Mina älsklingar

Måste lägga upp denna otroligt fina bild på de två personer jag älskar mest!

Denna bild tog vi då vi var på väg ner till Gnarp

En trött liten kille & Pappa ♥
 NI är mitt Liv!


Farsdag!? ;)

Visst var det farsdag idag ? eller hur var det där?
Inte är det då morsdag kan jag tala om.. Iaf inte i detta hushåll.. ;P

Pappan i huset blev hämtat igår em. för att åka iväg på sin Svensexa.. Hehe.. Något överraskad han blev då killarna kom för att hämta honom..
Trodde inte jag skulle få hem honom alls inatt... tiden gick och gick.. Och kring 4 ? då kom han hem..
Trevligt & roligt har han haft & det är de viktiga! :) men det straffar sig att dricka...för mycket ;) hihi.. Ni kan nog själva räkna ut vem som var hans bäste vän inatt/imorse... japp, toan & hinken..
Jag var mindre imponerad (visserligen skötte han de där galant) men lilleman vaknade för de första då macke kom hem.. och sen för varje rörelse o varje gång han satt sig upp eller gick iväg. Så vaknade han.. Så kanske kring 5, halv 6 då kunde fick jag Elis att somna om.. Sedan tyckte elis de var morgon kl.9. Trots att han somnade för natten runt halv tolv...
Kan säga som så, Elis somnade halv nio efter han fick välling & trodde han skulle sova då för natten.. men icke.. han vakna halv tio och höll igång till halv tolv..
Så efter denna natt var jag & elis (faktiskt) trött trots kl.9. Så han fick välling och sen la vi oss framför tv:n i soffan och somna där ett gode tag ;)

Pappan mår mindre bra idag.. Han säger " aldrig mer, jag ska bli nykterist!" ;)
Hihi..

Blev inge frukost på sängen, eller en liten lite present eller så idag.. Men blommor fick jag faktiskt, Igår! :D
Jag vet om en present jag ska få, men de blir senare. Om ngn vecka eller så..

Har skrivit de till henne, men skriver de igen & här :

Till min mamma,
Du är världens bästa mamma!
Tack för att jag har dig som min mamma, har inte kunnat få någon bättre än dig!
älskar dig mamma! ♥ ♥


Buzzador Kampanj!

Nu har jag kommit med i en ny Buzzador kampanj. Denna gång för Nestlés NaturNes : Potatismos, morot & sjötunga

"I den här kampanjen för NaturNes får ditt barn smaka på den ångkokade varmrätten NaturNes Potatismos, Morot, Sjötunga. Måltiden innehåller bara naturliga ingredienser med bevarad naturlig doft, färg, smak och näringsämnen

Barnmaten innehåller rotfrukter som morot och potatis kombinerat med protein och fibrer från gröna bönor och gröna ärter. Fisken ger protein av hög kvalitet och bidrar med många viktiga näringsämnen, bland annat jod och selen. Rätten innehåller inget tillsatt socker, färgämnen, konserveringsmedel eller salt."







Som fråga kommer nu som förra gången jag kom med i en kampanj :

Någon som är sugen på att prova detta till sitt barn & sedan ge mig ett utlåtande vad ni/barnet tycker om

*Maten

*Produkten i sig

*Märket Nestlé

Helt enkelt vad ni/barnet tycker om detta, Bra eller dåligt?



Lämna en kommentar om DU vill vara med och testa detta till ditt barn


tidningskändis...?

tidningskändis.. jag..? ne skulle inte tro det.. Men att jag är med i tidningen det är jag.. Våran lilla familj är de.. =)
Fast det är inte vi som är huvudobjektet om man som så säger. Inte om oss artikeln hadlar om.

Lägger in bilder här så ska ni få se vad den handlar om..







Fast en som saknas i artikeln om hjälpande med klippandet var ju syrran, Emelie..Hehe..  ;)
Kan ju skriva här är de var faktiskt hon som tog kortet ;)


fortsättning..

Lördagen nere i gnarp..
Blev väl att kliva upp där kring 8 ? Då var de bara göra sig iordning o Elis. vi skulle nämligen följa med faster simone och hjälpa henne iordning på skolan, där dom hade loppis, fika, försäljning av plantor och så där.
Då vi fått ordning på vart alla saker och så skulle vara så gick vi en liten sväng på Loppis som var. Och där hittade jag den nya barnvagnen åt elis. Enkel lätt & smidig - Och jag blev kär direkt jag såg den!! Det var ett riktigt klipp! Köpte den till en billig peng & än så länge är jag grymt nöjd! Är en "Carena" och jag tror det är en Sulky Easy(?).






Sedan åkte jag & Elis tillbaka till huset och inspekterade hur klippningen gick. Då hade dom bara 3 kvar att klippa! Grymt duktiga !
Kring 13 åkte jag óch elis tillbaka till skolan för då skulle jag finnas där som vuxen om simone o de andra behövde någon hjälp när de skulle sälja fika. Men dom skötte de där så fint själv.. =)

Just jag, var ju även in på "Säcken" Där dom har en hel del saker till försäljning, som loppis året om. Där hittade vi lite kläder åt den lille. kan slänga in nå foton senare.

När allt var klart på skolan blev det att åter åka tillbaka till huset där klippningen för i år var avklarad!
vi gjorde förberedde en hel del som skulle vara till middagen och så.. Som blev grillat och hasselbackar.. Mums!

Åt gott på kvällen och spelade spel & hade de bara helt underbart trevligt!
Ville inte kvällen skulle ta slut nångång.. Ioch med det, så går man och lägger sig med vetskapen om att morgon dagen bjuder på en hemresa.. och jag ville inte hem. för jag har de så sjukt trevligt och mår så otroligt bra att vara där! + att där är det ju redan sommar! Nee hem ville jag inte..

