tänder i mängder!

Elis har ju nu i några dagar arbetat extremt mycket med tungan, ni vet så där rullande fram och tillbaka, vikandes dubbelt.. Och även otroligt dregglig har han också varit..
Så igår upptäckte vi att två små risgryn spräckt fram, en på vardera sida om de två tänder som redan vuxit fram - nertill.
Sedan är de en tand som vi väntar på som ska spricka fram upptill, bredvid den ensamme stackaren som kommit :P men den verkar ta riktigt god tid på sig att komma.. Man känner att den är på G, han är svullen och så där. nåja bara vänta och se när den behagar att komma :)
Så lilleman har fullkomligen en explosion av tänder i munnen just nu. Detta har då resulterat i att han haft hög feber i två dygn. Helt utslagen pojk alltså! Från ingenstans så kom febern igår eftermiddag.. Kände hur han var alldeles varm så kikade tempen 39,3.. Så då fick han alvedon.. o lite bättre vart de.. Sen gjorde vi oss klara för att åka till piteå på kvällen.. Med en gnällig o inte så nöjd pojke så bar de iväg piteå - eftersom elis skulle till ögonläkaren idag.
När vi kom fram så kikade vi tempen igen & då hade han 39,5.. Fick alvedon igen.. efter ett tag var han som "vanligt" piggare och nästan fullrulle på.. Sen slockna han fort då vi la oss.. Fick sovas i blöja o kort tröja..
Imorse hade han forfarande feber.. 39,6.. mer alvedon..

Åkte iväg på besök hos ögonläkaren, där gick de bra. Elis är inte skelögd, utan de är en synvilla typ.. Svårt att förklara här.. Men skönt de är inte nå skelögdhet iaf! :) Och denna synvilla kommer att växa bort med tiden.

Sedan blev de lite handling på stan innan vi for tillbaka till Öjebyn... Mormor kollade tempen på lilleman och då hade den gått ner till 37 nånting.. Och jag har kollat tidigare ikväll och nu är febern borta.. 37,3 .. Så febern måste berott på tänderna?
men lilleman har varit gode knäckt igår kväll och som hela denna dag.. Somnade otroligt fort ikväll! Så hoppas han är mindre knäckt imorgon. Men de återstår att se..

hm.. jaa vet inte om ni fått något sammanhang i det jag skrivit nu :P

Helt utslagen liten kille hemma hos mormor..



Så här somnade sötplutten ikväll i pappas trygga famn ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0