Svettigt värre & på begäran

Detta kommer nog mest bli ett inlägg som innehåller mycket bilder, på begäran av min syster ;)

Men börjar med att berätta vad som hänt på senaste .. Fredag så åkte vi iväg till piteå till lasarettet till barn. innan samtal & undersökning av lilleman var de vikt och längd. Han vägde då 6970 g & var fortfarande 66 cm lång ;) sedan var det dags för samtal med läkaren, Sven en ca 30 årig man.. kan ju tala om att han såg inte ut som någon Sven.. :P
Läkaren frågade oss lite om lillemans historik med skiteriet och sedan om allergier och så på våra sidor. efter han pratat med oss så gjorde han en undersökning av lilleman.. han undersökte från topp till tå. Men han tyckte inte de va nå konstigheter alls med han eller med lillstjärten..
Han gick iväg och rådfrågade med en annan läkare om vad som skulle bli.. Dom kom fram till att vi ska prova med mjölkproteinfri välling & mat,gröt. Inte för att han har någon allergi eller så, men mer för att mjölkproteinet kan störa magensfunktion typ eller de kan störa bajseriet.. så vi ska prova med det..

Men efter beöket i fredags så har lilleman skött sin mage varje dag.. Mysko! Kanske känner på sig att vi ska prova nå nytt så han sköter magen perfekt i hopp om att slippa ;P


Idag så har jag och lilleman haft fullt upp. Klev upp 10 & gjorde oss klara för att sedan fara till Kyrkis. Riktigt trevligt! Länge länge sen jag var där. vet inte varför de inte blivit så att vi inte farit faktiskt.

Efter kyrkis så for vi & handla lite och sen hem till huset för att städa.. Tog typ 2 timmar att städa.. Och ändå var det inte mycket att städa. Dammtorka lite snabbt & dammsuga & skura. Sen renbäddade jag i alla sängar också. Medans jag städade huset så passade jag på att tvätta upp allt hemma i VÅRAN tvättmaskin! Åhh vad jag saknar mitt hem nu!! Vi har de bra här.. Men jag längtar Hem.. !
Nu är de rent igen.. eller renare.. ;)  Dom har knappt stökat ner någonting alls.
Men huset är nu sååå himla varmt , så jag höll på dö av värmeslag typ medans jag städade. Är lite drygt 23 grader varmt i huset och vi brukar ha 20, max 21.

efter städningen så åkte vi förbi Elis morfar en sväng. Blev väl där ca 1 timme :) innan de bar av "hem" för att börja med middagen.

Och nu sitter vi och ser på "ullared".. 

Nu ska ja slänga in lite bilder på lilleman.. Blir bilder från då han sitter i sin hoppgunga och i sin gåstol.


Heej





Hihi sötnöten våran


Titta på mig


Älskar ansiktsuttrycket


Vackra vackra barn!




& nu till bilder när han sitter i sin gåstol.. Idag så körde han fram den typ 1 meter & sen backa han tillbaka till där han startade. Han är så duktig! :)










Gillar vad han gör med munnen på bilden.. Hihi sötis!


Barbaflink & Igelkotten

Iförrgår på morgonen så låg jag & lilleman o bara myste & busa i sängen innan vi gjorde morgon.
-Då Elis föddes så fick han En liten barbafigur av oss, Barbaflink :)


Varje morgon så ligger han o pratar med den där & drar o gnager i den.. Sötis.. Så iförrgår morse så var de en liten fight med Barbaflink ;)







Fick inte med den riktigt fighten med barbaflink.. ;) Men han ligger o drar hans armar åt alla håll & kanter.. Hihi..


Här är några bilder på Elis då han tar sig an igelkotten - igår morse.. :) Den fick han av sin farmor då han föddes.




Hej hej på dig igelkotten



nu du...


Kom an bara .. ;)



Det finns inget bättre på morgonen än att ta över lilleman från sin säng & till "våran" säng & busa o mysa med honom! Han är så himla go & alltid glad på morgonen! :)
När han vaknar så hör man hur han ligger och pratar med sängmobilen eller med något av alla gosedjur han har i sängen & sen så "skriker/gnäller" han till då han vill vi ska vakna & när man då vaknar & tittar på honom så ger han en världens underbaraste leende! :D Man kan inte annat än bli glad då!
Det finns inte ord så det räcker för att beskriva hur mycket jag älskar Elis! Han är de bästa som hänt mig & macke! Det är nu våra liv har börjat på riktigt! Och jag älskar det :D


Fullt upp

Gårdagen så hade vi fullt upp jag & Elis. Började med att vi var på föräldraträff kl.13. Faktiskt riktigt skojj att träffa andra mammor & se deras små bebisar :)
Elis var verkligen nyfiken där han låg på golvet med de övriga bebisarna. han låg och kollade in varenda en. =) Söta ungar!
efter träffen så var det dags för babysim..Var väl egentligen sista gången, men nu blir de kanske så att vi fortsätter - skoj! Hoppas att ingen ringer & säger nå annat. För vi gillar verkligen att fara på babysim - är så mysigt! :)

Efter babysimmet for jag förbi huset en sväng och tittade igenom lite hur läget låg till.. allt såg fint ut, förutom att någon av testarna vridit sönder låset på lilltoan, så macke fick köpa ett nytt idag och sätta dit.
Sen måste jag dit idag för att renbädda i lillagästrummet - han som bodde där flyttade upp till vårat sovrum. Han tyckte tydligen de va lite kyligt där nere.. vilket vi inte tycker de - enbart om man har öppet dörren till garaget för länge. Nåja, man är ju olika i vad man tycker är varmt & kallt :)
Så när Elis vaknat & ätiti så tar vi oss en promenad dit och gör bort bäddningen.