Söndag.. Dags för att åka hem.. Blev en liten sovmorgon till halv tio.. sen packa ihop grejjer.. Fikade.. O bara njöt sista stunden innan man skulle åka den låånga vägen hem igen..
Packade ihop alla våra saker i bilen.. Snacka om proppfull bil! Hehe.. Då man går och köper en vagn bara så där oberäknat :P

Resan hem gick bra. Lilleman var så snäll hela denna väg också. Blev ett stopp efter vägen för att vi allihopa skulle äta.. Var väl mer mot slutet som Elis blev otålig, men de förstår jag honom!

Jaa där har ni våran vistelse nere i Gnarp, något minskad i berättelse.. Och lite hipp som happ..
Nåja de får gå ändå..

tänkte slänga in någon bild på Laman Gilgas..

Detta är då terapi Laman Gilgas - Otroligt fin är han!


"Hej hej på dig, bäst lukta vad detta är för något"



Dags för att klippas..



.....


"Vad glor du på? Det är inte så jäkla kul som du tror att bli klippt..."


En alpacka som spanar in läget hur de går för Gilgas att bli klippt..


Eftersom Gilgas inte riktigt gillade detta med klippning, så fick de bli bara klippning av sadeln.
Börja brottas och hålla fast en 159 kg Lama är nog inget man gärna gör..



Puss på dig




Vill ni läsa mer om alpackan & laman, kanske följa laman Gilgas blogg?
Gå då in på www.alpacka.nu


Nere i Gnarp

jo på torsdagen så gick jag, emelie o elis till simones skola för att hämta henne. Snacka om ett glatt möte mellan Elis o simone :) Sedan gick vi tillbaka till huset.

Fredagen blev de att kliva upp kring 8.. Eller 9 för min del. De övriga i huset hade gått ut för att börja med klippning av alpackorna.. Elis och jag sov så gott =) Under tiden nere i gnarp har elis vänt totalt på dygnet.. Ingenting som varit i ordning med sömnen..

Efter vi gjort oss klara gick vi ut och kikade på hur de gick med klippningen. Och de gick bra :) Elis fick sig en riktig ute dag. Blev inte många stunder inne. Jag och emelie vi avlöste varann lite här och där.. första gångne för henne detta med att vara med och klippa.

På kvällen blev det ganska lugnt. Tror de flesta var ganska möra i kroppen efter dagen. Kändes lite konstigt att inte vara i klippningen på sammavis som man varit tidigare.. Men med en liten i familjen så blir de lite ändringar. Tur syster min var så snäll och ställde upp med att följa, så hon både kunde hjälpa med klippning & även lite barnvakt därimellan! ♥

Vi spelade ett himla roligt spel förresten! Ubongo!! Skit roligt, ett riktigt tänkar spel :)


Lägger in bilder från klippningen med alpackorna. Sen kommer det ett bild inlägg då de är klippning av tillskottet, Laman Gilgas. Längst ner i mitt blogginlägg finns en länk till deras hemsida, där kan ni läsa mer om alpackan och även om deras 2 nya tillskott - Laman Gilgas & Alpackan Marina

slänger in lite bilder från klippningen(säg till om de är någon bild som skall tas bort)

Så här ser det ut när man klipper, man lägger alpackan på bordet & spänner fast fram o bakben så dem inte ska kunna sparka och kunna göra sig illa.
Vet inte om ni ser hur alpackan ligger? Ryggen är ligger mot det gula och huvudet längst bort, som macke i svart står och håller i.


En del alpackor klipptes liggandes & vissa klipptes ståendes


En som är nyfiken.. "Hmm..Undra vad som pågår där"



Dags för kungen,hingsten Goldmix att få pälsen trimmad inför sommaren..



Han är stor, men dock så fin!




Klipp klipp...


Eftersom jag ville ha med en efterbild på hur Goldmix ser ut efter klippning så fann jag ingen annan enklare lösning än att redigera bilden på detta vis ;) Säg till om denna är Ok eller Ej.


Styrkan,storheten, pondusen sitter i... Ullen.. ?



Tycker denna bild blev ganska så läcker! :)




Hej hej på andra sidan vägen..



Mammas & Pappas lille älskling ♥ Nyvaken




www.alpacka.nu


2 små tänder

Ska skriva mer sen om vad vi gjort under tiden nere i Gnarp.

men jag måste ju tala om att, som ni vet har jag trott de varit tänder på G länge.. Men för ett tag sen trodde jag på Allvar de var på gång, eftersom lilleman då varit gnälligare än vanligt och skrikit hysteriskt då han bitit på saker och dregglar ännu mer än vanligt. Men inga små tänder har vi skymtat, bara att de som kommit en liten liten "kullen" längst fram nere..

I torsdag då vi var i Gnarp så såg jag att han var som blåvit i tandköttet och sa att nu är de nog inte långt bort för de små tänderna att komma. Fredagen tänkte jag inte på de så mycket, utan såg som att de var "hål" i tandköttet där tänderna skulle komma. Men var inte skarpt eller så.. Men då i lördags då jag tittade o kände i munnen så var de två små vita riskorn som spräckt upp =) Lillkillens först två tänder är på väg på upp. Och vassa så inninordens är dem! :P
Kände idag igen i munnen och nu känner man dom ännu tydligare. Snacka om att de går fort då de kommer.. Stora killen han blivit - 2 små riskorn som kommit upp, 5 dagar innan sin 8 månadersdag :)

På väg hem till Arjeplog



Fick en bild nu på hans 2 små risgryn =)
Kolla in så gulligt! :)



Hemmaplan...

