Totalt tomt i huvudet..

Har inte så mycket just nu att skriva. Så tänkte väl mer att det får bli ett inlägg med bilder på Lilleman :)

Kan slänga in en bild först med kläder som Elis fått sen han kom till världen. Och detta är INTE allt kan jag tala om..! Men tusen tack för alla presenter som vi/Elis fått! :)

 

Håller på med min förlossningsberättelse.. Men det tar sin tid att finslipa lite granna..

Idag har vi hållit på med att möblera om lite i barnrummet. Så nu ser det lite annorlunda ut där.. Men jag skulle gärna vilja en sväng till Ikea.. ;) men det får nog vänta till nästa år..

I veckan så kommer de en del besök.. Från Piteå kommer de besök på Onsdag. Mycket trevligt :)
Sen till helgen så kommer svärfar med familj. Det ska bli så kul att dom kommer upp hit och hälsar på! :)
Så denna vecka kommer nog mest innehålla städning på schemat.. ;) För just nu ser det ut som hejkom och hjälp.. NJa kanske inte såå farligt, men stökigt är det iaf i mina ögon.

Elis han gör inte så mycket mer än äter,skiter & sover. Men han börjar vara mer vaken och ännu mer nyfiken. Gillar att kika runt på allt. Lampor är de bästa han vet att kolla på. Och på mamma & pappa förstås när man pratar & har sig med honom :)
På tisdag ska vi till BVC för att väga & mäta honom. Det ska bli spännande att se hur han vuxit.
Ikväll fick han bada. åhh vad han älskar att bada, han bara ligger där o njuter. Först stilla o snällt, sen när han som "förstår" han är i badet så börjas det plaskas.. Go ungen! :D


Fundersam på grejjerna som hänger i babygymmet
Så här kan han se ut när han ligger o kikar på lampor -söt unge!Och så kan man göra så hära att man räcker ut tungan åt mammsingen ;)Vackra älskade Barn!Ser ut som han tänker : "Rör inte min snuttefilt!"Det var allt för denna gång. Och nu har ni fått er lite bilder på vårt charmtroll!

Jag tror aldrig jag kommer kunna eller kommer bli less på att titta på Elis. Han är nu det vackraste som finns!
Älskade honom såååå otroligt mycket när vi fick reda på att vi väntade barn & nu när han kommit ut till världen till oss så älskar jag honom så mycket att universum inte ens räcker till! Mina grabbar är det bästa som hänt mig!
Nu har det inte hunnit gå så lång tid ändå ca 5 veckor - Men vad gjorde vi innan du kom till oss?
För oss är du det bästa som hänt!
♥ Mamma & Pappa Älskar dig!! ♥


1 månad idag!

Tiden bara rullar fram just nu. Elis blir 1 månad idag! :)

I fredags var vi på BVC kontroll. Lillkillen hade gått upp 230 g på 4 dagar. Det med ersättning som extra tillägg utöver amningen. Sen tyckte BM att han fortfarande var lite gul så hon pratade med Piteå och vi blev dit skickade för att kolla upp det - vi skulle likas så till piteå så då fick vi åka dit.
Blev att fara hem snabbt och packa ihop allt vi skulle ha med för helgen. Sen bar det av. Vi skulle vara på Sjukhuset kl.14.00 och vi tog oss iväg kring halv tolv.  Men vi hann i tid.

