Dålig att skriva

jag har inte riktigt kännt att jag orkat eller haft tid att skriva nå i min blogg på ett tag nu..
men jag kan ju komma med en liten uppdatering nu..

Förra onsdagen den 20/8 så blev det en vinkväll hemma hos Anna, mycket mycket trevligt! :) Det måste vi absolut ta och göra om.

21/8 var en mycket lugn dag. men när jag vaknade på morgonen kände jag att jag blivit förkyld :( snorig och inte alls så pigg. Men livet måste gå vidare ;)

22/8 var det jobb som gällde på dagen.. På kvällen hade jag och macke blivit bjuda på middag hos hans mamma. Surströmming -Bläh! inte alls vad jag gillar. men jag fick göra mig hamburgare med strips - Mycket godare :)

Kring 21.30 hade vi ätit klart, duckit kaffe och pratat klart. Så åkte jag iväg till Bea för att börja göra iordning allt för dagen efter - Annas överraskningsfest! (Hon fyllde 20 år) 
Ida hon var och "jobbade", bea hon var i "Piteå"... dom hade redan börjat smått när jag kom..
Men jag hann inter mer än komma så ringde dom från Ida´s jobb och frågar om hon inte kan jobba? -Snacka om paff vi blev.. Det blev ingen - lögn - att hon skulle jobba..
så vi skjutsade henne på jobbet, å bea och jag fortsatte med att göra iordning allt..
Vi gick inte och la oss förräns kring 03.30.. 

23/8 bea kom till mig kring 10.30. Ringde å väckte anna - bad henne gå och duscha. Sen fick hon ta på sig linne och långkallingar.
Bea å jag gick över dit och gav hon en packlista på saker hon skulle ha med sig. Hihi..

Sedan hon packat klart fick hon ta på sig kläderna som vi hade med oss.. Jaktkläder... ;)

Sen begav vi oss ut.. Till Systembolaget där hon fick handla de hon ville ha.. Efter det fick hon lite små uppdrag som hon skulle klara av.. riktigt skojj! Men vi var faktiskt snälla med henne tycker vi ;)

När hon klarat nästan alla uppdrag var de dags för den sista.. hemma hos bea..
Där fick hon dekorera sina tårtor själv - med ögonbindel..Hihi

Middag och fest blev det senare.. Väldigt trevligt var det ! Men hade gärna önskat att jag inte var förkyld, kände mig inte alls i form :(

24/8 jobb som gällde. hade en kvällstur..Inte alls pigg denna dag.. hade ont i öronen på morgonen. men det släppte innan jag åkte iväg och jobba..

25-26/8 har jag vart ledig. och det var välbehövligt. har inte alls gjort mycket.. bara latat mig hemma.

27/8 jobbat.. men förkylning har inte alls slappt ännu.. Och de är en vecka sen nu.. men är inte lika snuvig och jäklig. Men nu är jag hes. =(
Igår när jag startat diskmaskinen, fick jag mig en trevlig överraskning.. Diskmaskinen läckte vatten - JIPPIE!!! =( =(
ringde macke i paniken.. så han sa åt mig att stänga diskmaskinen, skruva av vattnet.. Och macke var inte ens hemma, utan jag var själv hemma. och trots att jag stängt av vattnet, så kom det vatten ut på golvet hela tiden. Mattan som låg på golvet var alldeles blöt.
så han ringde en som skulle komma dit och fixa det dära. Men personen skulle äta middag först.. Så jag fick sitta där och torka vatten i 30 minuter.. Inte alls vad jag tänkt mig..
Nåja han kom och kollade vad som var problemet. Först trodde vi att de läckte under maskinen, för att det var blött på spånskivan där maskin stod, och även om vi hade en "plastskiva" under maskinen som ska göra att vattnet inte kommer under, så hade de kommit under en hel del vatten.
Så han kollade kring vattenkablarna, och japp, där rann det vatten.. Inte var det så dära jätte jätte mycket som rann. Men tillräckligt för att det skulle bli så dära.

