Så bra, men såå sorglig

Barnfilmen UPP



Om Filmen :
I filmens inledning får man se hur Carl som ung pojke som blir kär i flickan Ellie. De gifter sig, men får inga barn, men lever ändå ett lyckligt liv och bevarar sina ungdomsdröm om att åka till en speciell plats med hög klippa och vattenfall i Sydamerika, Paradisfallen. När Ellie dör lever Carl vidare ensam och förgrämd. Deras idylliska hus blir allt mer kringskuret av stora byggnader och varuhus och en byggherre vill komma åt mannens tomt. I det läget dyker den lille scoutpojken upp. Just när den gamle mannen ska köras iväg till ett äldreboende flyger han iväg med huset med önskan om att finna sin barndoms dröm.


Handling : 

Filmen handlar om 78-åriga Carl Fredriksson och 8-åriga scouten Oskar. Carl vill förverkliga sin frus dröm, att bo vid Paradisfallen i Sydamerika. Han knyter fast ett stort antal ballonger på sitt hus och flyger iväg med det. Oskar fastnar på Carls veranda, eftersom Oskar vill hjälpa Carl för att få en medalj. Vid Paradisfallen träffar de på en talande hund och Carls barndomshjälte, utforskaren Charles Muntz.


Källa : Wikipedia


Jag tycker själv den är så otroligt bra! En hel del skratt bjuds man på :)  Samtidigt som den berör en.. Sorglig är den också. :´( Men jag kan inte låta bli att se den, då den väl visas på tv.
Så får ni tillfälle att se den på tv eller hyr den på dvd gör de! Ni kommer inte ångra er!


Kommentarer
Postat av: Bea

Den är bra! Men du ska se "Hur många lingon finns det i världen?" då kan man snacka BRA film!!

2011-04-17 @ 14:17:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0