Julafton - lite sen

Dagen före julafton åkte jag och elis ut till Rebakk för att spendera julaftonen där..
riktigt mysigt att vara hos morfar!
På kvällens så pyntade vi granen o bara myste på tillsammans.

Julaftonsmorgon var mormor(mamma) in och hämta elis o de myste på. Sebbe gav elis sin allra första julklapp.
Då ser man ut så här.. ;)


En bithand fick han i julklapp av morbror.

Lite senare tog vi på elis sin tomtedräkt och efter det var det dags för att äta jullunch/middag.



Moster busar med Elis - hon små blåser på honom och han tycker det är skitkul! :)



Efter vi ätit var det bara att invänta att klockan skulle bli 15.00 så vi fick se Kalles julafton. Efter det var det dags för att dela ut julklapparna.
Men elis han sov sig igenom både kalle och julklappsutdelningen och öppning ;P

Sebbe fick sköta tomtens jobb & dela ut alla klapparna.


Här är  min julklappashög


*Godislåda
*Duk
*Dammsugare
*Ljuslyktor
*Turkos armbandsklocka
*Dove schampoo & tvål
*Presentkort
*Parfym - Naomi Campbell
*Pengar
*3 st kak/muffinsbak böcker
*Kakelhängare
*Hygienisk disktrasa
*Handduk för att hänga på spisen

Tror inte jag glömt nå (?)
Är då super super nöjd över alla mina/våra julklappar!



Kan ni gissa vad lillasyster fick i julklapp? ;P Hon är gode nöjd.. hihi..



Elis ligger och charmar gammelmorfar


Här är Elis "Lilla" julklappshög ;)


* 2 leksaksbilar
*Haklappar
*2 gosedjur
*sjungade/dansande katt
*Baby memory print (fot & handavtryck)
*Gåstol
*2 tuggleksaker
*2 speldosor/leksakar
*Nappar
*2 snuttefiltar
*Sparbössa
*10 bodysar
*3 pyjamaser
*2 sockpar
*2 tröjjor
*2 byxor
* Adidas dress, syns inte så bra på kortet (ser en liten glimt av den nere på vänster sida nere vid gåstolskartongen)

Liten högskillnad på min och elis ;) Elis hög är den som är oöppnad.



Vi väntade med att öppna elis paket tills han hade vaknat. Inte för att han hjälpte till så mycket att öppna.. ;) Men just för att få se och känna lite grann på paket och pappret. Men morbror sebbe var så duktig och hjälpte honom med paketen.

Säger återigen, Tack för alla våra paket! Är såååå nöjd över allt vi fick!

På kvällen så åt vi risgrynsgröt och skinkmackor & bara myste på!
Julstämningen kom till sist.. Men inte som den brukar göra.. Kanske jag håller på att bli "vuxen" och växer ifrån den där stämningen man hade förr?
Julen var hursomhelst mysig!


Håll koll

Om ni vill ha koll på när jag uppdaterar min blogg. så Kan ni gå in på http://www.bloglovin.com/sv/blog/52844/evvepevve87

Välj sedan på vänstra sidan, följ bloggen. Ni får information eftersom hur ni skall gå till väga. Men denna sida är super bra. Man kan lägga upp alla bloggar som man följer & se när dem lagt upp ett nytt inlägg. Enkelt och lätt :)
Skaffa den redan idag! ;D

Just nu håller man på att ordna inför resan på onsdag. Så man har lite ordning och redan här hemma och så man får med sig allt.


Att göra:

* Tvätta så tvättkorgen är tom

*Diska undan allt, så de är rent och fint

*Packa alla våra väskor

*Städa upp lite här hemma

*Renbädda

*Sen vet jag inte om de är nå mer, inte vad jag kommer på iaf ;P


Är han inte bara för söt Elis ♥
 

Lilleman skrattar åt Moster Emelie :)


Julfin

Slänger in en bild på lilleman i hans juloutfit :) Han var så fin!










Ska skriva lite mer sen om julafton.. Men nu har jag inte riktigt tiden.
Och på onsdag åker vi ner till Gnarp för att fira nyår där.


Uppehåll..

Japp nu är de kanske uppehåll som gäller för bloggen.. Vet inte om ja kommer blogga nånting då jag är hos morfar och så.. ska ha med mig systemkameran, då kanske de blir nån kort uppdatering. Men under juletiden så är det väl ingen som har tid att sitta så mycket på internet och läsa blogg ? ;P

Gick riktigt bra att jobba natt. Var inte liiika mycket längtan hem som förra gången jag jobbade natt. Tror det var för att jag visste lilleman var hemma :)
Tur han är snäll vår grabb, kom hem och käka frukost och gick & la mig. Lilleman sov i sängen med macke. Så när jag la mig tittade Elis på mig och jag flyttade efter honom lite mer åt mitten. Och när jag gjort de så fortsatte han titta och sen rulla han som på sidan mot mig och la händerna mot kudden under kinden och somna. Söta unge! Elis gör så mitt hjärta blir alldeles varmt- älskar honom så mycket !Orden Jag Älskar Dig Kommer aldrig ta slut! ♥

sov först till nio (?) då klev macke upp och for iväg. Sedan kring 10 kom han hem igen då vaknade lilleman, så macke tog honom. Och de stöka på hemma så jag fick sova ett tag till innan det var dags för Macke att fara och jobba. Då var de bara kliva upp :)

Dagen har nu bestått av att inhandla en sista julklapp och sen packa med allt vi ska ha för 3 dagar.. Blev lite mycket ;) men med en liten kräkmaskin behövs en hel del.. Hehe..
Bilen är proppfull av saker..+ julklappar då förstås :)

Vi hade tänkt vänta tills pappan i huset hade hunnit hem från jobbet innan vi ska åka till Elis gammelmorfar. Meeen macke sitter fast uppe i skogen nånstans och väntar på bärgningsbilen.. =/ Så han är några timmar bort..

Vi beger oss alldeles strax mot Rebakk - Mullejaur!! :D
Dock har inte julstämningen infunnit sig än.. Vad är detta???? Hallå julstämning var är du? Har du glömt mig? Hoppas den finner mig imorgon då julen är :) Eller kanske ikväll då hela(nästan) familjen är samlad! :)

GOD JUL PÅ ER ALLA BLOGGLÄSARE!



Måste ju bara säga att det ökar läsare på min blogg - SUPER KUL! :D Lämna gärna en kommentar - Så man vet lite grann vilka ni är som läser =) Har ni frågor eller nånting, skriv och fråga. Svarar om jag kan. Eller är de nå ni vill ska skriva om, säg till. Nånting som är bra - dåligt? tyck till :) Tack!