Så han fixade det och nu läcker det inte mera. men blött är de på spånskivan.. Men vi håller på att torka de nu med motorvärmare - billigt... men de får vi ta. bättre de än att få vattenskada. för de klara vi oss ifrån. Tur säger jag bara!

28/8 jobbat.. Sista dagen innan ledig helg.. Puh!!

29/9 idag så bär det av mot Piteå! har lite hemlängtan faktiskt. Så det ska bli skönt få komma hem och hälsa på.
på lördagen så bär det av mot sunderbyn där vi ska hälsa på två kompisar som har fått Barn :) ska bli så roligt att få träffa dom. bea och mange ska ockå följa med. så det ska bli riktigt kul :)
Får se om min jobbar kompis är kvar på sunderbyn som också har fått barn, så kanske jag ska träffa henne också :)

Nåja, nu har ni fått lite info om vad som hänt under en vecka.. inte mycket egentligen..

Ha de gött!!

Vännerna ni är guld värda!
Markus jag Älskar dig!

4 år

Idag så har jag och älsklingen varit tillsammans i 4 år! Gud vad tiden går fort - men ändå känns det som igår.
Älskar han mer och mer för varje dag, går inte en dag utan att jag tänker på honom. Mitt hjärta slår för honom. Kan inte tänka mig ett liv utan han, det är DU som får mig att orka livet, du som får mig att le.
Det är DU som orkar stå ut med mig varje dag ;) Det är DIG Markus jag älskar - Nu och För Alltid! Mitt Hjärta är ditt hjärta, Och ditt Hjärta Är Mitt hjärta! Jag Älskar Dig!

Igår fyllde älskligen 25 år.. Så Det blev kaffe, tårta och smörgåstårta för hela slanten. Riktigt trevlig. Och jag lyckades göra en smörgåstårta som gick att äta även om det var min första som jag gjort själv.

Idag har vi inte alls gjort så mycket. Jag har varit ledig idag och är ledig imorgon också.
Så ikväll har markus mamma och farmor varit hit och gästat kaffe å tårta :) mycket trevligt.
Och nu ska jag upp till Anna o vi ska dricka lite vin å bara ha det trevligt.


Får skriva mera senare. Har inte riktigt så intressat blogg egentligen, men men skriver ändå =)
Hihi...



Min Allra Första Smörgåstårta


Rast

Nu så har man 4 timmars rast, mycket skönt. Vet inte riktigt vad jag ska göra på den.. Men det blir nog bara att ta det lugnt  och göra sig något mat senare.

Och inatt så har ett par kompisar till mig fått barn, en liten flicka! :) 
Ska ringa till dom senare idag och gratta dom, för dom ligger nog och sover nu efter att ha varit igång inatt.

Inatt så gjorde vi bort och tvättade alla kläder och handdukar, sängkläder. Så nu är sånt ur världen för ett tag :)
Sedan så rensade vi bort gamla kläder ur garderoben, så nu har man mer plats att kunna fylla upp med nya ;) Hehe..

Nu har vi bara dammsugning, dammtorka och skura kvar. men det tar jag nog imorgon när jag har slutat att jobba klockan fyra.

Nä nu så har jag väl inget mera att förtälja..

ha de så gött - kram


Ledig idag

riktigt skönt att vara ledig idag. men imorrn så jobbar man en delad tur, mindre roligt. men men så är det.
Har haft en väldigt skön start på denna vecka, vilket är bra :)

Igår så var man upp och grattade Anna som fyllde 20 år! hon bjöd på en riktigt god smörgåstårta :)

Sedan åt jag och macke uppstekt palt, snacka om gott, var riktigt längesen man åt det!
Somnade framför tv:n i väntan på att min kusin skulle ringa, men hon gjorde aldrig det. Så jag sov till halv tio!! hujjeda mig ändå. Det blev inte mycket gjort den kvällen.
Såg en film och gick å la mig sen och sov, igen..

Idag så har man inte gjort många knop.. måste ta tjuren i hornen och gå ut och tvätta! Har hur mycket kläder som helst som jag skulle ha tvättat tidigare i veckan, Men man är ju så lat att man har skjutit upp de hela veckan- fy ändå på mig!
Sen skulle man ha försökt att få det lite snyggt hemma eftersom att Hjärtat fyller 25 år på tisdag! :)

Ska försöka få honom att dammsuga så kan jag dammtorka och skura i lägenheten, då har han ju varit lite delaktig ;) Hihi..

