10 dagar...

Vill att tiden ska gå lite fortare nu! Vissa dagar känns såååå långa! nästan för låånga.. Gah!



Igår plockade vi åter fram cyklarna.. Gissa om de var en liten kille som sken som en sol då jag sa vi skulle ut och cykla! Han sprang och hämtade sina ytterkläder och ville ta på sig dem snabbt. Och sen for vi ut och cykla en sväng jag & syrran. Härligt! :)

Idag tog vi oss en sväng också. Cyklade in till affären & handlade lite. Sen har vi väl inte gjort så mycket idag. Försökt plocka ihop lite här hemma.. Möblerat om i Elis rum. Har sålt iväg en hylla som stått i hans rum.. Osså har vi då tagit fram hans lilla bord med stolar. En nöjd liten kille som suttit vid sitt bord och lekt och haft lite lördagsmys =)












Finaste Killen I Hela Världen! Älskar Dig SÅ Mycket !!! ♥ ♥ ♥


Borta bra men..

Borta är bra, men hemma är tusan bäst!

Haft mysiga dagar hemma hos min mor. Hon och de övriga har verkligen myst över att Elis varit där & Elis har myst tillfullo med dem! :)

Åkte till öjebyn onsdag eftermiddag och åkte hem idag, en person rikare i bilen - min älskade syster följde med tillbaka!

Har just lagt mig i sängen för att sova & de är väl de nästbästa med att komma hem efter att ha varit borta.. Att få lägga sig i sin egna säng! ;) min(våran) säng, mitt täcke, min kudde! Åh de är lovley <3

Syrran är just nu ute & raggar runt med tojjan & dunkar musik (förmodligen).. Man blir lite nostalgisk, tänker tillbaka på ens egna "ungdomstid" då man fyllt 18, fått körkort m.m. De va tider de :P

Nej nu ska jag kramas med min saknade make innan jag ska lägga igen ögonen..

God natt på er allesammans!

Min fin fina älskade gounge!! Han är det bästaste som finns! <3

Här på denna bild är han Dr.Elis :)


Ris & Ros!

Dagens Ros:

Jag är så himla nöjd & glad över att vi har människor omkring oss som ställer upp och hjälper oss med Elis då vi behöver! Fina människor som ställer upp och sköter om honom om vi måste göra nå, eller få en "fri"dag, eller slippa vabba. Jag skulle kunna ge en STOR blombukett eller något för så glad blir jag då vi får hjälp! Finns nog inte ord för så glad jag blir. Så jag säger ; TACK TACK TACK!!! Ni är guldvärd för oss & för Elis. Ni betyder mycket! TACK TACK TACK! ♥ ♥ ♥ ♥

Ingen nämnd, ingen glömd!




Dagen Ris:

Fattar inte att en del människor måste köra som idioter!!  Usch blir så irriterad på såna som ska köra precis som om dom stulit bilen! Gasen i botten, kör om en utan att blinka, använder inte blinkers då man svänger heller.. usch!!

Ibland önskar jag bara att polisen stod precis bakom hörnet och plockar såna...

Nej jag kör inte heller alltid exakt.... Men inte kör jag då SÅDÄR!

Nää usch jag blir bara arg på sånt... Och jaa jag vet jag är en gnällkärring! Men lite vett kan man ha när man kör bil och i samhället & i trafiken! Bara för att man kanske sitter själv i bilen och kör så betyder de inte att man är själv i trafiken, alla gånger..

Vett & etikett i trafiken - tack!

Skrutt!

Från ingenstans igår kväll så fick Elis feber.. Hämtade honom på dagis och han var hur pigg & glad som helst.. Men efter nån timme så börja han va gnällig och han hade som ont i hela kroppen, man fick som inte ta i honom så grät han.. Kolla tempen som visade nästan 39..

