1½ års kontroll

Har varit på BVC-kontroll idag för den lillemannen.. Där BM kollade lite vad han kunde och sådär, samt frågade lite grann om hur han är och så där. Han klarade besiktningen galant! :) Så det känns riktigt skönt de. Sen är de ju så att alla utvecklas ju olika.. Men de finns väl nå riktlinjer ändå på vad dom "ska" kunna och så där , på ett ungefär.

Sen var det dags för mätning och vägning.

♦ Vikt : 12330 g
♦ Längd : 83 cm
♦ Huvudomfång : 50 cm

Han har vuxit 7cm på ett halvår! Skrev ju i ett tidigare inlägg att jag trodde han vuxit massor på senaste tiden.. Kollade längden då, som visade 82 cm.. Så jag hade ju inte så himla fel.. Så han har ju vuxit massor tycker jag! :)

Samt att han lagt på sig ca 2 kg på ett halvår..

Jaa herregud ändå.. Liten blir stor! Han är inte någon bebis längre. Han är en stor kille nu.






Sen efter "besiktningen" var det dags för denna spruta! Bläh! Jag hann bara ta han i famn och sen insåg han vad som var på gång! Och då gjorde han allt han bara kunde för att ta sig lös. Men BM var snabb med att sticka och ge vaccinet. Så snabbt var det gjort. Men det blev ändå ledsna miner hos den lille :(
Det ledsna gick rätt fort över sen han fick komma sig loss från mig och fortsätta leka med klossarna som fanns där inne i rummet.

Så nu får vi väl se om han får nå biverkningar om ca 1 vecka. Hon sa att då kan de dyka upp lite olika symtom efter sprutan.. Antingen nå prickar på kroppen, hög feber eller typ förkylning. Så nu är de bara vänta och se om de blir nå eller om han klarar sig ifrån de.


Sedan funderar vi på om Elis ska få ta Hepatit A & B sprutorna nu då han likas är så liten. Och ska man då nångång utomlands så han blivit äldre så behöver man ju inte sticka honom då. Utan kanske är bättre nu då han är mindre och inte "minns" de på samma sätt som man gör då man blir äldre.. jaa jag vet inte.
Tror ju detta var ganska nytt med att man kan ge sina barn dessa sprutor, eller?
Tror att BM sa nånting om att Dom som är född f.om januri i år, kommer att få/erbjudas(?) dessa sprutor precis på samma sätt som de andra sprutorna görs.

Hur har ni gjort ? har ni låtit erat barn fått ta Hepatit A & B sprutorna redan nu vid 1½ -2 års åldern?


Miljonär, ja tack!

Rätt dött på min blogg.... dålig på att uppdatera... Men känner liksom inte lusten att blogga lika mycket nu som förr... Utan ni får allt nöja er med något inlägg då och då... ;)

Sen vore de ju kul om man kunde få fler kommentarer då & då.. Det ger som en lite extra gnista till att vilja blogga mer..

Tycker ni jag skriver om tråkiga saker m.m, så lämna gärna nå tips på vad ni skulle vilja att jag skriver om, eller skriver mera om.. Eller om ni rent utav har någon fråga, så ställ en fråga så svarar jag :)




Tänk om man kunde få vinna en miljon eller två.. Eller några hundra tusen iaf! Då skulle jag bli glad.. Sjukt glad!

Har suttit och tittat på en massa Cars grejjer som skulle vara fint i Elis rum! Men ack så mycket pengar.. Kostar ju en del.. Direkt de blir nå Disney märke eller så, då skenar priset genast iväg..

Nånting av dessa grejjer som jag suttit och tittat på ikväll lär nog bli hemklickade. dock inte idag och inte heller imorgon.. Men kanske om någon månad? Förhoppningsvis.. ;P



imorgon så är det dags för 1½ års-kontroll för Elis. Ska bli spännande att se hur mycket han väger nu och hur lång han blivit. Jag har mina aningar, men ska bli kul se om de ens är som man trott !