Sedan igår kväll så var de årsmöte för Blåklockan - Dagis. Hade egentligen ingen större koll på vad dom surrade på om.. Men då har jag då varit där & lyssnat iaf =)

Idag har vi inte så mycket inplanerat mer än att vi ska till huset och renbädda. Och sedan ska jag ladda upp för att jobba inatt.

Imorgon så bär de av till Kusten - piteå, där vi ska till sjukhuset på barn. ska kolla upp elis lilla rumpa... har lite besvärligt med bajseriet ännu. Så får väl se om de är så att han är trång. Eller om vi kan få nå tips & råd för att underlätta för honom. Nu är de väl bättre än vad de var tidigare. så det är ju skönt de. Men får vänta och se vad dom säger imorgon.

Tänkte jag ska slänga in lite bilder på lillkillen! =)
Han fick gröt o katrinplommonpurée en dag & vi provade den nya heltäckande "haklappen" inköpt från IKEA.. Men den var inte lika bra som en hederlig hård haklapp.. haha.. vi hade mat över hela elis ansikte och över tröjhaklappen.. Haha!!







Ojj så kladdig jag är mamma




Grabben som kan!

Gårdkvällen bestod inte av mycket.. Elis han sov & sov.. Totalt utslagen efter sprutorna. han somnade till och med före sin "normala" sovtid.. Utan ens att ha ätit välling. Han åt bara majs & potatis med katrinplommonpureé och kanske 1 timma efter de somnade han & sov för natten.. Dock blev det en tidig morgon för oss istället - eller tidigare än vad vi är van ;) Han vakna kring halv åtta.. Så då blev de välling och en hel del bus i sängen & sedan somnade han om en stund..

När han hade sovit ett tag så gjorde vi oss klara för dagen, kring 10. Osså skrev sandra o frågade om vi ville följa ut i de fina vädret. Såklart de :)

Så idag har vi varit ute på en härlig promenad i de fina vädret. Dock så blåste de lite grann & de var väl mindre trevligt.. ;P

annars har vi inte gjort mycket mera idag.

Elis gör lite fler framsteg nu. Sakta men säkert :) Han rullar från rygg till magen - då han känner för de ;)
Sedan då vi har honom på mage så är han otroligt duktig på att ta sig runt, liggandes på magen forfande, ser han en sak som ligger liter mer åt höger eller vänster sida om sig, så vrider han sig åt de håll saken ligger =)
Han gör även försök till att vilja krypa.. Men har inte riktigt fått in finliret i krypningen.. nångång ska de väl ske!
Nu tränar vi smått med att han får sitta själv, när man är utmed han såklart!
Ska slänga in bilder så ska ni få se vad han är duktig vår grabb :)

Älskar honom sååå mycket! Man vill ju pussa på honom hela tiden & gosa med honom!! åhhh vad jag älskar han!!

Visst är han duktig? =)









Han är såå jäkla söt!!


Ser nå intressant på Tv:n


BVC - 5 månaderskontroll

Shit vad tiden går fort! På fredag blir min lille kille 5 månader!! Snart har det gått ett halvår sedan han kom till världen.. Hur sjukt är inte det?? var ju nyss han var nyfödd & pytteliten.. Och nu är han stora killen :)

Vi var på kontroll idag & den gick bra! Han väger nu 6930 g & är 66 cm lång :)
han ligger liiite under sin egna kurva, men hon tyckte inte de var nå att hetsa upp sig för. Utan ska bara kolla så han inte sjunker nå lägre.. Men hon ville vi skulle ge honom mer smakisar än vad vi gör. eftersom han är så himla aktiv av sig! ;P

Sedan fick han även sprutor idag.. Är ju två sprutor som man får & då brukar dom vara 2 stycken som sticker samtidigt, så man slipper flera stick.. men idag var hon själv så då blev det 2 stick.. första sticket gick hur bra som helst, han sa inte ett knyst.. han bara tittade i barnmorskan under tiden hon stack.. spruta nr 2 som va i andra benet, då gnällde han till typ 2 sek. sen var de klart. han var så duktig, mammas lille pojk! :)




Elis har börjat göra någon min med munnen hela tiden. han suger in underläppen så han liknar typ en gamling som tagit ut sina proteser ;P Sötis!