Charmkillen! ♥



Träningsdvd för mammor

när man väntade barn & nu har fått barn så har jag varit med i en del olika sidor - vilket jag är än.
Libero, goboken, allt för föräldrar m.m. Tycker det är ganska bra att vara med i olika sidor. Just för att man får olika tips och råd & erbjudande.
Och för någon vecka sedan fick jag ett brev av Libero som berättade om en sida man kunde gå in på för att få en dvd - då man just fått barn.
Jag blev lite intresserad av detta så jag gick in och läste vidare vad detta kunde vara. Träning efter barnafödsel är ju inte så dumt :)
När jag läst och tittat på en liten filmsnutt (?-tror jag) så var mitt beslut inte så svårt. Jag klickade hem denna dvd & har nu tränat lite grann med den och är mycket nöjd :)

"Den unika Corewellness-tekniken, som har utvecklats av Kari Bo, förbättrar din muskulatur i mage, rygg och bäckenbotten, oavsett ålder eller tidigare förmåga.
En försvagad muskulatur kan resultera i dålig hållning, ryggont & urinläckage.
Därför är det viktigt att hålla bålen stark och vältränad.
De påverkade musklerna sitter ovanför diafragman, bakom ryggraden, på magen, och viktigast av allt, i bäckenbotten.
Det bästa av allt är att Corewellness-tekniken bevisligen fungerar: Du får en plattare mage & blir allmänt starkare. Studier visar även att den botar ansträngningsinkontinens hos 2 av 3 kvinnor"

Taget från sidan om corewellness. Jag kan rekommendera denna dvd till er mammor & även övriga :)

Gå in på www.corewellness.se och beställ hem en gratis dvd!
Du binder inte upp dig till någonting alls. Utan man får hem denna dvd och tror att man kunde få välja om man ville få lite information/tips från denna sida till sin mejl.


Nattpass...

Japp fick en förfrågan om att jobba inatt. Och nu när pappan i huset är hemma under natten, så kan ja inte riktigt säga nej.. Pengarna är välkomna just nu!
Och att jobba natt är ju inte så "farligt" eftersom då sover ju Elis ändå. Så jag går ju inte misste om nånting så. Sen har vi även min pappa (morfar) som backup. Han ska få sova i gästrummet utifall att macke måste på en långresa inatt. *hoppas inte*
Så det känns bra - för mig- att han är hemma och sover lilleman. Var nästan lite tufft för mammahjärtat förra gången ;) Jag vet det kanske är lite fjantigt.. Är ändå bra han får lära sig att kunna sova borta hos andra, vilket är bevisat att det går ju bra.
Men samtidigt vill jag liksom inte tacka nej till arbete, för som sagt pengar tackar man inte nej till! =) Och nattpass är bättre och lättare än dagpass. Tycker ni jag är knäpp ? ;P



Mitt nya inköp

Har varit ute efter en bärsele ett tag nu.. Och vet inte varför, men jag ville helst ha en Beco Butterfly II. Kanske för att jag har en vän som har en sån och gillar den. Och en kollega som oxå har en sån och gillar den. Så jag har ju mest hört bra saker om den, och sen så ser den så smidig o bra ut!
Och har läst om lite olika selar, men denna hade bästa möjligheten att spänna ut kring midja och över rygg. Eftersom man inte är smal... Så behövs de lite längd på spännen så pojken ryms på magen ;)

Letade och letade.. Och till sist på blocket hittades en riktigt fin sele. Precis sån jag sökte och den hade ett riktigt fint mönster också =) Tack vare Sandra som hittade den på blocket - Tusen tusen tack! :)

Efter många om och men så kom den äntligen :)
Så igår skulle jag som prova den.. Men var ju så mycket snören och spännen m.m som jag inte hade någon aning om vad de var :P
Så idag var Sandra och visade hur man skulle göra. Så nu har vi provat den jag o lillgrabben. Detta kommer ju bli kanoners då man ska springa bland affärer och inte vill släpa på barnvagn :)

Jag är sjukt nöjd över selen - fastän jag inte "beprövat" den ordentligt än! :P


Polis & brandman

För er som har facebook så blir ju en del bilder dubbelt upp för er att se ;P
Men vad gör de ? :)

Dessa kläder trillade jag över när jag var in på www.ellos.se

så jag kunde inte låta bli.. mitt finger klickade ned dessa i varukorgen. Pappan i huset gillar dom skarpt! :)
Är storlek 68 så är ju ett litet tag innan han kan ha dem.
visst är dem ganska läckra?



sedan klickade jag även hem en röd julklänning jag tänkt ha på julafton.. men jag vet inte riktigt vad jag tycker om den.. Ska prova den sen igen & se vad macke tycker om den..
Är inne i nån klädsvacka då INGENTING är fint på mig.. Vad jag än tar på mig så hittar jag nå fel.. Men det kanske alla har?
Nej usch för kläder just nu.. Haha.. inte för att jag vill gå utan ;)


BVC-kontroll

Tack du anonyma för kommentaren.. :) Vem är du?

idag var det då dags för Elis att ta sina 3-månaderssprutor.

Innan han fick sprutorna så kollade vi vikt,längd och huvudomfång. Han har ju blivit stor grabben! :)
5970 g, 63 cm & huvudomfång 41,5 cm. han följer sin kurva så fint.
Efter kontrollen var då dags för de roliga.. Sprutorna! Macke fick en körning till kusten så han kunde inte följa. Så jag fick ju sitta då och hålla i Elis. Vips så stack de honom. först reagera han inte, men när de började spruta in vätskan där, då skrek han i höga skyn! Men det tog inte lång stund efter dem stuckit klart så var han glad igen :) Han är så duktig vår grabb! Var nog värre för mamma ;) Då var det då gjort. Nästa gång är vid 5 månader.

efter jag klätt på honom efter besöket & satt han i bilen så somnade han & sover fortarande. Det är jobbigt att få sprutor :P

Så här ligger han och sover efter sprutorna :)



Nu är det tvättning för fulla muggar som gäller. Så man har kläder till sig själv och allra mest till Elis - den lille kräkmaskinen ;)
Sen är det skönt att slippa paniktvätta innan man ska bort under nyår. Gäller att ha liiite framförhållning!

jag fattar de inte.. jag har ingen riktig julstämning än.. Varför är det så??!
men förhoppningsvis så kommer den precis innan jul. När vi kommit oss till morfar och installerat oss där.
Hemma hos morfar brukar man alltid få julstämning :)

Jag brukar inte ha nyårslöften.. Men i nästa år ska jag ha det. Direkt vi kommit hem från gnarp ska det göras ändring i mitt liv. Inget godis, fika eller så under veckorna. utan då är de lördagar som gäller!
Röra på mig ännu mera! Har börjar smått hemma till en träningsdvd. Nu jäklar ska de bli ändring!
har ju gått ner 14 kg sen Elis kom till världen. Men dock gått upp 2!! nu får de inte bli mer - därför ska jag ge mig sjutton på att mer får de inte bli, nu ska de gå neråt! :D

Nu väntar jag på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan starta en till o en till o en till.... tills allt är slut i tvättkorgen ;)
Ska slänga upp fötterna i soffan en liten stund medans Elis fortfarande sover och tvättmaskin inte är riktigt klar än.