Om jag inte har helt fel så är de även dags för nå sprutor detta BVC-besök? Usch usch.. Jag ogillar verkligen när Elis ska få sprutor, även om de går så fort, så gör de så ont i mammahjärtat att måsta hålla fast sitt barn som försöker för kung och fosterland att ta sig lös ur ens grepp för att slippa sprutan/sprutorna!

Tur det går fort & att de onda går över rätt fort också! Men jag ogillar de verkligen! Tur han inte vet i förväg vad som komma skall.. Annars hade man väl aldrig fått med honom dit..


Nu har jag en jobbar helg framför mig.. Fre-sön.. Sen är jag ledig i 1 vecka! skönt skönt! Vet inte vad jag ska hitta på under min ledigvecka.. Kanske blir att man åker till piteå och är där några dagar.. Eller så är man hemma och bara är.. Eller så... ? jaa jag vet inte vad.. Får se på söndag vad som blir..




Nej nu ska jag kila och sova.. Har ju en son som gillar att vakna tidigt.. Suck.. vilket inte jag gör ;) Nåja, tids nog kommer jag också in i rullarna att KANSKE kunna bli lika morgonpigg som honom!


Älskar Dig!

Det är nu 1 ½ år sedan vi var på BB och fick se & träffa dig för första gången! Tiden springer iväg alldeles för fort!

 Kärlek & Glädje ger du oss i mängder! Vi Älskar dig så oerhört mycket lille vän! ♥



Kärlek!

Jag kan inte få nog av våran fina älskade pojk! Han är de bästa som hänt i livet, Han är de vackraste jag någonsin sett! Min kärlek till honom är enorm, Jag älskar dig så mycket lilla vän! ♥



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥



Sömn

Sen den dagen Elis kom till världen så har vi verkligen blivit bortskämda med sömn.. Då han var liten bebis så sov han hela nätterna, med avbrott för mat då vissa nätter. Sen har de bara fortsätt på det viset att han sovit bra om nätterna & typ sovit fram till 10 på morgonen och ibland längre.

Och av en hel del folk har man fått höra : Jaa ni har inte upplevt hur det är att vara småbarnsföräldrar än 

Javisst de kan jag hålla med om, att vi varit rätt bortskämd på den fronten med att han sovit bra och så :)

MEN, nu ni.. Nu har de vänta.. haha! Nu är de andra bullar.. Här vaknas de runt 06.00 varje morgon. Oavsett om man ska på dagis eller ej... ;P 
Han är så glad och pigg den tiden på morgon, men det är varken mamma eller pappa! Vet inte vem han fått detta morgonpigga ifrån? ;) Och att försöka få han att somna om efter vällingen eller innan han fått den, de är inte ens på frågan! För de vägrar han.. 

Ibland är han så kunna sitta och leka för sig själv, titta i böcker ett tag, innan han blir less och lever "rövare" så man vaknar ordentligt och kliver upp med honom. För då är han helnöjd! 

Vissa mornar känner man bara : MEN SOV POJK! :P 
Men jag kan inte annat än bli glad då han vaknar och jag vaknar. Jag menar, jag har de två bästa i mitt liv som ligger brevid mig i sängen & som jag får vakna med (nästan) varje morgon! Kan de bli bättre än så? 

Jaa Elis han sover med oss. MEN han somnar i sin egen säng & så vaknar han mitt inatten och kommer då över. Så kring 4, halv 5 imorse kom han över till oss och la sig. Och jag tycker de är rätt mysigt att ha honom mellan oss. Det tycker vi båda ♥

Nämen så nu har man fått "smaka" på livet som småbarnsföräldrar sömnmässigt. Man är inte van att vara vaken den tiden då man är ledig. Men det är absolut inget negativt :)