Samt att jag själv inte är nå vidare pigg.. Var som en zoombie igår på jobbet.. var lite yrslig och hiskeligt trött. Ont i halsen och lite i örat.. Har kurerat mig och känner mig idag en aningen bättre.
Elis däremot hade 40 grader imorse, men han visa inga tecken själv på att ha feber.. hur pigg som helst. lekt och haft sig.. Dock är han inte riktigt matfrisk.. Men får då i han lite grann & kanske de viktigaste av allt, vätska!

Det är inte så lätt att försöka hålla en 1½ åring lugn så att man inte gör febern ännu värre typ.. Men jag fick honom då att somna och nu sover han som en stock, helt utslagen! Tänk om han kunde förstå från första början att vila är de som kroppen behöver då man har så hög feber! Jajja de blir nog bra ändå.. :)

Jag hoppas att denna förkylning , feber vad vi nu har ska försvinna fort!!! Detta ingick inte alls i mina planer!

Urk på burk säger jag bara..

Undra om de är någon förkylning eller så som cirkulerar runt just nu? Ser & hör att folk är lite krassliga både till höger och vänster..

Jag sägar bara : Krya på Er & Krya på Oss! :)



Gwaksiken

Prutt också! vem sjutton hade beställt snö?? Hela natten,dagen,kvällen så har de snöat.. NU räcker det!

Kära Gud där uppe, jag ber en liten bön om att det ska sluta snöa nu. Vill att solen ska kika fram och snön ska tina bort, så vi får ta fram cyklarna. Amen.

Igår då vi var och lämnade elis hos sin farmor så tog vi cyklarna dit & elis fick premiär åka cykelstolen för i år. Snacka om en överlycklig kille! :) Men dom cyklarna blev inte långvariga att få stå framme.. Jag hade ju sett fram emot att få börja cykla nu juh. Jajja.. bara hoppas på att de vänder snart.. nedrans aprilväder!

Sen hade jag ju faktiskt tänkt mig ut på en promenad ikväll.. Men kände mig faktiskt inte så sugen att gå i detta väder.. :/ Men men de kommer ju en morgondag också =)


Ikväll så har jag lagt in bilderna på datorn från då vi var hos morfar under "påsklovet". Så de kommer väl ett litet inlägg senare med några bilder.. :)

Idag bjuder jag på en bild på då jag matar en "gwaksiken" (lavskrika) Då vi satt ute på sjön vid vårat fikaställe, så brukar dessa fåglar komma dit vi är.. Dom vet väl från år till år att dom får mat av oss :)
Så min lillasyster fångade en ganska läcker bild på fågeln då han tog mat ur min hand



Städhjälp - ja tack!

Gaaahh!! Bläää!! Urk!! Såå less jag är städning.. Jag har inte tagit mig särskilt långt.. Håller på med våran j*vla ugn! såg verkligen ut som ett "hej-kom-och-hjälp" inbränd mat som sitter utasjälva tusan!
Gnuggat och gnuggat och åter gnuggat.. Sprayat medel, låtit de verka.. Gnugga igen.. Skrapat.. gnugga... och nu får de vara nog!

I detta nuet så önskar jag att man hade städhjälp typ 1 gång i veckan, som kunde göra sånt man inte själv tycker är särskilt trevligt eller roligt.. Det hade väl inte vart så tokigt eller?

Jag som skulle hinna städa såå mycket mycket mera.. Men inte kommer jag hinna de för den lillemannen han är åter hemma & då hinner man inte så mycket man tänkt.. Då han inte alls tycker de är roligt då mamma städar, utan han vill helst att man är och leker med honom hela tiden.
Jag menar, vem säger nej till att leka med sitt barn framför att städa? Inte då jag! Jag Leker då hellre med Elis än att städa! :)

Dagens blogginlägg består bara av städ.. Jag har tyvärr inget mer roligt att berätta för er än att jag håller på att försöka städa idag!

Läs eller läs inte, de är upp till er :)

Ny dag, Nya Tag!