Nu är de gjort..

Kläderna är nu äntligen nerpackade... Alla fina kläder.. Allt han hade från början då han föddes.. Usch vad tiden går fort. Min lilla bebis.. :) Han fin fin fina stålmannen body har han vuxit ur! Vår stålman! Den bodyn är som ett minne på något sätt från tiden vi låg på Sunderbyn - Då han blev infekterad och inte mådde så bra i början, men han fixa de fin fint vår grabb! :) Så stålmannen bodyn är som en "symbol" för att han kämpa sig igenom infektionen!

Han är sååå vacker vår pojk!



Eller egentligen så är ju inte allt nerpackat.. Har några byxor kvar som skall provas på grabben imorgon. Är så konstigt det där med storlekar. En del är jätte stora och en del är jätte små i storlek..
Han kan fortfarande använda nått byxplagg i 56. Men inte är de många. Kanske 2-3 stycken. Så imorgon ska de övriga provas. Plus en pyjamas som han kanske fortfarande kan ha. Är de för litet så åker detta också ner i kartongen.

Hur kan det komma sig att storlekar kan skilja sig så mycket på vissa plagg? Vissa affärer har jätte stora storlekar och vissa tvärtom, alldeles för små. Och då andra har plagg som sitter som ett smäck..
Varför är det så? Har man inte samma "storleksmapp" som gäller typ alla klädesaffärer.. ?
Nämen vet inte hur jag ska förklara hur det är jag menar.. ni kanske förstår ändå hur det är jag menar?
För det är ju precis samma sak när de gäller vuxenstorlekar..
Jaa, det är helt enkelt mycket konstigt!

Nu ska jag kila till sängs.. Natti natt mina vänner!

Visst har jag kommit igång liiiite bättre med bloggen? ;) Jag hoppas det inte är allt för mycket struntprat.
Lämna gärna kommentarer, Älskar att få kommentarer! Skriva gärna om de är något ni vill jag ska skriva om eller något som fattas m.m.. kanske gör de lättare för mig att blogga :)


Ut med de småa & in med de stora...

Nu har jag kommit så långt att jag plockat bort korgen från skötbordet - med alla 56:or.
en bit på vägen iaf.. :P nu ska jag ta fram en kartong och vika ned de minsta kläderna så de större får plats!

Imorgon så är de dags för vaccination för Elis. Förhoppningsvis är pappan i huset ledig just den tiden vi ska dit. För som ni vet gillar jag inte att se lilleman få sprutor eller när de sticker honom..
Dessa kanske går bättre.. Men ändå.. Mig får de sticka hur mkt dom vill.. Men att se dem sticka honom och han skriker i höga skyn.. Ogillas! kanske de går bra imorgon & det visar sig han är super duktig vår lille kille :)

JAg har typ "kommit" på mig själv.. Att handla barnkläder är ju sååå kul! :) Fast Elis har hur mycket kläder som helst så kan jag liksom inte hålla fingrarna i styr när man är i affär med barnkläder.. De är som en drog typ ;) minst ett plagg som följer med varje gång man varit och handlat.. finns så sjukt fina kläder som man inte kan låta bli att köpa ;)



Så här kan de gå när man får på sig för små kläder.. alldeles för kort i armar och ben.. ;)
Men nu är korgen borta, så ingen ska kunna ta för små kläder när de klär på Elis :P




Ny uppdatering kommer nog imorgon då vi varit på BVC. Längtar att se hur mkt han har vuxit på ca 1 månad :)




Min familj är de bästa som finns! ♥


Vår lille kille

Nästa fredag är de julafton. Vår lille killes allra första jul! :) Det ska bli så himla mysigt.
Dock är vi inte hela familjen. macke ska tyvärr jobba hela julhelgen. och jag & elis ska åka ut till rebekk och fira där. och på juldagen så blir de firande hemma i arjeplog igen..
Lite trist att man inte kommer vara hela familjen tillsammans på hans första jul. Men samtidigt så har han ju inget behåll av de på det sättet. Utan är väl först nästa jul då han blivit större som han har mer behåll av julen. Och då ska vi minnsan vara samlade som familj, mamma pappa o lille Elis! :)
Men hans allra första nyår kommer vi fira tillsammans, nere i Gnarp. det ska blir så kul att åka dit ner och hälsa på. var ganska länge sen vi var där nu.

Vår lille kille håller på att bli store killen.. :) Han växer så det bara knakar. Han använder inte klädstorlek 56 längre. Bara på en del byxor - som är stor i storlek. ´
Han använder nu storlek 62. helt otroligt! När han föddes tyckte jag att alla 62:or vi fick i present skulle ta en evighet för honom att växa i.. men ack så fel jag hade :)
Jag har nu lite ångest för att packa ner alla 56:or.. har sagt länge jag ska göra de.. men jag nämns inte att göra de. JAG VET att de är dumt låta dom ligga framme och inte göra någon nytta. bättre packa ner och göra plats för nya kläder och storlekar.. Meeeen jag vill inte min lille kille ska bli store killen än ;) han är ju min lille bebis!

Även om jag vill han ska vara bebis föralltid ;) - så längtar jag att få se hans framsteg i livet. lära sig krypa, gå, börja få smaka vanlig mat, äta vanlig mat, lära sig prata - jaa allt! :D

Han följer saker och folk ordentligt med blicken nu - har han gjort ett bra tag. Nacken börjar vara allt mer och mer stadig, men han är en liten hackspett ibland ;)
Vi tränar på att rulla från mage till rygg, men inte riktigt än kan han de. Han hinner bli så arg. han försöker och försöker. men gång på gång misslyckas han. men han är såååå nära!! :) Snart så snart så!
Sedan är det så underbart härligt att se/höra vår lille kille skratta,le & jollra! han är ett sådant charmtroll! 
Vårat älskade lilla barn! ♥

På tisdag ska han få sina första vaccinsprutor-2 stycken. Usch för de! Får hoppas det går bra för han att ta dem & att han slipper bli små risig av dem. Man kan tydligen bli lite febrig/förkyld (?) av dem.