Elis är det bästa som hänt oss i livet ! Han är livet ♥


Vräkt

Snacka om att snön verkligen har vräkt ner under natten & under hela dagen idag! Visst jag gillar snö, jag tycker det är mysigt då det blir så vitt och härligt ute..
men idag var det nästan snäppet för mycket tycker jag!  Jag trotsade snöovädret idag då jag skulle hämta Elis från dagis, jag tog pulkan och hämta honom. Han sken som en sol då vi kom ut från dagis och han fick se att pulkan stod utanför ♥

Imorgon ska han få sova hos farmor eftersom jag jobbar kväll. Även onsdag kommer han att få sova där.. Kommer kännas tomt utan han hemma - Lillskrutten min!
Äh men de kommer gå så bra :)


Nä här avslutar jag mitt inlägget då jag inte har något vettigt att skriva om..


Utanför

Hanna om Irriterad!:
Pappa hälsar: Ett tips! Ta 13:10 bussen så kostar det 129 kr. :-)

Svar: Tack för tipset! :) Men känns lite drygt att måste åka en annan tid som gör att de tar 1 ½ eller 2 timmar längre än vad det gör med 16.00 bussen - för att de ska funka med att betalningen ska bli 129:- Tycker bara som så att dom ska kunna fixa till detta så folk inte behöver betala så mycket mer än vad de egentligen gör...
Men som sagt, tack iaf för tipset :)




Min syster kom hit i fredags för att plugga teori på körskolan. Så där har hon varit och pluggat.

Igår var vi iväg på badhuset allihopa. Denna gång gick de väldigt bra för Elis, inte ett gråt nångång. Då vi kom ut från omklädningsrummet/duschen, så sprang han i fullrulle dit macke var i bassängen, med världens leende på läpparna =) Så de kändes skönt att de gick så himla bra denna gång :)

på kvällen gick vi en promenad till Elis farmor och hälsade på.. Satt där en stund och pratade, sen hem igen för att natta lilleman. Sen kom min pappa & farfar hit, så grabbarna satt och drack lite öl och surrade.

IDag har de varit strålande sol (lite blåst), så vi klädde på oss och gick ut på en härlig promenad! Gick ner till gäddviken, sen gick vi skoterleden från gäddviken till ringvägen och sen upp på öberget och hem till oss.. :) Skönt ute var de!







Då man blir trött kan man sova nästan hur som helst ;)






18 Mars, 15:06
I fredags så kikade jag in på Elis senare under kvällen, då han låg och sov. Och fann då honom liggandes så här :)



Nu ikväll var jag in och kikade på honom.. Och fann då honom liggandes så här ;P




Det är tur vi har saccon liggandes precis nedanför hans säng. Skulle inte vara så skönt landa nere på golvet ;P
Inte för att de är så långt ner till golvet men ändå.
Aldrig förr har han trillat ur sängen, utan de var första gången i fredags.. Så får väl se om detta är en tillfällighet eller vad.. :)



Nu ska jag göra mig klar för sängen. För imorgonbitti är de jobb som gäller.. börjar 7 åt morgonen..

Hoppas ni haft en bra helg! :)

Hockeyproffs?!

Jag låter bilden tala för sig själv ! Minsta brorsan är kanske ett blivande hockeyproffs? ;)



Linser

Igår kom mina efterlängtade linser! Så igår eftermiddag stoppade jag in första paret.. Snacka om att de va ovant att ha något i ögonen!
Men ack så skönt slippa glasögonen.. Vet förresten inte hur många gånger jag "passade" mig för att fingra på glasögonen då de klia i öga eller så. kom på mig själv fler gånger med att jag gick "under" glasögonen för att gnugga/klia i ögonen.. haha..

men jag ser bra i dem och de känns rätt så bra, enda är väl att jag tror själva kupan(skålformen) på linsen är kanske liite för stor för ögat? Men jag ska boka in en tid med optikern och se vad hon säger om det hela..

