåja jag har inte så mycket inplanerat om dagarna så det skadar inte att vila & sova nu. För sen är de färdigt med långa sovmornar & inte mycket vila heller för den delen :)

Åt "brunch" kring två tiden & sedan en kort promenad med Melker. Efter det packade jag bilen full med skräp & åkte till återvinningen med det. Skönt! nu är de tomt i alla plastbackar.. För ett tag iaf..

Sedan ringde läkaren upp som lovat. Och frågade lite hur klådan var & om någon läkare hade undersökt mig. men ingen har undersökt mig mer än barnmorskan som har kollat.
Sen förstod han inte hur jag egentligen hade fått tavegyl.. eftersom de oftast inte har hjälpt dom som har graviditetsklåda. Så han tyckte jag skulle byta till en ny "Lergigan" heter den. Han sa den är lite mer kraftfull mot klåda & har hjälpt de flesta som varit gravida.
Så nu ska jag prova och se om detta hjälper bättre än tavegylet. Och om det inte gör det, så ville han jag skulle höra av mig i slutet av veckan för att få komma & bli undersökt av en läkare.
Men han sa att eftersom mina leverprover var fina så kunde han nästan med säkerhet säga att gallsyra provet inte kommer visa något avvikande. Eftersom då skulle leverproverna visat något.
Men det är bara vänta och se vad provet säger & se hur denna medicin fungerar.


V.39

Idag påbörjar vi V.39.. Det innebär alltså att det är ca.13 dagar kvar tills bebis är beräknad att komma. Meen sen får vi väl se när bebis behagar att komma till världen. kan bli tidigare MEN det kan även bli senare! Man vet aldrig :)
Det är bara ställa in sig på att man eventuellt får gå över tiden. Hoppas ju inte man gör de, för jag håller redan på att längta ihjäl mig.. Och hur blir de inte då om vi går över tiden? :P då kommer jag fullkomligen att klättra efter väggarna, är ju nästan så man gör de redan nu!

Mitt kliande verkar inte vilja ge med sig till 100% trots Tavegylet jag fått. Det hjälper en stund & sen börjar det om att klia.. Suck! Fötterna är snart sönderkliade, börjar få en massa små små sår.. Inte skönt!
Barnmorskan ville jag skulle ringa imorgon så det är bara vänta en dag innan man kan ringa. Känns inte lönt att ringa till sjukan.. känns inte som dom kan göra så mycket mera just nu..
1 dag.. bara hålla ut 1 dag till.. Lär väl inte hända så mycket mera imorgon.. Men ändå... Kanske finns ngn salva man kan få att smörja med?

Min förkylning börjar att ge med sig nu. Är lite hes nu. Men inge halsont - Nice!
Sen är nästäppan kvar.. men nässpray gör susen! Direkt man tagit det, så är de bara snyta sig.. Jag undrar egentligen hur mycket (ursäkta-äckelvarning) snor som ryms i näsan? Man snyter, snyter & snyter.. Men det tar verkligen aldrig slut.. Konstigt vart allt gömmer sig?

Igår fick jag/vi hjälp med att fixa iordning min Pärla - Toyotan. en damask som gått sönder och måste vara bytt innan besiktningen. Nu är det gjort, tack vare Tobbe! Tusen miljarders tack till dig!
Och eftersom att det kommer bli macke som får köra toyotan till större delen efter att bebis har kommit. Så har vi även passat på att byta tändningslåset. Eftersom nyckeln inte gick att ta ur tidigare & sen hade HAN problem att starta bilen.. inte jag.. för min starta bilen utan problem, nyckeln gick hur lätt som helst att vrida om.. hehe..
Men som jag har sagt till Macke, Toyotan känner att han inte älskar den, så då ger den igen genom att vara sur & tvär ;P Haha!
Nu är det bara hålla tummarna att tojjan går igenom ytterligare ett år till utan anmärkning på besiktningen =)
Min Pärla!