Jag hoppas att då vi ska dit för att ta sprutorna att man ska väga och mäta då också. Gör man det? Är ju nästan 3 månaderskontrollen, så visst borde de vara en "besiktning" då?
Ska bli så spännande att få se vad han väger och hur lång han blivit. Jag skulle tippa på att han är över 6kg strecket nu.

På Juldagen blir Elis 3 månader! Förstår ni! 3 månader.... 3 månader sen han föddes - shit vad tiden går fort!

Nu har ni fått en lite update från mig/oss :)

Kram på er allesammans!


♥Charmkillen♥


Älskade Barn

Älskade Barn

Elis,

Du är den som jag burit i min min mage & som jag fött

som vi bär i vår famn & sover så sött

för mamma & pappa är du det vackraste vi mött!

Välkommen till världen Älskade Barn!


En dikt som jag skrivit.. Är ju inte någon diktskrivare precis ;)



Sunderbyn..

I söndags så körde jag, elis, svämor o melker(hund) ner till piteå för att sova till måndag.
För måndagen skulle Melker till veterinären och jag & macke skulle till sunderbyn och prata. - Macke hade en körning till piteå så han körde till sunderbyn på måndagen.

Varför vi åkte till sunderbyn var för att vi fått en tid att prata med Barnmorskan och med förlossningsläkaren som snittade mig och tog ut lilleman.
Vi fick aldrig något riktigt utskrivningssamtal innan vi åkte hem. De vi fick prata med var med läkare och barnmorskor som inte hade någon aning alls om vad som hade hänt och så. Så vad vi som än fråga dem om så kunde de inte ge något riktigt ordentligt svar.

Vi hade en tid där kl.14.00 och blev väl klar kring 15.20. Blev en ganska långt samtal. Men kan tala om att de var otroligt skönt för mig att få prata med dem  och få höra vad som hände egentligen.

de "största" frågorna var väl egentligtn vad som orskade infektionen. varför de inte gjorde något redan fredagen då febern slog till. varför jag fick bada trots att vattnet hade gått. behöver jag vara orolig inför nästa graviditet om infektion? Sen kom de ju en massa frågor hela tiden under den tid som vi prata med dem.

Piotr - Förlossninsläkaren. Berättade att direkt han hade lagt snittet så kände han hur det stank från livmodern och såg att den var infekterad. Och att den var så infekterad som den var kunde inte skett på 1 dygn - från fredag till lördag.
Utan han sa att denna infektion har nog pågått under några dagar, då en sån infektion inte blir så illa på så "kort"tid
 - kanske därför vattnet gick..(?)

Och eftersom man alltid har bakterier(mer eller mindre) nedtill så vandrar de uppåt och kanske p.ga de gjort att de retat livmodern som sen blev infektion..
Urinvägsinfektioner(om man har de ofta) gör att man kan vara mer "känslig" för att de blir nå. Ioch med att då är de mer bakterier som hägrar där.. men jag har ju aldrig haft UVI under tiden som jag var gravid..
haft de en gång i mitt liv som jag vet av.. och de var efter jag fött..

infektion risk inför nästa graviditet? Nepp de behöver jag inte vara orolig för. han sa att de gällde bara denna graviditet. för de tog prover för att se om jag hade någon streptokocker bakterie - som vissa kvinnor har, ingen som vet varför - som kan göra att de blir infektioner m.m . men de hade jag inte. så därför behövde jag inte oroa mig. utan man kan nå extra urinprover mot slutet av gaviditet isf för att se om de är på gång nå bakterier nedtill som kan ställa till det. men läkaren vill inte jag ska oroa mig alls.

sen undrade jag även om inför nästa gång man skaffar barn och vattnet gått m.m. om jag då skulle få feber igen.. Om man kan sätta igång mig redan då med värkdroppet... men de kunde han inte riktigt svara på - vilket jag förstår ändå.. utan sånt får man ta vid då.. eftersom han tror allt kommer gå bra nästa gång..

varför de inte blev en vanlig förlossning hade att göra med infektionen, 4 cm från de att vattnet hade gått är inte normalt.. och de berodde på infektionen som gjorde att livmodern inte riktigt orkade. och tappen utplånades inte som den skulle heller p.ga de.

att man får bada efter vattnet gått har de tydligen tagit bort för flera år sen. så de var okej att jag bada..

Varför de inte gjorde nå redan på fredagen var ju de att de eftersträvade en vanlig förlossning. Vilket jag förstår ändå.. men samtidigt inte.. då jag hade sådan infektion.. men de visste de ju inte på fredagen utan de visste de på lördagen då de tog infektionsprover.
På lördagmorgonen så hade jag 21,9 i ett värde(minns inte vilket) som man ska ha under 10 för att de ska vara bra. de v ärde jag hade var väldigt högt.. sen på eftermiddagen innan de beslutade för snittet så hade jag då ett värde på 117.. minns inte var snabbsänkan var på.. men de var väldigt högt de med.
Så jag infrågasatte läkaren varför de inte gjorde nå redan på från morgonen då värdet var högt redan då. Men han ville jag skulle få föda vanligt och därför satt de in värkdropp men inget hände ändå. och sen när alla värden var ännu sämre på eftermiddagen så blev de akut kejsarsnitt..

vi pratade om så himla mycket igår om förlossningen. orkar inte skriva om allt. men de var som det dära som var de "viktigaste" för mig att veta. det känns iaf som att sten har lyfts från mina axlar. mitt hjärta är så mycket mer lätt nu - jag är lugn!

Jag behövde verkligen detta samtal. synd bara att man inte tog tag i det tidigare.. men nu är de gjort och de är skönt!

Erika gick igenom hela journalen med mig om vad som hände från fredagkväll/natt till lördag då snittet lades. Och vi ställde frågor under allt hon förklarade och hon berättade.

Sen var de nog som jag trodde.. epiduralen hade inte alls tagit som den borde gjort..
Så nästa gång man ska föda ska jag nog försöka hålla mig till lustgas - och den gången ska de intas på rätt sätt!!


Så jag behöver då inte oroa mig inför nästa graviditet och förlossning iaf! Det känns skönt - men man kommer säkert ändå göra de, lite..

Tack och hej för mig denna gång!



♥Vår lilla familj♥


Förlossningsberättelse

Här kommer den efterlängtade (?) förlossningsberättelsen. Har tagit tid på mig att finslipa den.
Varnar om att de kan finnas äckel varning & mindre vackra bilder;) så jag varnar känsliga läsare!