Bästa uppvaknandet!! Hehe.. Elis ligger och tittar på mig & så har han små fötterna utanför spjälsängen ;)


Vad tror ni? gissa

Imorgon så ska vi på Bvc - på 5 månaderskontroll & Elis ska få sprutor.. Ogillar sprutor - jag! :P Får se hur det går för Elis denna gång.. Förra gången grät han bara just då dem spruta i benen. Sen var de klart. Då var han glad igen... :)

Ska bli spännande att se vad han väger & hur lång han blivit. Vad tror ni ?
Sist vi var på kontroll så vägde han 6200 g & var 63 cm lång

Jag tror han väger 7 180 g & är 66 cm lång.. Känns som han vuxit massor på denna månad! Så de ska bli spännade att se om man ens är i närheten av min gissning eller om jag är totalt ute och cyklar! ;P

Elis är så duktig nu att han håller flaskan mer eller mindre själv numera.. Ibland får man hjälpa honom och fixa till flaskan.. Men lägger man till honom på golvet eller i soffan/sängen, och ger han flaskan så ligger han och äter själv.. Fast de är ganska mysigt att sitta & hålla honom ändå medans han äter, fast han håller själv :) Mysgrabben! Håller man han i famnen då han äter så gillar han att ligga & ha ögonkontakt med en. De är Kärlek! ♥
Så har han gjort sedan han föddes - Ha ögonkontakt när han äter. Är såå mysigt!
Jag älskar min Son mer än allt annat!! ♥ ♥


Brudklänning!

Åkte med Bea hem till piteå i tisdags och kom hem igår.. Skönt komma hem till mamma & hälsa på :)

I onsdags efter mamma slutade jobba så åkte vi in till stan & kikade på brudklänningar.. Provade väl 4 st. Men blev helt förälskad i den första klänningen som jag provade :D Såå... Jag köpte den! Nu har jag den här hemma. Och kan inte mer än längta ihjäl mig tills juni!

Klänningen som jag köpte satt så himla bra. Den hade drapering över magen, så man ser inte "hänget" man fått efter graviditeten.. Sen  är de snörning baktill, så det gör att man får former & gör att man ser lite smalare ut. Helt perfekt! Kände mig så himla vacker i den!

Närmare sommaren så ska jag tillbaka till butiken för att återigen prova den, tillsammans med skorna o sånt till. För att se om de behöver sys till något. Sen ska jag prova någon slöja till också.

Det börjar kännas mer verkligt! Jag ska gifta mig :D Inte hade väl jag trott jag skulle gifta mig! Att jag skulle få stå där i butiken och prova så fina klänningar! Helt otroligt - jag längtar! :D

Allt fler pusselbitar börjar falla på plats gällade dopet & bröllopet. Har nog bestämt klart vilka låtar som de ska bli - tror jag ;)


Kärlekens dag & sorgens dag!

2002-02-14 en dag som jag inte trodde skulle sluta som den gjorde.. Min/vår älskade Mormor somnade in :´(

Allt är som en enda röra den dagen. allt är som i en dimma.. har ingen tidsuppfattning om när allt händer & vad som hände & hur saker hände egentligen.

Nu skriver jag dagen som jag minns & kommer ihåg hur det var - kan hända att det inte var så här allt skedde, men de är som sagt vad jag kom ihåg det. Kan ha varit helt annorlunda också.

Jag kom hem från skolan den dagen & vi satt oss ner för att äta middag då mamma (?) fick ett samtal & hon blev alldeles virrig - om man kan säga så.. Slänge på sig ytterkläderna & pratade osammanhängde om samtalet hon fick. Hon var tvungen till sjukhuset, nånting med att mormor var där & hon var dålig..
Mange sa till henne att vänta så får vi alla följa med. Så vi for tillsammans allihopa dit..
När vi kom dit så såg jag ju på en gång att de var nånting som inte stämde med mormor, hon bara låg där. Förstod ju att de inte var bra med henne.. Vet ju att hon hade cancer, men att den nu tillslut hade tagit henne ville jag inte förstå :( min mormor!

Vet inte hur länge vi var där med henne.. Till sist tog hon sitt sista andetag & jag ville bara inte inse att min älskade mormor lämnade oss!
Vi grät & grät & grät flera timmar.

Vet att jag och emelie var i fikarum för besökande/anhöriga.. Men jag vet inte om de var före mormor somnade in eller om de var efteråt...

Vi ringde till min lillebror som var i Arjeplog & berättade hur läget låg till - innan hon somnade in. Han hann tyvärr inte komma innan hon somna in.. Men han fick iaf träffa henne en sista gång!

Jag vet att jag satt på en stol i ett hörn alldeles själv & grät.. Tårarna slutade aldrig komma! Att se morfar gråta var nog bland de värsta av alla som grät.. Han förlorade sin älskade, sin fru, sin livskamrat, sina barns mor & vår mormor.. Att se min älskade morfar så ledsen var hjärtskärande! :(

Personalen gjorde mormor så fin. Kopplade bort slangarna som var & bädda med ett lakan över halva henne - ni vet som man gör - händerna på magen och så la dom dit en blomma  (?)
Hon såg så fridfull ut Mormor ♥

Jag vet att hon är på ett mycket bättre ställe nu. Där hon slipper plågas & ha ont.
Jag beundrade mormor som trots all medicin & säkert smärta hon hade, så var hon alltid, då menar jag alltid glad!

Jag minns en gång då jag var där & hon tog fram sin medicinlåda, proppfull med mediciner & sånt.. Jag minns jag frågade henne vad allt var för. Medans hon tog medicinerna så förklarade hon vad allt var för.. Den ena medicinen efter den andre.. Medicin för att hjälpa en annan medicin som gav biverkningar o.sv. medicin för medicin.. ganska hemskt.. Då man får biverkningar en medicin så får man medicin för att man fått biverkningar.. Slutar ju med att man har hur mycket som helst.. Som mormor hade..