Nä nu kan jag inte sitta hära och slösa bort en massa dyrbartid..

Älskar dig Markus - 4 år tillsammans på Onsdag!


Kommer nog att känna mig som denna kvinna på bilden efter idag.. Haha!!


Sista delen..

Nu så kommer den sista delen av min semester, den sista helgen..

Fredag 8 Augusti: På morgonen så packade jag ihop de allra sista som skulle ner i väskorna. Säger bara det att fullt blev de i väskorna och tungt. haha!
Sedan inväntade jag att Mariana och Markus skulle sluta jobba kl.13. Så när dom kom hem gjorde vi oss lunch och packade sedan in oss i hennes lilla Mazda ;) Åkte då iväg och hämta Gunilla och hennes kille. Hon skulle också till Gävle och vi fick resan av henne, så det var ju snällt :) Billigt blev det för oss.
55 mil att sitta 3 stycken i baksätet, det var lite spännande, för det var inte riktigt gott om utrymme om man som så säger :P
men det GICK!! :D Men med lite bensträckare då.
Kom väl fram kring 21.00 till Faster Anna-Karin, där vi då satt och väntade på att pappa, johan å kattis skulle komma hem från gävle city. Medans vi väntade så drack vi lite vin å surrade på :)
Kring 2 på natten kom dom.. Jag, markus och mariana satt i vardagsrummet och väntade på att han skulle komma in dit och se oss. Snacka om att han blev överraskad när han såg att vi satt där. Han trodde ju att vi var i Småland :)

Lördag 9 Augusti: klev vi upp mitt på dagen och gjorde oss klara för att åka in till gävle och festa.
Kring 5 tiden var vi framme hos dom som vi skulle festa hos. Frida och per. Riktigt trevliga var dom.
så där satt vi under början av kvällen och spelade öl-spelet. gud så roligt!! Har aldrig skrattat så mycket som då :)
Vi hann ut en sväng på festivalen också, för pappa hade dragit nitlotten i öl-spelet och var tvungen att åka en karusell - som han hatar.
Kring 2 tiden  begav vi oss tillbaka till bodås där faster anna-karin, johan och hans tjej kattis bor. när vi kom fram dit, gick mariana hem och la sig för hon var ganska så trött. Men vi andra fortsatte att festa vidare hemma hos Johan å kattis.
Det var riktigt skojjsigt :) Vi spelade rockband, det var inte lätt att spela trummor med alkohol i blodet. Men kul var det!! :D
Klockan 5 på morgonen så gick jag och markus tillbaka till huset där vi bodde, då var vi trötta och inte nyktra. Men jag hann inte mer än att se sängen så sov jag ..

Söndag 10 Augusti: Fy bövlen vad jag mådde pyton denna dag.. Har aldrig mått så dagenefter. Nåja.. Smällar man får ta, men kul var de, så det var värt de.
klev upp kring 12, utvilad var man inte. Mariana och markus åkte hem kring ett tiden och jag blev lämnad kvar för jag skulle åka tåget hem.
Packade mina väskor och vilade en stund, för hade så ont i magen.. Usch!
åt middag - vilket var välbehövligt för sen mådde jag bra.

Ringde även SJ och sa att jag skulle hoppa på i Gävle. Men fick då veta att Tåget jag egentligen skulle åka med från jönköping gick inte ens förbi Gävle. Så jag fick mig en ny biljett, men en sittplats :( Hade egentligen ligg i jönköping tåget.
men inte så mycket att göra åt, eftersom att jag måste ju komma mig hem.
behövde då inte betala den nya biljetten, för tjejen jag pratade med sa att killen jag pratat med på fredagen hade lovat nånting som dom absolut inte får. För dom kan aldrig garantera till 100% att det går.
Men det var snällt av henne att jag fick biljetten :)

När jag och pappa hoppade på tåget så fick jag se vilken fin plats jag hade :) Fick sitta i en 1:a klassig kupé, 5 platser, men ingen som satt där förräns när vi kom till umeå :) Så pappa som satt ute i gången, han fick komma in till mig och sitta hela natten :)
Men det var en jobbigresa, för man sover inte riktigt gott när man har sittplatser.

klockan nio Måndag 11 augusti var vi framme i Jörn. Där stod kusinen Lill-Anders och väntade på oss. Jag sov hela resan till Arjeplog. Och sen när jag kom hem så duschade jag bara och sedan sov jag till nångång på kvällen.