Sandra med barn var ju & hälsade på igår medans tobbe & macke höll på med bilen.
Även Bea kom förbi en stund :)
Kan nog inte säga de tillräckligt många gånger, men det är verkligen 2 underbara guldklimpar ni har Sandra & Tobbe!
 Charmtroll nr1 & charmtroll nr2 :)
Det var full rulle i barnrummet/gästrummet igår. Hehe..

har nu gjort ett inlägg med alla gissningar som kommit in. om det är fler som läser min blogg, så lämna gärna en gissning Du/ni med.

Tusen tack till Bea som har gjort om min blogg! :) vad tycker ni om den?

Det var allt för mig denna gång

♥Längtar & Längtar♥


Provtagning

Igår var jag & gjorde detta blodprov som Barnmorskan ville jag skulle göra pga. mitt kliande. Sagt & gjort, åkte till vårdcentralen strax före 08.00 igår. Tog knappt 1 minut att ta blodprovet.
Frågade hur snabbt dom hade resultatet av provet & fick till svar att imorgon(fredag) då vet vi en del av proverna.
var inte så mycket mer att göra än att fara hem & vila, vila bort denna förkylning som inte verkar vilja lämna mig.
Så gårdagen för min del bestod bara av att sova & att vila. Var helt slut i kroppen igår. Måste ju vara förkylningen som satt sina spår. För jag har ju inte direkt gjort nånting ansträngande alls så.

Idag var det bara kliva upp tidigt återigen, för att ringa till VCT & fråga om dom fått reda på nå svar - men jag klev upp i onödan(?) :P
Fick veta att dom skickade proverna med bussen nu på morgonen & dom skulle få veta svaren tidigast efter lunchtid. Jahapp, inte så mycket mer att göra än att återigen vänta... La mig & gjorde ett försök att somna om igen.. Då natten inte bestått av mkt sömn pga. allt kliande på händer & fötter.
Blev väckt kring lunchtid av en SSk som hade lovat ringa mig direkt hon fått svaren. Och proven på levern visade absolut ingenting - skönt! Men då är de bara vänta till onsdag då sista provet tas.. Dom gör endast det testet 1 ggr/veckan i Umeå - dåligt tycker jag! Det är nå prov på gallsyran. Nu ska man vänta flera dagar innan man får veta hur det provet visar sig vara.

Men såklart kom jag ju på... Det är fredag idag & helg.. kanske man ska ta tummen ur och ringa BM och säga att kliandet blivit värre.. Kliar så mycket nu att jag var tvungen ta av ringarna eftersom fingrarna svällt upp pga det.. suck!
ringde till VCT.. men ringer man inte när det är telefontid på morgonen så är de inte lätt få tag på personen man vill tala med.. Det slutade med att jag & macke åkte till VCT och pratade med dom där.
Oj sån tur vi hade, för bm var precis på väg hem & stod inne på expeditionen & pratade med övrig personal där. Så jag sa till henne hur de låg till, att jag kommer nog inte klara av helgen om jag inte får nånting mot detta kliande. Någon salva eller nånting.
Puh säger jag bara! En läkare skrev ut "Tavegyl" åt mig så jag ska klara mig i helgen.
Så måndag ska jag ringa Barnmorskan så får vi se vad som händer sen. Men nu är då - peppar peppar - helgen räddad från kliandet!

har tagit en tablett nu och får hoppas att det ska hjälpa, så man inte behöver ligga och klia sig hela natten. För det är nattetid och morgonen som är värst!


