piteå

japp då va man i piteå då..

igår kväll så blev det go middag, grillat osså satt vi ute på altanen. Bjöd pappa på mat. Drack lite vin, fast jag drack en super liiiten klunk.. var inte såå gott de dära vinet.. tog mig en cider ist.. Sen blev de inge mera för min del. Var inte alls sugen.. men macke o pappa dom drack o surra o hade riktigt trevligt =) det hade jag med.. hehe..
såg på en massa youtube klipp sen under kvällen.. haha.. tror vi alla dog nästan av skratt, syrran, macke, jag och pappa.. haha!

sov ganska länge idag.. till typ 10. klev upp o pjollra på.. Gjorde frukost kring 12 och sen packa jag o syrran o begav oss till piteå.. for in på konsum i arvidsjaur och köpte present till mamma. Kom hem till piteå kring halv fem grattade henne på morsdag. Älskade mamma =D

Sen har jag även tagit mig en promenad ikväll, riktigt riktigt skönt! 4 km, ungefär 40 minuter. härligt=)

Imorrn ska jag på stan o kanske det blir så att jag ska färga håret också, få till detta som blivit upp i hårskallen.. haha..

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!

hur kunde de bli så??!

Hur i hela fridens värld kunde Ellinor vinna robinson????
Hon är ingen riktig överlevare.. Hon skulle inte klara sig själv på en öde ö.. Men Jarmo han skulle göra det utan problem, Jarmo är en sann överlevare!! usch för robinson..
Sen tyckte jag att det var helt fel att deltagare som åkt ut skulle få rösta.. Är de inte mer "rätt" om man tävlar om sista platsen.. Ne detta gör mig bara upprörd!

Tack och hej skriver mer sen kanske!

Tjingeling

Älskar Min Markus!!


Surt sa räven!

Jag har inte varit så duktig på att blogga nu.. Men har inte riktigt haft orken nu till det..
Men torsdag så åkte jag till Ikea med kommunal, facket.. Blev där en hel dag.. Och inte kom man tomhänt hem.. haha! :)
Hade faktiskt skrivit upp en lista på saker som vi skulle handla, så det kändes bra. Blev inte så mycket "extra" köp egentligen, nog inhandlades det lite utöver men inte var det så värst mycket..
Så nu blir de spara ihop till nästa gång, typ efter sommaren eller något sådant.
men de var en trevlig dag :) Hade ordentligt ont i fötterna när vi kom hem.. haha!

Syrran kom även hit igår kväll :) Mycket roligt och underbart att ha henne hära! Hon är efterlängtad!

Svärfar kom hit imorse kring 8 tiden, då satte han igång med att kakla i köket. Det bara panga till så var det klart och hela dagen hade gått.. Så kring tre på eftermiddagen var allt färdigt. Olof åt nå mat och sen skulle han bege sig hem igen, ca 60 mil. Det var en snabbvisit. Men nu är de kaklat, oj sååå skönt det är!
Tack så mycket för att du kom upp hit och gjorde det, verkligen guldvärt! Nu är de bara listen som saknas, som jag skall inhandla på måndag när jag är i piteå.

Ska slänga in en bild på hur de ser ut nu..
Jag är verkligen nöjd med hur resultatet blev!! :D


Jag och syrran skulle färga håret ikväll.. Syrran skulle göra slingor, men de blev inga slingor av det, för de gick inte slinga med dära tjafset.. Man smeta ju bara runt de. Bästa är ju slingmedel där man får ha en hätta.. :P
Så vi gjorde hela håret.. herregud.. hon blev orangehårig.. så imorrn blir de nytt.. haha..
Jag skulle också ljusa upp håret för att sen sätta i en annan hårfärg.. Blev också orange hårig, o en hel del blandat ist.. suck!! =/
Så jag vet inte om jag ska ta och färga en ljusbrun färg.. Ska kolla imorrn på affären och se..
Ska slänga in en bild på hur jag ser ut i hårskallen. usch!!




Tjingeling!!

Älskar Min Markus!!

Vem är du?

Vem är du som skrev en anonym kommentar?
Bra att jag fick veta att det var en snok.. Då slipper man fundera på de.. Men vem är du? :)



Spruta....

Hade tänkt kliva upp riktigt tidigt imorse.. men dock blev det inte så.. :/ var så jäkla trött att jag sov till runt 10. då klev jag upp o gjorde mig klar för dagen. Melker den slöfisen han låg kvar o sov till typ 12.. haha.. :) Snacka om att man kan vara så trött som hund.. hehe.. Men han älskar att få ligga i våran säng o bara må gott. så jag har inte hjärta att väcka honom ;) så runt 12 tiden for jag och min far o lunchade. riktigt gott och riktigt roligt :)

Halv tre så var jag på Usk-möte. efter det så blev det att ta den sista hepatit - B sprutan.. så nu är dom gjord. Och nu har man fullt skydd mot Hepatit - B, känns bra! Med tanke på vilket arbete man har.
Kan inte fatta att man kan vara så rädd för den dära lilla sprutan? Hur är de möjligt egentligen? För jag menar, jag har ju piercingar och jag har tatuerat mig, men det var jag inte rädd alls, nog var man väl nervös, men för denna lilla spruta ? Mycket konstigt.. Är till och med rädd för att ta ett litet stick i fingret.. Ibland så kan man vara lite knasig.. haha..




