-20 kg

Imorgon blir jag 25 år.. Halvvägs till 50.. Känns lite gammalt,men ändå inte ;) Tantvarning på mig typ, haha!

Jag vet inte om de kommer någon för att fira mig imorgon. Den som vill komma och fira mig får göra de, har inte lagt ner nå i att skriva eller höra av mig till folk om att dom ska komma imorgon för att fira mig. Visst några har jag pratat med. Men som sagt den som vill får komma imorgon kommer finnas kaffe och fika under dagen :)
Jag ha ju alltid tyckte detta med att fylla år är något speciellt, men ju äldre man blir så är de inte lika viktigt längre.. Och sen efter man fått barn så tycker jag de är så mycket viktigare med hans födelsedag. Nu är de han de kretsar kring! =) Lägger hellre all energi på att göra hans dag speciell och underbar istället för min!

Jag har tänkt försöka städa ihop lite här hemma så de inte ser för hemskt ut imorgon då man kanske får nå främmande. ;P

Något jag skulle vilja ha är en städerska och en trädgårdsmästare.. Städa är inte kul! Sen trädgården är inte heller kul att pyssla på med.. Joo lite, men inte när de är fööör mycket blommor och grejjs.. Och här är de som värsta djungeln.. Jag har ingen aning om vad jag har för blommor/buskar/träd osv.. Känns som en djungel då man går på baksidan.. Buskarna, blommorna, träden är sååå höga och så stora att de känns som man ska trassla in sig i dem..
Så en trädgårdsmästare skulle inte sitta helt fel ;)

Jag försöker att inte väga mig så mycket, utan att hålla mig till max 1 gång i veckan. Just för att inte stirra sig helt blint på vågen, eftersom de händer en hel del på kroppen också. Tyvärr har jag inte tagit nå mått nånstans på kroppen så man kan ha lite koll vad som händer där.. :/ De enda mått jag tagit är runt midjan.. Men jag ska vänta med att måtta där tills jag ska på 3 månaderskontrollen som snart är.

vägde mig idag iaf och nu har jag gått ner lite mer än 20 kg.. Nästan 21 kg! De känns helt sjukt bra! Sist vågen stod på denna vikt var månaden efter jag fått Elis. Och de är snart 2 år sen..

Men just nu är jag inne i en period där jag tycker inget händer.. att jag ser likadan ut som jag alltid gjort, kroppsmässigt. Jag längtar bara så hemskt mycket efter gå ner till det BMI man ska ha för att få ta bort överflödig hud.. Jag vill verkligen få bort min hängmage! Det är den jag hatar mest av allt på min kropp.. Har inte ens ett sånt "fint" häng att jag kan gömma undan de innanför byxorna..

Nåja tids nog kommer jag ner till den vikten jag måste för att få hjälp med att ta bort hänget... Och jag längtar!
Nä slut schvamlat för mig idag!

Ha de gott allihopa :) Hoppas ni får en trevlig helg & att solen vill titta fram i helgen :)

KÄRLEK ♥

Hur ska de gå ?

Jag börjar jobba kl.16 idag & jobbar till 21.. Men jag är redan nu dödstrött.. och imorgon börjar jag kl.8.. hur trött ska jag inte vara DÅ? ;P Haha.. Jaa detta blir nog bra ändå!

Lämnade lilleman på dagis idag kl.11. Märktes inte ett dugg på honom att han varit borta från dagis så länge. När vi kom in innanför grinden så kom en fröken gåendes och sa :Men perfekt du kommer nu Elis, precis till lunchen.
Sen tog hon honom i famnen och han vinkade så glatt åt mig.
Så de var nemas problemas att lämna honom där.. :) Känns skönt.

Dagis ringde mig för en stund sen och gav mig en liten förvarning om att han har en rejäl bula i pannan. För han hade ramlat och slagit pannan rakt i golvet =/ Denna panna är väldigt utsatt..Han har nämligen redan om helgen slagit i den 2 (!) gånger och fått rejäla bulor, dom hade gått ner så mycket till idag att man såg inget. Men jaa nu är de tillbaka..
Tycker de var väldigt fint gjort av dagis att ringa och säga vad som hänt och så!

Nä vet ni, nu tror jag att jag ska ta mig en liten powernap innan jag ska ta och bege mig till jobbet ;)

Nu var de slut..

Slut på semestern.. Imorgon är de arbete som gäller & den lille börjar om på dagis igen, efter en ledighet på ca 5 veckor. Ska bli spännande se hur de går för honom då han varit ledig så länge.. Jag hoppas och tror ju det ska gå bra =) Han pratar redan om dagis och att de finns traktorer & grävare där ute (Dom håller på att bygga ut dagis, så därför vet han att dessa maskiner finns där ute)

Vi har haft de kanonbra under våran ledighet. Njutit till fullo av att ta de lugnt & av varann. Inga massa måsten eller så. Skönt !

Jag hade ju gärna varit ledig HELA sommaren. Solen har verkligen visat upp sig hela denna dag & hur typiskt är inte de nu då man ska börja om att jobba? Semestern våran har inte haft många dagar med sol - lite trist. Men man ha fått göra de bästa av situationen..

Dock ha vi ju en liten semestertid kvar.. Nästa vecka går jag på mammaledighet några dagar. så jag får en vecka extra ledigt. Då ska vi åka till lycksele och se på alla raggarbilar som är där - den lilles ögon kommer ju trilla ut av att få se så många raggarbilar på en och samma gång ;) Samt att vi ska på djurparken. Kommer bli riktigt trevligt :)


2 Månader efter..

 
Idag (Igår 9/7) är de 2 månader sen min operation.. Allt går bara fint :) Jag äter som "vanligt" nu men i mindre portioner än förr & att de tar längre tid för mig att äta.
 