Fredag den 24/9-10 

Dagen började med att vaknade på först på morgonen ca. 9.00 och gick på toaletten i vanlig ordning. Sen gick jag och la mig igen för att sova en liten stund till.  Runt 10.25 vände jag mig från vänster sida till höger sida.. Och då kände jag nå som jag inte känt förr... De kändes som jag höll på eller hade kissat ner mig.. Så försiktigt ställde jag mig upp och fatta inte varför de rann smått efter benet. Jag började gå till toaletten sakta och försiktigt. Tills de då börja droppa massor efter benet, ner till fötterna för att sen ta stopp mot golvet. Jag hann tänka - Men Hallå sen när blev jag urinikontinent?! 
 Då slog det mig! Vattnet går ju för sjutton! Snabbt försökte jag ta mig till toaletten men med benen ihopknipna - i tron att jag skulle kunna stoppa upp vattenavgången tills jag tagit mig till toaletten, där kunde jag ju "släppa" efter de igen. haha.. - jag = pucko ;)

Kl.10.30 - När jag väl tagit mig till toaletten och precis hann sätta mig så fullkomligen forsa de vatten. Jaha tänkte jag.. Vad gör jag nu? Är de vattnet som verkligen gick? Men de lukta ju inte pink.. De måste vara vattnet... jag satt en stund på toan och tänkte att de tar väl slut nångång..? Efter ett tag fatta jag ju att de gör ju inte de. Så jag proppa trosan FULL med bindor medans jag skulle gå och väcka macke.

Gick in till sovrummet och sa till honom som låg där sovandes:

- Tror vi ska börja bege oss till Sunderbyn nu

Han titta på mig yrvaken och sa.. - mmhm..

- Det är dags att du vaknar NU! Jag tror vattnet har gått.

Då titta han på mig med en konstig rolig min men samtidigt med nå slags leende i. Och sa bara - Jaha :)


Efter att jag väckte macke och berättat så ringde jag förlossningen i Sunderbyn & berättade att jag trodde vattnet gått och barnmorskan frågade en massa frågor.Men då  jag inte fått några värkar alls så tyckte Barnmorskan vi skulle börja bege oss till Piteå på en undersökning där eftersom värkarna inte kommit igång. Hon berättade även om vattnet gått men inga värkar har så gör man inte så mycket mer än att vänta. Så hände inget 1:a dagen skulle vi få komma till sunderbyn på 2:a dagen och göra en koll. Hade de fortfarande inget hänt eller så skulle vi få komma tillbaka till sunderbyn och då skulle de sätta igång mig på 3:e dagen.

Vi började göra oss iordning för att bege oss - macke packa de allra allra sista som inte gått att packa ner innan. Medans han gjorde de spenderade jag all tid på toaletten. Då vattnet gick hela tiden, så blötte jag ner allt om och om igen. så de var inte lönt för mig att klä på mig nå kläder nertill alls innan vi ska riktigt fara.
Sen slog tanken mig, hur ska jag klara mig till piteå på mina små små bindor om vattnet fortsätter rinna så här mycket hela tiden?
Ringde till mitt arbete och frågade en kollega om hon kunde ta fram nå stooora blöjor jag kunde få ta. Så man klarar sig till piteå. Macke åkte iväg och hämta några blöjor.
Satte på mig en sån där gigantisk blöja - såg ut som jag hade gjort nån rumpförstoring ;) var inte speciellt snyggt & kände mig inte speciellt läcker med en blöja :P

Ca.11.30 rullade bilen ut från gården mot Piteå Lasarett. Under hela bilfärden så kände jag hur de kom vatten i "stötar" och blöjan fylldes så härligt... Först varmt... sen kallt.. inte skönt!
När vi kom fram ca.13.30 så var jag dyngsur genom den gigantiska blöjan(!), trosa, byxor, linne , tröja & även ytterjackan. Bara knata in till spec.mödra på undersökning. Fick först byta blöja & låna nå landstingskläder - såg ut som jag jobbade.. :P Vi Gick in på undersökningsrummet och blev upplagd på en Ctg-kurva. Visade att jag hade väldigt små sammandragningar. Och fostervattnet såg klart & fint ut!

Då jag hade så lite sammandragningar så Blev vi hemskickade (till mamma) för att invänta undersökning på lördag i Sunderbyn kl.14.00. Om jag skulle få värkar skulle vi höra av oss.
Vi Hann inte mer än komma in till Öjebyn ca.15.00 så hade jag börjat få lite värkar. Allt eftersom kom de tätare och kraftigare. Pratade med Sunderbyn som sa att vi fick avgöra själva hur vi ville göra.

Vi bestämde att vi skulle äta middag hemma hos mamma eftersom ingen av oss ätit nå sen dagen före och sedan åka till Sunderbyn.
När vi kom fram till Sunderbyn ca.18.30 blev jag upplagd på en ny Ctg-kurva. Som visade att jag fått lite kraftigare & tätare värkar. Men inte riktigt tillräckliga för att de ska "vara" nått.
Våran barnmorska Gunilla som vi fick den kvällen. ville vi skulle ut och promenera & få igång värkarbetet mera. Skulle jag få mer värkar eller febern eller nå annat skulle vi komma tillbaka.
Så Vi tog och Promenerade ut till bilen och hämtade våran saker, då vi skulle få oss ett rum på BB eller patienthotellet, om inget annat hände. Klockan var då ca. 20.00.
Vi gick ut till bilen, inga problem. Förutom att jag gick väldigt sakta..hehe.. På vägen tillbaka så tog de ännu längre tid. fick väl stanna 3 ggr på den korta biten från entrén och till förlossningen.

Vid 21.00 gick vi tillbaka till förlossningen, då jag hade börjat få mer värkar & frossa. Satt bara och huttra & skaka. Kunde som inte få stopp på mig själv. Frös samtidigt som jag svettades. Men vi skulle vänta på att få en ny barnmorska då dom hade skiftbyte precis då vi kom tillbaka och dom hade rapport just då.

Ca.21.30 kom vår nya Barnmorska Maria & hon la upp mig på ännu en ny Ctg-kurva. Som visade att värkar blivit ännu tätare och kraftigare. Låg på ctg-lurva ca. 1 timme. Hann bli illamående & kräktes. Hon tog febern som visade att jag hade 38,7. Vi trodde att nu skulle de sätta igång och Att illamående berodde på att bebisen tagit sig nedanför spinarna.