Som ni ser så är min bloggsida under ombyggnation ;P Så ni får leva med att den ser ut som den gör just nu :) men det kommer bli så fint sen när de är klart. Är Bea som är så duktig och gör om min blogg - tusen tack!


ikväll kommer att bestå av att slöa i soffan - försöker bekämpa förkylningen! Dricker thé som jag aldrig gjort förr.. Hehe.. men gott är de! :)


Gissningar

Magnus/Bonuspappa: 14 Sep, 3647 g, 49 cm & kille

Marianne/Svärmor: 17 sep, 3580 g, 52 cm & kille

Jag: 17 sep, 3728 g, 51 cm & kille

Sofia Bä. : 18 sep, 3487 g, 45 cm & kille

Macke/Älskling: 19 sep, 3842 g, 49 cm & kille

Mamma: 19 sep, 3895 g, 52 cm & kille

Emelie/Syrran: 19 sep & tjej

Bea: 20 sep, 3505 g, 51 cm & kille

Caroline: 21 sep, 3600 g, 51 cm & kille

Olof/Svärfar: 21 sep, 3840 g, 52 cm & kille

Malin: 23 sep, 3645 g,  52 cm & kille

Sandra: 23 sep, 3398 g, 50 cm & kille

Simone:  26 sep, 3240 g, 52 cm & tjej.

Monika: 26 sep(kl.23.18), 3538 g, 50 cm & kille.

Pappa: 27 sep, 3725 g, 54 cm & kille

Jenni: 28 sep, 3467 g, 52 cm & tjej 

Sofia Bä (nr2): 28 sep, 3500 g, 49 cm & kille

Milla: 29 sep, 3480 g, 50 cm & kille

Rebecka (nr2): 29 sep, 4389 g, 51 cm & tjej

Bea (nr2) : 1 okt, 3505 g, 51 cm & kille

Sandra F: 1 okt, 3800 g, 51 cm & kille

Marie/Extra svärmor: 2 okt, 3420 g, 50 cm & tjej

Ann-Cathrin: 2 okt & tjej

Sofia Li: 7 okt, 3560 g , 50 cm & kille


V.38

Förra torsdagen åkte jag buss hem till Piteå för att vara barnvakt åt Sebastian på fredagen medans mamma & mange åkte ner till gävle för att kika på en bil.

Fredagen hade jag och sebbe en riktigt mysardag tillsammans. Först så var han såklart på skolan. Men efter skolan så kika vi lite på tv tillsammans sedan for vi & åt middag på Max. Efter det var det dags för bio. Toystory3 i 3D. Faktiskt sevärd film :)
När bion var klar åkte vi in till Coop för att handla lite gott till kvällen. Vi myste ner oss i soffan & inväntade att Macke skulle komma. När han hade kommit så var det dags för sebbe att lägga sig & försöka sova. Men gick inte så bra -  han gjorde ett försök i att hålla sig vaken tills mamma & mange skulle komma hem. Så han spelade DS & såg på film på rummet. Men kring 23.30 så orka han inte längre och john blund gjorde ett besök.. :P
Jag & macke såg den nya Beck filmen - Levande begravd.

Lördagen, en efterlängtad dag! Då vi fick hämta våran barnvagn, eller bebis barnvagn ;)
Nu känns det ännu mer verkligt att det kommer en liten till världen snart! Men väntan är just nu så grymt lång! Men den som väntar på något gott... :)

Här är då en bild på vrålåket vi har köpt :) Är supernöjd över köpet. Nu fattas bara den lill*
Kommer bli många mil med denna kärra.. hehe..När vi köpte barnvagnen så ingick även ett fårskinn. Så mjukt & härligt! :)

Innan vi styrde kosan hem till Arjeplog så gjorde vi ett stopp på Willy´s. Där vi gjorde en ordentlig inhandlig av allt möjligt. Snacka om skillnad på att handla där (lågpris matställen överhuvudtaget) & i Arjeplog. Man kommer hem med 6 stora papperspåsar med mat & diverse från Willy´s för samma pris som man handla två vanliga plastpåsar full med mat här.. Då kan man snacka om skillnad! Helt klart värt att passa på att handla där när man likaså har vägarna förbi! :)

Idag har vi varit på Kontroll hos barnmorskan. Gick väl fint, som alla andra gånger.