Ojj, nu var det ett tag sen jag skrev hära.. Ganska skönt med en bloggpaus måste jag säga..

Vet inte när jag sist skrev? Tisdag?  Jaa iallafall..

Onsdagmorgon började med att jag for till tandläkaren på en kontoll.. Under tiden fick Elis vara med morfar, de tog sig en promenad in till samhället..
hos tandläkaren så var det en massa tjorv hit och dit.. Först hamna jag hos fel tandläkare, sedan när jag väl kommit rätt visste dom inte varför jag var där, vilken undersökning som skulle göras.. så de började med att ta bilder iaf.. Och sedan så kolla dom upp vad som var.. Och de var nånting med att jag var gravid förra gången jag var dit, och då kunde man inte göra nånting som var tänkt? Men de gjorde inte så mycket heller denna gång, tittade på tänderna o peta lite - tog 5 minuter. sen var jag klar och ska dit igen på en kontroll om 1 ½ år.. Öhmm..? Jaaha... nåja, var oförändrat i munnen.. en liite liite hål som är på g.. men sm jag lyckats hålla i schack än så de inte behöver fixas..

Efter tandläkaren så blev de ett besök nere hos elis gammel farmor o farfar.. :)

När vi varit klart där så gick vi hem och började packa.. Liite väl sent att börja packa.. men men fick då med allt :) Elis saker är ju det viktigaste att få med.. Sedan när vi var klara så var de bara invänta moster emelie som skulle komma med bussen. När vi hämtat henne så packade vi iordning bilen och sen blev de avresa mot Gnarp! :)

Elis var så himla duktig hela vägen! Även om de var lite gnälligt här och där. Men de måste man ju få göra! Vara så liten och sitta fast i en barnstol ca.7 timmar.. Klart man får ont i lilla stjärten + att inte kunna sträcka på sig ordentligt.. Under denna  7 timmars resa ner så blev de lite stopp här och där så lilleman fick komma upp ut stolen och sträcka & vila rumpan en stund. Samt äta lite och blöjbyten.
Duktiga killen våran!
Resan ner i övrigt gick riktigt bra. Märktes att de var sent.. För emelie o jag fick nå skrattattacker för minsta lilla typ.. Haha!! :P Rolig resa.. hihi..
tror klockan var runt 01.30 då vi var framme.. Så de vara bara he sig in och lägga sig.. Sängne var efterlängtad jag kan tala om!

Torsdagmorgon så blev de ingen riktig "sovmorgon".Klev upp osså gick vi en promenad med Marie & hundarna. Snacka om sommar!! Åhh!! Hur härligt som helst! Grönt gräs, gröna ängar fullt med blommar, häggen som blomma & dofta gudomligt gott! och värmen!

Ska slänga in någon bild från promenaden i torsdags


Ni som läser min blogg och bor här uppe i norr... vet att de inte är såååå här grönt o härligt här som det är nere i Gnarp(hälsingland)





Laura tar sig en drickespaus


Izor tittar han står vid kanten och tittar på





Häggen blomma förfullt & luktar otroligt gott!


Syster Emelie med Laura :)



Uppdaterar mer sen om vistelsen nere i Gnarp, har en liten just nu som vill ha mammas uppmärksamhet. Så jag ska kila iväg och busa med honom =)


Elviras Dop 14 Maj

Här kommer det lite bilder på Elviras Dop som var i Lördags

Fredrik, Anna & Lilla Elvira










Prästen, Anna m. Elvira, Fredrik & Bea


Liite av den fina dukningen





Söta Lilla Elvira :)


Bild på den super goda maten som de bjöds på!


Tårta 1


Tårta 2


Tårta 3





Presentbordet




Avslutar detta bild inlägg från Elviras dop med bilder på våran lille kille som var så snäll hela dagen, både i kyrkan och under maten/fikat.. Han satt & charmade våra bordskamrater större delen av maten/fikat :)








Knep & Knåp

Som rubiken lyder, de är vad jag pysslar med just nu..
håller på att göra lite grejjs inför dop/bröllopet.. Känns bra! Nu är de inte så länge kvar tills dagen D, det närmar sig!
vi har tagit oss en bit på vägen med lite annat kring detta.. och de känns bra.. Men ändå, de känns som de är..... Nånting som fallit bort i planeringen?? men vad vet jag inte..
Just nu så händer det så himla mycket framöver att jag vet inte vad...
Men men de kommer väl att bli någon ordning & reda på det hela till sist.. ;P

Men jag är glad över de saker vi gjort klart & är nöjd över de! :D

Nej nu ska ja knepa & knåpa vidare ett ta innan det är dags för att sova.. Och imorgon lär man väl inte få mycket gjort då man ska packa.. Så tvättmaskinen får jobba lite grann, både idag och imorgon.

Natti natt på er


Härliga helg!

I fredags kom ju som sagt min älskade lillasyster hit! :) Alltid lika kul då hon kommer hit!

Skrev i mitt förra inlägg om vad vi gjorde under fredagen.. Men igår så åkte jag,macke & elis iväg till arvidsjaur, på dop. Var lilla söta elvira som döptes. Allt var riktigt fint & maten o så var himla gott =)

När vi kom hem så hade syrran ( som stanna hos oss) krattat klart på gården, städat & dona på här i huset, vilken klippa! :D Hade inte ens bett henne om de, kratta hade jag nämnt att vi skulle försöka göra tsm under helgen.. MEn hon var så snäll och gjorde de !:)

På kvällen så blev de att fondya(stavning)  Himla gott var de! Sen satt vi oss och såg på ESC. Eric Saade gjorde en grymt bra insats! Vi hade nog inte kunnat skicka någon bättre! Men för mig var ju Saade en klockren vinnare!
För hallå - Azerbadjan & Italien??! Var ju inte ens i närheten av bra låt som sveriges.. Nåja, en pallplats är inte fyskam :)

Vi hann även med att spela lite skip-bo innan det var dags för att dejta kudden..