Jag hade väl planer på att städa huset nu.. För imorrn åker man till Ikea och då finns det inte tid för att städa alls.. Men hur fanken ska jag få mig energi för att göra de??? Kan någon det förklara för mig?
Om det finns någon snäll person där ute som vill komma och städa så är ni välkomna ;)
Man kanske får lite mer motivation om man slår på musik och börjar städa så kommer nog allt eftersom?
Hur ska jag orka ens börja?:P haha..
Fast de är nu som jag ska passa på när inte min älskade Sambo är hemma, för när han är hemma så blir de absolut ingenting gjort för min del. Utan då är jag med honom, osså ser vi tv eller nå istället.. Vilket inte är tanken.. haha!
kanske man ska försöka börja nu? Suck!! :)

tjingeling!

Älskar Min Markus!!

Kvällspromenad o nattsudd

Var ute för en liten stund sen och promenerade med Melker.. Solnedgången var så lockande, jag bara älskar solnedgångar, för det blir så häftiga färger och så på himlen.. Tror jag skulle kunna sitta ute hela kvällen och titta medans den går ner.. Förtrollande vackert!
När vi var ute och gick så passade jag på att ta lite foton på Melker. Ni får tycka vad ni vill men jag älskar bilderna som jag tog! :)
Provade även att ha inställningen skymning på mobilen när jag fotade. Herregud vilken skillnad det blev.
Här kommer dom









Här är söt Melker, det var inte lätt att få honom stå stilla på den stenen.. haha..


passade på att släcka törsten och han tog sig även ett litet dopp.. :)






Det var alla bilder för nu :)

tjingeling och god natt

Älskar Min Markus!!

Mycket att göra, men ingen energi

Slutade 12 idag.. Skönt! För nu så är jag ledig till nästa tisdag. Men då ska jag på Usk-möte imorrn, ta sista hepatit-B sprutan, umgås med min far och så har jag tänkt ta ett pass på crosstrainern..
Sen har jag hela denna vecka planerad.. Hur kan man planera in så mycket?
Jag hoppas så innerligt att min syster ska kunna komma till mig på torsdag och vara över helgen, för nu saknar jag henne så himla mycket!!!
Och sen är tanken att vi då åker till Piteå på söndag em. och jag stannar där till på tisdag kväll. 

Det finns så mycket jag vill göra, men vart finns all min energi? Undrar om den också har tagit sig lite semester nu kanske..
Hade planer på att vattna gräsmattan lite imorrn om det inte kommer nå regn, för jag vill börja få lite grönt gräs så att man kan klippa.. Går väl iofs ändå fast det inte är grönt, men de är så mycket roligare klippa gräsmattan när de är grönt o man se skillnad ;)
Sen har jag även lite kvar som vi ska ta bort på baksidan, lite löv o kvistar kvar.. Hujjedamig.. Och de känns som att jag måste hinna allt imorrn, men de är omöjligt!
Städning måste jag även hinna med, kan ju inte ha det stökigt när syrran ska komma och svärfar kommer hit på fredag morgon, måste ju se lite anständigt ut ändå ;) hihi..
Ska bli kul att han kommer upp och hjälper oss med kaklet i köket, det är guld! kanske de hinns med att lista i vardagsrummet, men de får vi se..
Ska bli så otroligt skönt att få kaklet uppsatt i köket, längtar så mycket!

På torsdag så bär det av till Ikea med facket, är nå medlemsmöte. Så de ska bli kul att få komma sig iväg på Ikea, har länge försökt få det att passa för att åka på ikea, men ingen som kunnat, haft pengar ;) eller tid.. Men nu så är de ju passade, då det då är en buss, om man nu skulle råkas köpa sig nå större saker.. vilket jag nu inte tror att vi ska göra. Är egentligen inte alls mycket som vi behöver för tillfället.. Måste få lite mera ordning hära hemma ;) Haha..
Har väl inte riktigt gjort oss "hemmastad".. jag har inte riktigt tordas sätta upp tavlor och dylikt, då jag inte vet hur jag riktigt vill ha det ännu.. Och då tycker jag det känns så onödigt att göra hål i väggen om man då inte blir nöjd..
Jajja.. :) allt löser sig.. haha...
Sen så försöker jag hitta en sängram till vårt gästrum, men de går dock inte så bra.. Men de kommer det med, tids nog :)

Ne nu så ska jag inte svamla så mycket mera.. Hade tänkt ta och lägga in nå bilder på Alpackorna när dom fick duscha av sig i värmen.. hihi..

Här är det fölet Sahara som spolar av sig.. Och Silja står till vänster och kollar på.. Silja har en sådan personlighet så man kan inte motstå att älska henne, väldigt nyfiken av sig är hon också :)
Men Alpackorna är sådana fina djur att man kan inte låta bli att gilla/älska dom! Ja man måste se dom, träffa dom i verkligheten för att förstå.


Här är det fölet Caramells tur att duscha av sig.


Detta är hingsten, Goldmix,han är ett enda muskelpaket. Han är riktigt fin!


Även han fick sig en liten duschning.



Sådär, det var alla bilder jag hade att bjuda på.

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!

Majlunken

Då var denna dagen gjord.. då har jag en kortdag imorgon, det ska bli riktigt riktigt skönt! :)

Vet egentligen inte vad jag ska skriva just nu.. Ska väl göra någon mat och sen ska man ut och gå på den hära Majlunken eller vad det heter :P Är jag, sandra o felicia som ska dit. ska bli kul se vad det är egentligen, eller man ska väl promenera, men ändå :)

Ska slänga in en bild på mig och varghunden Laura, världens goaste hund!




Tjingeling!

Älskar Min Markus!!