Vi fick vänta en liten stund medans hon gick iväg och rådgjorde med läkare som tyckte jag skulle ta ett varmbad för att lindra värkarna och stressen.
Badade ungefär 1 timme.enormt skönt att bada kan jag tala om, de lindrade verkligen de onda i svanken!

 Efter badet så fick vi gå in på förlossningsrummet och blev upplagd på en ny Ctg-kurva. Men efter 1 timme så beslutade Barnmorska & läkare att jag skulle få en sovdos (morfin) & bricanyl för att minska värkarna så jag hade ork och kraft till lördagen. Skönt tänkte jag! Nu får jag sova och få lite energi.Vi Fick gå över till BB där vi fått oss ett rum för natten.Innan vi gick över till BB så gjorde hon en undersökning som visade att jag bara öppnat mig 4 cm.. 4 cm sen 10.30 till 00.30.. Åhhh de är ju ingenting tänkte jag...

här är jag upplagd på en ctg-kurva




När vi kom över till BB så La vi oss med en gång. Jag somnade nog ganska fort men vaknade lika fort.. Och så höll de på hela natten. Hade sååå ont att jag visste inte var jag skulle ta vägen! Låg och ojja mig och gnydde under hela natten. Och macke sov så gott - Jag var avundsjuk på honom kan ja tala om, att han minnsan kunde sova.

Lördag den 25/9-10

Fick mig inte så himla mycket sömn under natten. Utan det var mycket till och från. Kring 05.00 började jag få riktigt ordentliga värkar & de kom väldigt(!) tätt. Hela natten bestod av att hitta ställningar som underlättade mina värkar + att varje gång jag rörde på mig så kändes de som jag kissade ner mig.. Fick väl byta inlägg/blöja 4 gånger under natten..
Ca 05.30 började jag kräkas – för att jag drack lite vatten! Och sedan fick jag en sådan enorm frossa. Bara låg och skakade i sängen. Och hacka tänder. till sist väckte jag macke och ringde på larmklockan.
En barnmorska på BB kom in och gav mig nå ,men det tog bara 3 minuter så  kräktes jag upp de. Barnmorskan kom sedan in och sa vi skulle gå över till förlossningen där vi gick in till förlossningssalen vi hade varit i kvällen före. Klockan var då 06.00.
 Barnmorskan som tog emot oss där, Danske Vibeke, försökte koppla upp mig på en Ctg-kurva. Men fick inte till elektroderna på magen ordentligt så nå hjärtljud eller värkarbete kom aldrig fram på dataskärmen. Mitt i detta började jag må illa och kräktes.
Kan ju tala om att jag förstod inte mycket av vad denna danska Barnmorskan sa... när jag tänker efter så här i efterhand.. Men på något underligt sätt så förstod jag henne just då!

en undersökning för att se hur mycket jag öppnat mig gjordes, först av en barnmorskestuderande. hon var sååå försiktig! Bara 4 cm än!!! Åhhh jag som trodde de hänt mer under natten!
Men då hon är studerade så måste en utbildad BM också kolla för att vara säker. Japp bara 4 cm... Suck!!!
Men denna danska.. OJJJ så hårdhänt, trodde fanken hon körde upp hela näven där nere... Å de gjorde så himla ont hur mycket dom än bad mig slappna av. Och stackars macke som jag nöp honom i handen. Och som jag grinade! Spruta tårar konstant så ont de gjorde då dom var där nere och grävde.....

Beslut om att sätta elektroder på bebis huvud för att kolla hjärtljudet gjordes. Och även en elektrod för att hålla koll på mina värkar sattes in – vaginalt. Då dom inte kunde sätta ctg-elektroderna på magen.

 07.00 fick vi en ny barnmorska Stina. De gjordes inte så mycket där i början när hon tog över. Utan kollade kurvan och hur läget var. Allt såg fint ut. Hon Frågade om jag ville ha lustgas men nekade – eftersom jag visste (?) jag skulle må illa!
En annan barnmorska som jobbade samtidigt som Stina tycket jag skulle ta Epiduralen som jag hade skrivit i min förlossningsplan. Sagt och gjort. Epiduralen var nog bland det mest ondaste av alla nålar jag någonsin känt! Var inte allt behagligt för fem öre. Mitt gråtande fortsatte igenom detta..  Men jag hoppades att det här i alla fall skulle hjälpa mig att få bort topparna på de värsta värkarna som de sa att de skulle göra. Vilket det gjorde en liten stund! typ 1 timma..
Kring 10 tiden så hade Stina pratat med läkaren som tyckte jag skulle få bricanyl för att lugna ner mina värkar, samt bebisen eftersom den blev stressad & för att jag skulle få vila lite.
 Fick bricanyl och trodde att jag skulle få vila en liten stund, men inte de. Värkarna gjorde så fruktansvärt ont att de gick inte ens vila sig igenom dom.. hur jag än gjorde, låg på sidan, rygg, satt upp.. ingenting hjälpte! bricanyl = skit !! 
 Sedan kunde jag inte heller äta eller dricka något, direkt jag bara tog nå på tunga så bara vände på en gång och jag kräktes!

Fruktansvärt ont!!



 Under tiden som jag fick bricanyl och skulle försöka vila så lät jag även Macke gå iväg och vila en stund så han också orka igenom, eftersom nattsömnen inte blev så lång för oss. Visserligen sov han bättre än mig ;) men ändå.
 Macke hann vila i ca. 2 ½ timme. För kring 12.30 hade de beslutat att jag skulle få ett dropp som skulle göra att mina värkar kom igång mycket mer och även för att sätta igång det hela & förhoppningsvis öppna mig ännu mer. Var fortfarand bara 4 cm.
 När jag fått detta dropp ville jag Macke skulle vara hos mig så Stina hämtade honom. Jag kände nästan på en gång hur mycket ondare värkarna blev och mer intensivare. Så var riktigt skönt att han kom in till mig och var med mig. DÅ kan vi tala smärta då detta dropp blev insatt.. O jag som trodde jag hade haft ont tidigare.. Detta var något helt annorlunda! Tårarna fortsatte att spruta som de gjort sen morgon..

Fick ju gå på toaletten och så fritt hela tiden.. och från morgonen när jag hade varit på toa första gången - kan ju tala om att de var inte lätt med den stora droppställningen jag hade, alla kablar som satt fast där nere -inne.. att torka sig var ju rena rama konsten. att INTE dra ut nånting som satt fast där inne. Ja de var inte lätt gå på toa för att pinka.. Men som sagt redan från morgonen kanske kring 9 så var inte vattnet samma klara färg.. O lukta lite illa.. Men Inte tänkte väl jag på de. Utan de borde dom ju se och känna lukt av för varje gång dom är och undersöker mig? Så jag tänkte inte mer på det.