Som rubriken lyder : Ny Dag, Nya Tag! Igår kväll hade jag en skräpkväll.. Kände bara fy f*n för allt! Men vad vore livet utan lite uppförsbackar?
Efter lite pepp av en vän så kändes allt genast mycket lättare och bättre! =) Så tack för de vännen!

Igår kväll lånade vi bort vår lille pojk till hans farmor. Där han skulle få sova.. Jag hade bestämt vi skulle försöka göra en storstädning här hemma, utan en liten som springer runt benen och gärna hjälper till (åt de motsatta hållet - alltså, dra ut allt igen) Sagt och gjort, lämnade Elis och sen drog städningen igång.. Men att börja städa, de är ju tusan att leta efter en nål i en höstack!

När vi väl kommit igång så rulla de på ganska bra. Macke städade och rensade nere i matkällare - BEHÖVDES! Hade mycket spännande där nere, haha, mycket som skulle kastas om man som så säger!

Jag donade i köket med att ställa i ordning i skåpen.. Men sen.. de hände nånting.. så energin tog slut.. lusten försvann.. Tror jag insåg så jävla stökigt vi har de!
Jaa jag vet att man kanske borde få mer lust att vilja få till de då.. Men jag är lite tvärtom.. Då försvann all denna energi att fixa till.. så allt blev stående nån timme, sedan gjorde jag ett litet ryck. Fast de är ändå inte tillräckligt, det är en lååång väg kvar innan det ens är i närheten av klart !

Så imorse, efter en natts vila & en sovmorgon till ca 9.00 så drog jag igång igen.. Startade tvättmaskinen, plocka ihop lite nere i kontoret, och nu är jag tillbaka i köket, där jag donar.. Har sprejjat nå medel i ugnen som skall få verka i ca 60 minuter innan man tar bort de. Så därför sitter jag nu här och fördriver lite tid ( istället för att städa med något annat då) & dricker min frukost..

Tur jag hade min kära man igår som städade ur matkällaren! Han gjorde verkligen fint där :) Tack för de älskling!

Kan ju tala om att min man är ju inte direkt den som jublar då man nämner ordet städa, han är nog mer den som "flyr" fältet då de kommer till städning.. haha..

Nä nu ska jag väl surfa runt lite till innan det är dags för att ge sig an köket igen - suck!

Blåsor!

Att få blåsor är ingen hit! Och verkligen INTE då de är på tårna.. Igår var jag & Bea ute på en promenad. Jag använde mina nya skor - vilket jag inte skulle gjort! Fick straffa för de idag då jag fått 2 st blåsor.. 1 på vardera "ring"tå.. typ på sidan/undersidan tån.. INTE skönt jag kan ju tala om!

Hade ju lust att gå en prommis idag också tillsammans med bea.. Men känner att mina tår pallar inte de :( Var nog ont att gå omkring på jobbet i arbetsskorna idag.. Spelar ingen roll vilka skor jag har, så gör blåsorna ont.. Till och med att vara barfota... fy f*n!



Ikväll har jag tänkt kika lite på IKEA´s hemsida efter grejjs till gröngaraget.. Ska till sommaren försöka få lite ordning där inne. Göra en STORrensning där! Finns mycket skräp och bråte som inte alls behöver finnas kvar där. Mycket som skall till återvinningen!

Det jag då är ute efter på IKEA är nå smidigt billigt hyllsystem, samt plastlådor som man kan ställa in i hyllorna.
Tänk så mycket smidigare de måste bli att få ner saker i lådor & skriva på dem vad som är i dem.

Tänk om man vore lite rik.. Så mycket jag skulle vilja ha & som jag skulle vilja göra!
Drömma kan man ju göra.. Eller hur ?! ;)






Gå & Göm dig!

Det är just vad jag tycker att min huvudvärk kan ta och göra! Gå & göm dig!
Jag har haft en äckel huvudvärk i dagarna 2 nu.. Vet inte vad de kan bero på.. Jag har varken sovit för mycket eller för lite.. tycker inte heller att jag varit dålig på att få i mig vätska.. Så vette tusan vad som gör att denna huvudvärk valt att komma till mig!?