Hemmaplan..

Då så var man på hemmaplan igen.. Trist men sant.. hade mer än gärna stannat i flera dagar, veckor till! Är så skönt att åka dit ner.. Jag trivs väldigt bra hos dom.. Helt underbart!
Men nu måste man tillbaka till verkligenheten, dock jobbar jag bara imorrn och på tisdag sen är jag ledig en vecka till..hihi..fast jag har som planer ändå hela den veckan.. hur kan man hinna planera in så mycket så fort? Konstigt..

Jag blir lite förundrad på mig själv, för jag har orkar köra bil hela vägen ner och hela vägen upp.. Macke har inte ens behövt ta över efter 10 mil som de vart förut ;P Hihi..  Men nu så var jag inte trött en endaste gång.. Konstigt de där... :P

känner inte att jag har så mycket tid egentligen att sitta och skriva hära eftersom jag ska upp och jobba kl.7 imorrn..  Men uppdaterar er iaf lite grann.

Som sagt igår var vi och såg på joe labero, de var helt fantastiskt att se honom.. han kan verkligen det han gör.. det går inte ens att förklara här på bloggen allt de han gjorde som var så otroligt.. Man måste se honom själv för att förstå.. Alla dessa illusioner han gör. Att han kan göra så man "inte ser" vad som händer egentligen, han.. han... jaa han är otrolig..!
Och mitt under showen så ställde han sig på stolen framför oss och pratade, så vi fick verkligen se honom nära.. Hihi. :)
Men vi hade verkligen bra sittplatser, kanske 6 rader från scen, det var inte illa kan jag tala om för er!
Sen på slutet av showen så kastade han ut kort från en kortlek, som man fick fånga och behålla..  Och det satt en tant och en farbror bredvid mig , och ett kort flög mot dom.. men försvann under nå stolar så dom letade inte ens efter det.. Och då såg jag kortet så jag tog det för jag tänkte ge det till markus lillasyster  - om hon inte hade fått ett själv, eller ge till hennes kompis - men då när jag håller i kortet och ska vända mig om för att visa macke o simone de, då rycker gubben av mig kortet!!!! och ger det till tanten sin som snabbt som blixten lägger ner den i handväskan och fortsätter kolla på showen som om ingenting har hänt!! Sådant gör mig så j*vla arg! men jag blev så paff att jag inte sa nånting..
Inte för att jag ville ha kortet, utan jag tänkte på att barna skulle få det.. förbannades gubbe....
Simone hittade sig ett kort, men hennes kompis fick sig ju inget.. =/
Men showen var helt underbar, tack för att vi fick biljetterna!

här kommer några kort från showen.. Dom blev inte så bra eftersom att han rörde sig hela tiden och de rökte och hade sig där inne, o sen fick man ju inte ta egentligen ;P

Joe Labero


Joe Labero till vänster och sin assistent till höger








Här kommer nå pyser som strök omkring innan showen började, denna han var så snäll och stannade upp när vi ville fota.. :)








Det var alla bilderna från showen.. Som sagt inte riktigt bra kort fick jag.. Men de duger iaf :)

Ska slänga in lite fler bilder imorrn på hur stora varghundarna är, har ett kort då en av dom sitter i mitt knä.. hihi.. lite skillnad kan jag säga.. :)
Sen ska jag visa nå kort som jag tog idag då Alpackorna duschade.. Dom är så himla söta! =)

Tjingeling

Älskar Min Markus!!

Helt magiskt!

Igår kväll så var vi ju och såg på Joe Labero.. OMG så bra det var!! Man blev helt "förtrollad" av hela showen..
Ska lägga in bilder och berätta mera senare när vi kommit oss hem ikväll..
för idag åker vi hem från Gnarp.. TRÅKIGT men sant =´(

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!

Under våran promenad såg vi en....

Vi har precis varit ute och gått på en 5 km promenad, riktigt härligt. Solen sken o varmt var det.
Och jag tror vi hann in i rättans tid, för det kom in väldigt mörka moln. Tror de har små regnat nu, inte alls mycket.

Under våran promenad så fick vi syn på denna slingriga sak..

En orm, vet inte vad de är för sort, men säkert en huggorm(?) 



Hade även tänkt lägga in bilder på världens mysigaste varghundar, dom vi var ute och gick med

Detta är Laura



Och detta är Izor



Det var allt för mig nu..

ikväll så ska vi iväg och se på Joe Labero! :)

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!

Färdig klippt..

Nu så har vi klippt alla Alpackorna färdigt. Känns väldigt skönt! Måste verkligen beröma oss själv ordentligt. För jag tycker inte att det är så jäkla simpelt att klippa dom.. Först ska man få upp dom på klippbordet, sen ska man spänna fast dom och hålla fast dom så dom inte sprattlar så mycket - vilket dom gör ändå - sen klipps det och sen ska man ner med dom.. Och när man står och håller fast benen i en och samma ställning med händerna, så låser dom sig, så jag fick ganska ont i händerna, det känns som om man inte orkar mer, men man gör det.
15 stycken alpackor har vi klippt, 6 föl, 1 hingst och 8 vuxna ston. Sen har dom 5 stycken till men dom är på Furuviks djurpark.
Det har tagit oss 2 dagar att klippa. Första dagen tog nog lite längre tid för skären till klippmaskinen tog inte riktigt som de skulle och lite såna saker.

Ska lägga in lite kort på klippningen, hur de ser ut och går till..