Jag tänker ofta på min mormor & önskar att hon fanns här och fick se allt som skett..
att få se sitt första barnbarnsbarn Elis. . se att vi skaffat hus & jag har flyttat till arjeplog.. att jag ska gifta mig åt sommaren! Såna saker.. Men jag är säkert på att hon sitter uppe i himlen & vakar över oss & tittar på oss!
♥ Du är Saknad Mormor  ♥

Mormor & lillasyster Emelie



I allt detta ledsna så är det ju Kärleken dag. Som jag ägnar mina tankar & kärlek åt min familj. Detta är Elis första alla hjärtans dag =) Och mycke kärlek - som alla andra dagar- blir det åt honom också idag :) Mycke mys, med pussar & kramar till honom & bus såklart! Macke jobbar ju såklart & kommer inte hem förräns ikväll. Men då blir det en god middag & rå om varann.

Jag önskar er alla en bra alla hjärtans dag & skänker en värmande kram till alla!


Inge vettigt..

idag har jag egentligen inget vettigt att förtälja i bloggen.. Dagen har inte bestått av så mycket alls faktiskt..
Tagit mig en promenad med sandra idag :) Inte någon super lång eller speciellt läänge då kylan bet i kinder.. Men trevligt var det att komma ut & i trevligt sällskap! :)

Elis fick äta lite broccoli & potatis idag, har han gjort 1 gång tidigare utan grimaser eller så.. Men idag gjorde han världens grimaser efter varje tugga, tror inte han tyckte de var speciellt gott idag.. Trots grimaserna så gapa han efter mer ;) Gjorde så att jag doppa varje tugga i lite päronpureé. Knappt så man såg de, men då åt han utan att göra nå grimaser :P sötis.. hihi.. Vet inte vad de var som gjorde att han grimasera idag då han åt förra gången utan de.. Nåja. De där är väl olika, så är de nog för oss vuxna med ibland :)


joo osså har jag sytt en till dregglis idag.. hihi ;)
på våran promenad idag, så gick vi förbi hemma och jag letade efter nå fler tyg som jag kunde använda.



Framsida






Baksida



Kanske inte är så himla roliga blogginlägg just nu från mig. Men att göra dregglisar är som det jag håller på med om dagarna då tid finns. Är ganska kul göra dregglisar fastän dom kanske inte är världens finaste, men dom duger för oss :)


massproducering..

Nu har jag sytt ytterligare en till dregglis.. Kanske man skulle starta en dregglis fabrik ;) Hihi..

Nu har jag inga tyger med några mönster, inte ens med någon rand.. Så har tagit ut nå gamla vanliga enfärgade tröjor. Och idag fick det bli en helvit & så klippte jag ut bokstaven E i blått och sydde fast på framsidan :)











Igår kväll fick jag ett samtal från jobbet. Dom va i behov av någon som kunde hoppa in och jobba natt. Och passade ju fint nu när macke ha ledighelg. Så de var bara göra sig iordning för natt arbete.. men kändes som att natten skulle bli tung då jag inte sov nånting efter dom ringde.. Och för ovanlighetens skull hade jag & elis klivit upp före kl.10 igår ;) men men, de gick riktigt fin fint att jobba :)

är så mysigt att komma hem efter man jobbat natt & få krypa ner i sängen brevid mina två älsklingar! ibland då jag lägger mig efter ett nattpass så kan jag nästan inte sluta kolla på dom. dom är så söta när dom sover. att ligga och kika på elis alla miner när han sover, helt underbart! :) Älskar dem sååå otroligt mycket!!

Dagen till ära har vi inte gjort speciellt mycket, macke tog hand om Elis medans jag fick sova ut. Sen har vi bara myst hemma. Jag har sytt en dregglis & sedan tog vi oss en promenad in till affärn - hela familjen! ♥
nu har vi ätit gott & ikväll ska vi bara mysa i soffan & se på melodifestivalen.

Ha en bra kväll allesammans!


Hemlängtan..

Nu längtar jag hem, hem till vårat hus! Vill sova i våran stora härliga säng. jaa jag längtar hem till allt!
Borta bra men hemma är absolut bäst!
Är glad att vi har någonstans att bo under tiden vårat hus är uthyrt, det är jag. Och just nu har vi ju de huset för oss själva. men hemma är ändå hemma, ingenting klår det! kan inte förklara riktigt hur det känns. men jag längtar hem till vårat hus & våra saker - allt!