Men nu har man rest så det räcker känns det som, iaf för ett tag framöver. Hehe..

Sommaren har varit hur underbar som helst och rolig. Är väldigt nöjd med vad jag gjort på min semester!

Tjingelling på er

älskar dig Markus! -  Har saknat dig så otroligt mycket när jag varit borta. Men nu är jag hemma och vill aldrig sluta kramas med dig ;)

Nu var semestern över...På riktigt

Då var den sista semester veckan över...:-(

Mellan den 21 juli till den 1 augusti så var vi i gnarp och hälsade på Svärfar - olof, extra svärmor - marie och Simone. Macke och micke hjälpte till med att gräva ner jordvärme till huset deras.
Sen har vi varit iväg allesammans till Sthlm mellan den 25 -27 juli. Var på skansen och gröna lund på lördagen. riktigt roligt! Men dock var det varmt som bara den hela helgen. Och även veckan! Olidligt att vara ute..
På söndagen så gjorde vi ett besök på Naturhistoriska Muséet innan vi begav oss tillbaka till Gnarp.
Har blivit en del promenader med deras hundar Isor och Laura. Har varit riktigt skönt att vara ute och gå, så man känner sig lite nyttig iaf, fast man haft semester ;)

Den Onsdag 30 Juli for jag, macke, simone iväg till Boda borg utanför sundsvall. var där i 5 timmar och lekte i alla celler. Haha.. Snacka om att jag aldrig haft så kul! :)
Men efter att ha varit där och krypit i alla de tunnlar som fanns, så var man ganska vacker blå om knäna, och ömma. Insåg inte förräns när vi skulle hem - att det fanns knäskydd att hyra!

Fredag 1 Augusti begav vi oss hem från Gnarp och jag gjorde en tripp vidare till piteå. Skulle sitta barnvakt till Lillebror Sebbe som är 6 år. Mamma och mange skulle iväg och campa och ha barnfri helg.
Så sebbe och jag for iväg på kvällen och hyrde oss 3 barnfilmer. Hehe och hade bara en mysig kväll med film och godis :)
Såg på bee movie och på Alvin och jordekorrarna! Haha så jäkla rolig film det var. Sebbe och jag skratta så vi höll på dö :)

Lördag 2 Augusti: For jag och sebbe på Piteå havsbad och såg på Dinosarierna som dom har där. Sebbe tyckte det var lite spännande och att dom var stora..
Sen for vi iväg och åt en god pizza på Blå ängeln. Där träffade jag Malin från Jobbet. Riktigt kul.
På kvällen blev det mera film och mera godis ätande. heheh. då såg vi på Råttatoullie, Kalle och chokladfabriken. Men sebbe orkade inte se den sista så han somnade :P

Söndag 3 Augusti: Då ägna vi dagen åt att städa till lite grann hemma i huset, och invänta mamma å mange.
Sen när dom kom så såg på vi Alvin och jordekorrarna med dom.
Sen var det bara för mig att packa om väskan. Och mamma å syrran skjutsade mig till tåget i Älvsbyn. Där min resa fortsatte ner till Småland. Där jag skulle hälsa på min Kusin Mariana och hennes pojkvän Markus.