Så här ser klippbordet ut.
Man ställer då alpackan mot bordet och drar upp den gula "flärpen" över alpackans mage, sen tippar man bordet.
Knyter fast benen på den och håller i dem.. Och håller i huvudet på den.



Rakmaskinen som används under klippningen


Nikita före klippning


Och så här blev hon efter klippningen :)



Här är en lurvig liten geisha på klippbordet


Så här ser det ut när dom är upplagd på klippbordet, men nu har geisha vänt på huvudet :P
och klippt har hon blivit, hon hade lika mycket ull på kroppen som hon ha på huvudet  - visst är hon söt? :)




Så här mycket ull blir det från ett litet föl, och detta är bara hälften av all ull..



Här är det dags för stående klippningen och det var Kamomill som blev klippt här.



Lite skillnad eller?



En lycklig macke med en färdig klippt Kamomill



Och här är 3 av små fölen som blivit klippta, dom ser så taniga ut, men ack vad dom är söta! :D



Det var de jag hade att bjuda på, nu vet ni hur de går till.. har ni frågor så får ni väl fråga :P hehe..

tjingeling!

Älskar Min Markus!!


Gnarp -semester!

Igår tog vi vårt pickopack o åkte ner till Svärfar o "svärmor".. O här blir vi tills på söndag, Väldigt skönt att komma sig bort en stund, långt bort! Man kan behöva det.
Kom väl fram kring ett tiden inatt, så de var bara lägga sig o sova. Klev upp kring nio imorse för att bege sig ut o klippa Alpackorna. Och det kan jag säga er, det är inte nå lätt göra, man kan tro dom är så lätt, men ack så starka dom är!!
Man lägger upp dom på ett klippbord, o sen att hålla fast benen är väldigt jobbigt när dom börjar att sprattla.. Kan ta kort imorrn så får ni se hur de går till.. Man känner då att man lever o kroppen finns. haha!
Det var en alpacka som sparkade så mycket att en av mina ringar trycktes ihop så mycket att det fingret inte fick nå blod typ.. (inte klok som inte tog av min ringarna innan) Sen får man lite skador här o där, men de går :)
Nå skrapsår o nå blåmärke, men helt klart värt de ändå =)

Nu så ska vi ut o gå!

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!





Så hära grönt var de på ett ställe inatt där vi stannade till.. Typ kring 00.30..  Vet inte var vi var, men typ 55 mil från arjeplog, så snacka skillnade på grönhet ;P

Ny design!

Nu har min blogg fått sig en ny look inför sommaren.. =)
Tack så mycket till Bea som har fixat min blogg, jag är super nöjd! :D

blev en ganska så sen kväll igår.. Satt upp till nästan kl. 3 inatt.. Osmart drag av mig, haha, ja som skulle upp idag o fixa  på gården, men hur i fanken ska jag orka de? :P
Sen ska jag även packa, sen har jag tänkt försöka sova lite på eftermiddagen, eftersom att det är jag som ska köra ikväll när vi far, iaf så ska jag börja att Köra :) får väl se hur långt jag orkar innan jag blir trött :P Haha!

Ne nu tror jag att jag ska käka nå frukost o sen ska jag nog börjar med nånting, antingen blir de packa först, o gården sen, eller tvärtom :)

Älskar Min Markus!!

Dagen...

Idag så har man jobbat mellan 8-13..
Sen när man kom hem så startade jag en tvättmaskin o käkade gröt till lunch..
Sen så tog jag, sandra o felicia en promenad på ungefär 2 timmar, blev 9 km.. :) Det var riktigt skönt att få komma ut o gå. Men jag skulle ha haft nå andra skor.. För jag har verkligen ont i mina fötter nu :/
Vi gick till spångarna, snacka om att det var länge sen jag var dit! O vad minnen jag har därifrån!!!! *sakna!!*
fick så härliga pirr i magen när vi kom dit, för de var där jag o macke blev tillsammans, o de var där våran första puss blev! ;) Älskar dig!

Imorrn så bär det av till Gnarp. Så under dagen imorrn så kommer de att bli packa väskan o sen ska jag försöka få klart på gården, köra de sista på återvinningen, så de är fint när man kommer hem.. Någon som har lust att komma o hjälpa? ;)

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!




Idag så...

Det känns som om att jag börjat skriva mindre o mindre hära.. men ska bättra mig..

klev upp kring 10 imorse, begav mig ut senare o höll på ute på gården. Kratta ihop o la allt löv i säckar, lastade på släpet. O sen for jag till återvinningen med allt de.. KOm hem o lastade på ännu mer + en massa träd o kvistar..
Så nu börjar det verkligen känns som om att nånting händer på gården.. De börjar se bättre ut.. tidigare såg de ut som ett riktigt bombnedslag.. :P
Har tänkt försöka få bort det sista imorrn så vi inte behöver tänka på det när vi kommer hem från våran "lilla" semester..

Annars så har de väl inte hänt så mycket mera idag.. Känner mig gode så sliten i kroppen.. Men de är inte allt en dans på rosor att ha hus.. Men de är helt klart värt de =)

"Don´t worry about a thing,
Cause every little thing is gonna be alright"


Tjingeling!

Älskar Min Markus!!


Äckliga djur!

Usch.. häromdagen så satt jag vid datorn i köket.. O i ögonvrån så ser jag nånting som rör sig.. Vad tror ni det är ?! Jo en äcklig spindel som kryper i fönsterposten över radion.. När jag skulle ha ihjäl den så kryper den under radion och jag ber macke komma för att slå ihjäl den.. men innan macke ens kommit till köket så har jag hunnit slå ihjäl den, mitt på radion.. O den var stor, stor som en femkrona!!! Alltså med kropp, ben o allt.. har aldrig sett en sån förut.. Usch!! Äckliga djur! Får hurvas bara jag ser dom krypa på marken..