Imorgon har jag väl tänkt försöka ha dem på jobbet för att se hur de funkar där.. Vi har så torr luft att de brukar bli besvärligt för ögat med linser, för mig! Men jag hoppas de ska gå vägen detta! :)

Idag har jag varit ute på en kort promenad med Elis åkandes i pulkan. Han älskar verkligen att åka pulka :) Så vi gick förbi hans morfar osså gick vi för att hälsa på min farmor och farfar.

Sen har vi inte hunnit med så mkt mer idag jag och lilleman. Och jag som hade tänkt städa under mina 2 lediga dagar ;P Men jag är ju ledig i helgen, så kanske jag får tummen ur då. Och så är ju macke ledig så han kan ha lillen medans.

Igår hade vi som nästan en hel dag tillsammans med Bea och Signe =)
Och Elis han gav Signe ett par goar & pussar. Sötis!

Måste lägga upp en bild då han ger henne en go..

Finaste barnen



Fruktansvärt!

I helgen fick jag veta att en alpacka blivit ihjäl biten av 2 st hundar.. Hemskt, så hemskt!, var min tanke. Sen tänkte jag väl inte mer på det, på de sättet.. Trodde de var en alpacka man inte "kände".. Tills jag senare fick veta att de var ju en här i Arjeplog det var en alpacka som blivit ihjäl biten!
Då blev de genast mycket mer ledsamt i hjärtat. De är ju en alpacka man ändå träffat och så.
Hemskt de måste ha varit för nuvarande ägarna det som skett, samt för de förra ägarna som då är min svärfar & bonussvärmor!

Nej fy usch så hemskt! Fruktansvärt! Stackars stackars lille alpackan Ceasar! :´(

Sov gott Finaste Ceasar! ♥

Ni kan gå in HÄR & läsa mer om ni vill, om det som hänt. Det är så hemskt, jag blir så tårögd då jag läser det.

hittat!

Fått lite hjälp med att hitta nå byxor som är orange - åt Elis :) Fanns på tradera.. Men eftersom jag är så värdelös att hitta så hitta jag inga igår då jag hittade.. men idag så..! Nu har jag lagt till dessa på min minneslista eftersom de är någon dag kvar innan auktionen går ut..
Men är de så att de inget blir utav dem, så går de ju faktiskt lika bra med nå jeans eller så =)

Nu har man jobbat klart för denna helg.. Så nu väntar 2 lediga dagar, Skönt! Har inget inplanerat mer än att jag ska försöka få klart med städningen här hemma..

Imorgon hoppas jag att mina linser dimper ner i postlådan så jag får prova dem! :D


Underbara Älskade Barn! ♥


1 av 2

Anonym tack för tipset på sidan med lite färglada barnkläder. Dock fanns det inga kläder som va orange som va i hans storlek.. :/


Men idag så har Elis fått sig en orangetröja av sin farmor! Tack för den! :) Så här ser den ut



Så nu är de bara nå orange byxor kvar att finna åt honom. sen har han en helt komplett set av orange till tema dagen på dagis :)


Idag har vi varit och gått på marknan en sväng på min rast. Elis fick sig på ballonger... En helikopter ballong av oss.. Sen fick han även en bil ballong av sin morfar ;P
Han är gode så nöjd över sina två ballonger. Springer med dom här i huset fram och tillbaka och låter som ett flygplan och bil :) Sötungen!

Imorgon är sista arbetsdagen för denna jobbar helg.. Sen är man ledig i två dagar. Jag hade tänkt att jag skulle försöka att fortsätta med min städning som jag påbörjade i torsdags.. ;)

Vad tyckte ni om vinnaren i melodifestivalen då? Jag tyckte de va en bra vinnare. Låten är ju hur bra som helst! :)

Orange!

På Elis dagis så har dom typ olika teman.. Vet inte om de va typ djurens tema eller nå nu ? Minns inte så här sent på kvällen efter en lång arbetsdag..

Sist var de Grodan de handla om, så då skulle barnen vara klädda i gröna kläder OM man hade de.