Funderar på om jag ska ta mig en promenad idag. bara lilleman vaknar & äter så kanske vi gör de. Men får se. ska ut på lite ärenden på samhället & vet inte vad som enklast då, bil - barnvagn? ska fundra på det ;)
men vädret är ju inte lika jäkla kallt idag som igår, nu ligger tempen på -15 grader..

joo en sak till varför jag längtar hem - bröllop & dop planeringen. Visst det går fint sitta här och planera. Men känns som mycket enklare och så om man vore hemma. För som det är nu kan man ju inte hålla på att sprala ut sig överallt & ha saker här och där. Hemma spelar de ju mindre roll, då har man ju alla saker hemma! så är de ju inte nu. nu ska man vara "organiserad" så man inte tappar bort allt som gäller förberedning, att bo i väskor är ingen riktig höjdare i planeringstider.. nåja än så länge går det ;P är ju ca.3 veckor kvar innan man får flytta hem - kanske..
Bara göra det bästa av situationen så är de! :)

Nu har jag nog bestämt mig för vilken bröllopsklänning det blir - iaf till 95% ;)
Jag och macke har även suttit ner och skrivit upp alla saker som ska inköpas till middag & fest, för att ha en liten koll på sånt. både i matmväg & drickesväg.
Sedan måste vi göra om våran bordplacering.. så det ska vi sätta oss ner & göra i veckan, lär säkert vara tvungen göra om den sen igen då man fått alla anmälningar..
vad mera har vi gjort då.. Spånar fortfarande på låtar, men vi är nog på godväg att vara klar med det också =)
Nu håller vi bara tummarna att hon vi frågat om att sjunga kan det, skulle vara riktigt roligt!

Nu vet jag inget mer att skriva om för tillfället, Men lär väl kasta in ett kanske två inlägg senare under dagen.

♥ Älskar Dig ♥


Var försvann du..?

Energin att göra nå dregglisar försvann bara så dära - poff! Typiskt då jag var så taggad innan.. Men efter bus & mys med lilleman så försvann energin.. Undra vart den försvann?
kanske man hinner göra nån ikväll då markus är hemma & kan underhålla den lille om han blir missnöjd. Men vi får se :)


Funderar på...

Så himla fint väder ute idag.. men dock är de sviiin kallt ute, -25! Har sådan lust att gå ut på en promenad, men det känns som att nästippen kommer ramla av ;)
Ne så idag tror jag faktiskt att promenaden får vänta.. Funderar på om man kanske ska sy några fler dregglisar idag? Tänkte försöka mig på att klippa ut ett fint E och sy fast på en dregglis.. Men får se om de blir av.
Jag skulle vilja ha nå snyggt tyg! Just nu klipper jag bara tyget ifrån gamla linnen & tröjor som inte används eller som är trasig någonstans. Dessa har ju tyvärr inga roliga mönster eller så på sig :/ Utan de är mest enfärgade plagg - lite trist!

Nej nu ska jag gå & busa en stund med min lille pojk som ligger och leker i babygymmet :)


Hängis...

Dagen har egentligen inte bestått av så mycket :P

När vi klev upp imorse jag & Elis, så la jag honom på rygg på en filt i vardagsrummet medans jag gick in till köket för att göra välling åt honom. Notera - på rygg.. Han låg där och jollra och hade sig. Efter en stund blir han tyst & sen börjar han om.. Så jag tänkte väl inte mer på de. Men när ja kom in till vardagsrummet strax efter så ligger han på mage! ;)
macke påstår att han vänt sig flera gånger från rygg till mage, vilket Jag aldrig sett honom göra! Denna pojk har inte tänkt låta sin mamma se då han vänder sig rygg-mage.. ;P Han är i vilket fall duktig som gör det oavsett om jag ser eller inte.. Fick ju bevisat att idag gjorde han ju de :)

Var på babysim idag & elis älskar det, idag var det mer action för hans del, mer aktivitet med armar och ben, han börjar nog vara van att bada i en "stor balja" ;) ! I vanlig ordning så passade lilleman på att kräkas i bassängen.
Tror inte de gått en gång som han INTE spytt i den bassängen.. hehe.. Men de är sådant man får ta :)

Tror han har tagit ut sig så hårt på babysimmet idag Elis, för han somna nästan direkt jag satt han i bilen. Och han sover ännu.. Tröttis.
Så medans han sover så har jag passat på att göra 2 st dregglisar. Försökte mig på en dregglis med "häng" fram. men vet inte riktigt vad jag tyckte om den.. Kanske var de tyget som var konstigt?
Nåja den duger säkert som en dregglis ;)
sedan vet jag inte om det blir bra i sättet som jag syr.. alltså sömmen.. kanske inte världens snyggaste, men det duger gott & väl åt oss :)
Ska slänga in bilder på de 2 nya som jag gjort.


Vanlig Dregglis





Baksidan



Dregglis med "häng"






Baksidan


var inte så lätt att få "hänget" på bild.. Men de syns kanske lite grann iaf.. :)


Dregglis - gjord!

Wow! Trodde aldrig att jag skulle klara av att göra en dregglis.. Men mallen funka.. Jag kunde visst rita av den ganska bra , trots att jag hade tagit kort med mobilen på mallen.. ;P
symaskinen och tillhörande saker är kvar inne.. det gick som jag hade tänkt ;) 
En annan femma är ju om det är såå snyggt.. Men för att vara min allra första eget gjorda dregglis är jag nöjd!
Nu är de bara till att införskaffa en massa roliga tyger. Sen blir de göra fler! :) Efter att Elis ätit ska jag prova på att göra en dregglis med "häng". Får se hur det då går.
Måste även prova den på Elis för att se att den då passar och inte så att den stryper pojken då man tar på den!