Imorgon är de dags för att arbeta igen efter 1 veckas ledighet.. En härlig ledighet! Jobbar 2 dagar och sen är jag ledig 3 ;)

Funderar på att ta fram cykeln imorgon. Pumpa däcken och börjar cykla till jobbet & Elis får åka i cykelstolen.. =) Det tror jag uppskattas av den lille att börja få åka cykel till dagis :)

Hade tänkt he mig ut på en promenad nu ikväll, men då huvudvärken gjorde sitt så kändes de inte alls lockande.. Är väl egentligen inte så nyttigt sitta här då man haft huvudvärk hela dagen.. Men tänkte inte bli så långdragen vid datorn, då jag tänkt göra en tidig kväll.

Imorgon hoppas jag på att skallebanken inte finns kvar!

Sunshine!

Idag är en mycket bättre dag än igår!! Såå glad just nu! :)

Jag och elis har spenderat typ hela dagen tillsammans med Bea och lilla Signe ! Började med att vi promenerade till kyrkis kring 10, sen har vi promenerat på samhället, gjort lite ärenden, fortsatt våran promenad, jag var och fyndade mig ett par nya super fina skor! :) Sen promenerade vi hem till Bea, där vi satt ute på deras gård i solen ett tag innan jag och elis skulle hem för att käka middag.

Nu ikväll har vi varit förbi mackes mormor och morfar en sväng.. Och nu sitter jag här och slöar.. ;P

Tänkte ta och kolla på lite missade avsnitt av greys och desperate houswifes! :)


Påsklov!

Det har nu varit lite påsklov här på bloggen.. Är ett tag sedan jag skrev.. Men har inte ens känt det minsta suget att blogga heller nu under min ledighet..

Vi har haft ett x-antal dagars ledighet jag & Elis, grymt härligt har de varit! Vi har hunnit vara både här och där på ledigheten..

Vi har sen i torsdags varit hos min morfar ute i Mullejaur. Haft kanondagar med kanonväder! Farit ut på skotern varje dag, pimplat, grillat och solat. kan de bli mycket bättre?

elis har njutit tillfullo och jag med för den delen! :) Önskar att helgen aldrig skulle ta slut.. Men men tyvärr har allting ett slut..

Jag kommer slänga in bilder senare på våra olika "utflykter"


Just nu idag så känner jag mig bara så...nere....Jag var ju verkligen taggad... bläh!


Ikväll gjorde jag försök till att plocka ihop här hemma.. Men då man ingen lust har så blir de inte nå roligare.. Jag skulle vilja så mycket i min städning.. fixa till i skåp och plocka bort sånt som inte ska vara kvar m.m..
Men att komma till skott med detta de är ju en annan sak.. De lär dröjja innan jag får tummen och gör nånting åt detta ! urk.... Någon, ge mig lust att städa!! ;P


Påskpyssel

Klev upp kring 8 imorse, gjorde frukost.. Sen lekte vi en stund här hemma innan jag bestämde mig för att jag och Elis skulle ut på jakt efter lite påskris ute i skogen..

Så vi klädde på oss och packade in barn och pulka i bilen, sen begav vi oss ut i skogen.. =) Elis han älskar ju verkligen att vara ute och speciellt att få åka bob. :)

När vi fixat ihop en rejäl knippe med påskris så var de bara fara hem och börja påskpynta. Snacka om en kille som tyckte de var kul! tyvärr kan han ju inte riktigt fästa fjädrarna själv, men han fick välja färger själv och visa vart han ville dom skulle sitta. Sen de små äggen dem kunde han däremot sätta dit själv i riset =)

Funderar på om vi ska ta och koka nå ägg och måla eller att vi blåser ur äggen och målar dem för att sen hänga ut i riset.. hmm.. Får se vad vi bestämmer oss för imorgon :)

Här kommer resultatet i bilder från vårat pynt idag..









Aj Aj..