Jag har nu totalt tappat 19,6 kg sen den 17 April.

Det innebär att sen operationen har jag gått ner 8,5 kg! De är i snitt 1 kg i veckan. Vilket jag tycker är en bra takt för mig & min kropp. Speciellt att hudkostymen kanske får en chans att hänga med i viktnedgången! :)
 
Jag har tyvärr legat på latsidan då det gäller motion de senaste 2-3 veckorna! Men de ska de bli ändring på igen!
Ska få tummen ur & he mig ut på en joggingrunda.. De längtar jag efter!


På tal om i de förr förra blogginlägget om vad jag önskar då jag fyller år, om man får något vill säga.. Så skulle jag vilja ha mig ett par Reebok easytone skor.. Samt en ny vinterjacka 3-1 jacka, från Ellos, de är en skaljacka + ett par täckbyxor till .. Den är sååå fin! Men ack lite väl dyr för att jag själv skulle köpa den, men ett bidrag skulle sitta fint. Jaa de finns mkt man skulle vilja ha nu känns de som..

När jag väl är inne på detta med önskningar & vad man skulle vilja ha.. Så har jag funderat lite på om man ska "unna" sig nånting då man tagit sig ner vissa kg.. Som nu vid en viktnedgång på -20 kg funderar jag på om jag ska unna mig att köpa ett superduper fint underställ jag hittat i Ellos klädkatalog.. De är så himla fint! Och jag äger inte sånt.. Förstå så härligt kunna ha de under alla skoterkläder då man ska ut. Sen att sitta i understället då man kommit hem efter ha varit ute på skoter en hel dag & bara mojja ner sig i den i stugan! :)

Sen funderar jag på om man ska satsa på att "unna" mig & min familj en utlandsresa då jag gått ner -40 kg.. De är alltså drygt -20 kg till jag ska ner, sett från idag..
En utlandsresa är nånting jag verkligen vill göra & få göra tillsammans med min fina familj. För jag tänkte att om man har att en resa ska vi göra då jag nått mitt nästa mål, då har jag/vi även en sporre att börja spara pengar för att kunna göra detta. Låter väl inte så tokigt eller ?

 
Nu tänkte jag bjuda på lite före & efter bilder så här efter 2 månader efter operationen.. Jag har dock inte tagit något sån här " fin " före bild då jag påbörjade min start på de hela den 17 april.. Nåja..
Jag ser ju en viss skillnad.. Men jag kan inte påstå att den är så där jättestor.. Min fina maghäng gör ju att i mina ögon ser jag inte någon skillnad, för hänget är de enda jag hakar upp mig på! Ajja här kommer bilder..
 
 
Here we go...

Wow!

Det var på tiden att blogg.se fick ordning på sin app!!


Lite ord!

Elis har nu på 2 dagar(?) ungefär lärt sig en massa nya ord!! Det är hur kul som helst då han pratar :) Mammahjärtat smälter för varje nytt ord han lär sig!
Om man ber han upprepa ett ord som man har sagt, så tar de kanske 2-3 upprepningar av en & sen säger han de också! :) Nu är de ju inte rena klara ord, men man hör iaf vad han säger!

Några ord han lärt sig nu :
*Palt
*Gröt
*Vatten
*Saft
*Sluta bajsa
*Majs (låter som bajs;P )
*Juice
*Miss you
*Mormor
*Piteå
*Olle
*Glass
*Kom
*Bea
*Ringa
*Buu
*Båt
*vakna
*Borta
*Bye bye
*Mange
*Bastian (Sebastian)
*Moster
*Namnam
*Äpple
*Macka
*Äta

Där är några ord ;) Men nu låter ju inte allt precis som de stavas.. Men man förstår vad han säger.. Och ibland kan de bli hur roliga (korta) meningar som helst.. Han kan verkligen surra öronen av oss vissa dagar.. ;) Men de är väl så de ska vara! Haha
Så nu tragglar vi lite ord här hemma, nya som gamla.. Osså lär vi honom korta enkla meningar.

Det är så kul! :) Han är så duktig våran lillegosse <3

Killen som ÄLSKAR majskolvar! ;D


2 & 3 veckor kvar..

Nu har jag 2 veckor kvar av min semester.. Det betyder att halva semestern redan gått.. Varför ska tiden gå så fort för ?!

Sen är de 3 veckor kvar tills jag fyller 25 år.. 25 år! Halvvägs till 50!! ;P
Att fylla år blir väl mindre och mindre speciellt, viktigt för varje år som går.. Och sen har vi ju en liten som jag tycker är mycket roligare och viktigare att fira! :)
Meen OM man får några presenter i år, Så önskar jag mig pengar för att kunna köpa mig en ny Cykel, då min inte är så bra.. Utan den kostar lika mycket att reparera varje år som vad cykeln kosta då vi köpte den..
Pengar att kunna köpa mig ett regnställ som jag inte ens har i mina ägor..
Pengar att kunna kunna köpa mig nya kläder, då min garderob behöver förnyas upp nu när man tappar lite vikt!

Jag önskar mig helt enkelt pengar, så man får en "sponsring" till att köpa de man själv vill ha :)

Igår var vi på dop. trevligt var de.
sen på kvällen blev de grillkväll hemma hos fam.Callin. vi var väl 8 st totalt där. Grymt trevligt och roligt :) Kom väl hem efter 2 nångång inatt. även om inte jag drack något så kändes precis som att jag drack igår och att jag var bakis imorse då jag vakna kl 10.. haha..

Bjuder på 2 bilder på vårat lilla charmtroll då han var finklädd för dopet igår.

 
 

RSS 2.0