Framsida





Baksida



Mönstret kanske inte är det mest pojkaktiga.. Men utbudet här är inte så stort.. så blir väl att inhandla nå mer roligt då man är till stan eller så.. Eller så beställer man nå snyggt tyg :)
Men jag är ialla fall nöjd över min allra första dregglis :)


första gången för mig..

Nu ska jag tala om för er mina vänner.. Att jag, Evelina Laestander ska till att sy.. Jag ska prova mig på att sy dregglisar, för första gången!.. Hur detta kommer att sluta vet jag inte.. Kanske kommer det gå bra eller så slutar det med att alla tyger m.tillbehör åker ut i snön ;) Då det inte går som jag vill..
Jag är inte speciellt duktig då det gäller det kreativa eller pyssliga sidan.. Jag är väldigt dålig på sånt!
Går saker och ting inte som jag vill, då ger jag upp, väldigt lätt.. tyvärr..

Just nu så håller jag på att rita upp mallar för att göra dregglis...
Jag återkommer senare med hur det gick att göra allt detta.. mallar och sy m.m... Eller om ja blir så irri att jag inte ens nämns göra ett inlägg ;)

Wish me luck!


Kan själv! :)

Ibland så lyckas Elis att hålla i flaskan själv :) Ibland går det mindre bra.. Men då det går bra så får han hålla i flaskan den stund de funkar för honom ;) Ibland är han för nyfiken och ska titta på allt som rör sig eller låtar. så då glömmer han helt bort flaskan & att äta.. ;P
4 ½ månad har lillkillen hunnit bli.. Bokade tid för 5 månaderskontrollen idag. Barnmorskan prata något om vaccin - men jag fick ingen klarhet i det hela. Får man vaccin vid 5 månader?


Duktig kille



Smaskens



Va tittar du på? ska du smaka eller ? :P


nähäpp slipp då, jag äter väl upp det själv :)


Planering...

Försöker få ihop någon slags plan i mitt huvud över detta med dopet och bröllopet.. Men det är som det tar stopp.. vet inte vad det är.. just  nu sitter jag och försöker knåpa ihop & välja ut vilka låtar jag/vi tänkt ha i kyrkan..
just nu har jag 4-5 låtar jag vill ha under själa bröllopet.. men såå många låtar kan man väl ändå inte ha? då blir det alldeles för mycket.. Så att nu sitta och välja ut är ju det svåra..
Sen har jag 3 låtar som jag är så kär i - och dem vill jag ha under dopet.. Men känns inte som man kan planera än detta med låtar då man inte riktigt vet hur det hela kommer se ut. Eftersom vi inte haft något samtal med prästen än.. Vet inte när det kommer bli heller.. ? får väl se vad som blir. Ska iallafall försöka nu att välja låtarna. då är jag en till bit på vägen.


Dagen som gått..

Som jag skrev tidigare idag så väntade jag besök & nu har besöket varit här idag =) Och det har varit en mycket trevlig dag!
Började med att vi satt & prata litet och sedan begav vi oss ut på en promenad in mot samhället för att äta lunch. Blev att vi käkade på Pizzerian, kan ju tala om att det var evigheter sedan jag åt där! Men gott var det.
Efter vi hade ätit gick vi in till konsum en snabbis & handlade. Sedan begav vi oss tillbaka "hem"..

Pratade och barnen busade & vi busa med dem =)
Kring 17 tiden begav sig Både sandra med barn & Malin med Vide hemåt..
Dagen har varit hur bra som helst! Kul att Få besök långvägars :D Alltid lika roligt träffas och umgås allihopa.
Ska lägga in några bilder från dagen. eller är egentligen bara från då vi kom hem efter lunchen & barnen busade och så..

Minstingarna Elis & Novalie


Felicia ställde glatt upp på en bild då kameran kom fram :) Sötis!


Gulliga Vide ställde också upp på ett kort :)


Novalie & Felicia - Goa töser!


Vide & Felicia, undra om hon hitta något gott i godispåsen tro? ;)


Malin & Vide


Är dom inte söta så säg? Det ska börjas i tid ;)


Avslutar med en härlig bild på Söta Vide som ligger och tittar på Elis ♥




Kan ju tala om att denna dagen inte vart en bra dag.. Syndat en del.. Men då röda veckan är och godissuget slår till så oerhört stort! Så tyckte jag att idag kunde jag unna mig.. Ny tag imorgon igen! Har ju faktiskt skött mig annars gode bra! :) Har varit nån lördag som jag ätit lite lite utöver lchf..

Nej nu blir de se klart filmen som går på 3:an och sedan krypa till sängs!

God natt & tack mina vänner för denna härliga dag :)


Besök

IDag så blir de fullt hus. Ska bli så roligt. Sandra med sina två söta flickor kommer & så får vi fin besök från Arvidsjuar av Malin med sin lille pojk Vide :) Roligt roligt!
Tråkigt bara att vädret ska vara så trist! Snö, snö & snö. Kan det inte sluta snöa nu? Jag gillar snö, men någon måtta får det ändå vara på detta snöandet!
Undra vad vi ska komma och hitta på för roligt idag =)

Igår var jag ju ute på en promenad.. Och när jag väl bestämde mig då jag hade varit hem till vårat hus för att se över om vi fått någon post.. så fick det bli en liten längre promenad.. När jag då hade kommit igång med att gå och skulle vända hemåt för att göra middag, det kände jag att jag inte ville. Var en sådan stund igår då jag hade kunnat gå & gå & gå & gå.. Fästan kylan bet lite i kinderna o blåsten gjorde sitt så var det så otroligt skönt att vara ute!
Fast då vi kom "hem" så blev det skotta snö på gården.. Då blev det ju ett extra litet träningspass.. Hihi..