Så om 2 veckor så är de typ Rävens vecka.. Och så ska barnen vara klädd i orange kläder OM man har. Så jag sitter och letar förfullt på internet efter nå fina orange kläder, som man kan klicka hem, till ett vettigt pris.

Tycker de är rätt kul att dom ha såna här olika teman och grejjer som dom gör :)


Så.. Har ni nå tips om var jag kan hitta orange kläder att klicka hem, så lämna en kommentar! :)


I väntan på..

När jag var till Piteå förra veckan så var jag till optikern för att få ett recept på linser. Så nu inväntar jag på att linserna ska dimpa ner i postlådan vilken dag som helst.. För att kunna prova dem några dagar och se hur de känns. Och sedan åka tillbaka till piteå för att då gå till optikerna igen så hon får kika hur linserna sitter & funkar & sitter de linserna då bra så kommer jag beställa hem linser :)

Varför jag nu kommit till skott att fixa linser är för att:
jag brukar alltid lägga mina glasögon i nattduksbordet vilket inte är så smart då man har en liten 1½ åring som ska plocka och pillra i allt han kommer åt! Vilket har resulterat i att han lyckat krascha båda mina glasögonpar.. Först pajja han mina gamla.. Ett tag senare bröt han sönder mina nya glasögon! Tur jag inte betalat någon dyr peng i dom. men ändå..
Än så länge funkar det att använda de gamla paret, så länge man är försiktig då man tar på sig dom.. osså har jag börjat lägga upp dom på en sån nivå då jag tar av mig dem så att Elis inte når dom :P

Därför blir de så att jag ska återigen skaffa linser, för att köpa/reparera glasögon kommer inte bli billigt i längden ;P



Jag har nu använt stödstrumpor på jobbet i två dagar.. Snacka om att de blir skillnad! Man blir mindre trött i benen helt klart!
Samt att idag har jag provat mina nya jobbarskor.. o du milde sååå sköna! Man går verkligen på moln då man använder dem.
Så detta kommer bli kanoners för mina ben, samt för min rygg :) Hoppas jag då!


I helgen så är de marknad här i Arjeplog.. Detta innebär då för min del -arbete hela helgen lång, så inget partajande för min del.. ;P
macke är ledig i helgen.. så deKänns lite knas att jobba då han är ledig.. Menmen de är ju så de kommer vara för oss nångång..

imorgon på min rast har jag tänkt att vi ska ta och gå en sväng på marknan, så elis får köpa sig en ballong. Nå mer har jag inte tänkt vi ska handla. Sen är de bara mysigt gå runt och kika på allt =)


Nä känner att detta blev ett blaj blajj inlägg!

Tror tusan jag måste bli mycket bättre på att uppdatera... !

God natt på er & Ha en super trevlig helg allesammans :)

Trötta ben

Inatt vaknade jag av världens jäkla senadrag i benet, precis under typ knävecket... Visste tusan inte vart jag skulle ta vägen! Kände på benet och kände världens "bula" just där senadraget var. Och sen när jag hittat ett sätt att sträcka på benen så de släppte så var bulan borta i ett nafs.. Men snacka obehagligt! Jag som nästan aldrig har senadrag, det är väldigt långt mellan gångerna!
Så idag har resulterat i att de känts som om att jag haft träningvärk i benet.. ;P
En kort arbetsdag har jag haft och de va riktigt skönt då mina bena känns väldigt trötta.. Jag tror faktiskt att jag måste ta och plocka fram mina stödstrumpor & hoppas på att jag får mindre trötta ben.

Mina nya jobbarskor har nu kommit. så nu ska dom till att testas =)

Nu ska jag fortsätta att kika på Desperate Housewifes som har börjat om nu ikväll - efterlängtat! Och imorgon är de dags för Grey´s Anatomy att börja om :D

Bjuder på en bild från helgen






piteå

kommer nå bilder från helgen som spenderades i piteå.. men är för trött nu.. och ska sova!





ÄLSKAR ER! ♥


RSS 2.0