Idag åt vi en mysig frukost tillsammans allihopa.. Sen gav vi oss ut på gården där ja o syster räfsa ihop att i sopsäckar. Sen hann vi även ta itu med att klippa till hallonbuskarna som inte blivit ompysslade på 2 år.. Sist var då vi flyttade hit... Tyvärr så blir hallonbuskarna så nertrampade varje vinter av ÄLGARNA som gillar att smaska på dem!

Om jag hade min älskade syster här varje dag så skulle jag få så mycket gjort bland allt de gröna som finns kring detta hus.. hon är grymt duktig att hjälpa & sen är hon ett underbart sällskap - Älskar min Lillasyster!

jo just de, igår var vi även och hämtade en gungställning, som macke hade då han var liten. Så nu har vi en sådan på våran gård. Vi köpte en ny gungdel till Elis, eftersom den som fanns där var helt färdig.. tog man i plasten så gick de sönder och snörena litar jag inte riktigt på.
Så Elis premiär gungade igår. Ska lägga in nå foto imorgon på de =) Men han sa varken bu eller bä om de. Han satt som mest och fundera vad de där ändå var.. :)

Har pysslat lite med saker till dop/bröllopet.. Så en liiiiten bit till på vägen är jag/vi allt...


Fredag den 13

 Snart har fredag den 13 passerat & peppar peppar.. Än så har ingen olycka skett för mig.. varken tappat gaffeln eller nånting på golvet ens ;)

Dagen började med att jag & lilleman gjorde oss klara för en dag ute på samhället med lite ärenden..
Först skulle vi på blomsteraffärn o göra ett ärende åt en vän. Meeen då var de lunchstängt.. hade lite stress för att hinna uppdraget jag fått.. Nåja inte mycket göra, bara hoppas på att man skulle hinna ändå..

medans det var lunchstängt där gick jag till Ida salongen för att kolla upp om hårfärg.. Ska nämligen ha hårförlängning på bröllopet, och måste ju ha mitt egna hår i samma färg.. Så vi bokade in en tid för att färga de någon dag före..

Sedan gick vi till grahns där macke fick köpa sig en ny grill som han velat.. Eftersom våran gasolgrill nu börjat ge upp..

Sen blev de blomsteraffärn och köpa bukett & fara för att lämna de.. Men snacka om paff ja blev.. Inte skulle han ju vara hemma då! Tappa typ hakan.. Hann inte ta ut blommorna.. utan sa att jag skulle hämta några saker (vilket jag också skulle göra- men medans jag ställde iordning blommorna och så juh ! ) fick grejjerna och sedan satt jag mig i bilen igen.. Körde ett varv på kvarteret.. Sen tillbaka.. Och DÅ fixa ;) hehe..

När de var gjort åkte vi hem.. Macke monterade ihop sin grill.. Jag skottade ut mer snö! Denna snö som aldrig vill försvinna.. Men snart är de borta!

Sen tog vi de bara lugnt här hemma.. tog en powernapp med Elis innan vi skulle ut för att handla & hämta moster emelie som kom idag! :)

När de var gjort så åkte vi hem och började förbereda för middagen... Grillat! Macke invigde grillen..
Fick främmande, mitt i maten.. Elis farmor o "farfar" o lille hunden melker..

Nu ikväll har jag och emelie spelat vårat nyinköpta spel- Trädgårdsyatzy! :) Gode roligt! Hehe.. Inte lätt att "skaka" om tärningarna.. dom är ju så stora.. Men kul var de !

Har även hunnit klippa ut lite placeringskort också.. Typ nå på 60 st kvar att göra.. haha!!

Nu sitter vi här och ska spela en, kanske två omgångar med Skip-bo :)

ha en bra natt allihopa!

Mitt hjärta smälter såå söt han är!
Elis gör mig lycklig, Elis är livet! ♥


Önskningar - doppresent

Tänkte köra en lista här med litegrann som vi vet om att vi/elis önskar i doppresent.. Några som har frågat vad som önskas i doppresent.
Så Detta är bara en lista med tips. Det är tanken som räknas & vi blir naturligtvis glada för allt/vad vi än får! :)


* Fot- & handavtryck i glas

* Tripp trapp stol

* Drake m.bollhav

* 3 hjulingscykel m.handtag (så att man som vuxen kan styra/köra den när man går)

* Fara till fotograf & ta bilder på elis samt en förstoring(canvas lr. vanlig)

* Sandlåda

* Leksaker - Pedagogiska sådana

* Matset - barbapapa, pingu

* Barbapapa saker

*Pengar till sitt sparkonto

*Cykelstol lr. pengar till en sådan

*Badpool att ha ute på sommaren

* Sackosäck

* Önskar sig helst INGA Ten/silver saker


Vad jag längtar!!

Imorrn så kommer min lillasyster hit! Åh som jag längtat efter henne! Ibland får jag ett sådant där riktigt längtar, saknar il efter henne. Då skulle jag helst vilja hon kom på stört! ;)
Längtar ju naturligtvis alltid efter mina syskon! Men lillasyster är nå särskilt.

Önskar bara inte att en helg gick så hemskt fort!

Men imorrn imorrn så kommer hon!! :D Vill denna dag ska gå fortare och morgondagen ännu fortare tills hon kommer :) Sen får de gå saaaaakta.