Tåget i älsbyn skulle komma in 22.39 men det kom in ungefär 1 ½ timme försent.
Sedan under natten så hann vi bli försenade ytterligare 1 timme *suck*
Vi skulle vara framme ca 11.00 den Måndag 4 Augusti. Men istället var vi framme klockan 15.00
Så då skulle alla vi som var försenad få boka om våra biljetter för att kunna ta oss vidare från Sthlm.
När det väl var min tur framme i kundtjänst, så hade jag 4 minuter på mig!!! Att hitta på perongen - Och jag att hitta i Sthlm!! HERREGUD säger jag bara. Men hon var så duktig på att förklara så jag hittade direkt. Men när jag hoppat på tåget så stängde dom precis dörrarna, så jag hade tur som kom i tid!
På tåget fanns inga sittplatser kvar, så alla som hade kommit med det försenade tåget, fick ståplatser, i 3 timmar!
FY BÖVELEN!
jag skulle vara framme i Jönköping 16.00 men kom fram dit kring 20.00
Tror aldrig jag somnat så fort den natten som då.

Tisdag 5 augusti: Vaknade klockan 10.20 och har nog aldrig sovit så gott som den natten ;)
Mariana och Markus jobbade till 4. Så jag duschade och bara slappade denna dag. Fy så härligt de var att duscha, man känner sig inte så fräsch av att sitta i tåg i över 20 timmar.
När mariana och markus kom hem så åt vi middag och sedan for vi till Hennes brorsa Tonie, där vi skulle sitta barnvakt åt hans barn, Saga :) En riktigt mysig och söt tjej. hehe..

Onsdag 6 augusti: Mariana hade fått ledig både onsdag och torsdag så då hade vi tid att kunna lite saker. För jag skulle aldrig låna bil och köra själv i forsheda, eller åka iväg till Värnamo eller Jönköping. Jag skulle ju vara borta med vinden. haha!
Men denna dag åkte vi till Värnamo och kikade runt på lite affärer, shoppade inte så mycket egentligen.
På kvällen så tog vi oss en längre promenad med hundarna. Riktigt skönt ute faktiskt :) var skönt med en promenad.

Torsdag 7 Augusti: Då åkte jag och mariana iväg till Jönköping. Gick på Ikea!! ;) Och även på en massa klädaffärer, snacka om att det finns mycket dära. Synd bara att man inte får med sig hur mycket som helst hem, då man åker tåg :/ Sen hade jag inte så stor väska, så jag fick köpa mig en till.. haha.. annars hade jag inte rymt allt från ikea ;)
På väg hem från Jönköping så kom Mariana på att vi skulle ha dragit iväg till Gälve under helgen. Och överraska min far som var i gävle och hälsade på.
Samt att det var gävle city. Så vi kollade med Faster Anna-Karin om vi fick bo hos henne under helgen. Och det gick bra. Sedan kollade jag om jag kunde få hoppa på tåget i Gävle istället för i Jönköping. Och det gick bra fin fint enligt den jag pratade med.
Så Då blev det bestämt vi drar iväg till Gävle fredag.. Skoj!!


Nu orkar jag inte skriva om vad vi gjorde under helgen ikväll.. För nu måste jag sova.. För jag börjar om att jobba nu imorgon kl.7.. Undrar hur jag ska orka upp.. *hm*
Skriver resten imorrn om hur helgen var och hur det gick!

Tjingeling på er





Älskar dig Macke!! Snart 4 år tillsammans ;)

4 veckors semester snart gjord..

Herregud vad tiden går fort.. Snart så har 4 veckor gått.
Och på ett vis känns det inte som om att jag har hunnit med nångonting, fast jag har ändå gjort väldigt mycket under min semester.

Gick på semster den 10 Juli. Samma dag så for jag till lycksele där jag bodde i husvagn med mamma, mange och lillebrorsan sebbe. Och där var vi fredag till söndag.
Sen följde jag med hem till piteå och var där till på tisdagen.

Tisdsag 15 Juli: Då åkte jag hem till Arjeplog och med mig på resan fick jag lill syrran emelie som skulle komma och vara hos mig under veckan. Mycket trevligt!

Onsdag 16 Juli: Då kom Markus lilla syster Simone till oss och skulle vara till fredag var det tänk, men p.g.a omständigheterna fick hon vara hos oss hela helgen och åkte med oss ner till Gnarp på måndagen.

Torsdag 17 Juli: For vi iväg till kraja och badade. Var väldigt varmt denna dagen, men direkt vi skulle ner i plurret så blev de molingt och kallt.. :/ Snacka om otur.. Men vi bada ändå. Hehe.. Men den som var längst i vattnet var Simone.