BLTR - 115/75
HB - 120
Blodsocker - 4,6
Sf mått - ca 38,5 cm
Vikt - + 2,5 kg
Bebis hjärtljud - 146 slag/min


eftersom järnvärdet såg bra ut nu då jag ätit varannan dag så ska jag fortsätta med det. Tack för de! För då är jag iaf lite mindre illamående.

Sedan har jag fått en massa kli runt fötterna på fingrarna som jag frågade BM vad det kunde vara. Hon tyckte inte det såg ut som nå allergi eftersom de spridit sig från en hand till den andra också.
Vet inte om det är en "lättare graviditetsklåda" - eftersom jag inte har kli under fötter och i händerna som man tydligen ska ha. Så är de väl inget sådär orosväckande så.
Men hon ville att jag skulle komma in imorgon för att ta blodprover för att se om levern är påverkad och isf hur.
Men inget att oroa sig för sa hon.
Så nu fastar jag från 20.00 till 08.00 imorgon... Suck!

en förkylning har jag lyckats dra på mig.. inte precis vad jag önskat mig.. Nåja går väl över snart får jag hoppas :)
Är iaf lite bättre idag än vad det var igår - så nå positivt!

Önskar att dagarna kunde gå lite fortare nu när förlossningen närmar sig. Om nu inte den lill* bestämer sig för att mysa sig kvar ett längre tag i magen :P
Är ca. 17 dagar kvar nu om bebis kommer på beräknad förlossningdag.

Våran egna, första beräkning innan vi var på ultraljud. Det var idag den 8 september ;P
Ska bli spännande att se när bebis bestämmer sig för att komma ut till världen!


en magbild från vecka 38Ska väl göra ett inlägg imorgon om hur folk har gissat om bebis :)

♥ Vi längtar efter dig bebis! ♥


V.37

Det händer inte så mycket spännande i mitt liv just nu. Mer än att jag/vi går mest i väntans tider nu! :)
För nu är det verkligen inte såå länge kvar tills vi är beräknad - 23 Dagar! :D

Kan tala om att dagarna går verkligen sakta framåt nu.. Tidigare har dagarna mer eller mindre rusat fram, men ju mer det närmar sig, desto längre känns dagarna! 

Förra veckan var vi på kontroll hos Bm. 

BLTR - 120/80
Hb - 120
Blodsocker - 4,6
Bebishjärtljud - ca 145 slag/min
SF mått - 37 cm
 
Nästa onsdag ska vi på kontroll igen så de är bara hoppas de fortsätter se lika bra ut som de gör nu :)
bebis har vänt på sig, så den ligger med huvudet neråt. Bara vänta att det har fixerat sig nu.

Bebis sparkar och stökar på hur mycket som helst i magen, ibland kan man få världens spark i revbenen sådär att man hoppar till (gör ont vissa gånger) :P
Det är såå himla mysigt ligga och känna när det sparkar & se på magen hur de rör sig.

Just nu har bebis lätt för att få hicka, minst 3 ggr om dagen är de. Hehe. Är gode så mysigt!

Idag så ska jag åka iväg till piteå och vara till på lördag. Imorgonkväll så kommer Macke också. Vi ska hämta barnvagnen på lördag. LÄNGTAR! För då känns det närmare, iaf lite närmare.

Vill bara dagarna ska gå fortare!!! :D För jag längtar efter vår lilla krabat som ligger och myser på i magen!
LÄNGTAR EFTER DIG!!!!!! ♥


Har inget mer att berätta just nu.. Återkommer sen någon dag ;P


Jo just det. Ni som läser, lämna gärna en kommentar och skriv vad ni tror att det blir för något : Kön, vikt, längt & vilket datum :)
Har redan några som lämnat sina gissningar, ska göra ett inlägg senare med vad alla gissat.
Är kul att se vad folk gissar på =)


RSS 2.0