Tänkte väl egentligen inte sätta mig och blogga nå nu, för jag måste städa ihop här hemma & tänkte passa på medans lillen ligger och sover ute i vagnen.

Har packat undan alla Elis kläder i stlk 62 nu, och 68:or åker också ner sakta men säkert. De i 68 packar jag undan allt eftersom jag ser att byxor,tröjor/bodysar är för korta i ben/ärmarna.. Och 74:orna kommer fram mer och mer. Usch vad tiden går fort nu! Minns vi fick nå kläder i 74 när vi låg på BB och sen då vi hade fått komma hem.. Men dom kläderna kändes ju vääldigt lååångt bort innan man ens skulle använda.. Jåjå, se nu är vi där!

Åh jag har så mycket jag skulle vilja göra nu! Rensa i grön garaget, samt i förrådet här inne.. Gå igenom vad som ska vara kvar och vad som kan kastas. Och fara med sånt som ska kasta på återvinningen..
Skulle även vilja måla om här hemma.. Men de får nog bli ett projekt åt sommaren, eller rättare sagt efter bröllopet.
Sen är de en massa annat också jag skulle vilja.. Men men..

Nej nu ska jag ta tag i städningen så de hinns nånting medans Elis sover =)


ännu en dag ha passerat..

Som rubriken säger.. Ännu en dag har passerat..

Karln har bytt däck på bilarna & elis han sov i vagnen medans.. Jag gick iväg till medan där ja o bea skulle kika på vad saker som finns där och vad man behöver ordna själv.. Men innan de så tog vi oss en lunch tillsammans. Riktigt nice =)

Efter vi hade kollat på medan så for jag hem igen.. Där ja o macke skotta undan ännu mer av snön vi har på gården.. Snart är den borta helt! Nu vill jag den ska bort, så jag får kratta klart nångång & rensa i rabatterna..

Lilleman han satt så snällt och kika från vagnen vad vi pysslade med =) tur han är så snäll!
efter snöskottningen slog vi oss ner på bron och åt en glas medans lilleman han utforskade bron och de saker som fanns där.. Hehe..

Besktning av volvon gjordes efter detta.. tänkte lilleman skulle få kika då bilar inspekterade på bilprovningen.. men hann somna innan vi var framme där, slocknade nästan direkt vi satt oss i bilen och körde iväg.. Så han sov sig igenom hela besiktningen, trots buller och oljud.. ;P
Bilen gick igenom - Skönt!

Eftermiddagen har vi tagit det mest lugnt. premiär åt middag ute på altan idag & elis med =) Riktigt skönt kunna sätt sig ute nu och äta där och må gott.

Sen på kvällen så kom "tant"bea & frida förbi en sväng. Bea hade köpt en super fin tröja åt elis - än en gång, tusen tack för den! :) Ska slänga in en bild på tröja imorgon så ska ni få se. Härlig färg har den också =)

Nee nu blir de strax sova så man orkar upp imorgon. Ska till blodbussen och fråga om jag får tillåtelse att ge blod ännu


Bästa drömmen!!

Inatt har jag nog en av världens bästa drömmar..
Jag drömde om min mormor! att jag träffade henne igen.. Jag minns inte så mycket om egentligen själva drömmen, men tror de var typ marknad eller något här iaf. Och då kom mormor hit - som hon och morfar alltid brukade göra varje marknad, då hon levde.
Ialla fall.. när jag såg henne i drömmen, så sprang jag fram till henne direkt och kramad om henne, ville aldrig sluta krama henne! Jag krama & krama & krama henne, släppte aldrig taget om hon, medans tårarna bara rann ner efter kinder så glad jag var att jag fick träffa henne. Och jag minns att vi pratade massor. Berättade allt som hänt i mitt liv, visade upp lille Elis..
Och när mormor pratade i drömmen, så minns jag hennes röst så tydligt. Precis så som hon lät & hur hon pratade.
Hon berättade en massa hon också, men jag minns inte riktigt vad hon pratade om. Men jag satt iaf och bara lyssnade, stum av lycka över att få se henne igen & prata med henne, krama henne!
Och så mitt i min dröm, så ringer mackes dumma väckarklocka! ;`(

Denna dröm är en av de bästa drömmar jag haft nu på riktigt riktigt länge!

Jag saknar mormor! :(

2002-02-14

Evigt älskad & saknad! ♥





Ingen bebis...

Elis är verkligen ingen bebis längre.. Fast i mina ögon är han alltid min lille bebis ;)
Nu går allt så fort i vad som händer i hans utveckling!

Han sitter mer & mer själv, man får ha lite koll på han ändå. För ibland glömmer han av sig, så han tappar balansen och tippar omkull.
Han masar för fulla muggar. På ett ögonblick så har han masat sig från ett rum till ett annat. Han är såå duktig!
Försöker få honom att han ska lära sig krypa.. Men då man ställer honom i krypar position, så blir han ståendes där och ser ut som han tänker " Jaha, nudå har du tänkt?" Osså tittar han på en. Han står och svajar som fram och tillbaka, men förstår inte att man måste flytta på händerna o benen så händer de grejjer.
När han är i sängen så gör halvdana försök till att krypa.. Men snart så kanske han får till de där på golvet & då är de inte en lugn sekund i detta hus! ;)

När man sjunger för honom så låter de precis som om att han också försöker sjunga, men de blir ju bara "daah daa, maa paa baa aaa" Men han är så söt! :)

NU tror jag de är nå tänder på G, de måste vara de! För han tuggar frenetiskt på saker och "skriker" utöver sig då han tuggar på de.. Han ska alltid gnaga på sina, eller någon annans fingrar..
Men men återstår att se om de kommer upp nå bissingar :)

Han har ju även börjat lära sig hur man ställer sig upp, drar sig upp efter saker.. Igår då han var och masa efter golvet så kom han fram till mig där jag satt & jag tänkte väl inte mer på de.. 3 sekunder senare då jag tittar ner på honom så står han på knä & håller fast sig i stolen.. Längre tog han sig inte.. Men han gjorde försök att ställa sig upp.. Men misslyckades.
Imorse när vi vaknade så studerade jag honom länge där han höll på att böka i sängen.. efter en stund stod han på knä i sängen.. Och efter ytterligare en stund så stod han upp i sin säng.. Busunge! Nu måste vi sänka ner sängen hans.. För nu är han verkligen ingen bebis! Och vi vill inte han ska ramla ur sin säng!