Sedan på kvällen så for vi till svärmor, sedan skulle vi iväg och hämta biljetter till dom och köpa biljetter till små barna, för dom ville med på Brolle som skulle spela under yran..
När vi då ringde och skulle boka, så fick inte emelie eller simone följa, för dom var under 15 och var tvugna ha med sig målsman.. Men då blev jag sur och ifrågasatte hur de kunde komma sig att på Piteå dansar och ler så behöver man bara ha med sig mormor och morfar eller någon vuxen med sig.. Men här i lilla Arjeplog så gick det inte!
Nåja hon höll på att man måste ha målsman med sig, alltså en förälder..

Vi åkte till svärmor och lämnade deras biljetter.. Och efter vi hade suttit där en stund så ringde då denna kvinna upp igen och säger att flickorna fick följa med, för då hade hon prata med någon som sa att de räckte med att en nykter vuxen fick följa.. Tji fick hon!!
Så helgen blev räddad för tjejerna..

Var tänkte vi skulle på yran på kvällen så Simone fick åka lite karusell.. Men De hade ju inte ens öppnat och ändå stod de att de började den 17 juli kl. 18 på kvällen.. inte ens de kunde dom hålla! Dåligt..

Fredag 18 juli: Blev en ganska lugn dag denna dag. Tog tjejerna med mig och inhandlade mat för helgen och nå gott till dom så dom hade under helgen också.
var ut en liten sväng på yran så Simone fick kika, men ingen karusell åkte hon, hon köpte bara lotter och spelade på annat :) Så hon vann en massa mjukisdjur och uppblåsara hammare och boxningshandske.
Sen åt vi nachos till middag och jag gjorde mig klar inför kvällens fest.. Sedan bar de av till Anna och fest för hela kvällen.. Blev utgång på medan också, var riktigt riktigt trevligt!
Gick hem kring 3 på natten, för då var Simone ledsen för Emelie hade somnat :/ Så hem och natta henne, och på den nattningen så somnade jag också..

Lördag 19 juli: Skönt att flickorna sov länge denna dag, till typ halv elva, då kommer Simone inropande : VI skuullee ju see MOTORCROSS!!
Så upp och hoppa duscha och göra sig klara. Men vi beslöt att vi inte skulle se på det, för de var tydligen mycke små knott å mygg i backen..
Så vi gick en runda på yran, och tog oss en sväng i virvel vinden.  Men inte emelie hon var för feg ;) Simone ville iväg och bada på kraja så vi for dit en stund.
Sen var de hem och göra sig klar för kvällens fest.. Göra middag.. äta och sen iväg till anna igen..
Utgång denna kväll också, och denna kväll var de brolle som var och sjöng på Medan! sjuk bra han är!!
Denna kväll vart även lyckad tycker jag!
Men var tvungen hem kring 3 denna kväll med, för simone hade inte somnat..
Och så klart somnade jag med,....

Söndag 20 juli: En mycket lugn dag. Sett på filmer idag och inväntat att emelies buss skulle komma..
Mycket tråkigt att hon inte kunde följa med oss ner till Gnarp, men har man fotboll så har man:S

Jag och macke packade och tvättade hela natten. Så kring 2 på natten la jag mig. och macke strax därpå..

Måndag 21 juli :  Min födelsedag och en bilresa ner till gnarp!
alla var vi trötta, men jag fick köra första delen och det var tungt, men de gick!

När vi kom fram så for jag iväg och handlade tårta och bjöd på det.

Så i Gnarp har vi tillbringar nästan 2 veckor. Måste säga att det har varit riktigt skönt att vara dära.
Micke och macke fick hjälpa deras far med en del arbeten, men dom har varit så duktigt allihopa!


Nu orkar jag inte skriva mera om vad jag har gjort - inte idag.. Skriver mera sen om vad jag gjort de övriga veckorna..
Och vad jag gjort.

Älskar dig Markus!! Du är mitt Hjärta, du är den som får mig orkar med dagarna! Du är mitt ALLT!

RSS 2.0