Nu så är arbetshelgen gjord.. Skönt kan jag säga.. Så imorrn kommer en efterlängtat ledighet.. Så då ska jag sova. o sen blir de att pjollra på gården =)

Osså har jag tagit på mig att jobba tisdag.. men sen är jag ledig, onsdag, torsdag, fredag, lördag o söndag! :D

ne nu ska vi snart äta!

tjingeling!

älskar Min Markus!!

Eurovision Song Contest 2009

Fanns en hel del bra låtar.. Men hade nog redan tippat Norge som vinnare innan..
Fast när man lyssnar på alla andra låtar, så tror man att de är så många andra låtar som ska bli topprankade.. men dock blir de aldrig så nästan..
Jajja, Grattis Till Norge som vann! =D

Sandra O tobias har varit här o sett på ESC2009. Riktigt trevligt :)


Gillar denna låt skarpt!





Nu blir de att kojjsa för ska upp o jobba kl.8 imorrn.

Tjingeling!

Älskar Min Markus!

Något nytt?!

Något nytt spännande som hänt idag kan jag väl inte påstå att de vart..
Har väl varit som alla de andra dagarna.. Jobb o sen hem o pjåta på lite hemma..
Imorrn så har jag en delad tur, så då ska jag o kika då pappa spelar fotboll, sen ska jag även försöka att få ordning på gården, lägga alla löv i påsar.. Och om det är fint väder så ska jag o macke grilla innan jag då börjar om..=)

Fick käka middag hos farmor o farfar idag, uppstekt palt.. Gott!=)
Sen när jag kom hem så tog jag mig en blund, såg sen på talang osså har jag städat ihop lite hära hemma..

Så mycket har det hänt hos mig idag.. :P

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!

inatt...

Godmorgon på er allesammans! nu sitter jag här vid datorn o en smörgås i handen o ett juiceglas. Ska alldeles strax iväg på jobbet..

Hoppas ni får en riktigt bra dag!

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!







"Inatt jag drömde något som jag aldrig drömt förut,
Jag drömde de var fred på jord o alla krig var slut"

nu så...

Har krattat nästan hela gården nu.. Är inte mycket kvar nu..
Blev så att mackes morfar kom idag med röjjsågen o tog ner nyponrosorna.. Så nu är dom borta, även syrénen o ett rönnbärsträd.. skönt!
Så nu kan de växa upp igen, osså kan man hålla efter de bättre.

Har även varit på återvinningen o dumpat allt skräp.  O macke har varit nu på kvällen med en hel del ris. Men nog har vi kvar att köra iväg.. men de får bli imorrn. .
Och jag har backat med släp för första gången idag!! Det gick super bra. Mackes morfar guidade mig.. hihi.. gick inte fort.. men jag lyckades!
Sen backade jag alldeles själv efter jag varit på återvinningen.. Blev först väldigt snett, var nära på att ge upp!
Men jag körde om, och om och om igen. kändes som om att jag höll på i flera flera minuter! det är lite knepigt att backa, kan inte riktigt de där med när man svänger bilen, hur släpet då beteer sig.. ajja, jag är då glad att jag fixade det dära själv :D

Nu har man ett par dagars arbete framför sig.. Sista arbetsdagen är på söndag, o då är jag ledig en hel vecka, de kommer att bli kanon skönt!

vet inte riktigt om jag törs slänga in en bild på hur mitt ben ser ut efter jag varit o fightat med nyponrosorna.. Men här kommer en bild.. Alla dessa röda prickar kliar gode så mycket.. O nån gör nästan ont.. De ska inte vara smärtfritt att få gröna fingrar.. haha!



Tjingeling!

Älskar Min Markus!!

Kännt så?

Här kommer en bild som kanske stämmer in på en del? :P



Nu ska jag sova.

tjingling!

Älskar Min Markus!!

Hur kunde jag göra det?!

Som sagt har min dag bestått av att vara ute hela dagen o hållt på att städa till på gården... Jag har krattat o krattat, men känns inte som om att jag kommer mig någonvart med krattningen... (Men det har jag) Jag har säkert fått ihop runt 10 lövhögar + en massa högar av nyponros grenar.. oj oj.. Kan tala om för er att trimma nyponrosorna var inte någon dans på rosor.. Hihi.. Skulle då klippa bort alla, o dom var många, gamla ruttna kvistarna.. Men att tråkla sig in i busken för att komma åt längst ner på kvisten det var inte lätt.. Hade på mig tjocktröjja o tjockbyxor.. Nog fanken tog sig taggarna genom kläder o dessutom genom de fodrade handskarna jag hade.. AJ säger jag bara..
O när man väl var inne i busken, då fastnade man med håret i alla taggar.. Kan säga att jag inte varit nöjd på dessa buskar.. Så imorrn blir det så att mackes morfar kommer hit o ska ta röjjsågen för att trimma ner dom helt..
Insåg efter halva vägen att de bästa vore nog att börja från början med dom. Så det är mycket enklare att hålla efter dom. Även syrénbusken ska få sig en klippning.
Sen har jag krattat då, som sagt.. Tur jag klev upp kring 9 imorse.. annars hade jag nog inte hunnit så långt som jag gjort idag.. 
imorrn tror jag nästan jag måste göra samma sak.. Men då ska jag hinna på återvinningen.. (?)

sen under tiden som jag höll på att kratta så kom jag att tänka på.. hur i hela friden kunde jag längta till att få kratta? precis innan vi flytta från lägenheten så längtade jag massor till att få ha en egen gård att kratta, skotta, klippa gräsmattan m.m. Hur kunde jag göra de? Underligt.. Hehe..
men visst det är jätte skönt att ha egen gård..Men de är en hel del som ska göras.. Men de är bra, faktiskt.. För då kommer man sig verkligen ut! Det gjorde man inte när man bodde i lägenhet, inte alls på samma sätt som nu..
Så man får ju lite motion ;)

kan slänga in någon bild på hur de såg ut på nyponrosorna innan jag klippte o efter jag klippte ( men som jag sa tidigare, jag har INTE gröna fingrar alls!) haha...