Där fick vi träffa Barnöverläkaren som gjorde sista kontrollen och skrev ut oss från IVA i sunderbyn. Hon tyckte inte alls att han var nå gul alls. När vi likas var där så gjorde hon en kontroll av hela honom och han fick en Okej stämpel :)
Sen skulle dom ta blodprover på honom för att se hur biliglobinet var,om de fanns nå gulsot som sitter på levern, crp och blodvärde. Men huvva så hemskt jag tycker det är när dom ska ta blodprover på honom - i huvudet! Vet att det är stället som gör minst ont på bebisar.. men det ser så hemskt ut! Men tur mammas kille är duktig!
Vi hade sådan tur att lab hann köra alla tester - istället för att skicka till Sunerbyn- så vi fick veta det innan vi åkte från sjukhuset. Och alla värden var bra :) Så det känns riktigt bra.
Sen tyckte barnöverläkaren att vi inte ska köra med ersättning utan jag ska bara amma honom. För hon tyckte att de 10 g han hade gått ner när vi skulle börja med ersättning, var ingenting då han är en så stor kille.
Så i fredags slutade vi med ersättningen - han har även varit taskig i magen på den ersättning han fått. Blir han inte mätt på mig så får han extra. men han har inte visat att han är nå mer hungrig än de han får av mig.
Så ska bli spännande att se hur han gått upp nu till nästa gång vi ska väga honom.

Helgen har spenderats i piteå hos mamma & dom. Varit riktigt trevligt! =) Min morfar kom lördagen och var till söndag.
Lördagen var vi på stan och inhandlade en overall till lilleman & jag fyndade mig nå nya byxor. Vi var även och kikade på Sebbe då han spelade innebandy - Grymt duktig och grymt snyggt mål han gjorde! :)

Idag har varit lite ensam på det sättet att Macke börjat om att jobba. Har varit så otroligt skönt att ha han hemma. Fått vara hela familjen - dygnet runt.  Hade gärna haft honom hemma minst en månad till. Men nångång måste han börja om att jobba & dra in pengar ;P Man blir inte direkt rik av att gå på mammaledighet!

Men har ju inte varit ensam hela dagen, för jag och sandra tog oss en promenad tillsammans till sjukan idag. Är så skönt komma ut och röra på sig! Och är mycket roligare då man har någon att samtala med under tiden :)


Nu har ni fått en uppdatering.


Guldklimpen 1 månad! ♥Älskar Min Familj Så Oerhört mycket! Elis Och Markus Ni Är Mitt Allt! ♥


Livet leker

Igår blev Elis hela 3 veckor gammal :) Vår lilleman ♥
Jag kan inte sluta titta på honom eller lukta på honom då man håller han. Han är så himla go & så himla vacker vår pojke! 
Mitt hjärta bara bubblar av kärlek till honom - Elis & Macke förgyller mina dagar!

Tiden finner sig inte riktigt alls på samma sätt att kunna sitta & blogga. Men nu passar jag på att skriva lite grann då lilleman sover en stund. Jag ska även ta mig tid att skriva ner en förlossningsberättelse som är efterfrågad - tids nog kommer den.. :)

11 dagar efter att Elis föddes fick vi åka hem från Sunderbyn (5 okt) , han vägde då 4140 g. Så på fredagen (marknadsfredagen) skulle vi till BVC på första kontrollen/inskrivning. Då vägde han 4195 g. Han hade då "bara" gått upp 55 g på 3 dagar.. Vilket BM inte riktigt tyckte var tillräckligt.. Så vi fick en ny tid redan onsdag veckan efter, alltså onsdagen som var.
Detta ledde till att jag fick lite stress inom mig efter helgen inför nästa besök..

Och pricken över i:et så fick jag förmodligen ett gallanfall natten mot tisdag. Det var det värsta jag varit med om så ont jag fick. Kändes som ett bälte drog åt runt revbenen och under bröste. Kunde inte andas så jag hyperventilera mig igenom smärtan.
Slutade med att vi ringde upp till VCT & vi fick åka in dit mitt i natten. Alltså det går inte förklara känslan & smärtan, men kan då säga att det var värre än att föda barn. Under hela tiden där uppe så hann jag tänka på hur gör vi om lilleman blir hungrig? jag kan inte amma honom nu då jag har så fruktansvärt ont. men han sov så gott i babyskyddet.
Eftersom de inte fanns så mycket att ge mig då jag ammar lilleman så tog de lite tid för dem att hitta något jag kunde få. Slutade med att jag fick en supp, minns inte vad medicinen heter. Men den lindrade då. Kring 02.00 gick vi ner till avdelningen och fick ett rum för oss själva, där vi kunde vara en stund för att se hur jag mådde och sen för att bestämma oss om vi ville stanna över natten eller om vi skulle åka hem. Men vi beslutade för att stanna ifall jag fick så där ont igen & för att slippa väcka upp Elis.