Kan ju börja med att säga : Hur tusan lyckas man med att bränna sig på 3 fingrar?
Jo det ska jag tala om för er hur man gör.. Man tar ut gallret till ugnen med en virkad grytlapp.. Och som kanske alla vet så kan de ju som vara lite glest här och där då de är virkat...
Den virkade grytlappen kanske inte var det smartaste valet att använda för att ta ut gallret.. Så då jag fått ut gallret nästan hela vägen så känner jag hur de bränner i fingrarna.. Snabbt som attan försökte jag få upp gallret på spisen.. Men slutade i kaos! ;P

Jag tappade gallret för i ren reflex av att det gjorde allt förjävla ont så släppte jag gallret & maten som låg där på hamnde upp och ner.. Så jag hörde hur den låg och "fräste" på botten av ugnen.. Så jaa.. Det blev kaos..

Men jag fick upp maten utan att den blev förstörd.. och fick ordning på allt.. haha..

Dock fick jag 3 små blåsor på 3 fingrar.. En på tummen, en på pekfingret och den sista på långfingret.. Tur att dom är små! Fast även om dom är små så nog gör dom rätt ont ändå.. Men är man klantig så är man! ;)




Idag så åkte jag och Lilleman ner till hans Morfar i Ånge för att hälsa på.. Vi har haft en riktigt mysig dag.
Då vi kom dit så var vi och hälsade på nå släktingar till oss, där fanns även en liten tös på 1 år som Elis fick leka med. Dom trodde sig riktigt bra att leka med varann.. :)

Sen skulle vi ner till stugan.. Så Elis skulle få åka skoter.. Men oj så ledsen man kan bli! Han är ju inte van detta med skoter, så jag vet inte om de var för att de levde om han misstyckte eller vad som blev eller om han tyckte morfar såg läskig ut i hjälmen.. för när vi skulle upp från stugan igen, så var de samma visa.. han grät.. Men då jag satt mig bakom honom så blev att frid och fröjd.. så jaa jag vet inte..

jag skulle fota då han skulle åka skoter i hopp om att han tyckte de var kul.. men blev då istället en bild med ledsna miner..




Och så här såg de ut då jag satt bakom styret.. Då var de mindre ledsamt.. Direkt jag satt mig bakom honom så satt han upp händerna på styret och ville åka.. hmm.. ibland är han allt för rolig denna pojk!




blev lite lunch inne i stugan då vädret bestämde sig för att ge oss ytterligare lite mer snö.. Som om att vi behöver de eller ?
När lunchen var intagen och vi busat lite där inne, så klädde vi på oss och gick ut på en promenad..
 "Ånge runt" Hehe.. Morfar drog Elis på bobben, vilket uppskattades av den lille. Han fullkomligen njöt av att åka på bobben och att få vara ute i de härliga vädret (som var lite schizo och varvade mellan sol och snö)

Kan ju tala om att vi hade en liten gosse som somnade rätt så tidigt och fort ikväll ;)

Jag har inget mer att förtälja om denna dag.. Så nu bjuder jag på lite bilder från dagen

Elis och morfar lyssnar på lite musik






Här bjuder Elis på en liten dansshow






Efter showen så klädde vi oss & gick ut..









Att börja med..

Jag börjar dagens inlägg med att säga GRATTIS till världens bästa lillasyster som ÄNTLIGEN fått sitt efterlängtade KÖRKORT! :D ♥ Du är jäkla värd det!
Njut av friheten att kunna ta sig vart man vill själv! Men ta de lugnt i trafiken! ;)



Idag är en sån dag då jag önskar att jag hade så mycket.. jag önskar att vi hade en skoter, en nila-pulka, en stuga!
Förstår ni? Det är kanon väder ute & jag vill bara ut och njuta av fara ut med skotern, sätta sig nånstans och göra upp en eld, grilla korv & bara va!