Hmm.. Något mer som händer i Elis utveckling nu ?

Inte för att de kanske är intressant fakta.. men vi har nu bytt barnstol i bilen.. Från babyskyddet till barnstol nr.2. Han är ju så lång nu att han ryms inte att sitta i babyskyddet längre, benen får han dra ihop, så han har nästan knäna vid hakan(inte så illa, men han fick dra upp dom ganska bra) Huvudet var nästan på snudd att vara för högt för babyskyddet. Så då blev de bestämt, Nu byter vi bilbarnstol! :)
 Åh vad han älskar att åka i den. Nu är han mer sittande och kan se vad som händer då man kör, eftersom han ser ut lite mer. Då vi premiär var ute och körde så han fick åka den, snacka om överlycklig kille. Han satt bara & skratta hela tiden! Så de var nog mycket roligare att åka den än babyskyddet.


Ska slänga in en grymt charmig bild på våran charmige kille där han lyckats ställa sig upp i sin säng :)


Ett steg fram..

Sakta men säkert så kommer vi oss framåt i planeringen inför Dagen D!

En hel del saker är inhandlat.. Som kanske jag tidigare har skrivit..

Nu sitter vi och räknar ihop på nytt ungefär hur mkt mat och sådant som skall inhandlas.. Nu då anmälningarna kommit in.. Även en ny bordsplacering håller jag på med.. tror säkert jag ändrat den minst 10 ggr!
Men nu så!

Jag sitter även och pysslar på med placeringskorten.  Jag har gjort en "riktigt" prototyp nu. I det material & saker som ska vara.. och jag är faktiskt riktigt nöjd.. Nu är de bara en funderation kvar på placeringskorten.. Får se vad som blir av de..

Hm.. vad mera... Har även frågat lite annat folk som kanske har möjlighet att hjälpa oss gällande servering/köket m.m och kanske slippa involvera våra egna gäster/familjer i de.. Så nu väntas de svar från några så får vi se vad som blir..

Så att sakta, sakta framåt...→


Trött i ögat...

Det kan man lugnt säga att jag är just nu! Fröken lestander är inte van att vara vaken & klar denna tid på morgonen ;P Jag och elis brukar ju vakna för dagen denna tid och sen mysa/busa på i sängen till kanske halv elva, elva tiden.. :)
Men de blev annan plan idag efter morgonvällingen.. Då var de bara kliva upp både för mig & Elis (som är lika trött som mig nu) gick o duschade och sen gjorde vi oss klara för att göra ett besök hos läkaren..

Vi tycker han är så flämtig/andfådd av sig vad han än gör. Och de är andra som också reagerat på detta. Så jag pratade med BM i fredags som tyckte de var lika bra kolla upp honom i och med att pappan har astma. Så de kanske är något sådant som kan spöka..
Åkte till doktorn och han titta och lyssna o undersökte honom. Men han tycker de är svårt säga om de är något. Sååå.. (Detta hade jag redan räknat ut innan vi gick in till doktorn) Vi fick en remiss till barnläkaren i piteå.. Suprise?! Nåja det är bra vi får åka dit och dom kollar vad som är.. Om de kan vara astma på G.. Men det piper ju inte i luftvägarna då han andas.. -därför tyckte läkaren de var svårt bedöma vad som var..

Elis har ju egentligen varit som anfådd ändå sen han var nyfödd.. Men vi har väl som inte alls tänkt på det på det viset. Men nu när fler reagerar, så har vi också börjar tänka mer på det..
Det verkar då inte vara något som bekymrar lilleman, för han är pigg & alert och äter som han ska och allt det dära.. =) Så det är bra!!
Men tar ju inte skada av att kolla upp om det är något eller om han bara "är" så..


Helgens uppdatering har inte alls varit bra.. Men tiden har inte riktigt funnits. Vi har haft annats skojjsigt för oss.. Förs middag hos Elis farmor på fredagkväll. Smarrigt! :)

Lördag på dagen så packade vi ner Elis i vagnen, där han somna nästan direkt vi gick ut på gården. Så medans han sov, passade vi på att kasta ut snö från högarna vi har kvar på gården, så de ska tina fortare & så började vi kratta..
Sen på eftermiddagen åke vi till Elis farmor och grillade och satt där ganska så länge och bara surra på och hade allmänt mysigt på altan eller "ballen" som svärmor brukar säga ;P 

Söndag var samma procedur, ner med Elis i vagn & medans han sov kratta vi, kasta ut snö + att vi klippte till rosenbuskarna.. 

Jag ska väl försöka ta mig ut och fortsätta mitt krattande av gården.. Vi har INTE lite löv på gården.. och gården är inte heller liten.. Rönnbärsträd är inte roliga att ha när dom lövar av sig.... Usch!

Nej nu ska ja gnugga ur ögonen lite & försöka he mig ut och kratta nå mer!  