Före klippning



efter klippning




en bild på hur mycket skräp o ting som vi fyllt upp släpet med på bara någon minut igår.. :P
Var en hel del som ska bort..




JO just jaa.. Jag o Sandra slog följe idag o lämna blod. Är lika rädd varje gång dom ska sticka in den där förbaskade stor nålen.. De gör så ont, men bara för 1 sekund :P hehe.. Fast denna gång gjorde de små ont hela tiden som jag gav blod.. men de gick bra ändå..
Känner mig så nöjd för att jag tog modet till mig förra året o bli blodgivare.. Eller rättare sagt, känner mig stolt! =)
Osså värvade jag ju macke också.. men de blev nå tjorv när dom hade tagit blod förra gången. Så han måste göra om det nu, så att han blir godkänd att ge :)
O när man gett blod så får man sig en sån fin present, man får välja att ta nå glas som finns i olika sorter eller att skänka sina 30(?)kr  till typ röda korset.. och idag så tog jag mig faktiskt ett glas. för jag tyckte dom var så fin. Osså fick vi ett till glas av mackes arbetskamrat som också var o gav blod idag. tydligen så går denna sort ut sortimentet, eller dom slutar med den.. jaa nånting.. men denna är de iaf :)




tjingeling!

älskar Min Markus!!

fortsättning....

Att kratta löv är inte världens roligaste man kan göra.. Men dock så måste det göras.. Tror inte att de kan ha varit krattat här på läänge, så känns det iaf.. Kanske är de?
Men de är hur mycket löv, kottar o gammalt gräs som helst.. Dessutom har vi lyckats fylla upp ett helt släp med skräp, från både gård o hus..
Känner inte riktigt att jag har de dära gröna fingrarna.. För jag har ingen aning om hur man ska göra med alla blommorna som finns hära.. jag har iaf klippt ner allihopa till botten, för alla blommor/småbuskar bara hänger efter marken.. kanske var det fel drag av mig att klippa ner dom så ? Kan då iaf inte göra nånting ogjort. Men jag tyckte att det kändes som det mest rätta att göra så.. så alla blommor/småbuskar får växa från börja igen..

egentligen så skulle jag vilja ligga o sova just nu.. men jag pallra mig upp för att jag ska ut o fortsätta att kratta, så jag hinner klart idag, för jag ska åka på återvinningen sen o lämna allt som finns på släpet där. hade det inte varit därför så hade jag sovit en stund till ;)


Tjingeling!

Älskar Min Markus!!!


Jag har inte lyckats få nå blåsor än av all krattning, skönt ! ;) men de kanske kommer.. hehe


I´ll be there!

Dagen har vart riktigt bra, förutom att jag vart så jävla trött hela dagen! Weird att ja är de, trots att jag sovit ordentligt nu inatt.. Jajja de blir nog bra ändå..
annars så har dagen inte innehållit så mycket spännande..

Imorrn när jag slutar så blir det nog att man ska ta o kratta gården o plocka ihop allt bråte o tjafs som ligger överallt...
"Det som göms i snö,kommer fram vid tö"
Det ordspråket stämmer verkligen in på vår gård.. hehe..
Men jag hoppas solen skiner så att man kan fixa o ha sig imorrn..

Nu är blodbussen i arjeplog, så då ska man gå o ge blod på onsdag. Blir nog så att jag slår följe med Sandra =)




ne nu ha jag inte så mycket mer att säga.

Jag finns för dig lillsyrran! <3

tjingeling!

Älskar Min Markus!!

Blev inte riktigt som jag hade tänkt...

Inatt så somnade jag inte förräns efter två, halv tre tiden.. Suck!! Försöker göra allt i min kraft för att somna.. men det gick bara inte.. O sen vetskapen att jag skulle upp kring halv sex för att jag skulle jobba -  Det gjorde inte de hela mycket bättre.. Till sist somnade jag uppenbarligen.. Vaknade av väckarn, tror aldrig jag vart så trött som imorse.. hujjedamig!
Dagen på jobbet rullade på, men där mot 11 tiden började tröttheten krypa sig på.. Men eftersom jag visste att rasten kommer kl.12 o då varar den i 4 timmar så var det ju lugnt. För då skulle jag ju sova en stund.
men tror ni de blev nån sömn på min rast? Nä!
För då starta jag tvättmaskin, diskmaskin o sen käka jag mat med pappa. .o efter det bytte jag däck på bilen.. o det tog tid! nedrans muttrar! Fattar inte att dom kan sitta så hårt då de bara är jag som dragit åt dom.. Underligt..
Klockan blev fyra, dags för arbete igen.. men kvällen har gått bra trots min trötthet..
Skönt att komma hem, för nu ska jag slänga mig i soffan en stund innan jag ska lägga mig o sova!