13.00 kom en ny Barnmorska (Erika). Hon följde bara upp allt som gjorts under dagen & gav mig lite mer penicillin för att få ner min feber som fortfarande låg över 38 grader. Tänkt hur hög feber jag skulle haft om jag inte haft pencillinet??
Jag bönade och bad då om att få göra ett kejsarsnitt för jag kände att jag kommer aldrig orkar mig igenom en förlossning på noll energi – då man varken ätit eller druckit på 2 dagar, som man inte fått behålla! Och jag orkade knappt ställa mig upp från sängen mellan värkarna - trots att jag hade ett gåbord att stödja mig med.. Jag var totalt knäckt och slut i kroppen!

Hon förklarade att kejsarsnitt är ju sista utvägen. Jag Tänkte”Jo men tack – tror du inte jag vet det! Är ju därför som jag ber om det!”
Jag tyckte ändå att så bra känner jag väl min kropp att jag kommer inte orkar trycka ut en bebis..
Men de Blev inget med att få något kejsarsnitt då när jag bad om de. Utan hon skulle tala med läkaren och fråga vad som skulle bli. Blev fortsatt med dropp & med penicillin för att få i mig vätska och även för att få ned med feber,som fortfarande låg runt 38..

Kontroller gjorde titt som tätt för att se hur det gick med öppningsskedet för mig. Dock hade ingenting hänt. Utan var bara öppen 4 cm fortfarande!! Värkarna blev kraftigare & mer intensivare ju mer tiden gick. och dom var och öka på de där förbannades droppet för att få igång allt mer.
De Gjorde så fruktansvärt ont att jag grät & grät & grät tills jag inga tårar hade kvar! Svettades som en gris gjorde jag också, vilket var helt otroligt eftersom jag ingen vätska hade fått behålla. Hur kan man då svettas så mycket? jag menar, för att de ska komma ut måste väl nått komma in?

15.00 byttes de läkare och han bad om nya blodprover.
 16,00 togs beslut att det skulle bli kejsarsnitt, efter att läkaren fått de nya prov resultaten på infektions proven. Strax efter kl 16 sattes kateter och lite nya nålar. Allt gick så fort härifrån att jag har lite nollkoll på lite saker.
Jag vet att efter de satt kateter på mig så kändes de som jag ville SKITA! men de fick jag inte gå och göra nu när jag skulle snittas.. Men jag sa att jag MÅSTE!! annars skiter jag ju ner mig.
Nepp var ingen idé jag försökte ens. De tillät mig inte gå på toa. De sa att de är nog bebisen som trycker på nu och vill ut och de är de som gör att de kändes som jag ville skita!

Här har de gjort mig klart för att åka till op-salen



När de drog iväg mig i sängen fick ja dricka nå äckelpäckel för att neutralisera magsyran eller nå sånt?

Den lilla flaskan där, syns inte tydligt, men de skulle jag dricka - Urk!



Och från det att de drog iväg med mig tills jag fick spinalbedövningen så hade jag en enda värk!! jag låg bara o hypiventilera genom den. Hur mycket jag än försökte andas normalt så gick de inte. de gjorde så fruktansvärt ont! Hela kroppen la sig som själv i fosterställning..
Spinalbedövningen lades & 16.46 gjordes ett akut kejsarsnitt.

Man är ju inte läcker ;)



16.50 den 25/10 förändrades vår värld helt! Våran lille kille Elis föddes - 3965 g & hela 53 cm lång!

Här ser man en glimt av lilleman när de plockade ut honom





När han plockades ur från mig så försvann macke och blev borta länge. Jag låg där på operationsbordet och visste ingenting. Jag hörde ju att han skrek till tvärt då dom plocka ut honom. Men då for de ut med honom.
Jag visste inte vad de blev för nånting så jag fråga alla där inne, men ingen hade hunnit vara med om vad de var för kön!

Alldeles färsk! :)


Macke hade fått följa med ut till undersökningsrummet. Han kom in med honom och sa med en röst som höll på brista : de blev en kille.
Lyckan i Mackes ögon önskar jag att jag hade på bild, då han sa vad de var :)
Den lyckan att få se de två person jag älskar så högt! Jag var så rörd att mitt hjärta höll på explodera av lycka!

Den nyblivna familjen Kallin/Laestander
Kärlek♥



Macke berättade att direkt dom la snittet så kände han hur illa det luktade ur mig. Hela rummet fylldes typ av lukten, men jag kände inget eftersom jag låg och hade syrgas.
Personalen, kirurgen som snittade mig sa att livmodern är alldeles infekterad. därav lukten.

Macke var inne i Op- rummet en stund för att visa upp skönheten. Men försvann lika fort.
Han kom aldrig tillbaka nånting efter att jag blivit ihop häftat. Och flyttad till en vanlig säng. Men vad ska man göra?
Personalen drog ner mig till uppvaket ca.18.00 i väntan på att min bedövning skulle släppa..

När jag kom till uppvaket så bad jag en sköterska ringa efter macke och bad honom komma så jag fick träffa han och lillkillen.
Sköterskan kom tillbaka och sa att macke skulle komma men inte vårat barn för de låg på Barn intensiven, men hon va snabb med att säga att de är inget allvarligt mer vet jag inget..

Men vadå inget allvarligt, varför ligger han där då??? att inte ha någon känsel från brösten o ner gjorde ju inte saken nå bättre. jag ville ju bara kliva upp och springa till Barn Iva.. Men jag fick så snällt ligga där tills bedövningen släppt.. Åhh! Jag gjorde allt i tron att jag skulle få bedövningen att släppa fortare ;) försökte hela tiden röra fötterna o benen.

Macke kom ner till mig.. Men de var så ledsamt att se honom komma utan våran bebis.. Ville ju att den lille krabaten som legat i min mage i 9 månader också skulle komma. Hade ju längtat så oerhört mycket efter skrutten!
Macke berättade att Elis hade haft lite problem med andningen så han fick en neo-puff efter att de hade varit in till op-salen och visat upp honom. Barnläkaren (Magnus)  beslutade sen att han skulle få ligga i Cpap & få träna upp lungorna. Därför låg han på Barn Iva + att han hade haft lite låg saturation. Så han låg på övervak.

runt 19.30 släpte min bedövning och sköterskan bytte blöja på mig och tvätta upp mig nertill.. Snacka om att kännas sig så hjälplös..Kunde ju inget göra själv..