Glömde juh!

Glömde ju lägga upp bilderna på några av sakerna som inhandlades förra helgen då vi var till piteå.. :)

Så jag börjar väl här,

Denna fina leksak fick Elis av sin moster - emelie
när man hammrar med den så ger den ifrån sig olika ljud. och den gula ringen runt kan man snurra på så ger den ifrån sig "klickande" ljud.



Denna giraff fick han av mamma & pappa, tyckte han kunde få sig en ny leksak & den är så smart att handtaget är gjort för att kunna bita/klia tandköttet med =)
fast elis gillar att gnaga på överallt på giraffen.. Hihi..




en pipmugg som inte droppar när man vänder upp och ner på den. och de medföljde ett fiffigt lock som samlar upp OM den skulle börja droppa om man har med den t.ex i bilen. Om man har dropplocket på då vill säga ;)
Jag gillar denna pipmugg, för elis kan hålla i den själv och dricka om han vill



En vårjacka! :) Super nöjd med detta inköp. Har kikat på den länge, men nu var den på rea, så då slog vi till :) Elis har ju bara en massa overaller, och de känns nästan lite väl varmt, vissa dagar. Perfekt att ha denna då vi ska åka bil & så.



Detta köpte vi inte till oss själva, men till min kusin som just fått barn. tyckte detta set var så himla gulligt!
Detta är då i stlk 56, tänkt då Elis var så liten! oj oj, nu börjar vi övergå till stlk 74! Lite skillnad.. hehe..




sedan köpte vi även smycken till mig & mina tärnor, men vet inte om jag ska lägga upp de bilderna, utan de får väntas med till sommaren kanske.. hihi.. ;)



Olycksfågel..

Det är vad jag är just nu..

Känns som att vad jag än gör så är olyckan framme för mig själv alltså... Häromdagen så lyckades jag "stappa" mig själv i ett finger med en nagel, så jag skala typ bort en hudflik o typ forsa blod... Haha inte forsa, men nog blödde de allt..
Igår när jag skulle skära fläsket till middagen så skar jag mig i tummen & då forsa de blod.. Blev någon bit som blidde nersölad av mig.. ;P
Jaa sen är de väl mest sådana här mer "vanliga" saker, slår i tåran i sänkanten, tappar grejjer.. jaa jag är helt enkelt klantig av mig just nu..

Nåja sånt hör väl till vanligheten, kommer väl och går i perioder.. ;P


åhh jag har så mycket som skulle ha behövts göras här hemma.. Men Gahh!! vart försvinner energin?? Tänker alltid att "Men de där kan jag göra ikväll då lilleman lagt sig för natten" Pyttsan, de blir de minnsan inget av.. Utan då blir de att se tv eller så tillsammans med macke, mycket roligare umgås med honom än att göra en massa tråkiga saker i huset :P haha.. Nåja, kanske imorron att de blir av något..


Alkoholfri...

En tanke slog mig här om helgen då vi var hem till Piteå & hälsade på.. När vi åt middag på lördagen så tog sig alla en öl/vin till maten och så.. men inte jag..
jag känner mig inte ens sugen på att dricka nå alkohol.. Det är 1 år & ca 5 månader sen jag drack nånting med alkohol i.. Smakade visserligen pytte pytte liiiite på nyårsafton, men de var så lite att de räknas inte ens..

Tycker det är ganska så skönt att vara nykter.. Om jag och macke är i väg nånstans eller nån kommer hit på middag och så, så tycker jag hellre att han får ta sig en öl eller nå.. Mig gör det inget =)
Sedan vill jag inte heller att vi båda ska dricka samtidigt, (även om de inte blir fylledrickande), då Elis är med oss, OM nånting skulle hända, är de skönt att en av oss iaf är nyker.
Och som sagt, då låter jag hellre macke dricka en öl eller så. Jag klarar mig fint utan =)

Nee så att, mitt sug att ens festa så finns inte kvar, inte sugen. Visst kanske man kan fara på fest, men då känns de just nu, de blir utan alkohol

Detta är bara vad jag personligen själv tycker, i mitt eget fall.. då de blivit att jag också "Druckit" så har de blivit alkoholfritt, minst lika gott =)

Man kan nästan tro jag drack varje helg innan Elis fanns i magen, men så är inte fallet! ;)

Inlägget är INTE riktat mot någon,
Och kan tillägga att jag tycker INTE man är någon sämre förälder bara för att man dricker!


Dopklänning - check

Nu är dopklänningen provad på lilleman & den kunde han ha! Och de fanns tilll och med utrymme för honom att växa i den, så helt perfekt! :)

Men dock ska de sys en ny underklänning.. för underklänningen som är nu är rosa ;) & det går nog inte pappan med på..
Klänningen är virkad så därför måste de vara en underklänning, annars blir den väl genomskinlig och hålig ;P

Har precis beställt efter tyg & band. Så min underbart snälla farmor ska hjälpa till sy en ny underklänning åt Elis!

Har tagit kort på elis då han provade dopklänning - med rosa .. hihi, så himla söt, dock ojja sig pappan.. haha.. tycker väl inte om rosa riktigt sådär.. Men men =) Jag tyckte han var riktigt söt lilleman

Har även förminskat prototypen till placeringskorten.. Och nu ska jag väl bara skrida till verk att göra ett prov i det pappret som vi ska ha som placeringskort.. ;)


Onsdag..