Lchf går fortfarande bra för oss.. :) Ska bli spännande att se hur denna vecka ser ut på vågen.. Har en känsla av att det inte är bra iaf.. Då den röda veckan har infunnit sig så känner jag mig uppblåst som en ballong & som att alla mina kilon jag gått ner har lagts på igen, fast jag inte nästintill inte syndat något!
Kan det vara så att man går upp under röda veckan? ;P

Nej nu kommer mitt främmande. Så tjingeling! :)



Bli inte förskräckt nu!

Ni som har bloglovin & det poppat upp 100 inlägg hos mig. Har bara flyttat om mina inlägg i kategorier.. :P
vet inte om de syns för er att jag uppdaterat en massa gamla inlägg?
Eller är det bara de nyaste som syns än för er? Hoppas då det! ;D



Hej hej på dig dreggelpojken i spegeln ;)


Min Duktiga Vän!

Har ju sett att min vän anna är super duktig på att göra tavlor! Sjukt fina är dom! :)
Så frågade henne om hon ville & orkade göra nå fina tavlor åt oss/mig. Och så snäll som hon är så gjorde hon det.
Och nu måste jag lägga upp hur fina tavlorna blev. Riktigt riktigt fina! :D








Skulle ta ett kort på Elis då jag  höll på att busa med honom & han höll på kikna(stavning) av skratt.. Sötungen! ;P men jag vet inte vad de blev för kort.. haha..


Dreggel i mängder ;)

Just nu så dregglar Elis så himlarns mycket! Ibland skrattar han så mkt att han glömmer att svälja undan :P
Sen håller han på och bubblar så mycket när han ska prata.. Sötis! Sen dregglar han en del utöver allt de jag skrivit. Dreggel i mängder alltså.. Hihi..



Charmtrollet



Igår så borstade vi Elis "tänder" ;P Har ju hört att man ska börja små borsta innan dom fått tänder, just för att mjuka upp tandköttet lite för de kommande tänderna. Så de inte ska göra lika ont när de spricker igenom. Så macke köpte en sån här extra mjuk tandborste just för 0-2 åringar tror jag de stod.
Trodde faktiskt att han skulle protestera igår då vi gjorde det, men icket det. Han gapa så fint och ville gärna prova bita o slicka massor på tandborsten.. :)





Mammas lille solstråle!

Min lille bebis, min lille Elis, han förgyller mina dagar!
Har man en dag då man känner sig lite nere eller vad som helst, så räcker det med att titta på honom eller lyssna på honom när han ligger på golvet eller i babysitter och jollrar, då blir man så glad! Han är som en solstråle! :)
Hur skulle han inte kunna få en på bättre humör? Bara hans leende är underbart uppmuntrande :)
jag älskar min son - han är det bästa som skett i mitt liv!
Mitt Allt! ♥ ♥

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mor och barn

En längtan, en lycka, ett barn, ett hopp
en gåva från himmelen jag just har fått.
Två händer, två fötter, ett ansikte så sött
ett efterlängtat litet barn jag just har fött.

Ett skrik, ett skratt, en kropp så varm
ett vackert litet barn jag håller i min arm.
Ett hjärta, en själ, ett helt nytt liv
ett barn som ska ta världen med flera små kliv.

Ensam, vilsen och lite rädd ibland
i mörkret du famlar efter en hand.
Sorgen och glädjen följer dina spår
livserfarenheten är följden du får.

Mamma, barn, två hjärtan bildar ett,
ett starkare band har ingen sett.
Något så stort en känsla så stark
en kärlek som står på stadig mark.

Av: Mona Larsson




Just nu sitter Elis och jollar på i babysitter. Men jag tror jag ska avbryta honom i sitt pratande & klä oss för att ta en promenad. Tänkte ta en promenad förbi hemma vid huset för att se om man fått någon spännande post eller om de bara är räkningar eller reklam ;)


Någon duktig? hjälp sökes!

Jag har ju nollkoll på detta med bloggdesign och hur man skapar kategorier...
Har gjort två nya kategorier: Bröllop & dop - Gravid med Elis
Men hur sjutton får jag dit alla inlägg från graviditeten UTAN att måsta spara och publicera om dem?

Sedan undrar jag om det är någon där ute som läser min blogg som är duktig på att göra om design på blogg? Har ju haft denna nu ett tag & känner för att uppdatera den. Men jag kan verkligen INGENTING!
Så snälla, hjälp mig någon!


Dagens Outfit

Dagens klädsel(än så läänge ;) ) för lilleman ser ut så här :


Dessa kläder har Elis fått av Beas Mamma Maud. Super fina!




Gott med riktig potatis!