20.00 kom personal från BB och hämta oss och skjutsade upp mig till Barn Iva. Där fick jag se vårat lilla underverk igen, och inte så inbäddad i filtar. Han var så vacker! Min ögon kunde inte slitas ifrån honom. Så gudomligt söt. Att denna vackra bebis har kommit från mig. att han har legat i min mage i 9 månader! Hur kunde jag och macke skapat något så undert och vackert? Vår bebis , vår älskade Bebis, Vår Elis!

Första gången jag fick se honom ordentligt



Vi for till vårt rum på BB en snabbis för att göra oss lite hemmastad. Men jag ville inte vara där länge. ville bara tillbaka till Elis.
Men först kom en massa barnmorskor o hjälpte mig byta blöja eftersom jag blödde en del efter , avslaget som skulle ut. bara jag ställde mig upp från sängen så kändes det som en fors av blod o klumpar som kom. Så gick jämt på toa kändes det som.
Efter allt stök o bök med mig så ville jag ta mig en promenad in till vår lilla kille. Men personalen ville inte jag skulle vara uppe och gå då jag hade varit bedövad. Själv kände jag ju att det orkar jag visst de. hade aldrig känt mig så fräsch och pigg som då!
MEn de var bara sätta sig i en rullstol och macke fick skjutsa mig. :P Kändes ganska löjligt då jag visste jag kunde gå alldeles själv.
När vi kom till 56:an BarnIVA ca.23:00 Så fick han prova att amma. Men han snuttade bara & mer orkade han inte eftersom lilleman var ganska så tagen av allt detta..  
Personalen där berättade att då min livmodern var infekterad, ganska ordentligt. Så hann även lilla Elis bli infekterad. så de hade satt nål på honom så han fick brett antibiotika. och ett dropp - vet inte vad de var, nå näringsdropp m.socker i bland annat (?)


Här ligger Elis i Cpap



allt detta tog då 30 timmar innan han kom till världen från det att vattnet gick. 26 timmars värkarbete för mig!

I efterhand så tänker jag om vi kunnat slippa bli infekterad både jag och Elis om jag blivit snittad tidigare? Eller om de inte satt ner mig i ett varmbad? För när vattnet gått ska man ju inte bada för att undvika infektioner eftersom de är fripassage.. Vad gjorde att denna infektion blev?

Tror aldrig jag gråtit så mycket i mitt liv som jag gjorde under denna dag. Från morgon då elektroderna sattes och fram tills jag fick spinalbedövningen innan kejsarsnittet. Men tror inte jag hade så mycket tårar att kunna fälla ifrån mig där på eftermiddagen, då jag inte fått behålla nå vätska - tror jag grät "lufttårar" ;P
 Och vätskedroppet jag fick han inte mer än komma in så for de ut igen, genom all svettning jag fick från febern och värkarna + allt det jag grinade.


Jag tackar gudarna att jag hade Macke med mig under hela tiden. Utan honom hade jag inte klarat detta! Han är min klippa & min ängel i allt!
Under värkarna så satt han och masserade mig i svanken för att lindrar smärtan någorlunda -  vilket det gjorde!
Som sagt detta hade jag inte klarat av själv. Han var så söt! han sa hela tiden, nyp mig i handen om de gör ont! Bara du inte använder naglarna ;)
Kan inte beskriva med ord så glad jag är att han var med hela tiden! Han är otrolig!






Detta är min förlossningsberättelse och jag hoppas jag fått med allt nu. Blev ett hiskeligt lååångt inlägg och med bilder.. Hoppas det är något att läsa. men som jag skrev igår. jag är sämst på att skriva bra.


Kanske på tiden?

Kanske jag ska slänga in min förlossningsberättelse nu? O kanske någon bild från tiden där.. vad tror ni bloggläsare?
men jag är ju sämst på att skriva bra...



dofter = minnen

Kan börja detta inlägg med att lägga in nå underbart härliga bilder på lilleman

Så här sover Elis. Vi brukar lägga snutten över pannan. men han drar den gärna över hela ansiktet och så mår han bäst :)


Och så här kan man även sova gott - kräkhandduken. som fullkomligen STINKER kräk. Men jag fick inte ta bort den för då börja han veva med armarna & små gnälla. Så la ja tillbaka den somna han om :P söt pojken!




När vi då kommit oss in på dofter så fortsätter vi bloggandet där.

Att vi kan känna dofter med näsan goda som mindre goda lukter är ganska fantastiskt. Näsan är ganska otrolig som snappar upp allt sånt. Och jag är glad att jag har en näsa som fungerar som den ska och känner dofter.

Vissa dofter som jag känner tar mig tillbaka till vissa minnen från förr och då man var liten. Det ger en varm härlig känsla inom mig då man känner den doften och tänker tillbaka.

En doft som jag just nu inte kan slita mig ifrån. Och som jag just nu känner - ALDRIG kommer att slita mig ifrån.

När vi låg på BB och hade fått lilleman så fick min älskade mor köpa mig schampoo och balsam. så de skulle räcka hela tiden vi skulle vara där - 10 dagar. Så jag tror det var måndagen den 27 sep. (?) som de kom på besök och mamma hade handlat med sig detta schampoo och balsam.








Och den luktar så gudomligt gott, enligt mig.

denna doft påminner mig så mycket om tiden vi var där och då vi fick lilleman. Att jag kan inte vara utan de! Varje gång jag duschar håret så tas jag tillbaka till tiden vi var i sunderbyn. Det är något särskilt med den lukten. Jag kan liksom inte förklara så att ni ska förstå hur jag menar.

När jag duschar och schampoonerar håret, om jag då blundar så tas jag tillbaka till den där dagen. Den första dagen då jag fick duscha och lukta gott! (Fick ju naturligtvis duscha dagen efter förlossningen) Men då har jag nå annat schampoo o balsam som inte lukta nånting. Så man kände sig ju inte så där ren som man gör då man luktar gott efter en dusch :)

Det är nästan så att alla känslor kommer tillbaka med denna doft. Lyckan att vi fått en välskapt pojk, den mest underbaraste i världen! Och trots de som blev så gick allt så himla bra ändå! Jag har nog en massa hormoner som snurrar runt i kroppen och huvudet på mig än efter graviditeten. Meen.. Det är nästan så att en tår kan komma då jag duschar.. - jag vet, löjligt eller fjant kanske ni tänker. Men det är en typ av lycka för mig denna doft.
Och jag kommer ALDRIG sluta att använda detta schampoo och balsam så länge det finns att köpa! Och skulle dom sluta sälja det, ska ja köpa 1000 flaskor av allt!!

jaa som sagt det är svårt att förklara detta och hur jag menar. Men de kanske finns någon där ute som förstår hur jag menar? ;)


RSS 2.0