Ska slänga in en bild på min pärla ;)
Dock inte så bra bild då den är tagen inifrån huset..


tjingeling!

Älskar Min Markus!!

Nostalgi..

Satt och kikade på datorn ikväll för att se vad man har för kort egentligen..
Snacka om att man får lite minnen från förr i tiden.. o hur snabbt tiden egentligen bara flyger iväg? vad har man gjort med all tid? vad har jag hunnit med?
Skickade en massa bilder till min lillasyster.. tror vi båda har fått oss ett par ordentliga skratt bara genom att titta på korten..
Samtidigt när jag kollade på korten så önskar jag ibland att allt var som då.. när jag var "ung", när jag gick i skolan..
Säger inte att jag har det dåligt nu, för det har jag det verkligen inte!!
Men ibland känns det som om allt var så mycket enklare förr.. Jag Kanske inte är ensam om att ha den känslan ibland?
Men som sagt, jag har det helt underbart nu, har den mest underbaraste sambon - som jag ska leva resten av mitt liv med! Har nära o kära runt omkring mig - men visst får jag hemlängtan till Piteå, där jag har en stor del av mitt liv också med nära o kära!

nåja under min stund av att gå igenom foton så kom det upp bilder från min bal o student.. Det kändes som en evighet sen fast samtidigt kändes det som om det vore igår..
Som avslut på mitt bloggande ikväll hade jag tänkt slänga in en bild på mig o macke innan vi skulle iväg på balen..

Nostalgi om man som så säger! =)




Tjingeling!

Älskar Min Markus!!


en lång dag..

Klev upp kring 6 tiden igår o gjorde mig klar för att åka iväg till Skellefteå med Monika, Sandra o Felicia..
Handlade lite kläder o mat.. Passa på att handla hem mat då man är på Ica Maxi stormarknad.. Osså handla vi nå spray man ska spraya på mossa.. Har inte bara liiite mossa på gården.. =/
Åt gott gjorde vi också.. :)
Hade en riktigt riktigt trevlig dag igår. tackar så mycket för att jag fick följa med er!
Ni är så snäll som frågar om jag vill följa =)
vi kom hem ganska sent igår kväll.. strax efter tolv tiden på natten.. hehe..
kan säga att jag somnade ganska snabbt när jag kom hem.. Plockade bara upp matvarorna sen la jag mig..

Idag har man väl inte gjort så mycket.. Har bara tagit det lugnt..
Har precis ätit lite go mat o druckit lite cider.. Så ikväll blir det att se på Robinson o inte göra så mycket. Eftersom att man ska jobba imorrn. En delad tur..

Ne nu så ska jag göra annat.

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!

Skellefteå

Om en liten stund så bär det av mot skellefteå med Monika, Sandra o Felicia :) Det ska bli roligt få komma sig iväg till Stor stan.. hehe..
Kan då säga er att jag är gooode så trött nu.. Men man kanske får sig en liten blund i bilen vem vet =)

Ne nu ska jag äta lite frukost innan dom kommer o hämtar upp mig..

tjingeling!

Älskar Min Markus!!

rast,jobb,hem

Just nu så har jag matrast.. Börjar om en liten stund..

Dagen har väl inte bestått av så mycket. Sovit, träna, duscha, hängt tvätt o jobba..
så när jag kommer hem så funderar jag på försöka att städa lite, eller så kanske man tar sig ett litet träningspass till.. får se vad som händer.. annars kanske de blir att slänga sig i soffan en stund..

jajja..

tjingeling!

Älskar Min Markus!!

Trött....

har precis klivit upp.. Har tagit på mig träningskläderna för jag ska träna om en liten stund..
Ikväll är de sista arbetskvällen på våran arbetsvecka.. Tiden går så fort tycker jag.. hehe..

ne nu så ska jag kila iväg o träna.

tjingeling!

Älskar Min Markus!!

Barnvakt! =D

Just nu så är jag barnvakt åt världens sötaste, Nämligen Felicia! :D
Finns det någon lika söt som henne? Man blir så glad när man ser henne, är inte mycket surar miner från henne. Bara skratt o leende :)
Sandra är på nån "rolig" kurs, så därför är jag barnvakt idag. Just nu så ligger hon o sover.
Hon somnade ganska snabbt efter att Sandra åkte.
Men det gör inget att hon sover nu, för hon ska ju iväg o babysimma sen.

blev inte att byta däck tyvärr, vädret var inte så roligt..
men jag har ändå fått saker gjort hära hemma.. Träna har jag gjort 30 minuter.
sen har jag kört diskmaskinen + att en tvättmaskin går för fullt nu.. Så lite ha man fått gjort.
kanske man städar lite tvärt ikväll.. Skulle verkligen behövts dammsuga.. tycker de måste dammsugas allt oftare nu.. underligen.. Dammsög ju i lördags.. jajja.. Så är de =)

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!

Inte länge kvar nu..

Hihi.. Nu är de inte så länge kvart.. Snart är klockan 13 :)
Insåg imorse att det blir inget däckbyte på bilen idag, för de är sådant tråkigt väder ute. kände inte någon större lust att stå ute i "små" regnet o byta.. men skall ta o byta dom imorrn. .
Men en sak vet jag säkert att jag kommer göra alldeles snart o det är att träna på crosstrainern :D
så jag ska bara byta om o sen ska jag bege mig upp på den o köra 30 minuter.

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!



Jag hade liite att göra, så jag gjorde detta i brist på annat.. haha!

Jag längtar!