Tänkte slänga in någon bild på Elis från då vi var i Piteå hos sin mormor & "morfar".
Elis har ju fått smaka palsternacka med potatis på burk. Som han tyckte var gott. Men då vi var i Piteå så inhandla vi riktig potatis och gjorde på söndagen åt honom. Först var han lite misstänksam på de. men efter andra tuggan så ville han bara ha mer :) Sötis!
Riktig potatis är gott - med äkta smör! :)


Mormor ro hit med mer potatis



Mmm sådära :)



Potatis är riktigt gott :)


Resten av bilderna

När vi var till huset i veckan och städa ihop lite grann och fixade iordning inför nästa gäster som kommer på måndag. Så passade jag på att ta kort på resten av huset - som är så fint städat ;)

Tvättstugan - sett från köket


Tvättstugan - sett från "kontoret"


"Kontoret" - sett från garaget


"Kontoret" - sett från tvättstugan


Lilltoan


Lilltoan nere vid kontoret


Lilla gästrummet - nere vid kontoret



Så dära nu har ni fått en liten visning av vårat hus =) Då det är riktigt riktigt fint städat! ;)


1 år & ca 2 veckor sedan

Satt just och tänkte..1 år & ca 2 veckor sedan - det är tiden från då vi fick reda på att vi väntade barn! Förstår ni , tiden bara springer iväg. Och  nu är han är hos oss våran Lille Elis & han har hunnit bli 4 månader! ♥

1 år sen jag hade den där konstiga känslan i magen och kroppen när tantröd inte kom på besök men mensvärken fanns där.. Men tanten kom inte.. Till sist en kväll då macke for iväg på en körning passade jag på att göra ett test i min ensamhet - vet inte varför jag ville vara själv att ta testet.
När jag pissat på den där stickan så sa jag ju till mig själv att det blir inget plus, som så många gånger förr. Tagit test tidigare och som alltid visat minus.. Så varför skulle det bli denna gång?

Pissade på stickan och hann väl inte mer än ta upp den så visade den ett plus! fattade inte själv.. Satt säkert 10 minuter och bara stirrade på stickan - Är de verkligen sant?! Är jag med barn? Bor det en liten krabat inne i min mage? Till sist kom tårarna ner efter min kind, vilken lycka! Min bebis, vår bebis! Vi skulle bli föräldrar till ett litet barn! Jag skulle bli mamma & Macke Pappa. otroligt!

Stod med gråten i halsen och lyckan inom mig, över mig, i hallen och väntade på att macke skulle komma hem från sin körning. Han hann väl inte mer än öppna dörren så tryckte jag upp sticka i ansiktet på honom - jag hade ett leende som gick till öronen om inte runt hela huvudet, så lycklig!
Macke fattade inte först vad jag ändå tryckte upp i ansiktet på honom, men han förstod nog när han såg mitt leende och lyckan i mig där jag stod i hallen :)
Han sa bara : Och vad är de där för nå?
Jag : men vad tror du?
Han : hmm.. och vad innebär det då?
Jag : Vi ska bli föräldrar - jag är med barn, vi väntar barn! :)

Mackes leende då är nog helt oslagbart - skulle haft de på kort - på oss båda :) Det är ett oförglömligt minne!
Jag blir så varm i hjärtat då jag tänker tillbaka på det tillfället.

Gammalbild - inte tagen direkt vi fick plusset.


Stickan finns fortfarande kvar, jag nämns inte kast den.. Kanske inte så fräscht.. Men jag kan som inte. Det är ju vårt minne av att vi vänta våran första bebis! Vår Elis ♥

Just nu kan jag inte vara mer lycklig än vad jag är! Jag har världens mest underbara sambo/man. Vi har världens underbaraste Son. Vi har ett hus. Vi ska gifta oss! Vi är en familj. Det kan inte bli så mycket bättre just nu!











Bröllop & dop! <3

Nu kan vi äntligen säga de till alla! :)

Vi två blir en! ♥
Till sommaren så är det dop för Lille Elis & jag & markus ska gifta oss, det blir alltså ett kombinerat dop & bröllop ! :D

Inbjudningarna är skickade .. men dock velar jag lite grann.. har kanske någon inbjudan kvar att skicka.. varför ska det vara såå svårt??
Planeringen är igång för hur saker och ting ska vara.. sakta men säkert.. Hur mycket jag längtar och ser framemot detta så har jag noll inspiration på hur jag egentligen vill det ska se ut.. Jag har ett turkost/ljusblått tema.. så långt har jag de klart ;) markus kostym o sånt är inhandlat. Mina tärnors klänningar är också inhanlade.

Jag har ju ingen aning om saker och ting ska vara kring ett bröllop, då jag bara varit på 1 bröllop i hela mitt liv.. Och då var jag väl 15 år..

Och jag är inte den tjejen som har målat upp mitt drömbröllop. För mig är det nog inte så där hemskt viktigt hur allt är - förstå mig rätt. Det viktiga för mig är inte allt runtomkring så, utan det viktiga är att jag får gifta mig med den personen som jag älskar mest i hela världen, den man jag vill tillbringa resten av mitt liv med! 
Och att få ha mina nära & kära där att bevittna det hela, det är de viktiga för mig! :)
Jag vill det ska vara sommar NU! :D ♥ ♥


RSS 2.0