Vi somnade väl kring 4. Men min smärta hade inte släppt helt och hållet. Men somnade och vaknade kring 7 tiden då lilleman blev hungrig.
Smärtan var som bortblåst då - Grymt skönt!
Vi somnade om en stund & kring 9 kom läkaren på rond och frågade lite. Mitt urinprov hade visat lite. Så dom ville ha ett nytt för att skicka på odling. Efter att läkaren hade pratat med mig fick vi åka hem. Fick med mig en supp ifall jag skulle få ett nytt anfall.

Och onsdag for vi på det "efterlängtade" BVC besöket. Som jag hade gruvat mig för att han inte hade gått upp tillräckligt för henne.. Hon frågade mig hur de var & hur det funka med amningen. Så jag sa som det var att jag var stressad över att han var tvungen gå upp en viss mängd för att hon skulle vara nöjd & det kändes även som om jag höll på sina i mjölken över stressen..
Men oj oj då sa hon inte ska jag vara stressad för de, för hon är ingen sådan som tjatar om vikten o bla bla bla...
Hmm... Inte?
Nåja han hade då gått upp till 4320 g så det var bra! =) Och han var 54 cm lång.
Så nu tänker jag inte mer på det dära! Ska bli spännande att se imorgon hur han har gått upp.

Torsdagen ringde en läkare och sa jag hade nå bakterier i urinen.. Men de konstiga är ju att jag känner ju inte av nå symtom.. Så nu har jag fått en ny antibiotikakur jag ska äta i 7 dagar.. Så jag börjar fundera på om anfallet kan ha nånting med denna bakterie i urinen att göra?
Den som lever får se!

Sen Elis ploppade ur så har jag gått ner hela 13 kg! :) Det är jag gode glad över. Så nu försöker jag vara ute och röra på mig nästan varje dag. Sen tycker jag inte att jag äter lika "mycket" som förr & godis o sånt är jag inte heller lika sugen på. Vilket är bra :)

Vad mer ska jag säga..

Våra dagarna går nu mera ut på att mysa så mycket vi kan tillsammans då macke är pappaledig och är hemma :) Elis äter, skiter & sover mest ;) De stunder han är vaken så är han en mycket nyfiken kille som har fullt upp med att kolla sig runt. Älskade barn! ♥
Har även en del besök också. Samt att vi är ute och tar oss promenader, Elis älskar att åka barnvagn - han somnar så fort man klär honom för att gå ut, han vet vad som väntar :)
Jag vill inte macke ska börja om att jobba, för det är så otroligt skönt att ha honom här hemma! Han är så duktig att hjälpa till med ALLT och då menar jag allt!

Ne nu har ni fått en liten uppdatering om vad som händer o har hänt.. :)


Lilleman & Mamma
♥KÄRLEK♥


Mamma & Pappas Lilla Hjärta!

Ska väl sätta mig ner och skriva lite mer i bloggen sen. Men just nu så infinner sig inte tiden riktigt till det.
Det kommer tids nog ;)

Tänkte iallafall slänga in en bild på vårat lilla hjärta. Han är allt för underbar! :D
Snällaste killen i världen, gråter bara till då han är hungrig annars är han en mycket nöjd grabb, älskar att ligga på skötbordet, älskar att bada & är en mycket nyfiken kille som har fullt upp med att kolla sig runt när han är vaken.
Älskar vår lilla Elis så otroligt mycket! Det bara bubblar av lycka & kärlek & glädje hos mig & även Macke!
Nu är vi en familj! ♥

Här är en bild på vår lilleman - Stålmannen ;)

När han kom till världen så vägde han 3965 g & var 53 cm lång!


RSS 2.0