Dagen har innehållit sovmorgon, tränat, jobbat o sett på tv.

Oooooo vad jag längtar till imorrn!! Hihi!!! =D
Just nu så känns det som om att ingen kan vara gladare än mig :)

Funderar på om man ska kliva upp lite tidigare imorrn så man hinner träna o byta däck på bilen innan kl. 13.
Tror jag ska göra de! =D

Tjingeling, sängen kallar nu.

Älskar Min Markus!!


Yrvaken

Ställde min väckarklocka på halv nio för att inte sova bort hela dagen..
Men det slutade med att jag hade snozat till till kvart över tio.. O nu sitter jag hära med  träningskläderna på. för jag har tänkt ta mig ett pass på crosstrainern nu..
O jag känns lite yrvaken. Men det var riktigt riktigt skönt att få sova länge kan jag meddela er om =)

Nu så ska jag gå o träna.

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!

Jobba, luncha, träna, middag, jobba

har jobba till 12 idag.. sen lunchade jag o sofia på mathörnan..
O nu så ska jag till o ta mig ett träningspass på crosstrainern, min trötthet slog till imorse igen.. Huvva för mig!
Men nu så ska jag träna.. Sen blir de väl att slänga i sig nå middag kanske.. eller middag o middag.. Blir lite fil..
osså ska man till Sandra o hälsa på.. Osså sen ska man jobba igen.. börjar om kl. 16 o jobbar till 21..
Så hejs på er ! nu kallar träningen!


tjingeling!

Älskar Min Markus!!


Gästrum/datarum

Tala om att jag var trött idag.. Vi sov väl till tre tiden idag.. Hemska tider! Men vi la oss ju då också kring fem imorse.. hihi..
Var ut till Ånge igår. Jag o Pappa åkte iväg dit kring tio tiden o var där till 15. Var så himla härligt väder. Låg ute o pressade i solen..
Sen när jag kom hem så förberede jag inför middagen vi skulle ha på kvällen. Gjorde klart sallad o dukade o lite sådant. Duschade o gjorde mig "fin".. :P
Sen kring 18 tiden kom Sandra o Tobbe. Så grabbarna tog tag i grillningen av köttet o vi tjejer "såg" till stripsen o såserna.. :) Korkade upp vinet o njöt =)
Kvällen bjöd på go mat, gott vin + annat dricka o mycket trevligt sällskap =D
Hade en riktigt roligt hela kvällen/natten. Spelade spel o skrattade :) Detta är något som vi får ta o göra om. O nu till sommaren då man kan sitta ute också en stund.
Vi tog oss även en natt promenad hem till Sandra o tobbe för att hämta lite "virke" till att göra go drinkar.
Hehe..
Tack för en mycket trevlig o rolig kväll ! =)

Ikväll har vi inte alls gjort så mycket alls.. bara slöa framför tv o dator.. Snart börjar en bra film som vi ska krypa ner i soffan o se på.. Skulle egentligen velat ut på en promenad ikväll.. men jag tror de får vara osså kliver jag upp imorgon o tar mig ett pass på crosstrainern innan man börjar att jobba.

hade även tänkt lägga in bilder på vårat gästrum/datarum. för nu är de mer eller mindre klart där inne.. Ska väl tapetsera om dära, men just nu är de inte den första prioriteringen vi har. de tapeter som är nu duger än så länge.


Gästrum/datarum före



Gästrum/datarum efter


Före


Efter


Efter



Sådära nu har ni fått en liten blick över hur vårat gästrum/datarum ser ut nu efter vi fått in möbler o så :)

Tjingeling!

Älskar Min Markus!!

go natt

Sandra o tobbe har precis farit hem... O ja o macke ska ta o sova nu.. Men det har varit så himla roligt ikväll tycker jag!=) Tack så mycket för kvällen! Hoppas det blir fler gånger..
Skriver mer imorgon..
Är inte riktigt iordning för att skriva.. Är inte jääääätte full.. men nog är man liiite påverkad.

Tjingeling!

Älskar MIn Markus!!

Händelsefull dag..

Dagen började med att jag jobbade mellan 7-12.. Hade ju tänkt upp o göra ett pass på crosstrainern.. men min trötthet tog över imorse.. Så jag sov istället.. men imorrn då ska jag upp o göra ett pass!

Efter jag jobbat så for jag o pappa ut till Ånge o hälsade på Farmor o farfar.. Gud så varmt o härligt vi haft det idag!
Men dock så börjar isen spricka upp o smälta.. Så det var en hel del vatten där vi körde med skotern... tur det var pappa som körde o  jag åkte.. För jag hade aldrig vågat..
jajja.. Så vi var där till fyra tiden nångång.. Kom hem o la mig o sov en stund.. för jag var så himla trött!! usch!
Sen vaknade jag kring 6 tiden då började vi laga middag.
efter maten så kom sandra o tobias hit, vi skulle se på Talang.. Men det var ju inget =( var ju humorgalan istället..
men vi kika på lite annat..
Hehe.. sen plågade jag o sandra oss själva lite.. =P med en epilator.. Haha!

Kikade på singin bee o grabbarna tog sig lite whiskey o annat gott.
Men imorrn så är de tjejernas tur ;)

Nu så har gardinerna kommit upp i gästrummet. Sängen är bäddad o klar. Så imorrn har jag tänkt att få ordning på vitrinskåpet o allt.

Ne nu så ska jag kila. Ska fortsätta med att få ordningen på hemmet.

Tjingeling!

älskar Min Markus!!

RSS 2.0