Morgon började likt de andra mornarna.. Elis vaknar tidigt, äter sin välling, busar en liten stund i sängen & sedan somnar han om.. Vi kliver upp & gör oss klara för dagen & leker ett tag.. Och sen är de dags för lunch för honom.. Sen är de bara vänta att se vad dagen har att bjuda på =)

idag har vi fått finbesök av Sandra o hennes töser, Felicia & Novalie - riktigt trevligt! :)

Jag har även försökt mig på att minska min prototyp för bordsplaceringskorten.. Men det gick inte alls som jag ville.. utan gav upp de för denna gång.. Det är nämligen så att vi ha slut bläck i skrivaren och kan därför inte skriva ut prototypen direkt och göra de smidigt så.. får se om jag tar nya tag ikväll i att försöka minska den så få vi se..  =)

Nu är de 2 gäster kvar som vi väntar på ett svar ifrån om dom kommer eller ej till bröllopet.. Sen är hela gästlistan klar..

Här på eftermiddagen så svängde jag förbi Jennie & Adam för att lämna ett blöjpaket dom köpt av oss. Fick samtidigt kika på lille charmiga Lucas =) Åh han är ju bara för söt & go!

Efter vi varit där så styrde jag kosan till Ica där jag inhandlat för att göra dagens middag som blir , stuvade makaroner, korv & fläsk!

Macke har hämtat Elis dopklänning idag, så de ska bli spännande att se om han kan ha den eller ej!

som bilder idag, bjuder jag på lite matbilder då Elis skulle få prova äta själv ;)









Mamma & Pappas Guldklimp! ♥


Sista dagen..

Idag var det sista dagen för anmälningar till bröllopet.. har några som skulle meddela i mitten på denna vecka..
Är några som avböjt. Men så är de ju alltid, någon som faller bort.

Nu känns de ännu mer att dagen D närmar sig..
har suttit och gjort prototyp för placeringskort så imorgon ska jag ge mig på att försöka klippa ut och se hur de blir... Hoppas de blir bra! för jag är ju inte de minsta pysslig av mig..

sakta men säkert faller pusselbitarna på plats.. men känns ändå som att de är mycket kvar tills pusslet är lagt..
nu måste vi verkligen gå igenom vad som fattas och vad som behövs göras..


mammas lillskrutt ♥



Denna fina tröja fick han av morbror Markus & sin emelie. Och texten stämmer på lilleman ;)


Mysigt uppvaknande

Igår när vi kom hem så började macke med att sätta dit en ny mjuk härlig matta i kontoret och listerna.. men är kvar lite grann att lista då vi var tvungen att måla under garderoberna där den gamla blommiga mattan är.. Så jag målade de igår & ett till varv idag. Så nu är de vitt och fint :) Så idag då macke kommer hem så kan han göra klart listningen. Sen är vi färdiga där! :D
Och jag är så sjukt nöjd!

Kan slänga in en bild på hur de blev med mattan, bilden blev suddig, men de går att se iaf hur de ser ut där nu :)

Kontoret & trappen före..


Trappen efter




Imorse fick jag ett mysigt uppvaknande.. Nämligen en liten kille som låg och killa mamma under fötterna från sin spjälsäng ;)  Han tyckte mina fötter var intressanta så han försökte ta fast dom, men de var inte så lätt eftersom han hade spjälarna ivägen för att riktigt greppa fast ordentligt.. Så då blev de lite så kittlande under fötterna. Mys pojken! Och när han då såg att jag vakna av de så skratta han åt mig då jag titta ner på honom :)

Idag har jag gjort lite ärenden på samhället.. Var tvungen hitta mig på nu pjux.. alla mina skor är ju trasig eller söndernött..
Och de kunde ju inte passa bättre att hitta nya skor nu då jag hade ett presentkort att använda upp, sen jag fyllde år =)

Så nu har Både jag & Elis nya dojjor! :) Ska slänga in bild på mina skor & på Elis allra första riktiga skor. Dom är så fina! :)

Mina skor


Elis första skor! Så små och så gudomligt söta ♥


Så små att dom inte ens fyller ut längden på min hand ens ;)


Piteå

I fredags hade jag sådan beslutsångest om jag skulle åka till piteå då eller om jag skulle dra dit nu på fredag... Men efter många funderationer och pratande med min karl så kom vi fram till att de blev piteå..
Packade bilen och drog iväg, ett mycket bra beslut vi gjorde!

Lördagen spenderades mestadels av springades på stan för att inhandla saker inför bröllopet.. OH MY GOD, säger jag bara.. Har nog inte flängt runt så mycket på stan och affärer på länge! Men nu har vi en hel del mer som är inhandlat.. Vilket känns bra! Man kan ta en liten lättnad i de.. Men nu ska vi gå igenom än en gång och se om vi missat något av sånt vi kan köpa iförväg.
Finns ju saker kvar att handla, men som vi inte kan göra mer än just innan.

min Älskade, efterlängtade, vackra ring är hämtad!! Åhh vad jag är lycklig! Vill ju ta på mig den nu nu nu!! Nu känns de verkligen att dagen närmar sig!

Men är fortfarande saker som är kvar som gör mig lite stressad.. Även om jag vet att de löser sig, de kommer de göra, jag vet de! Men oron finns ändå i kroppen..

Vi har hållit på förfullt att göra klart nere i "kontoret", tidigare i veckan så var ju svärfar upp från gnarp och la in de nya golvet. så igår köpte vi nya lister i piteå och sånt dära.. Även en ny härlig mjuk matta att lägga på trappsteget har vi införskaffat - fick av mamma & mange =) Tack tack tack!! Sjukt nöjd jag/vi blev med den!

Tänkte lägga in lite bilder imorgon på lite av inköpen vi gjort & hur de ser ut nu i "kontoret"

Men just nu är jag alldeles för trött för att ens orka lägga upp nå bilder .. ;/

natti på er allesammans!


RSS 2.0