Men vi äger inget av dessa saker jag önskar mig. Nångång när jag blivit stor och börjat tjäna mycket pengar, DÅ ska vi skaffa sånt här. Jag är liksom uppväxt att spendera påskveckan på skoter, i stuga nånstans lite mer utanför samhället..

Vi har varit ute på en promenad jag och Elis i finvädret.. Men jag vill som så mycket mer.. Ajja.. de blir väl bra nångång..



Skrutten sover ute i vagnen.. jag har försökt stöka undan lite småtjafs som ligger här och där.. Så de ser väl OK ut här hemma nu.. Men inte är de skinande rent.. Musten for ur mig och jag hamnde här framför datorn..




Bilder från utevistelsen igår


Smaka snö är liksom ett måste ;)




Men är de verkligen gott?






Kanske är de gott, men brr så kallt de är att äta snö!




Sen blev de lite snöskottning..




Åh iväg med den snöklumpen..




Hmm.. gick inte riktigt som han tänkt..



Då får man ta och fixa av snöklumpen på egen hand..



Sådär jaa.. Men innan vi kan lämna snöklumpen i snödrivan så måste man smaka av den först ;)



Då fortsätter vi snöskottningen.. Eller?



Nepp där gav man upp.. :)


Vänja sig ?

Elis är ju verkligen en liten klätterapa. Han hinner överallt! Jag fattar inte att man kan vara så liten och så fruktansvärt snabb! :P

Man lär sig ju på ett vis vad han klarar av och inte när han är och klättrar och har sig. Men ibland går de liksom inte som han tänkt.. T.ex som idag.. Han klättrade upp i sin säng och lekte där & sen när han skulle därifrån så skulle han ju naturligtvis göra de med tjo & tjim.. Så på något sätt snavade han eller vad han nu gjorde, över sig själv, så han gjorde en halv kraschladning på golvet och den andra halvan krascha han in i mig.. Och i "fallet" så lyckades han riva sig själv under ögat :/ Han grät en kort stund efteråt.. Men de gick över rätt så snabbt ändå.

Nu var ju detta ändå en lindrig grej.. Men de är väl så att man får väl vänja sig vid att de kommer bli en och annan "olycka" då han ska klättra och ha sig. För de är ju så att man hinner inte vara med alla gånger i vad som händer.
Men det är väl även så att de är så dom lär sig och upptäcker hur saker och ting funkar? Samt att de kanske inser sina begränsningar?

Men men jag antar att denna klätterfas kommer att räcka en lååång tid framöver.... ;P Så man lär ju ha hjärtat i halsgropen mer än bara 1 gång!

I veckan har jag & lilleman långledigt! Ändå fram tills på måndag.. Tanken var väl först att vi skulle brassa iväg till Piteå igår kväll då jag slutade jobbet eller antingen idag..
Men efter jag checkade av i min almanacka - då jag vände blad från mars till april - så insåg jag ju att jag hade en grejj idag!
Så de satte lite käppar i hjulet.. Och efter samtal med min mamma så bestämde vi oss för att stanna kvar här i veckan.
Hon jobbar ju i veckan och hade nån ledigdag. Men de skulle bli så lite tid ändå som vi skulle hinna träffas, eftersom vi då måste hem igen på torsdag då Elis har en tid hos läkaren, ett typ återbesök.

Kändes trist att kunna fara till piteå och träffa alla där, men men, nästa vecka så kommer vi träffas iaf! :)





I helgen har vi Elis moster varit här! Mycket trevligt, lite trist att man jobba då hon kom hit, blev ju inte så att man hann umgås så mycket med henne som man velat. Nåja.. Jobbar man så gör man.. :)
Elis var då överlycklig över att få ha moster här. Igår då jag skulle skjutsa henne till bussen så vägra han typ låta henne fara. Då hon skulle få en go av honom så nöp han fast i jackan på henne och typ drog hon in mot garaget... Han ville verkligen hon skulle stanna kvar hos oss!

Så nu längtar vi tills nästa gång vi får ses!

Psst. Vi håller tummarna för dig nu!! ♥



RSS 2.0